Jump to content

pacino1453

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Beste Joost, Ter info: Ik ben iemand die zijn eigen administratie voert van zijn Holding-BV en daarnaast heeft mijn partner een IB-onderneming. Sedert vorig jaar heb ik mijn accountant "aan de kant geschoven" puur om kostenbesparende redenen. Daar ik zelf enige (basiskennis) heb, gaat het mij tot nu toe goed af. Mede dankzij experts zoals jou en de overige forumleden. Daar is Higherlevel toch voor bedoeld of zijn de regels intussen gewijzigd? V.w.b. EB privebijtelling: sta binnenkort voor de keus een nieuwe auto aan te schaffen (financial lease) en ik ben er nog niet over uit of ik de auto zakelijk of privé zal etiketteren. Vandaar mijn vragen dus. Ik hoop dat deze toelichting voor jou aanleiding is, mij en de andere forumleden niet te onthouden van je kennis. Groet, Pacino
 2. Beste Joost, Wederom mijn dank, alleen begrijp ik het niet helemaal, hoe helder je antwoord ook is (zal wel met mijn beperkte kennis te maken hebben). In jou voorbeeld geef je aan dat de EB van je nettosalaris betaald wordt. Vervolgens zeg je het volgende: Bijtelling bruto is dan (7.500 - 6.000) 1.500. Maar over die 6000 (EB) is toch al belasting betaald (netto)? Groet, Pacino
 3. Joost, Bedankt alvast voor je toelichting. Dus het is zaak om de EB af te stemmen op de privebijtelling zolang je in de 52% schijf zit, zie ik dit goed Joost? En anders maakt het niet uit of je de privebijtelling via een EB of een aangifte IB doet. De bijtelling is overigens 25%.
 4. Beste Peter, Je antwoord is duidelijk, alleen rijst bij mij de vraag: waarom neem je 100,- als eigen bijdrage.Zolang je qua inkomen in de 52% schijf zit, is het toch voordeliger om de volledige privebijtelling maandelijks via je salaris te betalen? In jou voorbeeld dus 500,- ipv 100,- of zie ik het verkeerd. Voorts zeg je dat je het wel moet betalen; of je nu de inhouding laat plaatsvinden via je salaris DGA of via je aangifte IB maakt toch niet uit? Verder is mij nog steeds niet duidelijk hoet te handelen indien a/h eind v/j de EB hoger uitvalt dan de werkelijke autokosten. In jou voorbeeld: EB via salaris (12x500)= 6000 Totale autokosten (stel) op 31-12 = 5000 Wat gebeurt er met die 1000 aan te veel ingehouden EB? Bedankt alvast, Pacino
 5. Beste leden, Vooropgesteld dat ik dit forum echt top vind, hoop dat ik nog lang gebruik mag en kan maken van jullie expertise. Wat te doen in het geval de eigen bijdrage privegebruik auto van de zaak (inhouding via salaris DGA) op jaarbasis meer bedraagt dan de werkelijke autokosten? Hoe dient men in zo`n geval met de EB om te gaan? Volget er een correctie plaats of een terugbetaling? Op voorhand weet men niet wat de totale autokosten a/h eind v/h jaar op zullen uitkomen dus de EB is toch een schatting? Voor IB-ondernemers geldt namelijk dat de IB-bijtelling nooit meer mag en kan bedragen dan de werkelijke autokosten. 1-Hoe zit het in het geval van een DGA?? 2- Wordt de EB ingehouden van het bruto of netto loon? Bedankt voor jullie reacties alvast.
 6. Thanx Peter, Maar dan zou de Holding BTW-belaste prestaties moeten verrichten dus.. Verricht de Holding BTW-belaste prestaties in het geval dat het een Beheer-BV is en de inkomsten alleen bestaan uit de verrichte werkzaamheden (management fee) van de DGA voor de Werk-BV??
 7. Beste, Heb bijna alle berichten gelezen maar begrijpt het niet helemaal. Zelf heb ik een Holding waar ik 100% aandeelhouder van ben en daarnaast een Werk-BV waar ik 15% aandelen in heb. Moet ik v.w.b. de management-fee BTW in rekening brengen bij de Werk-BV en zo ja dient de gefactureerde BTW door de Holding afgedragen te worden?
 8. Joost, zou je svp op het bovenstaande antwoord kunnen geven?
 9. Beste.. Uit eerdere berichten maak ik op dat personeelsconsumpties als overige personeelskosten opgevoerd kunnen worden. Echter, dient men hier van de inkoopprijs of van de verkoopprijs uit te gaan? Het is erg lastig om nl. van de IP uit te gaan daar ik de bestellingen per partij doe. Personeel zit na werktijd regelmatig alcohol te nuttigen, mogen deze ook onbelast vergoed worden of bestaan hier maximum bedragen voor?? Indien ik van de IP uitga klopt dan mijn onderstaande correctie-boeking aan het eind v/h jaar? 4.. Overige personeelskosten (genuttigde alcohol/non-alcoholconsumpties incl.BTW) Aan 1...te vorderen OB laag Aan 1.. te vorderen OB hoog Aan 7.. Inopen laag Aan 7.. Inkopen hoog Bedankt alvast..
 10. Beste experts, Hoe dient men de vermogensetikettering te verwezenlijken/bepalen? Middels een formulier/brief van de belastingdienst of is dit een op zichzelf staand besluit?
 11. Hai Joost, Wat is de handelwijze indien ik facturen gericht aan de BV (abusievelijk) van mijn priverekening heb betaald? 1-de BV een factuur sturen? 2-boeken op RC directie? 3-of is beiden toegestaan? Bedankt alvast...
 12. Joost vergeet mijn bijdrage niet in deze :)
 13. Joost en andere experts, In mijn geval gaat het om een werkmaatchappij (dochter) met meerdere DGA`s met ieder zijn eigen Holding BV die werkzaamheden verrichten tbv de werk-BV en daarvoor management-fee in rekening brengen. De werk-BV heeft daarnaast niet-DGA`s in dienst (personeel); dus vanuit deze optiek zou je dus kunnen zeggen dat ik geen zorg draag voor >90% van de inkomsten en dus geen afroommethode? Toch? Maar als je het vanuit de optiek van de Holding BV bekijkt ben ik als enige DGA wel verantwoordelijk voor omzet >90%. En dus wel de afroommethode? Uit je tekst maak ik op dat de werk-BV dus leidend is en niet de beheer BV? Graag je/jullie mening..
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept