Ga naar inhoud

Picture It

Senior
 • Aantal berichten

  70
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Picture It

 1. Onder "professioneel, versta ik beroepsmatig / vakkundig". Zelf een logo ontwerpen terwijl dat je vak niet is, dan is dat niet professioneel maar dat hoeft niet gelijk te staan aan een slecht logo. Natuurlijk kun je met de huidige tools zelf een logo ontwerpen die je zelf mooi vindt. Maar dan ga je wel heel makkelijk voorbij de echte doelstellingen van een logo. Denk aan: - Herkenbaarheid (vaak duidelijke / simpele vormen) - Onderscheidend - Doelgroep aanspreken - Representatief (Een logo moet aansluiten bij je kernwaarden en deze uitstralen) Ontwerpen doe je door een goed beeld van een bedrijf of organisatie te krijgen, een goede kennis van kleur, vorm, associaties en de techniek hebben en creatief proces te doorlopen. Heb je dit zelf goed onder de knie? Dan ben je geen ontwerper nodig.
 2. Lichtelijk off-topic. Maar wist je dat je je eigen gesprekken wel gewoon mag opnemen (zonder toestemming te vragen). Er zijn handige apps voor te installeren. Met juiste instellingen een mooi logje van je gesprekken. Gezien vele spookverhalen over ongewenst afgesloten contracten en bewerkte of selectieve opnames misschien geen overbodige luxe. Verder gebruik ik ook truecaller. Dan zie ik vaak wie belt en wie vaak wordt aangemerkt als spammer. Gewoon niet opnemen werkt ook niet altijd. Had eens een adverteerder geblokt die me bleef bellen (ondanks dat ik had aangegeven dit niet te willen). Na een week lang zo'n beetje elke dag een geblokkeerde oproep belden ze ineens met een 06 nummer. :-\
 3. Ik denk er weinig over op dit moment. Er zijn best veel webshops waar je iets kunt huren. Kun je misschien meer uitleggen over je concept? Wat wil je verhuren? Aan wie? Wat maakt je idee uniek / Wat zijn je usp's? Heb je zelf de markt al onderzocht? Wat zijn je conclusies? Misschien dat dan iemand iets zinnigs kan zeggen over je idee.
 4. Met een Wordpress / Woocommerce oplossing zou je dit goed kunnen bereiken wat je wilt. Deels standaard en met de juiste modules kun je producten laten samenstellen door verschillende opties te selecteren en een eindprijs te laten berekenen. En dan een stuk duidelijker dan nu het geval is. Voordeel van een Woocommerce oplossing is dat je ook goed kunt uitbreiden en meerdere buikbakken (of andere producten) kan toevoegen. Een geheel maatwerk oplossing is niet nodig, er zijn voldoende "tussen opties" om een goede webshop op te kunnen zetten. Bijvoorbeeld door een aangepaste premium template (child theme) te gebruiken. Maar.. 'en dat klinkt uit mijn mond als preken voor eigen parochie'. Schakel wel een professional in met verstand van veiligheid, webcode / conversie optimalisatie / vormgeving en SEO (niet alleen technisch maar ook in tekst). Opnieuw starten met een nieuwe site met een goed premium template (WordPress / Woocommerce of Wordpress Gravity forms) en deze laten bouwen i.s.m. of door een professional is een stuk beter dan zelf door blijven sleutelen aan deze site. Je hebt een mix nodig van SEO, Conversie optimalisatie, usability, vormgeving en beveiliging voor een succesvolle webshop. (naast zaken als marketing en adverteren). Mocht je toch zelf door willen blijven gaan met de huidige website. Zorg dan dat deze veilig is, zorg sowieso voor een SSL cerificaat en https verbinding. En zorg dat deze voldoet aan de wettelijke eisen. (Voorwaarden, privacy verklaring enz.).
 5. Een aantal mods heeft zelf dubbele accounts. Het komt regelmatig voor de gekende deelnemers en tweede anoniem account openen om een gevoelige kwestie naamloos onder de aandacht te brengen. Ok, in dat geval goed om te weten dat een tweede account geen probleem is. Schoot me net te binnen.. Een poosje terug had je me de tip al gegeven. ;)
 6. Suggestie: Anoniem topics starten Ik mis soms de mogelijkheid anoniem een topic te plaatsen. Bijvoorbeeld bij onderwerpen i.c.m. je naam of bedrijf waarin een klant zichzelf zou kunnen herkennen of een concurrent informatie uit kan halen welke je liever niet deelt. Je ziet soms dat de belangrijke details om een oordeel te vormen om die redenen niet geplaatst worden. Natuurlijk kan je heel simpel een extra / anoniem account aanmaken. Maar weet niet of de moderators van Higher Level zitten te wachten op allerlei dubbele accounts. Eigen account anoniem maken is ook een optie, maar ben van mening dat indien personen niet anoniem zijn je beter de waarde van een antwoord kunt beoordelen en discussies (meestal) een stuk netter en genuanceerder gevoerd worden. Nu snap ik dat je kunt denken dat bovenstaande argumenten ook van toepassing wanneer je anoniem een topic kunt starten. Maar niet wanneer je er voor zorgt dat alleen de anonieme topic starter anoniem kan reageren op dat topic. Forumleden en moderators kunnen in de omschrijving van de topic wel zien of het gaat om een anonieme topic vanwege bedrijf / klantgevoelige informatie of omdat de topic starter ongenuanceerd een mening wil verkondigen. Daar kan dan ook gepast op gereageerd worden. Je ontmoedigd gebruikers dan ook niet meer om een profiel aan te vullen. Voor moderating doeleinden heb ik er in zo'n geval geen problemen mee als moderators wel kunnen zien wie een "anonieme" topic plaatst.
 7. En wat betekent dat in Jip en Janneke taal? ::) En kun je dat nog instellen als de hele boel eruit ligt? Bij je hosting bekend als: e-mail fallback service. Vraag aan je hosting of ze een e-mail fallback service bieden en of ze dit in willen stellen. Dat is het minste wat ze mogen doen na alle ongemak.
 8. Houd er rekening mee dat je klanten is veel gevallen nog niet zo "digitaal" ingesteld zijn als jou. Een visitekaartje werkt nog steeds gewoon goed en wordt zeker nog gebruikt. Ik zie regelmatig bij een klantenbezoek dat mijn visitekaartje op bijvoorbeeld het bureau ligt. En inderdaad, zoals StefanO al zegt, niet bezuinigen op visitekaartjes. Mijn 400 grams offset bedrukte visitekaartjes met spot uv glans zijn regelmatig een goed gespreksonderwerp. Nog een tip. In sommige gevallen geef ik twee visitekaartjes weg. Eén om zelf te houden en één om weg te geven. Zeker bij klanten met een groot netwerk kan dit handig zijn. Ik doe dit wel alleen als ik al een goede zakenrelatie met klant heb opgebouwd.
 9. Ik heb via mijn website de mogelijkheid om contracten te versturen die digitaal ondertekend kunnen worden. Ik verstuur contracten via email met een unieke / verborgen link welke handmatig (met muis) ondertekend kunnen worden (of uitgeprint en opgestuurd kunnen worden). Elke wijziging en ondertekening wordt gelogd en vastgelegd via een "audit trail" die voor ondergetekende en verzender zichtbaar is. Voldoende legaal bindend voor een overeenkomst van opdracht. Nu is mijn vraag, kan ik op deze manier ook incassomachtigingen (automatische doorlopende incasso) versturen? Of moet deze nog met de pen ondertekend worden / moet hiervoor een dienst worden afgenomen met bevestiging via internetbankeren zoals bijvoorbeeld: Digitale incassomachtigingen van de Rabobank.
 10. Facebook heeft zijn eigen interpretatie van authenticity, hier linken ze naar door. Ze zijn op zoek naar nieuws feeds die entertainen of informeren. Met authentiek bedoelen ze volgens mij vooral dat verhalen niet misleidend, sensationeel of spammy mogen zijn. Dan kun je nog een hele discussie voeren over wanneer een bericht spammy is of niet. Ik denk dat er een heel groot grijs gebied is. De beslissing om "click bait headlines" minder bereik te laten hebben komt al uit maart dit jaar. Ik heb nog geen gevolgen kunnen waarnemen voor like / win acties van mijn klanten want die lopen nog steeds even goed.
 11. Helaas.. Bedenktijd / herroepingsrecht geld niet voor zakelijke aankopen / contracten. Wellicht dat een jurist in dit forum je kan adviseren hoe je hier nog onderuit komt. Ben ook weleens gebeld door dit soort partijen, vooral vlak na het starten. Je moet erg goed opletten met je antwoorden. Ze vragen je een heleboel gegevens te verifiëren (Ik bel u om uw vermelding te bevestigen), je moet 10 keer ja zeggen en vervolgens sneaken ze er een contract tussendoor, zeg je ja dan ben je de pineut. Dure les maar ga nooit zomaar telefonisch akkoord. Doe eerst je research. Google kan je voor veel van dit soort fouten behoeden.
 12. Ben het verder geheel met je bericht eens hoor. Behalve laatste stuk. Uitstraling is geen kwestie van smaak, of iets mooi is, is een kwestie van smaak. De uitstraling moet passen bij de kernwaarden van je bedrijf, je identiteit. Tussen bijvoorbeeld een dure juwelier of een goedkope supermarkt zit een heel verschil in uitstraling. Ben je een goedkope prijsvechter of lever je een kwaliteitsdienst. (of iets daar tussenin). Daar moet je vormgeving op aansluiten. Ook dat werkt conversie verhogend. Wanneer je op zoek bent naar een kwaliteitsdienst / luxeproduct en de website ziet er goedkoop / schreeuwerig uit, stap je sneller naar een concurrent. Denk er daarom ook goed over na welke klanten je aan wilt spreken. Ik ben trouwens wel benieuwd of de topic starter nog meeleest. Heeft al een tijdje niet meer gereageerd.
 13. Webwinkelkeur biedt ook een keurmerk voor B2B. Zij bieden ook handige voorbeelddocumenten m.b.t. voorwaarden, privacy policy, retourbeleid enz en andere site formulieren. Ze kunnen ook bemiddelen. Het keurmerk is goed te implementeren op allerlei manieren en ze bieden een eigen recensie systeem (ook met uitnodigingen). Persoonlijk heb ik goede ervaringen met het realiseren van dit keurmerk voor klanten van mij (b2c). Ook met een juridische vraag over de voorwaarden in je webshop (bijvoorbeeld als je andere voorwaarden wilt stellen dan de voorbeeld voorwaarden) helpen ze je graag verder. Verder is dit keurmerk erg voordelig. De meeste webshop klanten zelf stellen zelf weinig eisen een het keurmerk. Enkel het aanwezig zijn van een betrouwbaar "lijkend" keurmerk werkt al conversieverhogend. Voor de klant die wat verder kijkt moet het wel een keurmerk zijn van een betrouwbare partij.
 14. Generaliseer ik? Dat weet ik niet hoor.. was mijn reactie zo ongelukkig? In plaats van "mijns inziens" had ik wellicht direct met een bronnen / feiten moeten komen. We hebben het over de doelgroep middelbare vrouwen, dus daar reageer ik op. Ik claim niet dat dit bij alle middelbare vrouwen het geval is. Er zijn meer dan genoeg middelbare vrouwen die voor werk een laptop / desktop en dus nog een muis gebruiken en ik geloof ook zeer zeker dat ook de middelbare mannen die voor werk geen laptop / desktop nodig hebben ook steeds minder thuis een desktop / laptop gebruiken. Alleen hebben we het over de doelgroep middelbare vrouwen en ik denk dat de doelgroep middelbare vrouwen die een pc gebruiken wel een stuk kleiner is. Graag verwijs ik naar het volgende artikel uit 2015 (wel al wat oud). zie: https://www.marketingfacts.nl/berichten/twee-of-meer-tablets-per-huishouden-in-nederland Daaruit wil ik het volgende even uitlichten: Komt toch redelijk bij de definitie middelbare leeftijd in de buurt. Had ik misschien niet mogen aannemen dat dit vooral over Facebook gaat? In andere onderzoeken zie je dat desktop gebruik in huishoudens afneemt en dat het smartphone en tablet gebruik sterker groeit dan het laptopgebruik. zie: https://tweakers.net/nieuws/113039/meer-nederlandse-huishoudens-hebben-tablet-dan-desktop-pc.html Het "op de bank zitten" was wel een aanname, dit zou natuurlijk net zo goed in de trein, aan tafel, in de keuken of waar dan ook kunnen zijn. Over generaliseren gesproken... ;) Gelukkig maar ;D
 15. Dat heb ik weleens gedaan bij simpele onderwerpen en stockfoto's die ik zo simpel vond dat ik het zonde vond daarvoor te betalen (bijvoorbeeld belastingenveloppen voor administratiebureau). Toch ga ik liever vooral voor de foto's die een bepaalde sfeer of emotie overbrengen. Ik heb daarbij weleens eigen foto's gebruikt, maar dat moet dan maar net passen. M.b.t. een voorraad aanleggen, ik kan dat inderdaad vaker doen. Punt één is, de wensen van mijn klanten zijn zo variabel dat ik daar geen voorraad tegen aan kan leggen. Punt twee ik gebruik bij voorkeur toch vooral foto's van de hoogste kwaliteit en met de correcte belichting. Tenzij je heel veel geluk hebt met de omstandigheden is een mobiele telefoon daarvoor niet aan te raden.
 16. :) Ik had beter moeten lezen, excuus :-[ . Kan ik me nog beroepen op het feit dat er niet staat "mijn" bedrijfspagina? ;)
 17. Tenzij het voor je bedrijfspagina is snap ik niet helemaal waarom deze vraag in dit forum staat. Maar goed. Ik weet niet welke stappen je hebt ondernomen m.b.t. tot het herstellen van je wachtwoord en wat de reden is dat dit niet lukt. Je kunt je wachtwoord herstellen via je Email of Telefoonnummer. Heb je geen toegang meer tot dat Email adres en telefoonnummer. Wacht je nog steeds op je herstelmail. Controleer dan ook je SPAM box. Probeer anders de volgende stappen: https://www.facebook.com/help/132243923516844
 18. Het blijft een vrij lastig / grijs gebied. Waarvan ik eerst dacht dat ik het voor mezelf duidelijk had maar nu alleen maar met meer vragen zit. Ik kan geen lege sites opleveren en niet voor elke foto een fotograaf en/of modellen inhuren. Wil ik mijn werk kunnen uitvoeren dan zal ik toch een keer een goede stockfoto moeten inkopen. Om twijfel over auteursrecht en mogelijke terechte en onterechte claims bij mij of mijn klanten te voorkomen betaal ik toch liever dat tientje voor een stockfoto. Maar goed, ook dat blijkt een mijnenveld te zijn. Als een stockbureau onterecht de rechten op een foto "toe-eigent" en doorverkoopt. Is dat geen heling? En wanneer ik een foto inkoop bij een stockbureau, heb ik geen enkele reden om aan te kunnen nemen dat de rechten wellicht niet tot dat bureau horen. Waarom kan ik dan wel een claim krijgen voor onrechtmatig gebruik? Wanneer ik een fiets koop bij een grote en bekende fietsenwinkel, ik geen reden heb om te denken dat deze gestolen is, maar dat toch zo blijkt te zijn. Dan weet ik dat ik de fiets weer moet afstaan maar dan kan ik toch ook geen claim krijgen voor onrechtmatig gebruik? Of is dit te veel appels met peren vergelijken.
 19. Maar wat is dan het alternatief? Elke foto zelf maken of door een fotograaf laten maken? Of hebben we straks een internet met alleen maar objectieve foto's. Ik ging er tot nu toe vanuit dat grote partijen als Adobe Stock en Istockphoto hun zaakjes wel op orde hebben. Heb ik dat mis? Ik ben nu ook wel heel nieuwsgierig hoe jij nu de foto's dan op je site geregeld hebt.
 20. Sensationele titel hoor: "Rechter oordeelt: Geen auteursrecht op stockfoto" Beetje misleidend. Natuurlijk kun je niet zomaar stockfoto's gebruiken zonder te betalen. Samengevat, indien een foto een objectieve weergave is van een voorwerp dan rust hier geen auteursrecht op. Technische instellingen van een je camera maken van de foto nog geen creatief werk. Maar dit is toch geen bijzondere uitspraak? Niks nieuws lijkt me, uitspraken als dit zijn er toch al meer dan eens geweest. Volgens mij hebben ze er vooral een smeuïg verhaal van gemaakt en betekend dit zeker niet het einde van claims op stockfoto's. Er zijn namelijk voldoende stockfoto's, die wel als creatief werk te bestempelen zijn. Misschien moet vooral het besef komen bij websitehouders dat niet alles op het internet maar gratis is en zomaar te gebruiken is. Voldoende verhalen op internet van websitehouders die steen en been klagen dat ze een claim hebben gekregen terwijl de hele site vol staat met "gegoogelde" foto's. Een fotograaf moet ook betaald worden. Wil je mooie creatieve foto's op je site? Laat ze maken of betaal een paar tientjes voor stockfoto's. Voorkomt een heel gedoe en wat heb je (behalve bij producten) aan saaie generieke foto's die niets toevoegen aan je site. "Leen" je je foto's van Google zonder auteursrechten te checken. Dan loop je een risico.
 21. Misschien zijn vrouwen van middelbare leeftijd niet de juiste doelgroep om een muis aan te verkopen. Dit is nu net de doelgroep die mijns inziens steeds vaker op de bank zit met tablet of mobiel om Facebook door te scrollen en nog maar zelden achter een pc / laptop zit. Diegenen die een muis gebruiken zijn vooral de pc gamers en werknemers die achter een bureau zitten. Muis is echter zeker niet uitgestorven. Ik moet er niet aan denken dat ik alles met touchpad moet doen. Mijn persoonlijke ervaring, doe mij maar een goede muis "met" bedrading. Qua precisie ben ik nog erg tevreden met mijn Logitech MX518. Daar kan draadloos niet tegenop. Ontwerp vind ik niet zo belangrijk zolang het maar strak is en niet te veel afleidt. Ik heb het liefste al mijn apparatuur zo onopvallend mogelijk (op twee grote van beeldschermen na). Maar er zijn vast kantoormedewerkers die graag een onderscheidende muis of toetsenbord hebben. Mocht ik de muis zelf kunnen vormgeven, dan wordt het voor mij een stuk interessanter.
 22. Nee? En wat als die bakker het lekkerste gebak heeft en een webshop aan zijn FB-shopknop heeft gekoppeld? Heeft hij dan echt niets aan vind-ik-leuks uit andere delen van het land? Ok er zijn altijd uitzonderingen op de regel, in het geval dat deze bakker een webshop heeft en landelijk kan / wil leveren wel, maar dan nog wel likes van volgers uit de juiste doelgroep. Dat is het punt wat ik probeer te maken. Maar goed in een eventueel volgend voorbeeld zal ik de bakker wat nader specificeren ;).
 23. Meeste bedrijven zijn inderdaad in staat zelf iets op Facebook te plaatsen en doen dit ook. Dat wil niet zeggen dat het soms beter is een professional in te schakelen voor het plaatsen van berichten die daadwerkelijk helpen je doelstellingen te bereiken. Veel bedrijven kunnen zelf ook folder maken in paint, maar of het ook zorgt voor een juiste professionele uitstraling en of het ook verkoopt!? Zeker voor acties die je wilt promoten, je wilt er toch het maximale uit halen wanneer je bijvoorbeeld een bankstel weggeeft. Naast een goede "verkopende" tekst (AIDA) en afbeelding komt daar heel wat bij kijken. Bijvoorbeeld betreffende doelgroepinstellingen, advertentiebudget, plaatsing, doelstellingen enz. Naar mijn mening levert een actie opzetten en promoten zonder de juiste optimalisaties en instellingen minder op onder aan de streep dan wanneer je een professional inschakelt. Facebookacties kunnen effectief zijn, mits je de juiste doelgroep bereikt. (Een bakker uit de provincie heeft niets aan likes uit de Randstad).
 24. Ik ben nog steeds wel heel nieuwsgierig naar je opmerking. Heb je daar een bron van Benm? Waar baseer je dit op? Ik kan daar namelijk niks over vinden, hoef niet te betalen voor het plaatsen van berichten op bedrijfspagina's en zie berichten, niet gepromoot alsnog duizenden views krijgen. Natuurlijk zullen pagina berichten wat minder snel een hoog bereik krijgen als persoonlijke berichten maar dit lijkt me wel heel sterk.
 25. O? Daar heb ik nog niks over gehoord. Waar baseer je dat op? Kun je daar ook een bron van geven?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.