Electronixs.nl

Senior
  • Aantal berichten

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Electronixs.nl

  1. Via channable is het mogelijk om een csv bestand en in en exporteren. Het is wel gericht op webshops maar je kan ook een eigen api of dergelijke aanmaken. Bij mijn webshop wordt de info uit de webshop geladen en een excel bestand van de voorraad en deze informatie kan worden samen gevoegd zodat alles up to date is. Er zijn diverse exportmogelijkheden. De kosten hiervan vind ik best hoog. Als je vaker op update wilt hebben denk ik dat het bovenstaande een betere oplossing is. En dan met een FTP server werken waar de bestanden direct wordt bewerkt.
  2. Het is misschien beter om je boekhouding uit te besteden. Of jezelf er in te verdiepen. Je kan dus de BTW terugvragen. En over het bedrag hoeft er geen inkomstenbelasting betaald te worden. Het gaat dus van de winst af.
  3. Kijk anders ook even hier http://www.webwinkelforum.nl/viewtopic.php?t=13874
  4. Daar zijn toch groothandels voor? Een bedrijf die een tankwagen grondstoffen gaat lossen zal daar niets van verkopen. Het is alleen al administratief teveel werk.
  5. Een retour zending kost al snel 5 euro. Ik neem aan dat de productiekosten per hoofddoek niet 5 euro omhoog gaan.
  6. Een halve euro pallet 60cmx80cm zal niet meer kosten dan 30 euro voor verzending. Als je nu 80 euro betaald dan is dat gewoonweg te veel. Een normale euro-pallet verzenden kost rond de 45 tot 50 euro. Als jullie toch regelmatig rondrijden. Dan is een rolcontainer ook nog een optie. Daar zitten ook metalen rek omheen om de zending goed te kunnen bevestigen. Ook hiervoor betaal je een lager tarief ten opzichte van een euro-pallet. De rolcontainer zou dan later opgehaald kunnen worden als er iemand in de buurt is.
  7. Detailhandel? Waarom vraag je het bij de KvK niet met inschrijven?
  8. Als je via AmazonUK koopt zegt dat volgens mij nog niets waar het product vandaan komt. Is dit product dan al in Europa? Zo niet dan ben jij de importeur. Een product aansprakelijkheid verzekering kost niet zo heel veel. In de voorwaarde staat vaak wel dat je een CE gecertificeerd product moet hebben. En ook de testdocumenten. Maar hoeveel risico loop je met jou product? Ik verkoop bijv een afstands meter. Die werkt op een 9V batterij. Wat kan hier nu mis aan gaan? Er zit een laser in dus plak ik er een sticker op "Niet in de ogen schijnen bij mens of dier" Niet geschikt voor kinderen. enz enz. Ik verkoop ook 230V omvormers. Van deze producten heb ik wel een CE RoHS certificaten. Inclusief alle testrapporten. Omdat deze producten niet afgeschermd worden en kan om brand of dergelijke aanwezig is neem ik dit risico liever niet. Verder hebt je het over hoofdtelefoons. Als ik aan een hoofdtelefoon van 20 euro die uit china komt denk ik ook gelijk aan een kopie van een merk hoofdtelefoon. Namaak is verboden om in te voeren.
  9. Volgens mij kunnen er gewoon afspraken gemaakt worden hoor. Als je te laat komt krijgt de transporteur een boete. Bijv kruitvat werkt met tijdsafspraken. Kom je te laat dan kost het je 250 euro. Er zullen vast wel transporteurs die dat kunnen garanderen. Al vind ik Fedex persoonlijk langzamer als DHL. Vanuit China komt DHL altijd binnen 24 -30 uur afleveren.
  10. Met een transportbedrijf gaat je dit nooit lukken. Of je moet echt heel veel verzenden. Geen idee wat het apparaat kost in aanschaf en onderhoud maar waarschijnlijk te duur voor het aantal zendingen. 0kg-23kg = een pakket mits deze niet te groot is 23kg - onbeperkt = pallet Ja een pallet kost duurder. Maar geniet ook van de voordelen dat deze een kleinere kans op beschadigingen heeft. Waarom stuur je een doos van 45KG af als je niet wilt dat de chauffeur teveel tilt? Als je 100 stuks door het hele land heen stuurt dan moeten er dus ook 100 van die Tillers aangeschaft worden en dat is gewoon te duur. Op wat voor pallet verstuur je? Probeer de pallet zo klein mogelijk te houden. Hooguit 0,2 laadmeter. Dat is een halve euro-pallet. Dit zal dus ook de helft kosten Opties * Langer levertijd ervan maken en dan per regio/provincie versturen met 1 koerier. Die geven jullie dan zo'n Tiller mee. Als je genoeg verzend zal dit waarschijnlijk de goedkoopste oplossing zijn. *Meubeltransporteur > Die beschikt over spullen om het dragen van zware goederen te beperken. Ook zijn die vaak dubbel bemand. Dit gaat je natuurlijk extra kosten en is een pallet goedkoper. *Zelf brengen. Met een eigen chauffeur. Maar dit gaat waarschijnlijk nog meer kosten dan het bovenstaande. Maar je kan wel service bieden aan je klanten. Hebben jou klanten wel deze apparaten? Schijf dan op de vrachtbrief dat deze gelost wordt!! Jou klant zou dat het pakket moeten lossen met geschikt middel hiervoor. Ik had dit bericht ook al op een andere site gezet maar nog geen antwoord gekregen wat je nu betaald voor een pallet? En welk formaat de pallet heeft
  11. Ik had hetzelfde probleem. Als je een pakket hebt van bijv 50 euro dan moet daar nog BTW over afgedragen worden. Hoef je niets te betalen aan de Postbode dan staat er een verkeerde waarde op het pakket. Jouw taak is dus om het alsnog aan te geven bij de Douane. Maar hier komt het. Daar zijn ze heel kortzichtig en dit systeem werkt heel moeizaam en slecht. Je belt de Douane. Meld dat er een verkeerde waarde op zit. Mevrouw vraag waar het pakket zich bevind. Als je dan zegt dat je het al op de zaak hebt liggen melden ze dat dit onmogelijk is omdat alles goed gecontroleerd is. Ze beweren dat het onmogelijk is dat er pakketten worden doorgelaten met een verkeerde waarde? Nou volgens mij is dat toch wat kort door de bocht. Bij de belastingdienst zijn ze beter op de hoogte en bieden je dan Art. 23 aan. Het nadeel hiervan is dat je alle pakketten moet bijhouden die je binnen krijgt. Je spaart er wel kosten mee uit want je hoeft nu niet die 13 euro aan PostNL te betalen of 25 euro aan Fedex DHL UPS. De BTW wordt dan verlegd. Ook kom je sneller door de douane heen en levert dit geen vertraging op. Je krijgt wel een factuur van de invoerkosten indien die van toepassing zijn. Je kan het ook blijven invoeren hoe je het nu doen maar dan via DHL of Fedex ect. Je krijgt een factuur met BTW en Administratiekosten/invoerrechten. De BTW kan je terug vragen. Dus het factuurbedrag levancier met BTW invoeren en de administratiekosten/invoerrechten als kosten opvoeren.
  12. Ik kies altijd voor OUR en raad je ook aan het te doen. Uit ervaring weet ik dat de kosten erg wisselen en de ontvanger eraan probeert te verdienen. Ook laten bedrijven het op de rekening van hun personeel storten om zo kosten te besparen. Maar ze rekenen wel de volle mep voor jou. Zoals hier al beschreven, 2% is niet eens zo heel veel. Paypal is veel en veel duurder.
  13. Ik heb een Chinese mobiel met dual-sim. Via Skype schakel ik het nummer door. Je krijgt dan ook een landelijk nummer bijv 085-1234567. In de avond als ik niet meer bereikbaar wil zijn schakel ik die sim uit. Automatisch word dan de voicemail ingeschakeld. Let op het doorschakelen kost geld. Als ik weet dat een klant een lang verhaal heeft bied ik hem aan om terug te bellen. Ik heb dan wel een onbeperkt abonnement.
  14. Per uitzondering lever ik wel eens zonder vooraf betaald te worden. Mijn ervaring is hoe groter het bedrijf hoe langer het duurt. Om maar niet te spreken over gemeentes die doen er gerust 2 maanden over. Ik meld dat onze producten zo scherp verkocht worden omdat we een betaling vooraf eisen. Doen ze het achteraf dan krijgen ze 21 dagen de tijd om het over te maken. Doen ze dit niet dan krijgen ze per mail een herinnering bij geen reactie komen er kosten bij. Dit spreek ik van te voren af. Meestal is het 15 tot 20 euro. Om niet zeurderig over te komen gaat dit bedrag pas na 30 dagen in ze hebben in die tijd dan 2 keer de kans gehad om het over te maken. Dan hebben dan geen excuus het is onderweg is of dergelijke
  15. Als ze uit de EU komen dan importeer jij het niet. Het is dan al in het vrij handelsverkeer gebracht. Ik weet niet precies hoe het zit met voedingssupplementen maar ik denk dat de importeur daar wel meer informatie over heeft. De importeur is eind verantwoordelijke voor een goed product. Mocht je een contract teken dan staat er vaak in dan je per partij de samenstelling moet laten testen/controleren. Mocht daar eens een foutje in zitten dan hebben ze nog een stok achter de deur als je het niet hebt laten testen.
  16. Jullie hebben samen een BV. Als jij haar prive geld heeft geleend heeft dit natuurlijk niets met die BV te maken. Het zou anders zijn bij VOF. Als zij die database op haar eenmanszaak runt dan zou het wel kunnen natuurlijk. Ik vraag me dan alleen af of de database/website dan niet "ontvreemd is" In feite is het dan gewoon diefstal? Of had deze persoon hier volmacht voor? Lijkt me toch niet dat je zomaar iets uit een BV kan halen en op eigen naam kan zetten.
  17. Bij internationale zendingen zit er een BTW op het factuurbedrag. Deze reken je als het goed is af met de douane hier in Nederland. Stond er ook VAT op jou factuur dan zal je hier ook BTW en invoerrechten over moeten betalen.
  18. Dus het zou niet voor particulier gelden? Check deze site http://financieel.infonu.nl/belasting/70790-de-margeregeling-op-omzetbelasting.html Tevens is het ook de vraag met wie je handelt en of die spullen wel van hem zijn. Misschien heeft zijn werkgever de opdracht gegeven te vernietigen ivm met gevoelige informatie als het om computers zou gaan. En verkoop hij ze door. Een bedrijf zou natuurlijk gewoon een rekening maken.
  19. In principe als je van een bedrijft over koopt hoor je natuurlijk een factuur te krijgen. Ook als het om afgeschreven goederen gaat. Je zou nog een marge regeling toe kunnen passen. Je behandeld het product als inclusief BTW. Verkoop je het dan moet je over de winst BTW afdragen Zie link http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/bijzondere_regelingen/margeregeling/margegoederen/
  20. Ik gebruik zelf Acumulus. Werk goed en snel en is web-based. Ook deze versie is gratis te proberen zoals vele andere online software pakketten. Dus ik zou zeggen probeer wat uit. Ik vind het wel een hele lastenverlichting als ik niet zelf voor de data opslag moet zorgen. Uiteraard ben je er wel zelf verantwoordelijk voor. Dus ik print overzichten nog wel regelmatig uit. Waar ik mezelf wel aan hekel zijn de lage prijzen en waar je op het laatst tig modules moet aanschaffen waardoor het nog steeds duur is. Er zijn natuurlijk ook nog opensource boekhoud programa's zoals GNUcash
  21. Ik zit zelf bij Mollie (IDEAL) en deze verlangen dus wel een zakelijke rekening. Ik mn webshop ben ik ongeveer 10 tot 15 euro kosten kwijt. Dit is zonder de wereld betalingen meegerekend. Ik weet niet of je veel verkoopt/inkoopt. Van mij mogen ze die 10 euro houden. Nu kan ik gewoon mn bankgegevens importeren en in het boekhoud pakket gebruikten. Ik kan me niet voorstellen dat het makkelijk werkt als alle prive gegevens hier tussen staan. Als je een storting doet met contant geld. Doe dit dan op je prive rekening. En boek het daarna in als boeking vanuit prive rekening. Dan klopt alles voor de BD weer. Zie de bijlage daar staat duidelijke zakelijke bankrekening
  22. Met Fedex DHL UPS gaat het allemaal volgens de regels. De verzender betaald alle kosten tot aan huis. Echter komen die administratie kosten er nog wel eens bij. Ik heb ze net even bekeken. Als er invoerrechten worden bereken komen er ook administratie kosten bij. Is het alleen de BTW dan krijg ik de papieren gratis bij Fedex. Ook van DHL krijg ik bijna nooit iets. Maar met PostNL krijg ik nooit wat. Ik heb erover gebeld maar ze kunnen je dan niet verder helpen. Als je dan de douane belt en meldt dat ik producten heb die waarschijnlijk niet zijn ingeklaard blijkt dat niet mogelijk te zijn. Ik zet er dan ook wel vraagtekens bij of het daar wel allemaal volgens de regels gaat. PosNL geeft trouwens alleen telefonische door dat als het erg druk is ze hele partijen gewoon door laten gaan zonder controle. Ik wilde dit schriftelijk bevestigd hebben maar ook dit is niet mogelijk. De douane bekijkt het zo. Als je de spullen in handen hebt dan zijn ze ingeklaard. Theoretisch misschien maar in de praktijk gaat het wel anders bij PostNL. wel word alles netjes bijgehouden voor de controle. Bij de belastingdienst konden ze me wel verder helpen. Zij hebben toen art. 23 aanbevolen. Dan mag je het zelf uitzoeken. Ook moet je alle papieren bewaren. Ik stel het dan zo als je geen papieren krijgt kan ik ze ook niet bewaren. Je kan dan ook niet echter vooraf bepalen welke papieren waar bij zitten. Standaard zou er bij elke zending een airwaybill bij moeten zitten. Maar of dat zo van belang is. Er staat verder niet veel op.
  23. Plus dat die 2,5% ook niet echt in de kosten hakt. De meeste goederen die ik importeer zijn invoerrechten vrij maar zijn wel boven de 700 euro per zending. Op het afschrift staan deze kosten hier echter nooit op. Ik betaal dus alleen de BTW en in sommige gevallen administratiekosten van 10,70. Ook hier weer is het niet altijd van toepassing dat ik administratie kosten moet betalen. Het importeren blijft altijd er afwisselend met de kosten.
  24. Volgens mij klopt het bovenstaande niet. Ik dacht altijd dat de BTW grens 22 euro was. Voor "gift" is het 45 euro. Invoerkosten komen erbij hoger als 150 euro. Maar ik zou niet weten wat het voordeel erbij is om geen btw te betalen. Je kan het gewoon terug vragen en het voordeel van de invoerkosten weegt meestal niet optegen de hoge verzendkosten.
  25. Een ander schot zet je er niet zomaar even in. Dat kunststof schot is volgens mij niet origineel. Alle dubbelcabines hebben dat. Ze worden zonder schot geleverd (die metalen van fabriek af is een ramp om ze eruit te krijgen) en Snoeks Automotive bouwt ze af. Dit omdat er een te kleine oplage is voor een aanpassing in de fabriek. Ik geloof wel dat het ging veranderen. Zoals hierboven vermeld. Wel of geen raam. Het moet helemaal dicht zijn!!! Dus zonder raam bij een kleine controle geen probleem. Maar je ziet steeds meer grotere controles met Douane en BD. En met open laadruimte ben je echt de pineut. BMP, Economisch delict , Wegenbelasting enz enz.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.