Jump to content

ODS1001

Super Senior
 • Content Count

  174
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  Beursplein 37, Rotterdam, 3011AA, Netherlands
 • First name
  Johan
 • Last name
  Klok
 • Company or organization name
  Uitgelicht
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.fd.nl

Company info

 • Location
  Rotterdam
 • Phone number
  010-2600025
 • Branch
  Financiering & bankwezen
 • Branch 2
  Overheid
 • Branch 3
  Huisvesting & vastgoed
 • Website address
 1. Ben je wel eens bij Bol.com geweest? Die zitten in een kantoorpand tegenover een winkelcentrum in Nieuwegein. De boeken worden verzonden door Centraal Boekhuis. Ga dus geen fantasieverhaaltjes ophangen. Iets minder bot reageren mag ook. Ik noemde bol.com, omdat het Financieele Dagblad gisteren in verband met dit bericht een foto toonde van een groot pakhuis met als onderschrift pakhuis of distributiecentrum Bol.com. Daar heb ik mijn 'fantasie' dus vandaan. Ik neem aan dat je nu even een berichtje stuurt naar het Financieele Dagblad om ze te vertellen dat ze geen fantasieverhaaltjes in de krant moeten zetten. Bellen is nog sneller: 020 592 8888. Daarnaast geldt het door mij aangehaalde voorbeeld weliswaar niet voor Bol.com, maar wel voor veel soortgelijke bedrijven. Nog een laatste vraag: de rest van mijn bijdrage (o.a. de mogelijkheden tot partiele herziening van bestemmingsplannen als oplossing) bestempel je ook als fantasie?
 2. Ik voorzie ook lege winkelpanden maar met een brievenbus voor vele webwinkels. De illegaliteit blijft er echter door bestaan om de webwinkel feitelijk nog steeds vanuit woonhuizen worden gedreven. De oplossing is heel eenvoudig. Gemeenten staan in hun bestemmingsplannen vaak al huis-aan-huis-bedrijfjes toe (pedicure, kantoor enz.). De betreffende regel moet aangevuld worden met een zinnetje over internetwinkels. Moeilijk is het echt niet. MAAR: bestemmingsplannen worden in de regel maar 1 keer in de 10 jaar herzien omdat het veel tijd en geld kost. Al die tijd blijft een illegale situatie bestaan wat voor concurrenten grond biedt om de gemeente te dwingen handhavend op te treden. Exact dit is wat in de onderhavige kwestie gebeurde. De gemeente wilde eigenlijk niet handhaven (zag dus ook in dat een webwinkel niet veel kwaad kan in een woonwijk), maar werd hiertoe gedwongen door een concurrent van de webwinkel. Dan sta je als gemeente met de rug tegen je muur. Een tussenoplossing is misschien een gedeeltelijke herziening van de bestemmingsplannen. Die zie ik regelmatig voorbij komen en zijn niet zo duur, omdat de 99% van het bestemmingsplan dat niet herzien wordt, in tact blijft en onderzoeken en besluitvorming alleen gericht zijn op de verandering (= het toevoegen van de regel dat internetwinkels zijn toegestaan in woningen). Ik vraag me trouwens af hoe het nu zit met bedrijven als bol.com. Die zijn gevestigd op industrieterreinen en waarschijnlijk is er geen sprake van de (mede)bestemming detailhandel (kan overigens wel). Als de uitspraak stand houdt, dan is een bedrijf als bol.com dus illegaal bezig.
 3. WO Technische Informatica en dan werkloos? En toch zie ik het ook om me heen: fiscaal juristen die ook geen werk kunnen vinden. Toevallig ook met een Marokkaans 'accent'. Of is dat niet zo toevallig? Het geeft in ieder geval te denken.
 4. Dat zou eigenlijk iedereen moeten doen: persoonlijk langsgaan. Dan wordt de regeling al snel minder interessant voor de gemeente.
 5. Klink allemaal erg interessant. Toch zou ik de stap naar de bierbrouwers wagen. Voordeel is dat een aantal bierbrouwers over de gehele wereld verkoopt waardoor letterlijk een miljoenenpubliek ontstaat. De productiekosten van het spel zijn dan nog maar een fractie van de 20 euro die nu gevraagd wordt. De opbrengst kun je weer goed gebruiken als startkapitaal van de vele andere plannen die er al zijn of ongetwijfeld gaan komen. Vroeger was ik ook iemand van alles voor mezelf houden (en dat is er nog steeds niet helemaal uit), maar gaandeweg ben ik gaan inzien dat allianties soms veel profijtelijker zijn.
 6. Zie artikel 11 Boek 2 BW: bij beiden. Titulair directeur (alleen de holding is bestuurder van de dochtervennootschap), maar uit vraag 1 blijkt dat dit onderscheid niet van belang is bij de aansprakelijkheid als A bestuurder is van de holding. Zie vraag 1.
 7. Goed dat je dat zegt, want daar moet je inderdaad ook altijd even naar kijken.
 8. In november hebben we het bedrijf gesplitst om marketingtechnische redenen en om focus te houden (Uitgelicht Taal & Communicatie, Uitgelicht Medezeggenschap en Uitgelicht Corporate Psychology). Ieder lid van ons team is vervolgens verantwoordelijk gemaakt voor een bedrijfsonderdeel. De afgelopen maand zijn we ook begonnen met de voorbereidingen voor de ISO 9001-certificering. Dat doen we rustig aan, maar interessant en nuttig is het zeker. Per markt zijn we nu nieuwe producten aan het ontwikkelen waarbij steeds een grote ICT-component aanwezig is. Daarvoor hebben we de stap naar Oekraine gemaakt, waar ik een goed netwerk heb. Met welke producten we bezig zijn, kan ik jammer genoeg niet zeggen op een openbaar forum.
 9. Nederland heft geen belasting op grond van het beginsel van nationaliteit (behoudens enkele uitzonderingen). Dus dat jij een Nederlands paspoort hebt doet niet terzake. Jij moet in NL belasting gaan afdragen voorzover de winst van de VOF aan Nederland toegerekend wordt. Als de VOF alleen in NL actief is, zal dat voor 100% het geval zijn. Voor je overige inkomsten (in Frankrijk?) word je niet in NL aangeslagen. Bij de berekening van het Nederlandse belastingverdrag kan gekeken worden naar je totale inkomen (bijv. in verband met het toepassen van de heffingskorting). Hoe dat gebeurt, hangt af van het belastingverdrag FR-NL. Dit betekent echter niet dat je inkomsten en vermogen uit respectievelijk in Frankrijk ook in NL belast worden. Ik kan zo 1-2-3 geen andere belastingen bedenken waar je rekening mee moet houden. Jouw 'aandeel' in de VOF is Frans, dus met de erfbelasting hoef je ook geen rekening te houden.
 10. Hoe bereiden jullie je voor op de Eurocrisis? De eurocrisis (en alle andere crises) werkt bij ons extra stimulerend: in een hoger tempel doorontwikkelen met nieuwe diensten die beter zijn dan die van concurrent en die een echt antwoord zijn op de vragen van de klanten. En we geloven erin: vrijwel al het geld dat we verdienen doen we weer herinvesteren.
 11. Beste Levon, Ik heb je een PM gestuurd. Met vriendelijke groet, Johan
 12. Inderdaad die uitdraai maken en als die er niet de belangrijkste facturen (verkopen en kosten) overleggen. In ieder geval iets doen. De woningcorporatie reageert dan vanzelf weer.
 13. Hallo! Je moet een goed onderscheid maken: 1. mag de bedrijfsactiviteit plaatsvinden in een woning? --> staat in het bestemmingsplan (antwoord: ja of nee) 2. is de bedrijfsactiviteit vergunningsplichtig (bijv. op grond van de Wet milieubeheer of de Wet financieel toezicht)? --> staat in de betreffende regelgeving (antwoord: ja of nee) De vraag is hier: mag de bedrijfsactiviteit in een woning plaatsvinden? Dat kun je gemakkelijk vinden in het bestemmingsplan. Van een vergunningplicht zal vaak geen sprake zijn (tenzij vallend onder bijvoorbeeld de Wet milieubeheer of de Wet financieel toezicht).
 14. Dat denk ik ook. Daarnaast is aansluiting bij een verzekeraar niet in alle gevallen nodig. Er zijn zat gevallen waarin veel eeder dan het overlijden zelf bekend is dat iemand gaat overlijden. Al die tijd kan er gericht gezocht worden naar rouwzorg. Uiteraard moeten mensen dan wel weten dat er zoiets als rouwzorg bestaat, maar een paar interviews op de 'vrouw' pagina's van kranten doen al wonderen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept