Jump to content

Kevin_van_Dijk

Junior
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Alphasolutions.nl

Company info

 • Location
  Reeuwijk
 1. Tamara, Tip voor het bedenken van een naam! gebruik de adwords keyword tool om te kijken hoveel op een bepaald zoekwoord gezocht wordt. Dit zou betekenen dat zodra je een website gaat opzetten (en die domeinnaam ook vrij is) al heel veel bezoekers aan trekt, simpel weg er veel op gezocht wordt!
 2. Bugno, Je zou een PHP cursus via Lynda.com kunnen doen. Ik zelf ben momenteel ook bezig met leren programmeren (PHP). En inderdaad het vergt een hoop discipline, maar belangrijker is dat je er plezier en motivatie bij hebt. Naar jou geopende topic ontbreekt het in ieder geval zeker niet aan enthousiasme dus een goed begin heb je. Ook zou je op nieuwsgroepen kunnen kijken om in eerste instantie een cursus te downloaden alvorens je een lidmaatschap aan gaat. Ik kan het je in ieder geval zeker aan raden!
 3. Alleen een beetje jammer dat hij het niet helemaal doet :( Het idee is wel leuk... maar zodra je een URL op geeft, doet ie bij mij niets!! Andere vraag: Heeft iemand hier een idee hoe lang het kan duren voordat je bij SEOmoz staat ingeschreven? Een aantal maanden geleden ingeschreven en naar mijn ziens sta ik er nog steeds niet in!
 4. Vreemd... Wacht het wellicht even af... Maar hij zou het echt moeten doen. Heb je toevallig niet je eigen IP adres uigesloten dat ie je niet mee pakt in realtime?
 5. Heb je nagedacht over een zoekwoorden analyse? ik zie in je Title tag en H1 etc. wel dat dit gedaan is. Maar het belangrijkst is ook om te kijken wat de kans van slagen is op deze termen. Je zou gebruik kunnen maken van Keywordblaze. Met deze tool krijg je een duidelijk beeld wat de kans van slagen is en daarbij horende zoekvolumes
 6. Je zou meerdere trajecten moeten uit proberen. Sommige bedrijven halen veel uit acquisitie en online marketing terwijl andere meer uit hun netwerken halen. Wij draaien volledig op online marketing maar dat is vrij logisch aangezien het ook ons beroep is. Ik begrijp dat zodra je start elke euro te veel waar is maar je zou is een kleine adwords campagne kunnen opzetten met een promotie bon. Zorg er wel voor dat je lange zoektermen veilt die echt iets te maken hebben met je vakgebied. [Mod edit: zelfpromotie en links naar eigen site verwijderd]
 7. @Sea consultancy, Wat jij aan geeft klopt zeker. Tegenwoordig is het vrij belangrijk dat je meteen agressief adverteert. Ook als is je klik door ratio zo hoog, op het moment dat je weinig adverteerd blijft je kwaliteitsscore laag. Dit was niet altijd het geval, maar tegenwoordig wilt Google "data" zien alvorens ze je Kwaliteitsscore herberekenen. Uiteraard is dit gewoon bedoeld om meer te verdienen (vanuit Google) maar dit is wel het geval. En ja CTR is de belangrijkste factor van je Kwaliteitsscore.
 8. @delinkbuilder, Mijn ervaringen zijn variabel. Het is inderdaad zo dat in bepaalde segmenten de concurrentie moordend is waardoor het vrij prijzige conversies zijn. Maar ik moet wel zeggen dat we tot nu toe voor bijna al onze klanten rendabiliteit creëren. Daarnaast heb je tegenwoordig wel veel meer bieding opties als 2 tot 3 jaar geleden. Uiteraard zal het in het verleden veel beter geweest zijn qua perceptie. Echter moet je niet vergeten dat er ook positieve zaken tegenover komen. Zo is tegenwoordig het koopgedrag op internet aanzienlijk verbeterd. Mensen kopen snel via internet dus als je je campagne goed opzet met sterke zoektermen die overeen komen met de advertenties en landingspagina's gaat het nu der dag nog steeds prima! Overigens merk ik in de breedte wel dat PPC verkeer over het algemeen beter converteert dan organisch, alhoewel het verschil nihil is en organisch verkeer uiteraard gratis is. Het probleem blijft gewoon simpel weg nog steeds dat bedrijven en personen te breed adverteren.
 9. De route naar succes voor het starten van een webshop zit hem puur in affiniteit met het product. Zodra je affiniteit hebt met de producten die je verkoopt is het al een stuk eenvoudiger om je er toe te zetten om er constant mee bezig te zijn. Dit geeft ook het voordeel dat je het bijvoorbeeld leuk vind om er over te bloggen. Daarnaast is het toch wel degelijk belangrijk voor wat voor systeem je kiest. Uiteraard is het niet nodig om duizenden euro's uit te geven voor een goede webshop, maar een standaard pakket voor een paar euro per maand biedt ook niet altijd de oplossing. Je gaat merken dat het veel lastiger gaat worden om grotere wijzigingen door te voeren en/of belangrijk zaken aan te passen voor je vindbaarheid.
 10. Je zal gaan merken dat zodra je inderdaad je KW van 6 naar 10 krijgt, er aanzienlijk veel gaat veranderen. Ook is het zo dat je bij een KW score van 7 de gemiddelde CPC betaald. Bij een KW score van 10 zal het ongeveer 30% goedkoper worden. Wat je ook zou kunnen doen is enkel op zoekwoorden veilen waar van jullie denken de beste opdrachten binnen te krijgen. Denk dan aan daadkrachtige zoekwoorden en veil ze alleen Exact. Het enige probleem wat je wel kan krijgen is dat je zoektermen zo danig weinig verkeer genereren dat daardoor de KW score omlaag gaat. Wacht even af wat er gebeurd naar mate je KW score hoger wordt. Ik denk dat je daar wel veel profijt uit gaat krijgen!
 11. Wat is jullie gemiddelde prijs voor een conversie bij AdWords? Misschien moet je de campagne beter targeten / Optimaliseren?
 12. Het is ook wel variërend. Zo heb ik mijn laatste examen (google qualified professional Search) pas de tweede maal gehaalt en vond ik de vragen de eerste keer veel theoretischer dan de tweede. Ik raad wel aan om alles goed door te nemen en te leren, want je moet 80% goed hebben. Groet, Kevin
 13. Nee dit hoort niet zo te zijn. Het probleem blijft dat zodra je nieuwe advertenties toevoegt hij altijd vervalt naar de best presterend advertenties. Beter is om op campagne niveau bij het tapje instellingen (geavanceerde instellingen > advertentieweergave) de rotatie op standaard te zetten. Hiermee geef alle advertenties evenveel impressies waardoor je een duidelijk vergelijkingsbasis krijgt. Een idee is om voor elke USP een aparte advertentie aan te maken, waarna je vervolgens bij de best presterend USP gaat kijken welke varianten het best scoren. Ik hoop je hierbij voldoende te hebben geholpen.
 14. Belangrijk bij AdWords is ook dat je heel precies werkt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je standaard om de twee of 4 weken exit rondes doet bij je advertenties (binnen advertentie groepen). Hij staat standaard altijd op opimaliseren (rotatie advertenties), een idee is om tijden deze exit rondes slecht presterende advertenties te verwijderen en te vervangen met nieuwe. Om de zoveel rondes zul je merken dat je toegevoegd advertenties oudere inhalen (qua prestaties). Dit gaat ook steeds hogere kwaliteit score geven. Ook kun je om de zoveel tijd bij het kopje zoekwoorden kijken naar de functie "zoektermen weergeven". Deze tool biedt je de optie om te zien onder welke exacte zoektermen je advertenties zijn aan geklikt. Deze informatie kun je weer gebruiken voor het toevoegen van nieuwe zoekwoorden / negatieve zoekwoorden.
 15. Het is sowieso noodzakelijk dat je meet wat er gebeurd. Een conversie code of nauwkeurig checken in Google Analytics is een minimale eis. Ik weet ook niet of het duur is, aangezien ik niet kan zien wat je gemiddelde CPC is / Welke woorden geven conversie en welke kosten enkel geld? Als je deze factoren niet bij houdt ben je in mijn ogen aan het dweilen met de kraan open.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept