Jump to content

j14

Senior
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  anders
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  columns en algemene
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Eigenlijk wordt het werk in veel gevallen zo onmogelijk in sommige sectoren om aan te nemen... Zo heb ik vrijwel altijd opdrachten die over meerdere locaties verspreid zijn, soms wel 12-15 adressen per dag. Theoretisch zou dus elk adres/ reistijd/km gespecificeerd moeten worden onder de nieuwe regels? Dat is vrijwel onmogelijk, en gaat zeker niet vooraf specificeerbaar worden aan mijn opdrachtgevers omdat elk adres compleet andere tijden in beslag kunnen nemen wat niet vooraf inschatbaar is. Daarom werk ik ook op betaling per uur en factureer ik met totaal gewerkte uren per dag
 2. Kun je bij blokker inmiddels weer aanmelden? Heb daar diverse keren info opgevraagd, maar krijg als antwoord dat je niet als verkoper kunt aanmelden omdat ze genoeg aanmeldingen hebben
 3. Oké, dank voor de toelichting. Best apart dan dat de belastingdienst andere informatie plaatst dan dat de wet voorschrijft, maar dan hou ik de bonnen vol vertrouwen in de administratie
 4. Volgens de belastingdienst wel: https://belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/administratie_bijhouden/facturen_maken/factuureisen/aangepaste_regels_facturen/vereenvoudigde_factuur Of zie ik ergens iets over het hoofd?
 5. Wbt benzine bonnen: hiervoor geldt bij mijn weten nog steeds een uitzondering, namelijk dat deze niet op naam hoeven te staan, ook niet boven de 100 euro, zolang ze maar van de zakelijke rekening betaald zijn. Qua kassabonnen merk ik dat sommige winkels alleen hun winkel naam erop zetten zonder adres, officieel volgens mij ook niet geldig dan voor de btw? (Ook niet onder de 100 euro)
 6. Bij mij komt ah niet eens meer, nadat ik navraag gedaan heb waarom de bezorger niet geweest is kreeg ik achteraf(!) Te horen dat ik teveel bestel, en er wederverkoop vermoed wordt, en ze daarom "uit voorzorg" mijn account geblokkeerd hebben! Bestellen is dan dus ook echt niet meer mogelijk.... Enige optie nu, en die benut ik dus ook, is bestellen bij Jumbo of Coop. Vinden de lokale ondernemers overigens geen enkel probleem om te doen 🙂
 7. Viel mij ook op inderdaad, het verschil is toch minimaal met Aldi. Dus zo extreem goedkoop als tony doet voorkomen is de Aldi prijs helemaal niet. Maar stel nou, de actie loopt slecht en Ah houd een (paar) pallets over, en zou deze "dumpen" bij Aldi, ziet tony dat dan ook als probleem? (Zou men dan stoppen met leveren aan de marktleider?) Zal in praktijk uiteraard niet snel gebeuren, maar marketing heeft soms rare wegen waardoor het in theorie kan gebeuren.
 8. Pas hiermee wel op, want bol heeft ook product specialisten in dienst die niks anders doen dan de hele dag "hun" categorie te optimaliseren Zelf aangemaakte codes kunnen ze aanzien als "vervuiling" en deze voegen ze samen met de officiële ean, tenzij er een duidelijk aantoonbaar verschil zit tussen de 2 producten (eans) Het kan dus zijn dat je inspanning voor niks geweest is als ze daar gaan bekijken.
 9. Ook ik heb recent zo'n mail ontvangen over merkrecht van een andere aanbieder. Ook zeer amateuristisch geformuleerd. Ben er niet eens op ingegaan, en heb nooit meer iets vernomen. Opvallend detail overigens: enkele dagen later stokte de verkoop ineens, bleek dat het betreffende artikel ineens Door een grote, bekende, online shop ook via bol te koop. Zou die grote speler nu ook zo'n "dreigmail" hebben ontvangen van een klein, onbekende verkoper vraag ik mij dan af? Denk het toch niet....
 10. Klopt inderdaad, sinds februari betaald bol op de 1e van de maand uit. Dit kan problemen opleveren voor snelle groei zoals bij ts. Persoonlijk (ja, ook ik verkoop via bol, maar ben er wel een kleinere speler in) vind ik het ook een voordeel hebben: Voorheen Was je je geld 21 dagen"kwijt" en nu krijg je bestellingen van 30/31e van de maand ineens de volgende dag al betaald! Dus de 1e orders duren inderdaad langer, maar 21 of 31 dagen gaat per saldo "maar" over 10 dagen verschil. En de rest 10-31e dag)komt sneller betaald. Daarnaast scheelt het Veel administratief werk, ook niet onbelangrijk. In plaats van 31 credit facturen heb je er nu 1 per maand. Ik lees in dit topic ook over meerdere platforms, ik ken enkel bol, Amazon en Nextail. Amazon doe ik niet aan, en Nextail heeft een streng toelatingsbeleid, waar wij (nog) niet toegelaten zijn. Zijn er dan nog meer platforms te vinden, of heb ik ze hiermee wel gehad? (Ben ik toch even benieuwd naar nu het er toch over gaat)
 11. Srv is destijds overgenomen Door van tol retail. Deze heeft de wagens omgezet in de formule springers, en die rijden nog in menig gebied. Of het heel rendabel is, vraag ik mij ook af, maar het bestaat nog wel degelijk. Nieuwe spelers waarover Picnic kunnen het wel heel moeilijk maken voor de, nu nog, rijdende winkels.
 12. Het klopt inderdaad dat boni bij Superunie zit. Maar Picnic koopt in via boni, en boni zal hier ook aan willen verdienen als tussenpersoon. Ik kan mij niet voorstellen dat zij een kosteloze tussenpersoon zijn voor Picnic, dus komt het toch op een extra schakel voor Picnic neer.
 13. Dat Picnic het heel goed doet en snel groeit geloof ik direct. Bij ons zie ik ze ook dagelijks wel rijden, en recent zijn ze ook begonnen met uitrol in Duitsland. 10 bezorgingen per uur lijkt mij veel, maar het zal kunnen. Gemiddeld genomen. Je kan soms voor de deur staan, maar ook de pech hebben om met zware spullen 3x naar 3 hoog te moeten sjouwen in een flat. Vergeet daarbij ook niet de kosten van het order picken, en de rit van het magazijn naar de lokale hub. Dit zijn ook kosten specifiek bij Picnic als bezorger. Ook koopt Picnic in via een bestaande supermarkt (boni) wat natuurlijk ook nog een schakel extra is in het proces. Alles bij elkaar heb ik zo mijn twijfels over mogelijkheden om winstgevend te worden, maar dat kan een kwestie zijn van een lange adem.
 14. Ja natuurlijk, en jij gelooft het? De eerste boodschappen worden met Pasen thuis bezorgd. Al bedacht welke datum het dan is?
 15. Wat betreft de reacties over Bol.com Ik verwacht hier ook zeker een toekomst voor, je ziet (zoals eerder al aangegeven in dit topic) de samensmelting met AH steeds meer komen. Wat AH per stuk verkoopt, verkoopt Bol per doos. Afhalen en retouren via AH En ook voor de verkooppartners van Bol zijn ze opties aan het ontwikkelen om via AH te verzenden aan klanten. (Bron: laatste nieuwsbrief aan verkopers vorige week) Hier gaat Bol ook aan verdienen: Externe verkopers kopen via Bol verzendkosten/pakketlabels. Momenteel van Postnl, dhl of dpd. Ongetwijfeld verdient men hier ook aan (naast de provisie die men betaald). Voor verzending via AH zal de marge nog hoger liggen, al is het maar omdat AH de inlever/afhaal provisie krijgt, en dus weer bij Ahold uitkomt. Zo zijn er wegen te bewandelen om toch winstgevend te worden, al moet je wel meerdere samensmeltingen verwerken. Even wat speculeren: Zou AH.nl en Bol.com niet uiteindelijk ook geheel samengesmolten worden vraag ik mij af? Grote delen (schoonmaak, verzorging, diervoeding enz.) overlappen immers al op beide shops. Maak er een extra catagorie bij voor Levensmiddelen, en sluit AH.nl Alles besteld via Bol wordt dan met AH of Bol busjes thuisbezorgd, of complete bestellingen af te halen bij AH pickup punt in de winkel. Zo komen food en nonfood bij elkaar uit in 1 order, in 1 transactie, in 1 transportrit. Samensmelting van on- en off-line komen dan perfect samen om toch winst te maken.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept