KatrinaBull

Senior
  • Aantal berichten

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door KatrinaBull

  1. Denk ajb wel na over de vaste kosten die aan een gehuurd pandje vast zitten, die moeten elke maand betaald worden. Als ik jou was zou ik voordat ik beslis eerst een goed financieel model van de winkel maken in een spreadsheet. Dan kan je zien hoeveel je moet omzetten om break even te halen etc.
  2. Het klinkt alsof je op zoek bent naar de Holy Grail - iets unieks dat je ergens kan kopen en waar niemand anders toegang tot heeft. Alleen een geïmporteerd product is niet genoeg om op de langere termijn een succesvol bedrijf te hebben. Want als jij het importeert kan een ander dat natuurlijk ook en dat kan je echt niet tegenhouden. Je kan wel kijken naar unieke combinaties van producten (doordat jij kennis/relaties etc samen brengt) of dat je aan een geïmporteerd product iets unieks toevoegt op het gebied van service/marketing/sales etc. Succes.
  3. DJK - als je er veel geld mee verdiend, waarom zou je het dan verkopen? Van een koper krijg je 10 of 12x de winst (even simpel) of zo. Maar als je volgend jaar de winst nog kan verdubbelen, dan heb je dat in 5 jaar terug en je bent nog geheel eigenaar. Is het niet beter om wat personeel extra aan te nemen met de skills om wat taken van jullie over te nemen. Dan gaan jullie als nog van 70 naar 40 uur, verdien je bijna net zoveel en ben je nog steeds de eigenaar. Participanten stappen volgens mij vooral in als er groeikapitaal nodig is. Dat gebeurd dan vaak met een uitgifte van extra aandelen waardoor jullie aandeel verwaterd. Zeg 200k voor 30% van de aandelen.
  4. Gefeliciteerd! 10 dagen is natuurlijk niet heel lang voordat de pers zo'n verhaal oppikt. Heb je een persbericht verstuurd? Zo ja dan kan het nog wel een paar weken duren. Zo nee, dan moet je dat zeker doen en daarna actief rond sturen. Is er specialistische pers in jouw markt? Ken je die en heb je die speciaal laten weten dat je de prijs gewonnen hebt? Zijn er mensen met blogs over instrumenten die geïnteresseerd zouden zijn iets te schrijven?
  5. Een makelaar gaf ons pas als vuistregel 10% van de verkoopprijs als huurprijs, maar ik weet niet of dit klopt. Via http://www.fundainbusiness.nl/ kom je vast een heel eind qua huurlasten Verder Gas Water Licht Verzekering Onderhoud Dat zijn volgens mij de belangrijkste posten, maar misschien heeft iemand anders nog aanvullingen.
  6. Haha sorry, ja dat zal ik hem vragen uiteraard.
  7. Zien jullie nog andere trends wat betreft bezoekers van vergelijkingssites? Het zou bijv kunnen zijn dat mensen meer zijn gaan vergelijken en dat doen in een eerdere fase van het koop proces. Dan krijg je dus meer bezoekers die niet meteen kopers worden. Wat is er gebeurd met de engagement van deze bezoekers. Bekijken ze nog steeds hetzelfde aantal pagina's etc. Wat is er met de bounce rate gebeurd? Ik heb wel eens een site gemanaged waar we een hele kleine wijziging aan een landingspagina hadden gedaan, waarna de bounce rate verdubbelde en het conversiepercentage halveerde. Het enige wat ik er hiermee wil aangeven is dat het van alles kan zijn.
  8. Ik ben het met Peter eens, 99,9% van de dingen die je in Word zou willen doen werken hetzelfde in alle versies. Wat zijn de soort van dingen die je met meer kennis van Word zou willen kunnen doen? Dan kan ik misschien nog wat tips geven.
  9. Hi Roy, Ik ken wel iemand die altijd geïnteresseerd is om mee te denken over de groei van bedrijven - gewoon voor de lol. Ik zal hem je casus doorsturen wanneer je hem post en dan kan hij direct contact met je opnemen.
  10. Misschien niet helemaal wat je voor ogen had, maar je zou ook Google maps kunnen gebruiken. Hoe werkt dat: [*]Maak eerst voor jezelf een lijst met steden etc die je wil bellen [*]Dan alle bedrijven terreinen in die steden. [*]Als je dan een bedrijventerrein zoekt in Google Maps krijgt je het volgende: http://www.google.nl/maps/place/Cypresbaan Je kan nu gewoon op elk bedrijfje op de kaart klikken, krijg je het telefoonnummer + de website. En dat is vooral handig als je eerst even wil weten wie je gaat bellen.
  11. Voor de situatie die je beschrijft lijkt een stichting ideaal, maar ik zou wat meer informatie inwinnen over een stichting voordat je beslist om die route te nemen. Ik weet niet hoe dit juridisch werkt, maar als ik jou was zou ik wel willen weten of ik mijn bedrijf op een later moment van stichting naar commercieel bedrijf kan omzetten en wat de consequenties dan zijn. Waarom zou ik dat willen weten? Wat als het heel succesvol is? Wat als je zoveel met de commercials kan verdienen dat je hier je full-time baan van wil maken? Hopelijk zijn er mensen met meer juridische kennis die dit kunnen verduidelijken.
  12. Helemaal mee eens Winod. Dit verhaal geeft nogmaals een aan dat zelfs professionals ook in de problemen kunnen kopen met de import van speelgoed. http://www.bbc.com/news/uk-england-28980307
  13. Gaf Jvanderveen niet op basis van ervaring advies om de huur niet meer dan 10% van de omzet te maken? Dan hoeft de exacte marge natuurlijk niet bekend te zijn.
  14. Hi GeorgeBeckx - ik heb hier niet direct ervaring mee, maar ben Brits dus weet waar ik moet zoeken. Dat verhaal van de recruiter klopt niet, je kan jezelf ook als Self-Employed registreren - zie hier de pagina over hoe dat moet van Her Majesty's Revenue & Customers (de Britse belastingdiens): http://www.hmrc.gov.uk/migrantworkers/self-employed.htm De meeste Britse bedrijven hebben weinig internationale ervaring en vinden het betalen in euro's daarom lastig - veel zakelijke betalingen worden nog met cheques gedaan, dus euro's is wel heel ingewikkeld! Ik denk dat het ingewikkelder wordt om een bankrekening te openen. Daar zijn Britse banken echt heel zeikerig in. Je hebt naast je National Insurance number en het contract met de recruiter vast een permanent adres nodig (inclusief huurcontract etc) en twee recente Britse rekeningen van gas/water/licht/telefoon. Als je verder hulp nodig hebt, mail me dan even.
  15. Dat klinkt als een stoer plan - had ik dat maar gedaan toen ik 13 was, dan inmiddels heel veel over het hebben van een bedrijf geleerd. Een hele slimme Amerikaanse professor die Clayton Christensen heet heeft wel eens gezegd dat een bedrijf alleen succesvol kan zijn als het iets anders kan doen dan andere mensen in dezelfde markt, in jouw geval dus de hardware markt. Hij gaf daarbij 3 manieren van anders die tot succes zouden lijden: - je doet iets beter dan de concurrent (jouw computers zijn veel sneller, gaan nooit kapot, of je website is veel makkelijker te gebruiken) - je doet iets sneller dan de concurrent (als je bij jou een computer besteld is hij er morgenochtend) - je doet iets goedkoper dan de concurrent (jouw computers kosten maar 250 euro en die van de concurrent 300 euro) Dat laatste is een beetje gevaarlijk, want misschien kan de concurrent wel weer goedkoper etc. Mijn advies is dan ook dat je met je bedrijfje nu en altijd in de toekomst nadenkt over hoe je beter en sneller kan zijn dan de concurrenten. Heel veel succes ermee.
  16. Ik heb er nog even over zitten denken en geloof dat naast mijn eerdere advies ook presentaties en seminars een goede manier kunnen zijn om je netwerk verder uit te bouwen en potentiële opdrachtgevers te ontmoeten. Positioneer jezelf als lokale expert in de bedrijfshuisvesting en biedt je aan als spreker bij verschillende lokale clubs en organisaties. Veel nationale brancheorganisaties hebben ook regionale/lokale afdelingen en daar komen zeker ook mensen naartoe die of als huurder/koper of als verhuurder/verkoper geïnteresseerd zijn om je verhaal te horen. Om het interessant te houden zou ik expres niets over je bedrijf vertellen en de diensten die je biedt, maar alleen informatie waar de toehoorder iets aan heeft, bijv leegstand percentages op lokaal niveau, gemiddelde huurprijzen, aspecten van panden die de verhuurbaarheid/verkoopbaarheid vergroten etc.
  17. Ik denk dat het als ondernemer heel moeilijk is om in te schatten wie je als adviseur in de hand moet nemen. Alle websites van advocaten/accountants/marketing adviseurs etc. zeggen hetzelfde en je hebt in de meeste gevallen te weinig kennis van zaken om een goede vergelijking te maken. Een beetje gratis advies kan een potentiële klant een redelijk idee geven of je weet waar je over praat, maar vooral over de filosofie die je gebruikt om een bepaald probleem aan te pakken.
  18. Even terug naar het onderwerp. Mijn vraag is alleen waarom je het na zou willen laten maken? Om het te verkopen als een goedkopere kopie van het bestaande ontwerp? Of omdat je geen toegang hebt tot je eigen ontwerpen?
  19. Het klinkt of je een heel goed verhaal te verkopen hebt, maar dat de markt op dit moment echt tegen zit. Zover als ik kan zien zijn er twee manieren om aan werk te komen: 1. nieuwe opdrachten 2. overnemen van bestaande opdrachten van concurrenten Met de overcapaciteit in de markt zal het bij verkopers vooral op punt twee aankomen, want alle panden die mensen moeten verkopen staan waarschijnlijk al te koop. Alle andere mensen wachten tot de prijzen wat beter worden. Ik weet niet precies hoe het werkt in de bedrijfsmakelaarmarkt, maar ik neem aan dat verkopers relatief makkelijk kunnen overstappen van bedrijfsmakelaar. Zo ja, dan moet het mogelijk zijn om bijv via funda een lijst te maken van alle panden die al tijden te koop/te huur staan in de buurt. Die eigenaren zijn vast geïnteresseerd om te horen dat je op zoek bent naar meer werk omdat je alle bestaande opdrachten succesvol hebt afgerond. Succes ermee.
  20. Een paar observaties van mijn kant in deze interessante discussie: Kwaliteit is een essentieel onderdeel van een merk dat zich wil onderscheiden van zijn concurrenten. Dit geldt in alle markten, maar in de meeste markten - ook b2b - is het vrijwel onmogelijk voor de kopers om een objectieve beoordeling te maken van die kwaliteit. Waarom is een Mercedes veel duurder dan een Skoda? Dat heeft voor een groot deel met een perceptie van kwaliteit te maken, maar wie kan dat echt beoordelen. Hier komen we bij een interessant punt, prijs wordt door veel kopers gebruikt als signaal van hogere kwaliteit. Neem de situatie waarbij je voor het wijnvak in de supermarkt staat en je kijkt naar twee flessen die je nog nooit eerder gekocht hebt, een is 3,99 en een is 7,99. Welke heeft een hogere kwaliteit? Het opbouwen van een reputatie voor kwaliteit vraagt aandacht voor alle aspecten van kwaliteit over een lange periode. Alles moet kwaliteit uitstralen. Dit is een interessante quote van Steve Jobs hierover: "People DO judge a book by its cover. We may have the best product, the highest quality, the most useful software, etc; if we present them in a slipshod manner, they will be perceived as slipshod; it we present them in a creative, professional manner, we will impute the desired qualities."? Google Steve Jobs Impute voor meer info. Als het over zakelijke markten gaat, kan je het kwaliteitscontroleproces wel gebruiken voor het opbouwen van een reputatie voor kwaliteit onder klanten. Als het systeem beter is dan die van de concurrenten en de resultaten zijn ook goed, geef potentiële klanten dan vooral veel informatie over hoe dit gebeurd en wat die resultaten zijn, nu en in het verleden. Gebruik van systemen zoals Six Sigma helpt zeker om je professioneler over te laten komen op het gebied van kwaliteit.
  21. Hi NewBee, Is het mogelijk voor je om eens bij wat bestaande franchisenemers in de winkel te gaan kijken? Dan bedoel ik niet direct vragen aan ze gaan stellen - dat is uiteraard ook belangrijk, maar ik zou het eerst even met de franchisegevers bespreken. Nee, ik bedoel gewoon eens een halfuurtje in de winkel rondkijken. Hoeveel klanten komen er langs? Waar zijn die in geïnteresseerd? Welk percentage gaat de winkel uit met een aankoop? Hoeveel kopen ze dan ongeveer? Dat soort observaties kunnen je helpen om de aannames in het ondernemingsplan verder te testen.
  22. Het klinkt inderdaad of je echt iets waardevols te verkopen hebt. De vraag alleen is hoeveel daarvan waarde is die aan jou als ondernemer vast zit. Heeft de koper die waarde ook als je niet meer bij het bedrijf betrokken bent? Een kennis begon ook met het verkopen van zijn bedrijf en kwam er toen achter dat alle kopers wel geïnteresseerd waren, maar alleen als hij nog 3 tot 5 jaar als directeur in het bedrijf bleef werken. Dat wilde hij echter helemaal niet na verkoop. Na die realisatie heeft hij eerst 3 jaar het bedrijf zo ontwikkeld dat het eigenlijk ook zonder hem kom draaien. Dit door het aannemen van nieuwe mensen en die verder ontwikkelen. Toen het zover was, was het bedrijf ook heel goed verkoopbaar zonder hem en dat heeft hij toen ook gedaan.
  23. Klinkt als een interessant concept Edwin, succes met het uitwerken van het business plan. Ik denk dat het niet heel ingewikkeld hoeft te zijn, maar dat je wel in een spreadsheet een model van de zaak moet maken waarmee je kan uitrekenen wat de inkomsten en kosten van de lunchroom worden bij een gegeven aantal bezoekers etc. Mijn tip is dan wel om het allemaal aan elkaar te knopen zodat je er wat verschillende scenario's op los kan laten, bijvoorbeeld: [*]Wat gebeurd er als er niet 1000, maar 800 klanten in de maand komen? [*]Wat gebeurd er als de gemiddelde bezoeker niet 10 euro, maar 8 euro pp afrekent? [*]Wat gebeurd er als de kosten 10% hoger uitvallen dan je verwacht? Op zich zelf waarschijnlijk allemaal best mogelijk, maar wat gebeurd er met de winstgevendheid van de lunchroom als het allemaal tegelijk gebeurd? Op die manier kan je echt testen of het niet teveel risico is om jezelf aan een langlopend en duur huurcontract te binden. Je moet dat immers ook betalen als er niemand komt lunchen!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.