Jump to content

Rick - KS

Senior
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Bedankt voor je reactie Hans. Er zijn geen collega's die in precies hetzelfde schuitje zaten. Het ging er meer om dat het bedrijf naar haar ex-werknemers dreigt, i.p.v. samen naar een mooie oplossing te kijken. Dus daarom verwacht ik geenszins dat ze open staan voor zo'n oplossing waarbij we er over kunnen praten. Vanavond overleg met de klant. Als dat positief is, dan morgen even op zoek gaan naar een advocaat om dit te bespreken en verder op te pakken. Heb jij, of anderen op HL, ervaring met (betaalbare) advocaten omtrent die onderwerp?
 2. Bedankt voor je reactie Hans. Met ze praten heeft geen zin. Ze hebben bij oud werknemers ook al gedreigd met alle mogelijke uithoekjes van het contract (maar overigens nog nooit actie ondernomen) toen deze ontslag namen en bij een andere partij gingen werken. Mijn eerste klant waar ik nu een contract mee kan aangaan ( enwaardoor ik de stap kan wagen) wil echter uiterst in november beginnen. Ik moet dit dus in september afgehandeld hebben (1 maand opzegtermijn loondienst). Via een rechter stappen ondernemen kost tijd, waardoor ik mijn eerste klant kwijt raak en dan is het voordeel van de huidige situatie totaal verloren en kan ik alsnog niet beginnen. Lekker ondernemersvriendelijk zijn we weer in Nederland >:( :'( p.s. ik ben het helemaal met je eens dat dit eerst duidelijk moet zijn, voordat ik er aan begin. Anders is het gedoemd te mislukken. P.p.s. een eerder artikel op nu.nl
 3. Ik bied dan inderdaad dezelfde diensten aan. Ik snap dat een samenwerking beter is dan direct concurreren en dat zou 100% mijn voorkeur hebben. Helaas ken ik mijn werkgever, samenwerking is NIET mogelijk. (ook niet na overleg of "zou je er niet eerst over praten?"). Vergelijk het met een autobedrijf. Daar bieden ze bijvoorbeeld 3 diensten aan: APK , overspuiten en banden wisselen. Ik heb altijd alleen maar banden gewisseld. Tegenwoordig ontvang ik alleen maar klanten, kijk naar de auto en vertel wat er moet gebeuren. Vervolgens gaan anderen de andere diensten uitvoeren als dat nodig is. Ik kan me niet voorstellen dat ik nu voor mezelf niet APK's mag geven. Ik heb dat voor dit bedrijf nooit in uitvoering gebracht. Overigens zal ik me netjes aan het relatiebeding houden. Alle klanten waar ik mee contact heb gehad, zal ik uiteraard niet benaderen. Dat vanuit ethische overwegingen. Dat is niet netjes om te doen.
 4. Nee nog niet verteld, omdat dit ook niet geheel concreet is. Maar indien het goed lijkt uit te pakken, zal ik dit uiteraard vertellen (inclusief ontslag). Concurreren...ja, maar ook nee. Mijn werkgever (de klanten waar ik voor werk in ieder geval) zijn de grote jongens in Nederland. Mijn klanten zijn alleen MKB'ers. Mijn werkgever heeft ook nog een andere B.V. waar wel de MKB'ers worden geserviced. Maar daar heb ik persoonlijk helemaal niks mee van doen. Kortom, ze kunnen moeilijk gaan doen over concurrentiebeding, maar dan is het puur om te treiteren aangezien het in de praktijk geen verlies aan inkomsten zal zijn voor hun. Ze vinden mijn vertrek waarschijnlijk erger dan dat er een concurrent op de markt komt.
 5. Hallo allen, Ik werk al een aantal jaar parttime in loondienst en parttime een eigen eenmanszaak. Nu ben ik laatst benaderd of ik niet voor een uur of 20 a 24 op basis van facturen een dienst wil uitvoeren voor deze klant. Dit lijkt me een uitstekende mogelijkheid om fulltime te gaan ondernemen! Ik werk op dit moment bij een dienstverlener. Ik heb hier een concurrentiebeding en relatiebeding. Ik mag een jaar lang niet in deze branche actief zijn (geen geografische beperking). Ik zit echter in een vrij specifieke branche. Ik heb wel de mogelijkheid om aan de klantzijde te werken zonder dat ik concurreer, maar zou dus niet aan bureauzijde kunnen werken of op kleine schaal een eigen bedrijfje starten. Mijn huidige werkgever heeft honderden klanten, ik wellicht een stuk of 4 tot 7. Gezien het grote skala aan klanten, acht ik het onwaarschijnlijk dat ze inkomsten mislopen door mijn activiteiten. Ik moet dus uitzoeken of dit concurrentiebeding geen probleem gaat vormen. Het bedrijf waar ik in loondienst ben daar heb ik tot eind vorig jaar altijd 1 van de 8 diensten uitgevoerd die het bedrijf aanbiedt. Sinds begin dit jaar ben ik account manager en stuur alleen de uitvoerenden van deze 8 diensten aan. Bij mijn eigen bedrijf ga ik echter zelf al deze 8 diensten uitvoeren. Dit is dus simpelweg ruimschoots andere taken die ik ga uitvoeren. Een groot deel van de kennis heb ik opgedaan in mijn parttime ondernemersschap (de overige 7 diensten). Op basis hier van heb ik het idee dat ik me niet zo'n zorgen hoef te maken over het concurrentiebeding. Hier ga ik echter nog wel met een jurist over praten. Ik wil een standaard jaarcontract + algemene voorwaarden laten maken. Ik heb al een offerte aangevraagd bij ICT recht op aanraden van enkele mensen hier op higherlevel. Daarnaast moet ik een VAR aanvragen en naast deze ene klant ervoor zorgen dat ik nog andere klanten krijg. Nu had ik al een klein klantje waar wat omzet uit kwam en heb ik eigen projecten (soort van webwinkels) waar een behoorlijke inkomsten uit komen. Door mijn klantenkring nog verder uit te breiden (tot een stuk of 4 naast mijn eigen projecten) hoop dat de belastingdienst het niet als verkapte vorm van loondienst ziet. Ik zal 20 tot 24 uur voor bedrijf X werken, 10 a 12 uur voor andere klanten en de overige +/- 10 uur voor mijn eigen projecten. Ik had al een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Daar komt nu een AOV en een rechtsbijstandsverzekering bij. Mis ik nog iets belangrijks dat ik moet regelen of dat ik niet moet vergeten? Alvast bedankt! Ik heb er enorm veel zin in :)
 6. Ach, je hoeft niet eens een echt recent boek te hebben. Hoe je een goede site op moet zetten SEO technisch is al jaren hetzelfde. Daarnaast moet je interessante/goede content hebben. Waardevolle links krijgen. C'est ca. De laatste jaren zijn er wat nuttige dingen bijgekomen zoals Cannonical URL's, de webmaster tools zijn uitgebreid etc etc. Maar de basis blijft onveranderd. Tip 1: Let erop dat een programmeur het bekijkt vanuit de technische kant en zeer regelmatig niet denkt aan wat voor Google/zoekmachines de gebruikelijke guidelines zijn. Tip 2: Social media zorgt voor voor kijkers, maar niet voor kopers. Het is verder leuk voor branding, reputatie management en een klik met je publiek houden. Zeker voor starters zou ik daar niet mijn geld en tijd insteken.
 7. Ik werk parttime...en mis daarom 20% van mijn inkomen. Sinds vorige maand verdien ik echter met mijn passieve inkomen meer dan dat ik zou verdienen als ik die dag in loondienst zou zijn ;D
 8. Je advertenties uitzetten is alleen nuttig als je echt krap in budget zit, anders is het behoorlijk zonde. Mensen die overdag aan het zoeken zijn en savonds thuis alles willen invullen kunnen je niet meer terug vinden. Als je campagne goed is ingestoken en je goed analyseert, zul je het "uitzetten op bepaalde tijden" bijna alleen maar doen voor een kleine set zoekwoorden die grijs gebied zijn.
 9. Besten, Als eenmanszaak die voornamelijk eigen websites beheerd heb ik niet veel klanten waar ik een dienst aan verleen. Toch ben ik een jaar of 2 met een partij in zee gegaan waar ik een website voor zou maken en zoekmachineoptimalisatie voor zou doen. Zij wilde niet betalen per uur, maar wilde "zekerheid" en daarom hebben we een prestatiebonus afgesproken. Als men op bepaalde zoekwoorden zichtbaar was zou ik een vergoeding krijgen. Het ging om een contract van 24 maanden. We zijn nu een maand of 9 verder en het geheel loopt stroef. Om het simpel te stellen: zij zijn niet tevreden en hebben het contract via de e-mail beëindigd. De contractsduur is echter 24 maanden en die zijn nog niet verlopen. Ook is de website op verschillende termen zichtbaar waardoor ik maandelijks een vergoeding hoor te krijgen. Zij zeggen echter niet meer te willen communiceren en niet te zullen betalen. Als ik het door reken verwacht ik rond de €4000 (ex btw) aan omzet mis te lopen. Ik heb voorgesteld om dit met een eenmalig bedrag af te kopen, zodat zij met een andere partij in zee kunnen en voor hun gevoel vooruit kunnen. Zij willen hier echter niks van horen. Er staat nu al een factuur van een euro of 600 open van de afgelopen 3 maanden. Nou spelen er een aantal dingen: - Ik heb zelf dit contract gemaakt op basis van andere contracten die ik heb gezien. Hier is geen advocaat of jurist aan te pas gekomen. Dit zou simpelweg teveel kosten. - Ik heb met 1 bedrijf het contract ondertekent. Het doel was echter dat dit bedrijf samen met enkele collega's een vereniging ging opstarten en dat de vereniging het contract zou overnemen. Dit stond zo ook in het contract. Toen de vereniging gemaakt was hebben ze een nieuw contract getekend... Ik heb deze echter niet meer terug ontvangen (slordig van mijn kant). Ik heb op papier dus alleen een contract met het eerste bedrijf waarin staat dat "de vereniging" het contract 1-op-1 over kan nemen in de toekomst en dat het huidige contract dan vervalt. Ik heb echter wel enkele e-mails en betalingen gehad van de vereniging.... Misschien dat het dan aantoonbaar genoeg is dat ik voortaan met de vereniging een contract heb? De vereniging heeft wel een contract waar mijn en hun handtekening onder staan. Mijn vragen zijn: - Met mijn eigen gemaakte contract (wat juridisch vast niet 100% waterdicht is) maak ik een kans om het geld nog terug te zien? - Moet ik het eerste bedrijf aanspreken, omdat ik een contract heb met hem of moet ik de vereniging aanspreken? Als ik de vereniging aanspreek zeggen ze misschien "laat het contract maar zien"... dan kan ik alleen het oude contract laten zien waarin staat dat de vereniging het contract over kan nemen in de toekomst. Als ik het eerste bedrijf aanspreek, zegt hij dat ik bij de vereniging moet zijn. - Moet ik hier 4000 euro verlies nemen (als kleine parttime eenmanszaak al snel 1/3 van mijn winst) Ik heb geen rechtsbijstand (las enkele slechte verhalen over zakelijke rechtsbijstand en hoe ze op alle mogelijke manieren onderuit proberen te komen om je te helpen). Dit drukt in ieder geval een zeer negatieve stempel op mijn werkplezier >:(
 10. Wat maakt het uit wat je betaalt per klik? Als ik via Adwords 100 kliks kan halen die me €10 per stuk kosten en ik krijg er 50 klanten uit, dan kost één klant mij €20. Als mijn doelstelling €25 per klant was, dan haal ik het. Uiteraard is het dan de kunst om er nog meer uit te halen (of lagere kosten te halen of meer klanten). Ik kijk nooit naar de CPC met als gedachte "ohjee wat is die hoog". Wat telt is rendement, kosten per conversie, aantal conversies. Ik kijk wel naar CPC met de gedachte "hoe kan ik die verbeteren d.m.v. hogere relevante en kwaliteitsscore". Overigens werkt regiotargeting in Nederland niet goed. Dit gaat met name op IP targeting. Helaas kent Nederland een niet goede structuur als het aankomt op IP's. Kortom iemand uit Brabant kan op basis van IP's lijken of hij uit Utrecht komt. Regiotargeting werkt wel als mensen zoeken op "bruidsjurk den haag" en jij target den haag.
 11. Met zo'n doelgroep is het onderhand gedoemd te mislukken. Of je gaat er praktisch op in hoe je SEO kan toepassen (niet interessant voor Directie en management) of je geeft aan wat het nut is van SEO, wat de kosten en het rendement kan zijn etc (interessant voor de hele doelgroep, maar schiet waarschijnlijk te kort om er praktisch iets mee te kunnen (dus meestal minder interessant voor starters)). Ben dus zeer benieuwd hoe ze dit insteken! :-)
 12. Tzelfde hier... En dan kan je de klantenservce bellen à €0,45. Duurde 11 minuten voordat ik iets nuttigs uit callcentermiep kreeg (€5) en bleek dat het allemaal onzeker was waar ht pakket was en dat ik volgende week maar moest bellen. Voor deze klant heb ik dus dik verlies (tijd én geld)... Maar vooral: frustratie shit happend zullen we maar zeggen. Moet er alleen nog een dikkere huid voor ontwikkelen.
 13. Voor sfeer en emotie heb je niet perse een beeldvullend plaatje nodig die alle aandacht (en ruimte op het scherm) weg leid van de producten waar het om gaat. Zoals gewoonlijk zal het dus om de juiste mix gaan (en testen, indien mogelijk ;))
 14. Dat ligt aan de branche (met name). Tussen. De €0,01 en €15 per klik. Daarnaast, hoe breed adverteer je? Wasmachine breed of Braun type dus exact.
 15. "Yes", vandaag een goede bodem gelegd voor relaties met twee leveranciers die ik zeer graag binnen wilde halen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept