francoislo

Senior
  • Aantal berichten

    55
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door francoislo

  1. Sorry hoor, maar jij hebt de laatste 10 jaar in een grot gewoond? Alle zendingen vanaf Alibaba, Aliexpress, Banggood, etc. worden allemaal als sample verstuurd. Dat is ook de reden waarom er, eindelijk!, maatregelen gaan volgen. Hier praat ik dus niet over grote zendingen waar jij mee te maken hebt maar kleine zendingen via de post met een factuur van 0,05 met aanduiding sample shipment.
  2. Ik kan me niet voorstellen dat, omdat het vanuit een niet EU land wordt verzonden, ik ineens als Nederlandse verkoper tegen BTW 0% kan verkopen aan consumenten. Dat zou namelijk een gigantisch concurrentievoordeel opleveren. Daarom denk ik, simpelweg, dat de normale procedure van toepassing blijft: Verkoop binnen Nederland aan bedrijven en consumenten --> altijd 21% BTW Verkoop binnen de EU aan consumenten --> 21% BTW Verkoop binnen de EU aan bedrijven met geldig BTW nummer --> 0% BTW Verkoop buiten de EU aan bedrijf en consument --> 0% BTW Dit staat buiten het feit dat jouw klant, de ontvanger van de goederen die van buiten de EU komen, nog voor een onaangename verrassing kan komen te staan als het niet als sample wordt verzonden en deze nog even extra BTW en invoerrechten mag afrekenen. Om deze reden is het, in mijn ogen, nooit een levensvatbare methode om op deze manier te werken.
  3. Een beetje Amerikaans maar vind je wel op video wel heel erg goed overkomen. Ben wel benieuwd en heb me ingeschreven.
  4. Ah, de briefpost zendingen, ik keek naar pakketzendingen. Deze lijken dan inderdaad wel gunstig. Wellicht dat het ten koste gaat van de transittijd, maar dat kan je dan mooi navragen.
  5. Dan nog lijken de tarieven niet zo interessant. Welke tarieven vind je interessant dan?
  6. Bedankt voor de reacties allemaal. Ik heb het dit weekend besproken en we hebben tevens een proefrit gemaakt met een bestelbusje. Ik weet dat de € 300,- die ik ga besparen de kosten niet helemaal zullen dekken maar anders moet de werknemer elke dag met de fiets komen. Tevens zal de bus worden beplakt met reclame. Als ik de 1e link bekijk dan is woon-werkverkeer zakelijk: . Ik heb het, zoals gezegd, dit weekend besproken en aangezien zijn vrouw nog wel een auto heeft is er besloten de bestelbus alleen zakelijk te gaan gebruiken. In principe is er dan sowieso een dagelijkse route: Huis - werk - business point PostNL - huis. Eventueel nog grotere bestellingen in de regio direct leveren gedurende de dag. De bus die ik op het oog heb is € 7.500 maar de cataloguswaarde incl. BPM en BTW is bijna € 30.000,-. Dat zou (volgens mij) bijna neerkomen op een bijtelling van € 270,- wat een aanzienlijk bedrag is indien we kiezen dat de bestelbus ook prive gebruikt zal worden.
  7. Dan rij ik naar de werknemer en ruil met mijn eigen auto. Dat ben ik ook van plan om te doen als hij vrij is want de bestelauto is wel elke dag nodig i.v.m. lengtes en volume die niet in mijn prive auto passen. Ik vind het nog steeds complex allemaal. Weet iemand waar ik een voorbeeld berekening kan zien hoe bijtelling werkt?
  8. Bedank voor de supersnelle reactie. Echter, als mijn werknemer ziek of vrij is dan zal ik er in rijden om de pakketten weg te brengen. Ook zal ik deze wagen wellicht gebruiken indien ik naar een klant ga. Er is dus sprake van meerdere bestuurders. En, weet iemand hoe die bijtelling werkt?
  9. Goedemorgen allemaal, Ik weet dat er heel veel topics over zijn maar ik heb er echt totaal geen verstand van en ik hoop dat iemand de moeite zou willen nemen om het aan mij uit te leggen. De feiten zijn als volgt: Werknemer heeft binnenkort geen auto meer. (zijn vrouw heeft nog wel een auto dus ze gaan van 2 auto's naar 1 auto). Wij hebben hier op kantoor een dagelijkse afhaling van PostNL waar ik gemiddeld ongeveer € 300,- per maand aan kwijt ben. Ik zelf heb een auto prive (er staan geen auto's op de zaak). Nu had ik het idee om een bestelauto te kopen op de zaak. De werknemer kan dan het woon-werkverkeer rijden en tevens aan het einde van de dag onze zendingen wegbrengen naar een PostNL depot. Hierdoor vervallen de maandelijkse kosten voor het halen van € 300,- Nu begrijp ik niet (heb het nooit begrepen) of er dan bijtelling van toepassing is. Als er bijtelling van toepassing is kan iemand dan in "Jip en Janneke taal" uitleggen hoe dat werkt? In principe wordt de bestelauto alleen zakelijk gebruikt al kan ik me voorstellen dat deze ook gebruikt zal worden indien iemand iets wil verhuizen of een groot iets wil kopen bij de plaatselijke MediaMarkt of Ikea. Denk ik te makkelijk, denk ik te moeilijk? :) Graag advies en als er info ontbreekt dan hoor ik dat ook graag. Alvast bedankt! Francois
  10. De afhandelingskosten/administratiekosten heb je sowieso, dus ook met een verleggingsregeling krijg je nog een factuur voor de kosten die de vervoerder moet maken om de zending in te klaren. Dus gewoon de BTW terug vragen bij je aangifte zoals je hiervoor altijd deed.
  11. Hum, alleen de laatste alinea is nog over van mijn lange bericht van vanochtend :( Ik zie dat er een mod edit is geweest, kan die het hele bericht nog terughalen? De verkorte versie is dat de doelstelling van de maatregel is dat de werkneemster voldoende tijd heeft om ander werk te zoeken door deze minimaal 1 maand van te voren te informeren. Dit is dan wel niet schriftelijk gebeurd maar wel minimaal 1 maand van te voren. Ze is daarna ook ander werk gaan zoeken en heeft een halve dag proef gedraaid bij een ander bedrijf terwijl ze hier nog werkzaam was. Ze is daar fulltime aan de slag gegaan per 1 mei (vandaag). Dus ik vind dat, hoewel het niet schriftelijk gedaan is, de doelstelling wel is bereikt daar haar tijdig te hebben geïnformeerd. Ze heeft nu immers al ander werk omdat ze bijna 6 weken de tijd hiervoor heeft gehad voordat haar contract hier verliep.
  12. Ik ben nog aan het denken maar ik verwacht dat als ze gaat steigeren ik wel voor optie 1 zal gaan. Het is zuur omdat ik de werkneemster al 20 jaar in prive ken. Die vriendschap met mij en mijn andere werkneemster (die is ook kwaad) gooit ze nu ineens weg voor een paar centen, dat steekt. [mod edit: onbedoelde mod edit hersteld]
  13. Bedankt voor de reactie! Ik heb vooraf wel wat huiswerk gedaan maar het is maar net op welke website je terecht lijkt het wel want de informatie kan nog al eens wat verschillen van elkaar. Anyway, ik ga er nog even over nadenken hoe snel ik de kwestie ga oplossen. Persoonlijk zou ik zoiets nooit doen als ik bij een werkgever zat die altijd goed voor mij is geweest, maar iedereen is anders blijkt maar weer.
  14. Goedenavond, Ik heb al gezocht maar op het internet kom ik tegenstrijdige berichten tegen dat ik toch graag mijn situatie wil voorleggen. Ik heb/had een werkneemster met een tijdelijk contract van steeds 1 jaar. Vanwege rechtswege liep dit af op 18 april. Ik heb mondeling met haar gesproken op 10 maart en laten weten dat ik het contract niet ga verlengen. Diezelfde avond kreeg ik een whatsapp dat ze het even wou laten bezinken en de volgende dag vrij wou hebben om direct te gaan zoeken naar ander werk. Een paar weken later vroeg ze ineens om een schriftelijke opzegging. Ik heb de datum niet genoteerd maar volgens haar heeft ze pas op 8 april de schriftelijke opzegging van mij ontvangen. Verleden week is haar laatste salaris voldaan en deze week het vakantiegeld. Vandaag krijg ik een e-mail van haar dat ik schriftelijk niet op tijd heb opgezegd en ik nu 22 dagen extra salaris moet voldoen. Nu lees ik inderdaad op het internet dat de werkgever 30 dagen voor eindigen van het contract schriftelijk moet opzeggen. Op zich vind ik dat vreemd omdat het sowieso een tijdelijk contract is, maar goed. Mijn vraag, is dat ook nog steeds zo aangezien ik het mondeling heb laten weten wat wel ruim op tijd was en zij dit ook heeft bevestigt op de Whatsapp? [aanpassing: titel verduidelijkt]
  15. Volgens mij bedoelt de TS shop-in-shop. Op het webwinkelforum zijn daar niet al te positieve ervaringen te lezen.
  16. Over de niet belastbare posten wordt geen BTW geheven. UPS berekent alleen over die € 11,25 BTW. Het BTW bedrag is € 2,36 en dat kan je terugvragen. Edit te snel gelezen denk ik. Ook het omzetbedrag kan je terug vragen.
  17. Eerder vandaag de 1e klant gehad die wilde pinnen en niet schrok van deze nieuwe manier van pinnen. Het werkte en de klant krijgt automatisch een bonnetje in de e-mail. Ik verwacht maar een tiental pin transacties per jaar te hebben dus Payleven was voor mij ook het meest interessant.
  18. Hoe kan ik ouwethea vinden op dit forum? Of als ouwethea dit leest, stuur mij dan een PM a.u.b.
  19. De 1e keer dat ik iets win in een poule :) Ik had ook een prijs gegeven voor de 4e plaats dus ratje10 heeft ook recht op mooie troostprijs. Probeer later vandaag even een PM te versturen.
  20. Exact Online Handel kan volgens mij ook precies wat je eist. Dat pakket zou ik ook even bestuderen als ik jou was.
  21. Het is bij mij een paar keer voorgekomen. Ik factureer zonder BTW want de goederen gaan Nederland verlaten. Als je daarnaast nog een uitvoerbewijs krijgt (enkele weken nadat de zending weg is) dan kan je deze gewoon bij je administratie doen als bewijs mocht je ooit een controle krijgen.
  22. Ik kan er weer op :) Was wel ingelogd maar zodra ik op een topic klikte werd ik uitgelogd en werkte helemaal niets meer.
  23. Bedankt voor de waarschuwing. Als het goed is heb ik nu het benodigde ingevuld. Ik wil hierbij graag een prijs ter waarde van € 40,- aanbieden voor de 4e plaats. Dit betreft verlichting uit te zoeken op mijn website welke de "4e winnaar" dan nog te horen krijgt. Mocht ik zelf 4e worden dan gaat de prijs naar de 5e plaats. :)
  24. Het zou ook kunnen zijn dat je levert naar een transporteur in Belgie? Zij leveren je dan een uitvoerbewijs dat de goederen de EU hebben verlaten.
  25. 19 jaar geleden op een markt in Hong Kong 2 shirts gekocht voor het totaal van iets van 5 USD. Ik draag ze nog steeds en zien er nog steeds nieuw uit. Het komt vanzelf wel weer in de mode :)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.