Jump to content

Bennyvanderpoel

Senior
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • First name
  Benny
 • Last name
  Van der Poel
 • How did you find us:
  anders
 • Skype

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Ede
 1. Beste Maarten, Ga deze zaken a.u.b. niet door elkaar halen... Je verzekering bij de ABN is een verzekering die je woonlasten opvangt wanneer je arbeidsongeschikt wordt, een arbeidsongeschiktheidsverzekering die je "nodig" hebt als zelfstandige vangt je inkomensterugval op (als het goed is). Heb je toevallig 'woonzekerheid bij werkloosheid' meeverzekerd? Dan kom je bij ontslag ook in aanmerking voor een uitkering namelijk. Wel heb je een wachttijd van 90 dagen, dus wellicht valt je werkloosheid daar net binnen. Ik heb de voorwaarden van deze verzekering niet compleet doorgenomen, maar bij enkele woonlastenverzekeraars (we geven ze even een naampje ;)) is de verzekering maandelijks op te zeggen. Ik weet niet hoe lang de verzekering al loopt, maar deze verzekering is in ieder geval elke 5 jaar op te zeggen. Dit schaalt elke verzekeraar weer apart in, dus dat kan bij de ABN zo zijn maar bij een andere verzekeraar weer anders (wanneer je bijvoorbeeld 80.000 km per jaar op de weg zit ofzo). Gezien je bezigheden zullen de meeste verzekeraars inderdaad beroepsklasse 1 aanhouden. Heb je zelf voldoende vermogen om deze 6 maanden te overbruggen? Wellicht is dat nu het geval omdat je wat geld hebt meegekregen van je oude werkgever, maar hoe is dit over 3 maanden of over 6/12 maanden? Bedenk goed wat je hierin wat je zelf kunt dragen. Ik zou hier gewoon enkele offertes naast elkaar leggen, dan zie je het verschil in premie en of dit het evt gezeur waard is. 65% is vrij hoog, maar gezien je beroep geen uitzondering om dit zo te verzekeren. Inderdaad erg belangrijk dat je dit goed geregeld hebt wanneer er wat met je gebeurd. Echter zal er door middel van een inventarisatie door je adviseur bekeken moeten worden of dit reeel is. Wanneer je de eerste 3 jaar een gemiddelde winst hebt van (bijvoorbeeld) € 15.000,- en je dit ook zo hebt aangegeven in je bedrijfsplan (ik noem een voorbeeld he, even ter info) dan kun je wel € 2.000,- per maand verzekeren maar zullen ze dit niet uitkeren wanneer je arbeidsongeschikt wordt. Bij de meeste verzekeraars is dit inderdaad mogelijk. Er zijn ook verzekeraars die 5% doorlopende korting geven bijvoorbeeld. Uiteindelijk heb je daar meer aan, tenminste als je plannen hebt om langer dan 3 jaar je onderneming te runnen ;) Ik zou je uiteindelijk toch willen adviseren een (goede dit keer) adviseur in de arm te nemen. Wellicht dat Norbert je verder kan helpen ;D Succes met je start en alle zaken die daar omheen geregeld moeten worden. Groet, Benny
 2. Je zou eens contact moeten opnemen met de Nederlandse oprichters van tribalwars.nl, daar moeten spelers betalen voor extra mogelijkheden in het spel geloof ik. Weet niet precies hoe dit in elkaar zit, maar hoorde dat daar spelers bereid zijn (180 duizend in NL en Belgie??) tussen de 5 en 10 euro per maand te betalen. met 1500 deelnemers zit je dan toch al op minimaal 7500 euro per maand??? Succes!
 3. Als ex BNI-lid wilde ik ook nog even reageren. Lid worden hiervan is naar mijn idee ook niet voor alle ondernemers een geschikte oplossing. Verwacht je door lid te worden grote (extra) omzetten te genereren zonder er zelf wat voor te doen kun je dat zeker vergeten. Het neemt aardig wat tijd in beslag, het is niet alleen de ontbijtsessie van 6.45 uur tot 8.30 ofzo, je bent constant met je mede leden in gesprek en bezig je netwerk via hen uit te breiden en hen te helpen via jouw netwerk. Bij ons zat destijds een kunstenaar welke na 2 maanden vond dat hij er niks te zoeken had en een eigenaar van een webshop die na 3 maanden is gestopt... Niet voor iedereen is dit dus de oplossing, maar omdat het vaak om bedrijven uit de regio gaat is het wel leuk om je netwerk uit te breiden.
 4. Oftewel ik kan je ook inhuren om voor mijn geestelijk gehandicapte ...... uit te zoeken of er recht bestaat voor subsidies etc? Ik weet namelijk dat veel zorginstellingen zelf hun 'adviseur' of hoe je het ook wil noemen hebben die belastingen etc regelen voor deze mensen. Nogmaals, super initiatief om deze mensen verder te helpen. Het is inderdaad helaas nog altijd zo dat deze mensen niet voor 100% worden aangenomen terwijl er toch een groot gedeelte normaal zouden kunnen meedraaien in de zakelijke wereld, qua kennisniveau etc. Ik zou zeggen, ga je orienteren bij huizen waar deze mensen gezamenlijk wonen of sociale werkplekken waar helaas grote aantallen achter de loopband zitten terwijl ze veel meer mogelijkheden hebben. Echter zou ik voor die tijd een financiele instelling zoeken die in deze mensen willen investeren. Want ik ben bang dat je daar elke keer tegen aan zult lopen. Succes!
 5. Dit is inderdaad prima voor mensen met een beperking (inderdaad afhankelijk van de beperking). Kan me niet voorstellen dat een gespecialiseerd bedrijf zou zeggen dat ze geen website willen bouwen voor iemand met een beperking. Maar om je er in te specialiseren lijkt me een mooi idee, maar om er je core business van te maken? Ben erg benieuwd hoe dit idee verder loopt....
 6. Ok; puntje om even op te pakken dan voor ik ga starten blijkbaar :).. Thanks! Ondanks dit, vindt ik het nog altijd beter de sitautie van Christiaan te laten beoordelen door een goede adviseur. Er zijn volgens mij nog altijd te veel adviseurs die op basis van 'natte vinger' maar wat verzekeren, mooi afgerond bedrag of zoiets. Gewoon verzekeren wat je nodig hebt, niet direct wat je nu aan inkomen hebt (ook al denk ik dat 10k zeker niet overbodig is in dit geval). Benny --> aan de PE studie :P
 7. Als kleine aanvulling op Marnix, want het grootste gedeelte ben ik het zeker mee eens: Je arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt zeker naar gekeken naar je inkomen uit je onderneming. E 100.000,- verzekeren terwijl je er E 20.000,- als inkomen uit de zaak haalt is prima te verzekeren, maar nadat je je bij de verzekeraar meldt om een bedrag uit te laten keren zullen ze dit altijd controleren wat je echte inkomen uit de zaak is geweest. Dat 'vaste' bedrag verzekeren bestaat inderdaad wel, maar dan zou ik het geen arbeidsongeschiktheidsverzekering noemen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is veel veiliger, want je verzekeringsadviseur moet een complete inventarisatie uitvoeren en gaat deze verzekering specifiek voor jou situatie regelen. Ik zeg niet dat je dit moet verzekeren, dat is jou situatie niet te zeggen omdat ik niet weet of je nog inkomen elders vandaan hebt en of dit voldoende is om van rond te komen (verzekeraar van je evt werkgever) wanneer je arbeidsongeschikt wordt. Rechtsbijstandverzekering is wel aan te raden, zeg ik dan maar als medewerker (nog) van een RB verzekeraar. (Zonder dat je dit van mij hebt, is namelijk een concurrent) Er bestaat tegenwoordig een RB verzekeraar die gewoon advocaatkosten dekt van een zelf ingeschakelde advocaat, dus dan heb je niet te maken met een jurist van de verzekeraar. Echter zie ik toch dat er wel degelijk erg kundige mensen werken bij een RB verzekeraar, echter blijkt de communicatie met dit soort mensen moeilijk omdat ze daar niet echt op geselecteerd worden. Het is naar mijn mening erg moeilijk te zeggen welke verzekeringen je echt nodig hebt, want daarvoor moet (vooral bij ondernemingen) naar mijn idee toch een complete inventarisatie worden gedaan van jou specifieke situatie. Kortom: Zorg dat je een goede adviseur zoekt, ze 'smeren' niet allemaal verzekeringen aan ;-) Succes!
 8. Ik ben bang dat hij het hierbij laat.... Of hij kan het forum niet meer vinden :P
 9. Met je auto worden zakelijk kilometers gereden, dat wil de verzekeraar ook zeker weten! Verzeker je auto niet privé, want wanneer die verzekeraar er achter komt terwijl je schade hebt gereden is dat een goede reden om het je moeilijk te maken! Wel zijn er vaak verzekeraars die gewoon je particuliere schadevrije jaren willen overnemen of iets dergelijks. Maar dat zou ik even met je verzekeringsadviseur afstemmen. Beter een duurdere verzekering die je SVJ overneemt dan een goedkope die dat niet doet (daar kun je later altijd nog naar overstappen). Succes!
 10. Absoluut niet betalen!! Ze heeft inderdaad geen poot om op te staan. Snap niet waarom je bang bent voor de 3 maanden dat ze nog moet werken, als ze niet komt opdagen is dat eerder haar probleem dan dat van jou. Dit soort zaken komen helaas vaker voor dan je denkt... Rare mensen op deze wereld! Maar bewaar de factuur goed en correspondeer zoveel mogelijk via post/e-mail, je weet nooit waar het goed voor is. Groet van een medewerker rechtsbijstandverzekeraar (nu nog).
 11. Uiteraard de durf die getoond wordt ;) Een vriend van mij is private banker bij de ABN en vertelde dat je dan gewoon een presentatie kunt geven over je plannen en er dan 10/12 vermogende (jonge) mensen zitten om je te beoordelen. Deze jongens kijken niet op een miljoen meer of minder om het kort door de bocht te zeggen!
 12. Leuk initiatief met grote risico's... daar hou ik van! Probeer je bedrijfsplan compleet voor te leggen bij de ABN Amro. Die hebben een poule met vermogende mensen, meestal jonge gasten die behoorlijk in de slappe was zitten, waar je door middel van het geven van een presentatie etc in contact kunt komen. "Helaas" heb ik niet zo'n grote financieringsbehoefte, lijkt me een uitdaging deze gasten zover te krijgen! Als je contacten zoekt daar, moet je maar een PM sturen! Succes met jullie plan.
 13. Zeer vreemde eis inderdaad... Maar de enige kosten die je dan hebt zijn je KvK kosten... that's it! Succes over een half jaar ;-)
 14. Wanneer jij een goede controle doet op je gegevens, hoef je toch niet bang te zijn voor een boete? Ga geen geboortedata van de ondernemers er op zetten omdat je die toevallig weet van een telefoonaanbieder... ik noem maar ff wat!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept