Jump to content

Cavorka

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Couple of weeks ago I ordered some meat online and it got delivered by https://www.versenfijn.nl/. You can also check out: http://www.leenmenken.nl/mobiel/?lang_id=eng
 2. Als Nederlandse V.O.F. kan je ook een Belgisch BTW nummer aanvragen. Een bedrijf oprichten in België is dus helemaal niet nodig omdat je over het drempelbedrag heen gaat.
 3. Heb je ook naar partijenpost gekeken of wil je perse een frankeermachine? Met partijenpost lever je je post in in een postzak (gratis aan te vragen) en wordt het tarief bepaald op basis van het gemiddelde gewicht van je poststukken. Frankeermachine hebben we zelf ook ooit onderzocht maar bleek met alle bijkomende kosten duurder of even duur in vergelijking met postzegels.
 4. Je mag je Belgische BTW nummer enkel gebruiken om aan Belgische consumenten te leveren. Zorg dat dit BTW nummer dus ook op de facturen komt die je aan je Belgische consumenten stuurt en niet dat je Nederlandse nummer er nog op staat. Leveringen aan bedrijven in België moet je gewoon blijven doen met 0 BTW en je Nederlandse nummer. Nog een tip, bij de aangifte van het vierde kwartaal even het vakje van "geen listing" aankruisen. Anders krijg je een boete voor het doen van geen aangifte van de listing. Kan ook een nihil aangifte doen maar het vakje aankruisen is gemakkelijker. ;)
 5. Wij zitten met onze mobiele abonnementen bij Vodafone. Omdat de particuliere abonnementen een stuk goedkoper zijn dan zakelijke, hebben we ook voor particuliere abonnementen gekozen. Deze hangen wel in een zakelijk account en we krijgen ook gewoon een factuur met de BTW gespecificeerd. Wanneer we met Vodafone contact moeten hebben, kunnen we ook gewoon bij de zakelijke helpdesk terecht. Dus het is prima mogelijk om een particulier abonnement te hebben als zakelijke klant. Heb een aantal jaar geleden ook ooit als zakelijke klant een particulier abonnement bij KPN gehad en ook daar kreeg ik gewoon een factuur met BTW erop gespecificeerd.
 6. Je zou eens bij http://www.armandosilva.pt kunnen kijken. Zij maken o.a. ook de sneakers van Gino-B.
 7. Standaard is dat geen optie. Je zou een aflettermodule kunnen gebruiken zoals die van dealer4dealer. Zelf gebruiken we deze module om betalingen van Paypal en MultiSafePay af te letteren in Exact Online. De betaalkosten worden ook op een rekening naar keuze geboekt.
 8. Je zou eens naar de aflettermodule van dealer4dealer kunnen kijken. Die gebruiken wij om betalingen via onze PSP en Paypal af te letteren in Exact. Je leest dan de csv met betalingen in en de aflettermodule haalt dan in Exact de openstaande betalingen op en matcht ze met de gegevens in de csv. Hierna geef je je akkoord en wordt er een boeking gemaakt. Je kan zelfs de kosten uit de csv laten halen en deze op een rekening laten boeken. Punt is dan dus wel dat je je orders ook in Exact moet zien te krijgen. Voor de webwinkels gebruiken wij zelf Magento en dit hebben we ook gekoppeld met Exact Online.
 9. Kijk bij je concurrenten bij welke bank zij een bankrekening hebben. Via de BIC/IBAN vrij gemakkelijk te achterhalen.
 10. Wij gebruiken Help Desk Ultimate van Aheadworks binnen onze Magento installatie. Deze kan in principe alles wat je vraagt behalve het koppelen met Exact Online. Maar je zou de facturen van Exact Online zelf handmatig toe kunnen voegen aan het ticketsysteem. Verder zou je naar Zendesk kunnen kijken. Deze is zover ik weet ook volledig te koppelen met Magento. Als je toch Magento en Exact Online beiden gaat gebruiken kan je ze wellicht ook koppelen. Wij gebruiken hiervoor de extensie van Dealer4dealer.
 11. Wij hebben sinds april via onze "site bouwer" een dedicated server bij FXW. Snelheid is prima, support nog niet nodig gehad. Ik kan geen nadelen benoemen. Hiervoor zaten we bij byte wat ook een prima club is. Zij waren alleen wel zo'n 100% duurder.
 12. Wij zitten bij Vrijsen, zeer tevreden over.
 13. Het assortiment van je Nederlandse distributeur sluit dus wel aan bij jullie producten. Wat je dan kan doen is kijken hoe de andere merken die je distri voert, vertegenwoordigd zijn in het buitenland. In onze branche heb je in alle landen wel distributeurs die dezelfde merken voeren. Wellicht heb je dat in jouw branche ook. Verder zou je kunnen kijken welke merken een goede aanvulling op jouw producten zijn en dan van die merken de distributeurs bekijken.
 14. Wij gebruiken Exact Online Handel en daar heb je een activa module. Hierin voer je je activa in (in jouw geval de laptop) en over welke periode je wilt afschrijven. Van hieruit kan je dan de afschrijvingen automatisch laten boeken. Wellicht dat deze module ook in jouw versie van Exact Online aanwezig is. Als je de factuur als kosten hebt geboekt dan kan je de laptop overigens niet activeren en dus niet afschrijven.
 15. Als je zeker weet dat je pakketje in Nederland is (bv paar dagen nadat het China heeft verlaten) kan je PostNL bellen. Zij kunnen in hun systeem zien of je pakketje al in Nederland is en of er al een 3S nummer van PostNL aan de zending gekoppeld is. Dit 3S nummer kan je vervolgens in de gaten houden op tracktrace.nl.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept