Jump to content

Vatjes

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  het beste in mij naar boven halen.
 1. Mijn gratis advies (als Noorwegen deskundige) de Noorse AS wordt belast voor de management fee die zij in rekening brengt bij de Nederlandse werkmaatschappij. Dit is namelijk gewoon omzet voor geleverde diensten aan een buitenlandse bedrijf (toevallig haar dochter) De Noorse AS kan natuurlijk het salaris + sociale lasten etc van de werknemer in aftrek brengen. Er is in Noorwegen geen DGA regeling. Bij deze constructie wordt de Nederlandse werkmaatschappij buiten Noorwegen gehouden (en ontstaat er geen vaste inrichting voor haar in Noorwegen) .
 2. Absoluut goed om het uit te zoeken voor de contracten zijn opgesteld!, en voordat de belastingdienst zich meldt. Raad ook aan om deskundig advies te gebruiken.
 3. tja, als je werknemer in dienst hebt in een ander land, ontstaan daarmee werkzaamheden en dus zaken in dat land. (in elk geval in belastingtechnische zin). Maar waarom dan niet die werknemer in dienst nemen van die Noorse BV, die toch al boekhoudplichtig, en belastingplichtig is in Noorwegen?
 4. Hoi Peter, Ik begrijp niet helemaal je vraag. Gaat het om of er Nederlandse werkmaatschappij belasting plichtig kan worden in Noorwegen? Of waar de Noor zijn inkomsten belasting betaalt? De Noorse AS is volgens mij hoe dan ook boekhoud plichtig in Noorwegen. En begrijp ik goed dat de Noorse eigenaar in dienst is van de Noorse AS? of van de Nederlandse BV? (die zich dan in Noorwegen moet registreren) ? Als de Noor in dienst is van de Nederlandse BV, dient deze BV zich in Noorwegen te registreren als zijnde filiaal, dan ontstaat er een vaste inrichting in Noorwegen. Als de Noorse mede eigenaar in Noorwegen woont en werkt, betaalt hij hoe dan ook op salaris en bestuurdersbeloning het zelfde % Noorse belasting (wat eventueel in Nederland betaalt is, kan in mindering worden gebracht. ) Kun je hier iets mee?
 5. Als je wilt exporteren naar Noorwegen, dien je aan de grens de import btw te voldoen (normaal 25%). Tenzij je al btw geregistreerd bent in Noorwegen, dan kan de import btw via de 2 maandelijkse btw aangifte afgerekend te worden. Het feit dat het 0% in Nederland is, betekent niet dat het 0% in Noorwegen is. dit zou ik dus eerst uitzoeken, afhankelijk van naar welk land je exporteert.
 6. Maar wellicht is deze dienst in Noorwegen btw belast. In principe is persoonstransport in Noorwegen belast med 6% btw, uitzondering hierop is internationaal persoonstransport, indien aan een aantal voorwaarden worden voldoen. Zoals dat dit transport met hetzelfde voertuig moet plaats vinden en binnen 24 uur dient te worden afgerond.
 7. Voor electronische diensten aan B2C geldt in Noorwegen dat leverancier btw berekent, en afdraagt.via VOES. Voor niet electronische diensten B2C die remote geleverd kunnen worden, geldt er reverse charge.
 8. Hoi Roel, ik weet wel een paar Nederlandse vervoerders die vaak naar Noorwegen rijden.. is dat misschien interessant?
 9. Houd er ook rekening mee dat je in Noorwegen (als je nog niet btw geregistreerd bent) , je ook direct (bij de grens) de import btw dient af te rekenen. Aangaande de hs code , zie hierbij de website van de Noorse douane http://www.toll.no/en/corporate/norwegian-customs-tariff/find-the-correct-commodity-code-in-the-customs-tariff/ hier staat er ook een contact adress van de Noorse douane. In de Noorse markt zijn er verschillende aanbieders, waaronder wij, die je kunnen helpen met registring van je bedrijf en btw aangifte.
 10. Voor Noorwegen geldt dat indien je (uitsluitend) aan consumenten (in Noorwegen) levert jij de 25% btw dient te belasten aan de consumenten en via VOES kun je eenvoudig de Noorse btw aangifte doen.
 11. De Noorse btw werkt niet helemaal hetzelfde. Indien TS geen permanente vestiging heeft, dan dient TS een btw vertegenwoordiger in te schakelen voor de Noorse btw.
 12. Hei! 1) BV starten ja.. maar je moet ook even de belasting zaken onderzoeken. Als je btw ed. in Noorwegen moet betalen wellicht handiger met een AS 2) geen mening. hangt van de klant en industri af. 3) ja.. heb ik ook. succes! ik woon in Noorwegen.. als je dus meer vragen hebt....
 13. Volgens mij (vanaf de site van KvK) dient een adres wijziging in het buitenland separaat aan de KvK doorgegeven te worden. (met formulier 16.). BTW verplichting vervalt niet omdat het bedrijf naar buitenland verhuist.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept