Jump to content
petra023
Verberg

BNI - netwerkclub. Ervaringen, meningen, etc

vraag

18 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Tsja,

 

Een mooi en boeiend verhaal heb je hier geschreven! Jammer dat dit op moment van mijn schrijven alweer is verwijderd.

N.a.v. de verkregen reus wellicht?

Gelukkig had ik dit zien aankomen en heb ik je verhaal gekopieerd naar een word document.

De reden waarom ik dat heb gedaan is omdat ik het zeker een zeer interessant verhaal en belangrijke mening vind.

Echter ik lees niet zo snel en word veelvuldig onderbroken, dus vandaar dat ik je verhaal nog wel mooi heb kunnen lezen. Ook belangrijk!

Ik ben namelijk uitgenodigd door een goede bekende om zo'n sessie bij te wonen en , maar heb nu sterk mijn twijfels.

 

Zeer jammer vind ik het dan ook, dat anderen hun mening niet meer kunnen geven en ik vraag me af of de tekst van de reus terecht is. Helaas kan daar niemand meer over oordelen...

 

ronny

 

 


www.bofatelefoondienst.nl

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Op veler verzoek is dit topic teruggeplaatst.

 

Het verwijderen van de oorspronkelijke openingspost heeft Topicstarter zelf gedaan en daar zal TS vast een reden voor hebben.

 


Partner bij B2Bsure, de vooruithelpers in verzekeringen en risicobehee

Ik help ondernemers vooruit met inzicht in en oplossingen voor aansprakelijkheid, arbeidsongeschiktheid en pensioen.

Waarmee kan ik jou vooruit helpen? 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

 

Het grondrecht op vrijheid van meningsuiting wordt door het gerecht heel serieus genomen. Iedereen is vrij om kritiek te uiten. Er is pas sprake van laster en smaad als er moedwillig leugens verspreid worden met de intentie een ander te schaden.


NIMBY? 🏗   Volg jouw buurtberichten van plaatselijke, provinciale en landelijke overheden...

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Bedankt voor de opmerkingen!

 

Ik had inderdaad een vrij mooi betoog geschreven over BNI :)

Ik vertrouwde de boel namelijk voor geen meter. Ik wil mijn stukje wel wat herschrijven. Volgens mij was er geen sprake van laster maar ik weet niet wat voor organisatie BNI is. Daarom heb ik geen zin in gelazer met een mogelijke advocaat.

 

Hoofdlijnen van mijn stuk zijn eigenlijk dat ik niet begrijp waarom het lidmaatschap geld kost. Juist omdat het geld kost en alles vrij hiërarchisch is georganiseerd, lijkt de structuur op een piramide. Ieder lid introduceert mensen en deze mensen zijn verplicht een cursus te volgen. Ook moet er natuurlijk door iedereen contributie worden betaald.

 

Ik las al op sprout.nl en hallo.kvk.nl dat mensen het een piramidespel vinden en ook de term sekte viel een paar keer.

 

Ik ben benieuwd naar andere ervaringen

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Hier staan meer ervaringen trouwens; http://hallo.kvk.nl/hallo/vraag_en_antwoord/t/2598.aspx

 

Ik kan me vinden in het antwoord van ene Max;

 

"Ik raad het af !

 

Ook wij zijn uitgenodigd voor een ontbijt netwerk sessie... kosten 15 euro pp terwijl het gewoon een verkoop verhaal wis om bij bni lid te worden !!

 

Of het nou aan ons lag of aan het tijdstip maar ik heb zelden iemand zo,n domme speech horen opratelen.

 

In de trend van: zijn er hier ondernemers in de zaal die een grotere omzet willen creëren en meer klanten ?

 

Heeeel amerikaans en heeeeeeel eng

 

We kwamen aan en dachten een netwerk achtig ontbijtje te krijgen maar het ging het eerste halfuur alleen maar over hoe goed BNI was.

 

Wij zijn dan ook na dat halfuur uit de zaal gelopen...

 

Het leek ons meer een soort verkapte pyramide structuur dan een netwerk club, en toen wisten we nog niet eens van het hoge jaarlijkse contributiegeld.

 

Met vriendelijke groet

 

Max"

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik heb een concurrent van BNI een tijd als opdrachtgever gehad, het gaat om netwerkontbijtbijeenkomsten. De ervaringen met dit soort bijeenkomsten zijn wisselend. Ik ken mensen die enthousiast over zijn gestapt naar BNI, of juist niet vanwege het hoge 'Amerikaanse' karakter van BNI. Ook ken ik mensen die zich van deze commerciele netwerkformules hebben afgesplitst en zichzelf hebben georganiseerd als netwerkclubje. Waar ik voor werkte was meer gericht op het relaties bouwen, BNI is meer gericht op snel resultaat boeken. Dus een eenduidige mening is er niet over te geven mijns inziens, het moet bij je passen.

 

Succès en groet,

 

Hans


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ok, ben me nu toch even aan het inlezen. Er is al vrij veel over BNI bekend in Amerika. Het is ook een Amerikaans concept.

 

 

http://bizcovering.com/marketing-and-advertising/bni-business-networking-international-the-good-the-bad-and-the-ugly/

http://www.peoplesrepublicofcork.com/forums/showthread.php?t=184608

 

En dit zegt het allemaal;

 

BNI is a cult, a scam, and a Multi-Level-Marketing-type ripoff. Some members do experience some results, but that is due to their own efforts rather than any positive influence of the organization. The prime purpose of the organization is to take money from the members and give nothing back. There is no room for discussion, deviance from strict meeting protocols, or creativity. Members are told NEVER to question the organization, the method, or the doctrine, and that if they are failing, it is due solely to their lack of effort. BNI is an ideal environment for con-men (sociopaths) to flourish. My friend has been a member for a couple of years, but I had no idea until I recently attended a recruitment lunch that it was actually a cult. As an ex-cult member (8 years in the Moonies), there was no doubt in my mind after attending this lunch that BNI is a cult. It's kind of a low-level wannabe cult - nothing so impressive as AMway or the Moonies - but a cult nonetheless. My friend is currently trying to recover the $12,000 a member of his chapter stole from him for a "real estate investment". That member is currently filing for bankruptcy, and apparently had no intention of ever doing anything legitimate with the money.

 

Dit viel mij ook op tijdens de sessie van een maand geleden. Het gehele proces bij BNI verloopt uiterst strict en geregisseerd. Er lijkt een draaiboek aanwezig om van minuut tot minuut alles te kunnen plannen.

 

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik heb niets met deze club, maar het is voor veel ondernemers (ook van enig statuur) blijkbaar de moeite waard om lid te worden en deel te nemen. Ik zou het niet teveel over één kam willen scheren met sektes e.d. De berichtgeving hierboven is ook gekleurd aangezien het hier blijkbaar een gedupeerde betreft. Nogmaals: volgens mij moet het je gewoon passen, anders moet je er niet aan mee doen.

 

Succès en groet,

 

Hans


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Het is grappig: ik ben bijna een jaar lid maar kan mij h-e-l-e-m-a-a-l niet vinden in bovenstaande uitspraken. Wellicht dat het sterk afhankelijk is van welk chapter je lid bent.

 

Als ik weer lucht heb, wil ik hier graag op reageren en mijn ervaringen delen. Wordt niet meer deze week denk ik.


... doet leuke dingen op internet ...

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

De werking van een willekeurig BNI chapter, zoals ik dat ervaar:

 

Met een man of 25 - 30 zit je wekelijks met elkaar te ontbijten. Binnen zo'n groep mag iedere discipline maar 1x voorkomen, dus een advocaat, een hypotheekverstrekker, verzekeraar, notaris, schilder, behanger (bij ons idd apart!), kantoorartikelen, hardware leverancier, reclamebureau, hovenier, drukkerij, vul-zelf-maar-aan...

Omdat je wekelijks elkaar ziet, ga je elkaar beter leren kennen. Je kent ook wat meer van de persoon achter de ambacht. Pietje is autogek, Jantje heeft een ziek kind, Klaasje is bezig een huis te verbouwen en Katrien bakt graag taarten. Er ontstaat een band die verder gaat dan de professie an sich.

Doordat je elkaar wekelijks ziet en spreekt, ontstaat er vaak ook een vertrouwensband. Je hoort dat Pietje een opdracht voor Jantje heeft uitgevoerd en dat dat naar volle tevredenheid is gedaan. Jantje is super tevreden en geeft een testimonial af (ik doe dat altijd via LinkedIn, ik vind die papieren 'diploma's' afzichtelijk lelijk en erg Amerikaans.)

 

Wekelijks krijg je de kans om in 1 minuut te vertellen:

 

[*]wie je bent,

[*]wat je doet (kan algemeen, maar ook specifiek als je een bijzondere klus hebt geklaard)

[*]waar je naar op zoek bent (werk, soort projecten, soort klanten of zelfs ingangen bij bedrijven)

 

Doordat dit wekelijks herhaald wordt, blijft de info ook daadwerkelijk hangen.

Tevens wordt er verwacht dat je zogenaamde 1:1 gesprekken hebt met je mede chapter leden. Je komt op elkaars bedrijf en kunt zo beter inzicht krijgen in de activiteiten van zijn bedrijf, de klanten die daarbij horen, etc. Daarnaast is het reuze leerzaam.

Ook mag je 2x per jaar een 10 minuten presentatie geven (iedere week is er een lid aan de beurt) waarin je precies kunt uitleggen wat je bedrijf doet, etc, etc... Er is dan ook mogelijkheid tot stellen van vragen.

 

Het uiteindelijke doel van dit alles is dat je leads voor elkaar kunt genereren. Weet ik iemand in mijn (non BNI) netwerk die een dienst wil afnemen die aanwezig is in mijn BNI chapter, dan zal ik zeker deze persoon (ook) aanbevelen. Vind die 'iemand' dat ok, dan geef ik mijn chapterlid een 'Referral'. Dus dan mag hij/zij contact opnemen om te kijken of ze het eens kunnen worden en of de referral daadwerkelijk omgezet kan worden in een opdracht. Dat laatste is buiten BNI om; BNI gaat uitsluitend om het genereren van referrals voor je mede BNI leden.

 

En wat nou als je buiten je BNI chapter al een perfecte schilder weet? En in je BNI chapter zit er ook een? Dan kun je ze gerust beiden aanbevelen, dan kan de persoon met schilderwerkzaamheden zelf de keuze maken.

 

Ondanks dat er in de bijeenkomst wordt gezegd dat er een 'verplichte' inzet is buiten de ontbijten om, heb ik dat nog nooit meegemaakt. Ik heb zeker niet iedere week een referral en dat neemt niemand mij kwalijk. Sommigen hebben er veel, anderen weer minder. Je wordt nergens persoonlijk op afgerekend.

 

Ik lees nu even terug in alle commentaren: Piramide of MLN? Tja, een zekere Amerikaan wordt er zeker beter van. De Nederlandse directeur en de regio directeur ook. Maar dan heb je alle 'lagen' wel gehad.

Dan lees ik iets dat mensen verwachten dat BNI voor leads/werk gaat zorgen: dat is niet zo. BNI is alleen faciliterend, de leads moeten uit de leden onderling komen. DAAROM is het ook belangrijk dat je elkaar regelmatig ziet en elkaar goed leert kennen, zowel zakelijk als misschien ook een beetje prive. Zie het als collega's, die weten doorgaans ook iets meer van je prive dan de gemiddelde Open Coffee bezoeker.

Geregisseerde bijeenkomsten: Ja. er is een vrij strakke agenda. Zo te lezen kunnen de chapters hier zelf invulling aan geven (welkom, zeer korte uitleg voor gasten indien aanwezig, verslagje lidmaatschapscommissie, korte netwerktraining van 4 minuten, 1 minuut presentaties van de leden, pauze, 10 minuten presentatie, aanbevelingen, eventuele mededelingen en afsluiten) Ik ervaar dit als 'makkelijk', je weet wat er komt. Ik ben nogal een avondmens dus het eerste halfuur ben ik er meestal niet helemaal bij...

 

Bij deze nodig ik iedereen die nieuwsgierig is van harte uit om eens met ons een vorkje te prikken (scrambled eggs!!). Iedere donderdag ochtend, vanaf 6:45, in de Drie Lelies in Puttershoek. BNI chapter de Albatros.


... doet leuke dingen op internet ...

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Als ex BNI-lid wilde ik ook nog even reageren.

 

Lid worden hiervan is naar mijn idee ook niet voor alle ondernemers een geschikte oplossing. Verwacht je door lid te worden grote (extra) omzetten te genereren zonder er zelf wat voor te doen kun je dat zeker vergeten. Het neemt aardig wat tijd in beslag, het is niet alleen de ontbijtsessie van 6.45 uur tot 8.30 ofzo, je bent constant met je mede leden in gesprek en bezig je netwerk via hen uit te breiden en hen te helpen via jouw netwerk.

 

Bij ons zat destijds een kunstenaar welke na 2 maanden vond dat hij er niks te zoeken had en een eigenaar van een webshop die na 3 maanden is gestopt...

 

Niet voor iedereen is dit dus de oplossing, maar omdat het vaak om bedrijven uit de regio gaat is het wel leuk om je netwerk uit te breiden.


Startend ondernemer: vdPoel Assurantien

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Henri, bedankt voor je uitleg.

 

Ik stond na een ontbijsessie van een tijdje geleden vrij negatief tegen BNI. Dit kan, zoals je ook al aangaf, liggen het betreffende chapter. Dit was mij veel te geregisseerd en te strak afgebakend. Ik snap dat het voor sommigen kan werken maar je moet wel een lange adem hebben. Op het moment dat je jaarlijks een bedrag betaalt en iedere week een sessie moet bijwonen (waar je ook gewoon voor betaald) wordt het een lastig verhaal als je het mij vraagt. De tijd die je dan in BNI stopt zou je, als je het mij vraagt, beter kunnen stoppen in het verbeteren van bedrijfsprocessen en het onderhouden van relaties.

 

De mensen die ik bij BNI ontmoette waren nou ook niet echt mijn doelgroep.Verder vond ik de opmerking van TwaBla het eigenlijk het best; Het is gemanipuleerde groepsdynamiek. Er wordt een groep mensen bij elkaar gezet die zogenaamd veel aan elkaar zou kunnen hebben. Maar hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Maargoed, ook dit kan aan het chapter liggen.

 

Voor mij wat de ontbijtsessie een verschrikking en rede genoeg om niets met BNI te maken te willen hebben. Maar wellicht dat anderen inderdaad echt omzet halen uit de club.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 8 leden online en 203 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • Ondernemersplein



EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept