MaxK

Junior
  • Aantal berichten

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door MaxK

  1. bit.ly/HwfpCF Interview op Textilia. Al jaren op HigherLevel, afgelopen jaar niet doordat het daadwerkelijke ondernemen nogal wat tijd in beslag nam :)
  2. Thanks voor het snelle inspringen. In ons excel administratie kan dit makkelijk doorgevoerd worden. Is er verplicht dat er voor onze 'papieren administratie' hier een credit factuur of iets in die richting voor wordt opgesteld?
  3. Beste Higherlevelers, De zoekfunctie van google en dit forum afgezocht maar ik kon geen duidelijk antwoord vinden. Wat gebeurd er met een retourzending van een klant van een webshop in de BTW administratie van de webshop? Natuurlijk zijn er kosten gemaakt waar ik de BTW van aftrek, zoals de pick & pack kosten van het fulfillment bedrijf en de verzending, deze zullen dan ook blijven staan. Maar hoe wordt de BTW beschouwt van het 'verkochte' product, kan dit als niet verkocht beschouwt worden? Zo ja, moet dit op een bepaalde manier in de administratie worden weergegeven en hoe, of kan dit weggelaten worden? Mvg en bijvoorbaat dank, Max
  4. Beste Higherlevelers, Een vriend en ik zijn bezig een ('Flex'-) BV op te zetten. We zijn aan het uitzoeken met wat voor een notaris we dat gaan doen in de regio Amsterdam. We hebben al veel aan ons netwerk gevraagd hoe, wat en wie, maar ik ga altijd zo goed mogelijk voorbereid op pad dus ik vraag het hier ook nog maar eens. Kort over de op te richten BV en onze schattingen: Qua kosten schatten we het in op rond de 300 - 400 aan notaris kosten. De BV is simpel in de zin dat we beide evenveel geld inleggen en even veel rechten hebben etc. De concrete vraag: Nu vroeg ik me af of hier Higherlevelers zijn die dit een recent verleden ook gedaan hebben en misschien dingen weten waar we sowieso op moeten letten bij het selecteren van een notaris. Of misschien kunnen jullie er een aanraden vanuit goede ervaringen? Mvg, Max
  5. Ik weet niet hoe het met je zoektocht staat maar als je bezig bent met een app development dan MOET je dit eigenlijk wel lezen: http://www.fourhourworkweek.com/blog/2012/04/22/how-to-build-an-app-empire-can-you-create-the-next-instagram/ Het is een lang stuk (trek er minstens een uur voor uit, maar echt doen!) van de blog van Tim Ferris. Het stuk gaat over alles: van idee , tot design, tot hoe je een coder vind, tot hoe je het een 'success' maakt. Als je even kort wil eten wat hij aanraad waar je programmers kan vinden, hier uit zijn post: " Top Hiring Resources These websites allow programmers to bid on jobs that you post. As you can imagine, the competition creates a bidding frenzy that gives you a good chance of getting quality work at a low price. Here are a few of my favorite outsourcing sites: oDesk— Its work diary feature tracks the hours your programmer is working for you and takes screenshots of the programmer’s desktop at certain time intervals. Freelancer— This site has the most programmers listed. They claim that twice as many programmers will respond to your ad, and I found this to be mostly true. Guru and Elance. Both of these sites have huge lists of programmers. " Verder legt hij in zijn post ook nog uit hoe je ze goed instructies geeft, hoe je NDA (Non Disclosure Agreement) regelt etc. Zeker lezen als aspirant app developer! Ik hoop dat je er iets aan hebt! Laat maar weten hoe het staat en waar je tegen aanloopt, ik ben benieuwd :-)
  6. Hoi Aneli, Welkom op Higherlevel! Modeltekeningen zijn wel erg praktisch, zeker als je van plan bent het puur op de schetsen te laten maken. Je kan ook een prototype maken en dit 'na laten maken'. Ik zou aanraden langs te gaan, met model tekeningen. Vluchten naar Portugal zijn goed te doen. Portugal heeft binnen Europa ver uit de beste kwaliteit / prijs verhouding. Aan contacten in badmode kan ik je niet helpen. Maar bij het opzetten van een nieuw label kan je misschien als eerst testen of je op het juist spoort bent, voordat je daadwerkelijk tijd (en geld) gaat investeren in het vinden van een producent en het produceren van samples. Heb je ervaring met zelf kleding maken? Maak dan een prototype, ga hier aan sleutelen en vraag aan mensen om een eerlijke mening. Een aantal vragen (vooral voor jezelf ;-) ) : Hoe ver ben je al in het schetsen en het opzetten van het label? Hoe lang ben je er al mee bezig? Hoeveel verwacht je te moeten investeren bij het opzetten?
  7. Beste Rack, Zou je een link kunnen geven naar de daadwerkelijke Facebook pagina(s)? (die je gekocht hebt, en die van je bedrijf). Laten we er even van uit gaan dat de 35k fans 'echt zijn'. Het is belangrijk om te kijken wat voor een updates er werden gegeven voordat jij de pagina kocht. Wanneer er daarvoor elke maand een update was, moet je niet in een keer gaan beginnen met drie keer per dag een update doen. Ik kan je verzekeren dat je dan snel je likers kwijt bent ;-) Daarnaast is het belangrijk om te kijken wat voor een soort updates wat voor een reacties uit hebben gelokt. Gebruik hier Facebook Insights voor (zit standaard op de pagina), klik eerst een paar maanden terug en sorteer ze dan eens op 'Virality', (maar ook engaged users, reach etc. los). Bekijk wat voor een posts boven aan staan, wat voor een content is het. Dat is stap 1; je moet een beetje begrijpen wat voor een liker base je hebt en wat ze diggen. Als je echt goed klanten wil convetereen heb je eerst die info nodig maar een aantal ideeen die me sowieso te binnen schieten: - Foto's met mooie boeketten / foto's van mensen die de boeketten geven aan elkaar. Beschrijving erbij: Dit boeket is samen gesteld door @jouwbedrijf . Vind jij dit boeketje ook leuk? (1e zin om te zorgen dat ze door klikken, 2e zin zodat ze gaan engagen me de content waardoor de content 'belangrijk word') - Zoals al eerder gezegd een Facebook 'Offer' - In de about pagina kan je misschien ook gewoon een link leggen naar je eigen facbeook fan pagina/bedrijf. Of gewoon als About: 'Ook een keer een bloemetje geven in de regio xxx? Bel xx! Zijn vast nog 10 andere dingen te bedenken. Maar begin met het uitzoeken wat voor een mensen de pagina liken en een beetje inzicht in waarom ze het liken. Ik zou het dan eerst uit bouwen (content die de groep leuk vind) en daarna pas proberen er iets uit te gaan trekken. Wees ook niet bag om gewoon dingen te proberen. Een post met 0 reactie is met een druk op de knop te verwijderen :-) In het ieder geval success! Laat ons ook weten wat werk / niet werk en wat je ervaringen zijn.
  8. Ik ben benieuwd waar je vandaan haalt dat elance niet goed is voor langdurige klussen? Is dit uit eigen ervaring? Voor bepaalde dingen maak ik nu al 3 jaar gebruik van iemand (Ajish Kumar) die ik ooit via een Elance opdracht in contact mee gekomen ben. Prima langdurige samenwerking.
  9. Hey Dave1 Ik weet niet of je al 'jouw boom' hebt gevonden maar misschien heb je hier iets aan: Ik ben zelf fan van Magento. Ontzettend professioneel platform wat door ontzettend veel webshops van klein tot groot gebruikt wordt. Er zijn veel plug-ins voor beschikbaar, en veel experts te vinden die voor betaalbare prijzen aanpassingen kunnen maken (hierbij gebruik ik www.elance.com, voor complete bouw tot aanpassingen). Magento Go heb ik een keer geprobeerd te gebruiken, maar was ik niet heel tevreden over. Ik vond het vooral erg traag! Een alternatief als je snel een webshop wil bouwen is wellicht Shopify. Hier hoor ik veel goede dingen over, maar ik moet er bij zeggen dat ik het persoonlijk nooit gebruikt heb. Het platform is ouder en groter dan Magento Go dus er is ook meer info over te vinden. Handig als je iets niet begrijpt! Als ik nog een ding zou kunnen toevoegen: bekijk goed wat je wil doen met je webshop. Als je de Nederlandse markt vooral wil bedienen is het ontzettend belangrijk om te zorgen dat je iDeal betalingen kan accepteren. Kijk hier goed naar hoe je dat kan implementeren met het platform wat je uit eindelijk kiest! Success met de zoektocht en het (inderdaad) grote bos!
  10. Hoe mooier de visual hoe meer reacties vaak. Wat ook erg helpt is mensen in de plaatjes hebben (mensen zijn het meest leuk om naar te kijken). Andere tips die ik je zo kort even kan geven voor het uitlokken van reacties (leuke tips voor iedereen) zijn: - Houd je tekst kort (liefst max. twee zinnen). - "Always be closing" -> natuurlijk niet zo letterlijk maar in de zin van Facebook is dat in de trant van: Wat vinden jullie van .x. waarbij .x. het zojuist geposte is Of welke in mijn ervaring steevast likes uitroept op Engelse pagina's is: This is .x. . Do you like .x.? Natuurlijk 'mooier' beschreven, maar de letterlijke vraag 'do you like' maakt het mensen heel makkelijk om op 'like' te klikken (dat heet 'priming' in psychologie ;-) ) Ik hoop dat je er iets aan hebt!
  11. Klinkt alsof je al flink vooruitgang heb geboekt sinds je eerste post! Waar ik al vaker (web) programeer werk via heb uit besteed is: www.elance.com Je kan hier job's posten en IT-bedrijven kunnen dan 'bieden' op je project. Vaak komen deze bedrijven uit landen als India. Zaak is een duidelijke omschrijving te geven van het project, ook als je dingen nog niet helemaal weet hoe en wat je het wil doen moet je dit duidelijk aangeven. Wanneer je je idee liever niet openbaar hebt, kan je de job 'prive' maken en bedrijven uitnodigen. Natuurlijk heb je hier wel een budget voor nodig, maar je bent toch al snel (in mijn ervaring, met jobs in Magento, Joomla & Wordpress, en ik hoor dat er ook goede app ontwikkelaars ziten) 3x-8x goedkoper uit, en als je de juiste partner vind doet de kwaliteit zeker niet onder voor Nederlandse partners.
  12. Tip voor iedere ondernemer op Facebook: Facebook is een visueel platform. Gebruikers van Facebook verwachten en houden van visuele updates. Gebruik dit en je ziet reacties en likes direct stijgen. Het nu hiervan? Mensen bouwen meer connectie op en je wordt 'belangrijker' in de nieuwsfeed. Voorbeeld: oude update Nieuwe blogpost! http://www.mijnbedrijf.nl/blog/nieuwepost -automatisch gemaakt samenvatting van facebook over post incl. visual- update 'visueel' neem de visual van bv. je blogpost en post deze als 'photo/video' tekst: Nieuwe blogpost! http://www.mijnbedrijf.nl/blog/nieuwepost Je doet het zelfde: een link posten incl. plaatje, maar als je zelf het plaatje upload ipv het automatisch laat genereren ziet het er een stuk verzorgder en meer likeable uit. Photos>links dus verpak links als photos :-) Ben benieuwd of jullie dezelfde resultaten ermee halen!
  13. Voor bedrijf waar ik als zzp-er werk binnen een maand Facebook activatie met ±300% verhoogd, wholesale 'divisie' van 0 naar 2 winkels gebracht, en meerdere zeer interessante samenwerkingen in de pijplijn! :)
  14. Hey Ik zie dat dit draadje al lang dood is, maar het is toch niet volledig duidelijk voor mij. Wanneer je en eenmanszaak en een VOF hebt, krijg je dan zelfstandigen aftrek etc. over de inkomsten uit beide ondernemingen? Als iemand hier antwoord op kan geven ben ik erg geholpen! Gr. Max
  15. Een week geleden begonnen, en bijna de hele maand bezetting 3 klanten en 70% van mijn maximale omzet behaalt in een week. Dat er ruimte was op de markt is bewezen! :P Yessssssss
  16. Hey heren, Bedankt voor jullie beide reacties. Deze hebben me zeker op pad geholpen en ik ben met mijn eerste B&B begonnen! Mijn eerste klant heeft zelfs betaald voor een week blijven! Ik zit nu echter met een obstakel waarvan ik de makkelijkste oplossing nog niet zie. Zoals ik al eerder zei hanteren ik en de huiseigenaar een 50/50 verdeling van de opbrengst van de verhuur. Ik (of mijn medewerkers) nemen het geld in ontvangst, maar wat is nu de handigste manier van verdeling. De huiseigenaar 'factureert' de toerist en dan factureer ik de huiseigenaar voor geleverde diensten. Ik factureer de toerist, en de huiseigenaar factureert mij voor het aantal gebleven nachten van de toerist (de helft van wat er per nacht overblijft na toerist-tax en btw) Ik kan nog niet helemaal helder zien wat de handigste manier is qua btw etc. Hebben jullie hier een mening over? Groeten en nog dank voor jullie andere antwoorden! Max
  17. Beste Higherlevelers, Mijn eenmanszaak verzorgt de verhuur van bed and breakfast's die van andere mensen zijn. Ik regel alles van de schoonmaak tot de daadwerkelijke verhuur aan mensen die verblijven. Hierdoor neem ik ook het geld van de klanten in ontvangst, nog het vaakst via een mobiele betaalautomaat die naar de rekening van mijn eenmanszaak gaat. Ik stort dan het afgesproken deel van het geld wat voor de eigenaar van de bed and breakfast is bestemt naar die gene. Het deel wat voor mij is laat ik op mijn rekening staan, en voordat deel stuur ik een factuur naar de eigenaar van de bed and breakfast. Deze hoeft hier verder niks mee te doen, want dat geld staat al op mijn rekening. Bij cash betalingen van gasten doe ik het zelfde alleen dan met cash. Is dit wijsheid? Zijn er dingen waar ik op moet letten, of kan dit handiger? De reden dat de eigenaar van een bed and breakfast niet de betalingen van klanten zelf regelt is voornamelijk omdat ze er zelf niet bij het inchecken van een gast kunnen/willen zijn of geen zin hebben in het regelen van een mobiel betaal apparaat. Bij voorbaat dank, Max
  18. Ingeschreven bij de KvK! Bemiddelen in bed and breakfasts in Amsterdam. Nu opzoek naar Bed and Breakfast waar ik mee in zee kan!
  19. Hey MrSweets, Leuk dat je in deze branche actief wil worden! Er is zeker een grote markt voor, maar er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden, al helemaal in Amsterdam omdat ze hier vrij streng zijn. Ik werk zelf voor een bedrijf met 38 design appartementen in de binnenstad van Amsterdam, die zich focust op Short Stay verhuur. Als je wil beginnen is het belangrijk om eerst een ShortStay vergunning te bemachtigen. Dit is een vergunning voor het exploiteren van een appartement voor verhuur tussen de een week en zes maanden. Elk stadsdeel heeft een quotum voor ShortStay vergunningen. Dit is om overmatig wooningontrekking tegen te gaan. Een vergunning kost 741,- Het formulier voor een ShortStay vergunning vind je hier: http://www.centrum.amsterdam.nl/publish/pages/234080/271009_aanvraagformuliershortstayvergunning.pdf Het belangrijkste om rekening mee te houden is dat een appartement aan de zogenoemde liberalisatiegrens moet voldoen van 142 huur punten om in aanmerking te komen voor een vergunning. In principe komt het er op neer dat een appartement minimaal 70 vierkante meter moet zijn. Meer informatie over het punten systeem kan je hier vinden: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/puntensysteem-huurwoning Als je ook voor periodes korter dan een week wil verhuren moet je een bed een breakfast zijn. De regels hiervoor zijn echter totaal anders, en in het kort komt het er op neer dat je alleen bed en breakfast mag bedrijven als je in het huis woont, en eigenaar bent van het huis op maximaal 40% van het woon oppervlakte. Voor meer informatie over het Shortstay beleid neem een kijkje hier: http://www.wzs.amsterdam.nl/pro/woonbeleid_en/beleid_huurwoningen/short_stay_beleid Ik hoop dat je hiermee een beetje geholpen bent.
  20. Ik ben benieuwd hoe dit afgelopen is. Zelf heb ik nog een etalage leegstaan in een drukke winkelstraat. Het lijkt me leuk om te kijken of deze te verhuren is, heeft iemand een idee wat de regels zijn voor het verhuren van een etalage, en mag je zomaar alles in een etalage hangen (reclame regels enzo)? Ik heb al zitten googlen, maar de regels die ik kan vinden zijn voor gevel-reclame, over etalage reclame wordt nauwelijks gesproken.
  21. Ik ga vanuit Nederland geen producten daarnaartoe verzenden. Sorry voor de onduidelijkheid. Van elk product wat er in Singapore verkocht zal worden, gaat er een naar Nederland om gebruikt te worden in het marketing materiaal. Het marketing materiaal wordt namelijk in Nederland gemaakt. De producten die naar Nederland gaan zullen dus niet voor de verkoop gebruikt worden.
  22. Hey Paul, dank voor de snelle reactie. De internet winkel gaat niet exporteren of importeren, alles gebeurt binnen Singapore. De spullen worden gekocht, en verkocht in Singapore. Het enige wat over en weer gaat tussen Nederland is geld en per product dat ik verkoop een exemplaar. Met die belastingen zit ik dus ook, want als je in Singapore mag dit blijkbaar gewoon en kan je alles opgeven als personal income. Maar ik vraag me af of dit als buitenlander ook gewoon kan.
  23. Hoi iedereen, Na enkele maanden hier rond te hebben gesnuffeld als gast heb ik nu toch een concrete vraag en heb me aangemeld. Ik ben Max, 20 jaar oud en student. Al rond een half jaar zit ik te werken aan een Internet winkel concept in Singapore. Veel ga ik er hier niet over vertellen, aangezien het irrelevant is voor de vraag. Aldus mijn contact in Singapore die daar ook een Internet winkel heeft en de productie voor mijn Internet winkel gaat verzorgen, is het als Internet winkel niet nodig om je als business te registreren. Alle Internet winkels daar werken op persoonlijke rekening. Nou kan ik prima in Singapore een rekening openen, en vanaf die rekening de winkel runnen. Maar, dan zit ik wel met Nederlandse belasting. Deze constructie is nog lastiger, omdat ik het startkapitaal krijg van een investeerder die ik aandelen wil geven. Maar als het geen bedrijf is, is dit lastig. Is het mogelijk om als Nederlandse cv te registreren, aangezien dat geen rechtspersoon is. En dan persoonlijk een bank rekening openen in Singapore, waaruit al de profit die daar uit komt door stroomt naar de Nederlandse rekening van de cv, waarna het verdeeld wordt over de aandeelhouders. Ik hoop dat ik de situatie duidelijk heb kunnen schetsen. Is er iemand die ervaring heeft met dit soort constructies of ondernemen in Singapore die misschien advies heeft?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.