Jo-2008

Junior
  • Aantal berichten

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Jo-2008

  1. De makelaar heeft op de mail bevestigd dat ik een optie heb op een nieuwbouwpand. Nu heeft de projectontwikkelaar de verkoop stopgezet om hem moverende redenen. Echter het project gaat wel door!! Welke waarde heeft een optie voor mij als koper? Heeft de verkoper een verkoopbelofte gedaan met deze optie en kan ik hem daar aan houden?
  2. De verkoper wil zijn bedrijfspand btw belast verkopen. Ik moet over de koopsom dus ook btw betalen, maar kan dat aan het einde van dit kwartaal weer terugvragen in mijn btw aangifte. Aangezien het pand 5 jaar oud is wil de verkoper het pand niet btw vrij verkopen, omdat hij dan over de resterende 5 jaar, van de btw-herzieningsperiode van 10 jaar, het btw-deel moet terugbetalen aan de belastingdienst. Echter ik koop het liever vrij van btw, om niet vast te zitten aan 10 jarige herzieningsperiode. Ook wil ik over bijvoorbeeld 5 jaar vrij zij om het aan een particulier te kunnen verkopen, zonder dat ik btw moet terugbetalen. Voor mij heeft het btw belast kopen geen voordelen. Is bovenstaande redenering juist of zie ik iets over het hoofd? Zijn er voor de verkoper en voor mij ook nog alternatieven die niet financieel nadelig uitpakken?
  3. De vraag gaat inderdaad over een bedrijfsgebouw met zelfstandige bedrijfsunits met eigen toegangsdeuren en meterkast. Waar is te vinden dan een VVE voor dit soort gebouwen verplicht is?
  4. In tegenstelling tot bij appartementen is een VVE bij bedrijfspanden dus niet verplicht?! Is de aankoop van een bedrijfspand in een verzamelgebouw zonder VVE wel verstandig?
  5. Is een Vereniging van Eigenaren voor een bedrijfsverzamelgebouw verplicht? Wat zijn de nadelen als er geen VVE is? Is de aankoop van een bedrijfspand in een verzamelgebouw zonder VVE verstandig?
  6. Wat is boekhoudkundig en fiscaal het aantrekkelijkst bij de aankoop van een bedrijfspand? In beide gevallen zijn de kosten voor de koper 106.000 euro, ontvangt de verkoper 100.000 euro en wordt 6.000 euro (6%) overdrachtsbelasting betaald. Aankoop voor 106.000 euro v.o.n. of Aankoop voor 100.000 euro + 6% kosten koper = 106.000 euro? Waarom zou de verkoper of koper voor één van deze twee opties kiezen?
  7. Als dit alleen maar nog creatievere roeptoetermarketing is en er verder geen onderscheid is, dan is het toch triest dan de 'onze' zzp-organisaties hierin mee gaan???!!! Een beetje nuance en objectiviteit zou ze goed staan!
  8. Bedankt voor je analyse van de kosten. Qua product zijn de nieuwkomers, ZZPPensioen en BrightNL, volgens mij niet anders dan Brand New Day! Met name de oprichters van ZZPPensioen doen voorkomen alsof ze met iets heel nieuws voor de ZZP-er komen, maar waarin onderscheiden zij zich van de al bestaande pensioenproducten?
  9. Verschillende pensioeninstellingen profileren zich als alternatief voor banksparen. In deze 3 gevallen gaat om een beleggingsfonds waarbinnen - fiscaal gefaciliteerd - vermogen wordt opgebouwd dat later in een pensioenuitkering kan worden omgezet. Binnen kort hebben we dus naast: 1) Brand New Day, zie www.brandnewday.nl; ook 2) Bright NL, zie www.brightnl.com; 3) ZZP Pensioen, zie www.zzppensioen.nl. Wat zijn jullie ervaringen met deze 3 partijen? Welke partij is het beste voor een zzp-er? Een vergelijk tussen Bright NL en ZZP Pensioen is hier te vinden: http://www.brightnl.com/#!Overeenkomsten-en-verschillen-tussen-BrightNL-pensioen-en-het-FNVZZP-pensioenfonds/cww7/7A57FA07-23F6-4F2E-A1E5-1A230A8E6BEA
  10. Bedankt voor de reacties en het meedenken. Echter voor ik naar een fiscalist ga of voordat ik besluit om alles bij het oude te houden en als losse EZ te blijven samenwerken ben ik toch benieuwd naar de opties voor een samenwerkingsverband waarbij de wensen zijn: - we benaderen de markt onder 1 handelsnaam; - ieder behoudt zijn EZ en eigen administratie; - aansprakelijkheid blijft 100% gescheiden; - bij uittreding van de samenwerking is het aandeel van 33% verkoopbaar; - het samenwerkingsverband moet personeel aan kunnen nemen; Mijn conclusie tot nu toe is: Een maatschap of VOF valt af vanwege de gezamenlijke administratie en aansprakelijkheid. Bij uittreding van een coöperatie is het aandeel niet verkoopbaar toch? Blijft dan alleen over een gezamenlijke BV waaraan de EZ factureren?
  11. Voor ik naar een fiscalist ga, hoor ik toch graag eerst van reacties/ervaringsdeskundigen op dit forum. Welke samenwerkingsvorm past het beste in deze situatie? Bedankt voor het meedenken.
  12. Een herkenbare issue! Wij, 3 adviseurs in dezelfde branche, overwegen ook een samenwerkingsverband. Onze wensen hierbij zijn: - ieder behoudt zijn EZ; - ieder behoudt zijn eigen administratie; - we benaderen de markt onder 1 handelsnaam; - aansprakelijkheid blijft 100% gescheiden; - bij uittreding van de samenwerking is het aandeel van 33% verkoopbaar; - het samenwerkingsverband moet personeel aan kunnen nemen; Een maatschap of VOF valt af vanwege de gezamenlijke administratie en aansprakelijkheid. Bij uittreding van een coöperatie is het aandeel niet verkoopbaar. Blijft dan alleen over een BV? De EZ-en facturen dan naar de BV. Hoe kijkt de fiscus dan naar de EZ-en wat betreft het minimum van 3 opdrachtgevers per jaar? Mogen hiervoor de opdrachtgevers van de coöperatie gebruikt worden? Lijkt me wel redelijk als één van de EZ-en ook daadwerkelijk voor meerdere opdrachtgevers heeft gewerkt onder de gezamenlijke naam.
  13. Vrijdag gesproken met de boekhouder.... pensioen- en lijfrentepremies mogen inderdaad niet als bedrijfskosten geboekt worden, maar moet bij de inkomstenbelasting in mindering worden gebracht. Scheelt inderdaad MKB-vrijstelling! Optie a, waarbij je geen gebruik maakt van de FOR en de premie betaald uit prive lijkt me voor mij het beste. Ik begrijp dat je dan in tegenstelling tot optie b ook een lager percentage dan de 12% van de winst kan inleggen. Wat is het voordeel van optie b, als je wel gebruik van de FOR en je jaarlijks 12% van de winst doteert aan de FOR om deze vervolgens weer met het zelfde bedrag te laten afnemen als je het bedrag doorstort naar lijfrente? De FOR staat dan toch direct weer op 0 euro!?
  14. Norbert, bedankt voor je reactie. Ben ik dan door de pensioenfactuur te boeken als kosten 12~14% hiervan misgelopen? Per jaar FACTUUR x 12~14% = euro x 52% belasting = euro misgelopen? Is dit nog te corrigeren met terugwerkende kracht te corrigeren? Bij optie B kan ik de FOR toch ook precies het bedrag laten zijn wat ik wil storten bij Brand New Day? Er staat nog geen FOR op m'n balans.
  15. Mijn vragen gaan over hoe ik mijn pensioenkosten als zzp-er (verhuur me zelf uurtje-factuurtje en heb weinig investeringskosten) in de boekhouding moet verwerken. 1) Afgelopen jaren zette ik mijn pensioensregeling vrijwillig voort bij mijn oude werkgever. Eens in het jaar kreeg ik een grote factuur van het pensioenfonds. Deze factuur verwerkte ik als bedrijfskosten in de boekhoudig. Hierdoor betaalde ik geen belasting over het bedrag. Is dit zo juist in de boekhouding verwerkt? 2) Nu wil ik een pensioenrekening openen bij Brand New Day. Bij het aanmaken van de rekening moet ik kiezen uit 3 typen inleg: a) ik wil prive pensioen opbouwen; b) ik wil mijn FOR afstorten (als u FOR afstort, haalt u deze van de balans van bedrijf naar prive, u kunt er niet meer mee investeren in uw bedrijf) c) ik wil mijn FOR onderbrengen (als u FOR onderbrengt blijft deze op de balans staan, u kunt er vrij over beschikken) ??? Door te kiezen voor Brand New Day, dacht ik te kiezen voor een variant van de lijfrenteverzekeringen die de banken aanbieden, en van de FOR af te zijn. Ik wil namelijk geen FOR potje in eigen beheer en op de balans. Wat moet ik kiezen en hoe moet ik het bedrag dat is straks naar Brand New Day overboek verwerken in mijn administratie? Mag dit ook gewoon als bedrijfskosten en kan ik de FOR in mijn boekhouding buiten beschouwing laten?
  16. ...zucht.... het probleem is nog niet opgelost! Als ZZP-er werkte ik eerst alleen bij een opdrachtgever. Nu het drukker wordt heb ik een medewerker voorgedragen. Om de administratieve rompslomp te voorkomen heb ik gekozen voor een payroll-constructie. Mijn idee was, de opdrachtgever betaald mij, ik betaal het payroll-bedrijf (eventueel een deel op hun G-rekening) en het payroll-bedrijf betaald mijn medewerker. Echter mijn opdrachtgever wil haar aansprakelijkheid afdekken en staat erop dat zij direct op een G-rekening stort. Hoe kan ik aantonen dat ik echt op een G-rekening stort? Hoe kan mijn opdrachtgever toch rechtstreeks op een G-rekening storten? Stort zijn dan direct op de G-rekening van het payrollbedrijf? Zo ja, hoe zien de facturatiestromen er dan uit? Graag hoor ik jullie ervaringen en aanbevelingen!
  17. De regering, de media, iedereen heeft het maar over de zzp-er die extra belast gaat worden! Is het niet beter om te spreken van 'De coalitie van VVD en PvdA wil ondernemers met een eenmanszaak flink extra gaan belasten'? De groeteboer op de hoek met 3 man personeel wordt toch net zo hard getroffen? :-\
  18. Bedankt voor jullie antwoorden. Ik heb jullie visie, ook die van de belastingdienst en KvK trouwens, voorgelegd aan de personeelsfunctionaris. Ze was echter nog niet direct overtuigd. Ben benieuwd hoe het afloopt... 'Mijn' medewerker is juridisch gezien inderdaad in dienst bij het payrollbedrijf, echter voor mijn opdrachtgever is hij gewoon in dienst bij mij. Mijn opdrachtgever hoeft in principe niet te weten hoe ik 'mijn' medewerkers betaal, via een eigen boekhouder of payrollconstructie.
  19. Zojuist had ik met de personeelsfunctionaris van m'n opdrachtgever een discussie: Zij zei namelijk dat ik als zzp-er niet zonder consequenties iemand in dienst kan nemen? Een zzp-er geniet namelijk voordelen en die zouden wel eens kunnen vervallen. Geen consequenties voor de vraagstelling, maar ter info: Ik kies voor mijn 1ste medewerker voor een payroll-constructie. Graag hoor jullie ervaringen? Wat zijn de consequenties voor een zzp-er als je iemand via een payroll-constructie in dienst neemt?
  20. Vanwege 'de zaak' wil ik de LPG-tank in m'n privé-auto bouwen. Is dat dan niet gerechtvaardigd om dan die kosten aan 'de zaak' toe te schrijven?? ??? Is er hier een boekhouder of fiscalist die antwoord kan geven?
  21. Een case die op de voorgaande lijkt maar net weer iets anders is: Ik heb een prive auto met een benzinemotor. Circa 80% van de kilometers rijd ik hiermee zakelijk. Ik rijd nu zodanig veel dat een diesel of LPG G3 veel interessanter is qua kosten! Kan ik op kosten van de zaak een LPG-installatie laten inbouwen in m'n prive auto? De inbouwkosten 100% als bedrijfskosten inboeken? De inbouwkosten van ca. 1600~2000 euro in 1x afschrijven? De btw 100% aftrekken?
  22. Die 60 euro voor KvK is natuurlijk te overzien, maar zijn er nog echte items die het verstandiger maken om niet nu maar in januari te starten? Hoe zit het bijvoorbeeld met de btw van kosten die je nu maakt? Zijn er nog andere consequenties? ??? Graag een uitgebreid antwoord. :)
  23. Beste ondernemers, Dat jullie geen zin hebben om het huiswerk van een student te doen snap ik heel goed, maar toch vond ik het jammer dat het antwoord niet gegeven werd. Ik zit namelijk een beetje met dezelfde vraag. In januari 2009 wil ik als freelance/ZZPer gaan werken. Dit jaar maak ik dus geen omzet als zelfstandige, maar ben nog in loondienst. De komende maanden wil ik het voorbereidende werk; zoals bedrijfsauto kopen, website maken, briefpapier en visitekaartjes maken geregeld hebben. Hierop moet natuurlijk het KvK-nr komen. Verder weet ik dat je 3 jaar startersaftrek over 5 jaar mag spreiden. Dat je de kosten voor KvK ook aan het einde van het jaar voor het hele jaar betaald. Aangezien ik toch m'n uitgaven zoveel mogelijk wil beperken, maar in januari wel goed van start wil gaan, vraag ik mij af: Wat is het verstandigst? Nu een onderneming starten? Kosten doorschuiven naar 2009 en in januari een onderneming starten? Graag een reactie.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.