Jump to content

Mattijs Naus

Senior
 • Content Count

  65
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  Kalmoesstraat 20, Apeldoor - Hatyai (Thailand), 7322NT, Netherlands
 • First name
  Mattijs
 • Last name
  Naus
 • Company or organization name
  Chilly Orange
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine
 • Skype

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Hatyai (Thailand) en Apeldoorn (Nederland)
 • Phone number
  055710393
 • Branch
  Innovatie & concepten
 • Website address

Vision

 • I'm looking for people who
  Die in staat zijn zich buiten de gebaande wegen te begeven
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemerschap is voor mij ultieme vrijheid; het stelt mij in staat mijn leven te leiden hoe ik dat en waar ik dat wil.
 1. Klopt, maar als men b.v. al een half jaar personeelskosten moet doorbetalen gaat de pot snel leeg. En een goed ondernemer zorgt wel voor een reserve maar investeert ook in nieuwe innovaties zoals machines etc. Stilstand is achteruitgang, of gaat deze vlieger nu opeens niet op? Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Ik beschouw het opbouwen van reserves ook als investeren; niet in machines maar in de toekomst van je bedrijf. Daar komt nog bij dat, wannneer er jaren lang in bijvboorbeeld machines is geinvesteerd, het geen probleem zou moeten zijn een deel hiervan weer in cash om te zetten om de druk van de onderneming af te halen. Zolang het geld maar in de onderneming blijf zou je klappen zelf moeten kunnen opvangen.
 2. Ben ik de enige die het vreemd vind dat "kerngezonde" bedrijven dreigen om te vallen indien een externe partij geen geld in de onderneming pompt...? Misschien heb ik een afwijkende opvatting wanneer het om gezonde bedrijven gaat; maar ik stel me zo voor dat een bedrijf dat al tientallen jaren succesvol draait toch wel een redelijke financiele reserve had kunnen (en had moeten) opbouwen. Gaat men er dan maar standaard vanuit dat alles altijd maar lekker blijft gaan (wat dus uiteraard niet het geval is)? Of gaat men er vanuit dat wanneer er na zoveel jaren succes een slechtere periode volgt er wel iemand klaar staat met een zak geld om de slechte periode uit te zingen?
 3. Bespaar jezelf de moeite en ga ondernemen in een land waar ondernemers geen stro breed in de weg wordt gelegd; er zijn er genoeg en het is er vaak nog lekkerder weer ook....
 4. Sinds wanneer worden "sites voor particulieren" dan niet door Google geindexeerd? Het zal Google gaat gewoon af op de indicatie van de betreffende site (robots.txt) bij het al dan niet indexeren van een site. Verder is het algemeen bekend dat Google vroeger URL's met daarin allerlei parameters (www.mijnsite.nl/index.php?page=1265&qyudg=12&dit=dat bijvoorbeeld) niet erg op prijs stelde en pagina's beter indexeerd wanneer deze gebruik maken van zogenaamde "zoekmachine vriendelijke" URL's (www.mijnsite.nl/index.php/1265/12/dat). Sinds kort kunnen Facebook gebruikers een bepaalde naam registeten die gebruikt wordt bij het genereren van de URL naar het publieke profiel van de betreffende persoon: www.facebook.com/mjnaus (of iets in die richting).
 5. Hoi Chris, Goed dat je even door anderen naar je site laat kijken want er scheelt helaas nogal een hoop aan. Heb je de site zelf gemaakt? Het namelijk vrij duidelijk dat deze site niet door een professionele/ervaren ontwikkelaar is gemaakt. Misschien is verstandig om wat extra geld te investeren en de site opnieuw te laten ontwikkelen. Alleen al mbt de esthetiek en het uiterlijk mankeert er al te veel aan om op te noemen (sorry als ik een beetje bot klink): - padding en margins kloppen voor geen meter wat de site een onoverzichtelijk uiterlijk geeft - typografie (lijnhoogte, kleurgebruik, headers, etc) - het design is vloeibaar, behalve de twee kolommen met content, dit geeft een heel raar beeld op grotere schermen Al met al komt de site niet erg professioneel over en zou ik hierdoor niet geinteresseerd zijn in het gebruiken van je diensten.
 6. Zorg dat je een product/dienst van dusdanige kwaliteit levert zodat klanten niet anders kunnen dan mensen uit hun omgeving erover te vertellen...
 7. Het concept is goed (maar hou er rekening mee dat je inmiddels al behoorlijk wat competitie hebt). 1: Waarom jullie voor Flash hebben gekozen is mij werkelijk een raadsel; dat is voor een dergelijke site toch helemaal niet nodig? En heb je rekening gehouden met het negatieve effect op de SEO van jullie site? 2: De icoontjes aan de linkerkant zijn onduidelijk; zonder de muis erover te bewegen heb je geen idee waar deze knoppen je naartoe lijden? Wat is er mis een conventionele text navigatie (eventueel ondersteund met duidelijk icoontjes) waarbij je in een oogopslag weet hoe de site in elkaar steekt. Je doet er goed aan rekeningen te houden met het feit dat bezoekers een bepaalt verwachtingspatroon hebben mbt websites. Het zou goed mogelijk kunnen zijn dat bezoekers binnen enkele seconden op jullie site de kluts kwijt zijn en weer vertrekken... Heb beschikking tot bezoekersstatistieken zodat je kunt waar het knelpunt zit in je site; waar in het proces de meeste bezoekers afhaken? Hoop dat er wat mee kunt!
 8. Je kunt het ook als volgt benaderen: Nederlanders spreken over het algemeen prima Engels dus waarom zou je het niet in het Engels doen? Dan kunnen zowel Nederlanders als het meerendeel van de andere nationliteiten ermee uit de voeten... Ik doe het zelf ook op deze manier en heb nog nooit klachten/problemen gehad met Nederlanders die moeite hebben met het Engelse profiel...
 9. Een leuk idee, maar ik sluit me aan bij Frans; zoals het tot nu toe beschreven is, werkt prima via LinkedIn's introductie functie.
 10. Voor de wat kleinere bedragen zijn zowel Paypal (www.paypal.com) en Ikobo (www.ikobo.com) geschikt.
 11. Leuk om even mee te spelen; echter zie ik mezelf dit nou niet direct waarde toevoegen in mijn dagelijkse gang van zaken...
 12. Jeetje, wat eem verhaal... Ik vrees dat ik je inhoudelijk niet veel verder kan helpen (daar zijn anderen op dit forum veel beter voor en zij zullen ongetwijfeld ook gaan reageren), ik wil je alleen even veel succes en sterkte wensen... ik hoop voor je dat de boel nog te redden valt.
 13. Ondanks wat anderen hier uiteenzetten ben ik van mening dat iemand anders nooit rechten heeft over een idee/concept. Als je hier wat meer over nadenkt is het hele idee dat iets wat zich in jouw hoofd afspeelt aan iemand anders toebehoort natuurlijk te gek voor woorden. Het is iets anders wanneer dit hersenspinsel zich tot een product ontwikkeld. Dit kan wel problemen opleveren wanneer in een contract is vastgelegd dat dit aan jouw (ex) werkgever toebehoort (echter dient de werkgever dan volgens mij nog wel te bewijzen dat dit product ook werkelijk tijdens werktijd is ontwikkeld). Ik heb een aantal jaren geleden in dezelfde situatie gezeten en heb toen het volgende gedaan: na het beeindigen van het arbeidscontract ben ik met ontwikkelen van het product geheel opnieuw begonnen en ben het op die manier gaan ontwikkelen. Je bent wel iets meer tijd kwijt maar loopt ook geen risico op een later tijdstip tegenover je ex-werkgever in de rechtbank te staan. Ik denk dat rechtsgeleerden je hier meer over kunnen vertellen; maar het feit dat in je arbeidsovereenkomst staat dat "alles wat je bedenkt" aan je werkgever toebehoort biedt volgens mij weinig rechtsgeldigheid.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept