Bennyvanderpoel

Senior
  • Aantal berichten

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Bennyvanderpoel

  1. Beste Maarten, Ga deze zaken a.u.b. niet door elkaar halen... Je verzekering bij de ABN is een verzekering die je woonlasten opvangt wanneer je arbeidsongeschikt wordt, een arbeidsongeschiktheidsverzekering die je "nodig" hebt als zelfstandige vangt je inkomensterugval op (als het goed is). Heb je toevallig 'woonzekerheid bij werkloosheid' meeverzekerd? Dan kom je bij ontslag ook in aanmerking voor een uitkering namelijk. Wel heb je een wachttijd van 90 dagen, dus wellicht valt je werkloosheid daar net binnen. Ik heb de voorwaarden van deze verzekering niet compleet doorgenomen, maar bij enkele woonlastenverzekeraars (we geven ze even een naampje ;)) is de verzekering maandelijks op te zeggen. Ik weet niet hoe lang de verzekering al loopt, maar deze verzekering is in ieder geval elke 5 jaar op te zeggen. Dit schaalt elke verzekeraar weer apart in, dus dat kan bij de ABN zo zijn maar bij een andere verzekeraar weer anders (wanneer je bijvoorbeeld 80.000 km per jaar op de weg zit ofzo). Gezien je bezigheden zullen de meeste verzekeraars inderdaad beroepsklasse 1 aanhouden. Heb je zelf voldoende vermogen om deze 6 maanden te overbruggen? Wellicht is dat nu het geval omdat je wat geld hebt meegekregen van je oude werkgever, maar hoe is dit over 3 maanden of over 6/12 maanden? Bedenk goed wat je hierin wat je zelf kunt dragen. Ik zou hier gewoon enkele offertes naast elkaar leggen, dan zie je het verschil in premie en of dit het evt gezeur waard is. 65% is vrij hoog, maar gezien je beroep geen uitzondering om dit zo te verzekeren. Inderdaad erg belangrijk dat je dit goed geregeld hebt wanneer er wat met je gebeurd. Echter zal er door middel van een inventarisatie door je adviseur bekeken moeten worden of dit reeel is. Wanneer je de eerste 3 jaar een gemiddelde winst hebt van (bijvoorbeeld) € 15.000,- en je dit ook zo hebt aangegeven in je bedrijfsplan (ik noem een voorbeeld he, even ter info) dan kun je wel € 2.000,- per maand verzekeren maar zullen ze dit niet uitkeren wanneer je arbeidsongeschikt wordt. Bij de meeste verzekeraars is dit inderdaad mogelijk. Er zijn ook verzekeraars die 5% doorlopende korting geven bijvoorbeeld. Uiteindelijk heb je daar meer aan, tenminste als je plannen hebt om langer dan 3 jaar je onderneming te runnen ;) Ik zou je uiteindelijk toch willen adviseren een (goede dit keer) adviseur in de arm te nemen. Wellicht dat Norbert je verder kan helpen ;D Succes met je start en alle zaken die daar omheen geregeld moeten worden. Groet, Benny
  2. Je zou eens contact moeten opnemen met de Nederlandse oprichters van tribalwars.nl, daar moeten spelers betalen voor extra mogelijkheden in het spel geloof ik. Weet niet precies hoe dit in elkaar zit, maar hoorde dat daar spelers bereid zijn (180 duizend in NL en Belgie??) tussen de 5 en 10 euro per maand te betalen. met 1500 deelnemers zit je dan toch al op minimaal 7500 euro per maand??? Succes!
  3. Als ex BNI-lid wilde ik ook nog even reageren. Lid worden hiervan is naar mijn idee ook niet voor alle ondernemers een geschikte oplossing. Verwacht je door lid te worden grote (extra) omzetten te genereren zonder er zelf wat voor te doen kun je dat zeker vergeten. Het neemt aardig wat tijd in beslag, het is niet alleen de ontbijtsessie van 6.45 uur tot 8.30 ofzo, je bent constant met je mede leden in gesprek en bezig je netwerk via hen uit te breiden en hen te helpen via jouw netwerk. Bij ons zat destijds een kunstenaar welke na 2 maanden vond dat hij er niks te zoeken had en een eigenaar van een webshop die na 3 maanden is gestopt... Niet voor iedereen is dit dus de oplossing, maar omdat het vaak om bedrijven uit de regio gaat is het wel leuk om je netwerk uit te breiden.
  4. Oftewel ik kan je ook inhuren om voor mijn geestelijk gehandicapte ...... uit te zoeken of er recht bestaat voor subsidies etc? Ik weet namelijk dat veel zorginstellingen zelf hun 'adviseur' of hoe je het ook wil noemen hebben die belastingen etc regelen voor deze mensen. Nogmaals, super initiatief om deze mensen verder te helpen. Het is inderdaad helaas nog altijd zo dat deze mensen niet voor 100% worden aangenomen terwijl er toch een groot gedeelte normaal zouden kunnen meedraaien in de zakelijke wereld, qua kennisniveau etc. Ik zou zeggen, ga je orienteren bij huizen waar deze mensen gezamenlijk wonen of sociale werkplekken waar helaas grote aantallen achter de loopband zitten terwijl ze veel meer mogelijkheden hebben. Echter zou ik voor die tijd een financiele instelling zoeken die in deze mensen willen investeren. Want ik ben bang dat je daar elke keer tegen aan zult lopen. Succes!
  5. Dit is inderdaad prima voor mensen met een beperking (inderdaad afhankelijk van de beperking). Kan me niet voorstellen dat een gespecialiseerd bedrijf zou zeggen dat ze geen website willen bouwen voor iemand met een beperking. Maar om je er in te specialiseren lijkt me een mooi idee, maar om er je core business van te maken? Ben erg benieuwd hoe dit idee verder loopt....
  6. Ok; puntje om even op te pakken dan voor ik ga starten blijkbaar :).. Thanks! Ondanks dit, vindt ik het nog altijd beter de sitautie van Christiaan te laten beoordelen door een goede adviseur. Er zijn volgens mij nog altijd te veel adviseurs die op basis van 'natte vinger' maar wat verzekeren, mooi afgerond bedrag of zoiets. Gewoon verzekeren wat je nodig hebt, niet direct wat je nu aan inkomen hebt (ook al denk ik dat 10k zeker niet overbodig is in dit geval). Benny --> aan de PE studie :P
  7. Als kleine aanvulling op Marnix, want het grootste gedeelte ben ik het zeker mee eens: Je arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt zeker naar gekeken naar je inkomen uit je onderneming. E 100.000,- verzekeren terwijl je er E 20.000,- als inkomen uit de zaak haalt is prima te verzekeren, maar nadat je je bij de verzekeraar meldt om een bedrag uit te laten keren zullen ze dit altijd controleren wat je echte inkomen uit de zaak is geweest. Dat 'vaste' bedrag verzekeren bestaat inderdaad wel, maar dan zou ik het geen arbeidsongeschiktheidsverzekering noemen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is veel veiliger, want je verzekeringsadviseur moet een complete inventarisatie uitvoeren en gaat deze verzekering specifiek voor jou situatie regelen. Ik zeg niet dat je dit moet verzekeren, dat is jou situatie niet te zeggen omdat ik niet weet of je nog inkomen elders vandaan hebt en of dit voldoende is om van rond te komen (verzekeraar van je evt werkgever) wanneer je arbeidsongeschikt wordt. Rechtsbijstandverzekering is wel aan te raden, zeg ik dan maar als medewerker (nog) van een RB verzekeraar. (Zonder dat je dit van mij hebt, is namelijk een concurrent) Er bestaat tegenwoordig een RB verzekeraar die gewoon advocaatkosten dekt van een zelf ingeschakelde advocaat, dus dan heb je niet te maken met een jurist van de verzekeraar. Echter zie ik toch dat er wel degelijk erg kundige mensen werken bij een RB verzekeraar, echter blijkt de communicatie met dit soort mensen moeilijk omdat ze daar niet echt op geselecteerd worden. Het is naar mijn mening erg moeilijk te zeggen welke verzekeringen je echt nodig hebt, want daarvoor moet (vooral bij ondernemingen) naar mijn idee toch een complete inventarisatie worden gedaan van jou specifieke situatie. Kortom: Zorg dat je een goede adviseur zoekt, ze 'smeren' niet allemaal verzekeringen aan ;-) Succes!
  8. Ik ben bang dat hij het hierbij laat.... Of hij kan het forum niet meer vinden :P
  9. Met je auto worden zakelijk kilometers gereden, dat wil de verzekeraar ook zeker weten! Verzeker je auto niet privé, want wanneer die verzekeraar er achter komt terwijl je schade hebt gereden is dat een goede reden om het je moeilijk te maken! Wel zijn er vaak verzekeraars die gewoon je particuliere schadevrije jaren willen overnemen of iets dergelijks. Maar dat zou ik even met je verzekeringsadviseur afstemmen. Beter een duurdere verzekering die je SVJ overneemt dan een goedkope die dat niet doet (daar kun je later altijd nog naar overstappen). Succes!
  10. Absoluut niet betalen!! Ze heeft inderdaad geen poot om op te staan. Snap niet waarom je bang bent voor de 3 maanden dat ze nog moet werken, als ze niet komt opdagen is dat eerder haar probleem dan dat van jou. Dit soort zaken komen helaas vaker voor dan je denkt... Rare mensen op deze wereld! Maar bewaar de factuur goed en correspondeer zoveel mogelijk via post/e-mail, je weet nooit waar het goed voor is. Groet van een medewerker rechtsbijstandverzekeraar (nu nog).
  11. Uiteraard de durf die getoond wordt ;) Een vriend van mij is private banker bij de ABN en vertelde dat je dan gewoon een presentatie kunt geven over je plannen en er dan 10/12 vermogende (jonge) mensen zitten om je te beoordelen. Deze jongens kijken niet op een miljoen meer of minder om het kort door de bocht te zeggen!
  12. Leuk initiatief met grote risico's... daar hou ik van! Probeer je bedrijfsplan compleet voor te leggen bij de ABN Amro. Die hebben een poule met vermogende mensen, meestal jonge gasten die behoorlijk in de slappe was zitten, waar je door middel van het geven van een presentatie etc in contact kunt komen. "Helaas" heb ik niet zo'n grote financieringsbehoefte, lijkt me een uitdaging deze gasten zover te krijgen! Als je contacten zoekt daar, moet je maar een PM sturen! Succes met jullie plan.
  13. Zeer vreemde eis inderdaad... Maar de enige kosten die je dan hebt zijn je KvK kosten... that's it! Succes over een half jaar ;-)
  14. Wanneer jij een goede controle doet op je gegevens, hoef je toch niet bang te zijn voor een boete? Ga geen geboortedata van de ondernemers er op zetten omdat je die toevallig weet van een telefoonaanbieder... ik noem maar ff wat!
  15. Ik weet zeker dat Norbert je hiermee verder kan helpen.... Succes met je hobby, zou toch mooi zijn hier je fulltime bezigheid van te maken!
  16. Ik zou jezelf de vraag stellen: "Welk risico kan en wil ik zelf dragen?" Ook een rechtsbijstandverzekering is belangrijk, echter moet je hier weer bekijken of je dat risico niet zelf wilt/kunt nemen. Je voorraad van € 300,- vindt ik weer wat overdreven om te verzekeren.
  17. Beste EdJ, Om je te kunnen aangeven of 'het op de markt staan' is meeverzekerd moet er echt specifiek naar die aanbieding gekeken worden. Je kunt dit je adviseur gewoon vragen, liefst via e-mail, zodat je je vraag gewoon op papier beantwoord hebt (e-mail verkeer is wettelijk gewoon bewijs). Ja, een aansprakelijkheidsverzekering heeft eigenlijk elk bedrijf nodig. Je hoeft niet eens schuld te hebben, maar ik kan jou ook uit het niets aansprakelijk stellen voor..... (noem het maar) zodat jij kosten moet maken om je te verdedigen. Daarnaast is het niet echt relevant of je pakketjes verstuurd, maar wat er IN die pakketjes zit :) Hopelijk kan je tussenpersoon je in Nederlandse taal uitleggen en vooral aantonen dat je met zijn aanbieding goed verzekerd bent! Succes verder.
  18. Of ik lees mijn tekst helemaal verkeerd of er wordt gereageerd op 1 iemand die niet onder de "geinteressseerden" valt. Mijn voorstel: Voor de geinteresseerden een andere meeting op te zetten die hun bedrijf daarmee kunnen promoten en daarmee evt zaken kan doen via dit forum.. Webshop, detailhandel etc was als voorbeeld. Niks meer, niks minder!
  19. Beste, Lijkt me eigeniljk best een goed idee om hiervoor een nieuw topic te openen, maar dat even daar gelaten. Zelf ben ik bezig mijn eigen assurantiekantoor op te starten. In eerste instantie was ik ook van plan een portefeuille op te kopen tussen de 200k en 300k. Nu heb ik echter besloten vanaf 0 te beginnen. Ik merk dat een bank wel degelijk met geld over de brug wil komen, echter op basis van een goed businessplan. Bij mij was het destijds geen enkel probleem, omdat ik met nieuwe ideeen voor de verzekeringswereld zit en de bank dit wel ziet zitten. Nu zal ik nog maar een fractie nodig hebben van het geld, dus gaat dat helemaal geen probleem worden. Kortom: Maak een mooi businessplan, want alleen het beheren van de portefeuille en daarmee inkomsten genereren is voor de banken niet interessant genoeg (bleek na wat gesprekken bij de bank). Een verzekeringsportefeuille wordt niet meer gezien als een stabiel onderpand in deze tijden. Ik weet niet hoe groot de doorlopende provisie, gemiddelde leeftijd klanten, polisdichtheid etc etc van je baas nu is. Maar veel verkopende partijen denken nog altijd 3/3,5 keer de doorlopende provisie te mogen vragen. Maak die fout niet, want dan kun je beter (net als ik) van 0 af starten. Belangrijk is om te kijken hoe lang je erover gaat doen om je lening af te lossen, wat je daarbij als inkomsten hebt, lopen er klanten weg omdat je baas niet meer in de zaak zit??? Snel rekenwerk: 200/300k kosten doorlopende provisie 100k?? Met personeel, bedrijfskosten, eigen pand Dan hou je niet veel over. Bovendien kun je in de tijd dat je zwaar aan het aflossen bent (minimaal 6/7 jaar) niet zelf een portefeuille bij elkaar "verdienen" van die omvang? Dat ga ik namelijk doen! Succes met je besluit
  20. Dit was een suggestie, eentje van het type vrijblijvende voorzet richting doel welke zowel ingekopt kan worden als ruim over kan zwaaien. Dus hou me niet vast aan de wiskundige implicaties bij een grote opkomst, ik had het verder niet uitgewerkt ofzo ;D Maar als er animo is voor iets speeddate-achtigs kan een variant hierop wel degelijk eventueel interessant zijn. Al dan niet met publieke tribune 8) Ik vindt dit eigenlijk een fantastisch idee. Waarom straks niet een topic openen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten in de vorm van een "speeddate" en je daarna samen kunt praten op welk terrein je iets voor elkaar kunt betekenen. Ik kan straks als assurantie adviseur uit alle hoeken leads ontvangen, iedereen heeft verzekeringen (nodig) niet waar. Maar ik zou ook graag eens willen weten hoe ik iets kan betekenen voor een webwinkel/detailhandel, mijn netwerk daarvoor openstellen kost mij weinig tijd of moeite en wanneer ik er van overtuigd ben dat mijn klanten op een goede manier behandeld worden lijkt me dit een win-win situatie. Dit is niet gericht op de komende meeting, maar wellicht kunnen we zoiets in kleinere vorm gieten en dat elke geinteresseerde zijn bedrijf open stelt voor een netwerkmeeting? Meest makkelijke manier om nieuwe klanten te werven is toch door middel van mond-op-mond reclame lijkt mij!
  21. :D Gaan we pikkies meten? Neem jezelf + 1 willekeurige replier op dit topic - dan nog zul je me niet inhalen in winst die ik de laatste 6 jaar op internet gemaakt hebt, ondanks mijn 40k verlies in 2009. Op internet "kun je het maken" , maar geen mens die zich interreseert voor je logo, je twitter, hyves of je 2500 euro webshop. Het gaat om wat je verkoopt, hoe je het verkoopt en welke prijs je daarvoor kunt tellen. Jij en veel andere starters denken dat het andersom werkt, een webshop + leuk logo + twitter en misschien hyves (of toch facebook?) dan komt de rest vanzelf. Je reactie over pikkies meten slaat kant nog wal, dat je graag wil laten weten dat je veel winst hebt gemaakt..... Nou ja, wees er blij mee. Ik ga helemaal geen webshop beginnen en je veronderstelling hoe ik mijn zaak ga opstarten slaat helemaal nergens op. In mijn branche wordt je 800x door de mangel gehaald voor je uberhaupt maar 1 verzekering mag adviseren. Terecht, want er zijn genoeg 'verkopers' opgedoken en onder gegaan... Dus generaliseren is in deze erg zwak! Voor de rest kan ik je reacties zeer waarderen op dit forum en lees ik ook zeer aandachtig, maar bedenk wel dat er meerdere manieren zijn om een business te runnen en dat ieder idee/bedrijf zijn eigen meerwaarde (kan) hebben!
  22. Bedankt, maar die is nog in ontwikkeling :D Mijn kneus is niet uitgedeeld omdat ik het niet eens was, maar ik vindt wel dat je een ieder kunt respecteren in zijn mening en advies. Dat vond ik hier ontbreken.
  23. Mijn mening: Een boekhouder verdiend zich (bijna) altijd terug. Belastingvoordeeltjes, tijd en moeite (wat je beter kunt stoppen in je eigen onderneming). Zelf wil ik vanaf volgend jaar starten als assurantie adviseur, dus ik schat mijzelf bovengemiddeld in wat administratie/boekhouding betreft, maar zelfs ik ga mij daar niet aan wagen (mijn boekhouding zal ook wat anders in elkaar zitten dan bij een winkel/webshop etc). Vraag eens wat offertes aan in de regio en anders zijn er via Internet tegenwoordig ook aardig kundige bedrijven die het werk uit handen nemen. Ik kies mijn boekhouder op advies van een goede kennis, niet op prijs...
  24. Vindt je alles wat ik zeg onzin? Want mijn hele tekst quoten en dan als eerste zeggen: wat een onzin... Sorry dat ik even offtopic ga, maar: Ja, ik heb de website gezien. En het medium Internet is al enige tijd een middel om reclame te maken, geld te verdienen etc... Kom uit je grot! Verder geen reactie, want Maurice schiet hier weinig mee op!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.