ideeën en suggesties voor Higherlevel.nl ? Dit is het centrale topic daar voor

Aanbevolen berichten

In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Op ons forum hadden we al een topic voor het doen van suggesties en/of ideeën. Maar die is nu qua titel aangepast en daar kun je alle bugs melden.

 

Mede n.a.v. de onlangs gedane up-date open ik dit nieuwe topic waar we met frisse ideeën een vers topic vullen ;)

 

Heb je suggesties en/of ideeën voor ons forum. Dan kun je die onderstaand delen.

Wij ontvangen ze graag ! Met het moderatieteam wordt bekeken of de ideeën zinvol zijn en (technisch) uitgevoerd kunnen worden. Van de uiteindelijke beslissing houden we je natuurlijk op de hoogte.

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie

Er is zo exceptioneel veel waardevolle kennis aanwezig op dit forum. Kennis, informatie, inzichten waar alle ondernemers in Nederland enorm mee geholpen zouden kunnen worden / zijn. Geen enkele andere ondernemerssite, biedt zoveel waarde.

 

Maar het nadeel van een forum is meestal een gebrek aan overzicht. Er is immers zóveel informatie te vinden. Waar vind ik de antwoorden op mijn vraag? Met dit idee komt men m.i. sneller bij de juiste antwoorden terecht.

 

Het idee:

Het idee wat ik wil voorleggen is om een soort pagina te maken, een soort startpagina of 'start here' pagina, volop links naar de beste topics per deelonderwerp hier op dit forum. Dus alles netjes gecategoriseerd. Een soort bibliotheek; alle waardevolle informatie gesorteerd per onderwerp.

 

De voordelen voor Higherlevel, alle leden en alle ondernemers in Nederland:

 

[*]Niet alles 10x opnieuw hoeven uitleggen. Iedereen kan naar deze startlocatie verwijzen;

[*]De gevraagde informatie, input, direct voorhanden hebben (indien beschikbaar);

[*]We komen als ondernemers sneller vooruit. We hebben sneller toegang tot de juiste informatie;

[*]Geen versplinterde informatie, alles op 1 plek;

[*]Geen dubbele onderwerpen. oftewel, het voorkomen van "deze vraag is al eens gesteld, gebruik de zoekfunctie"

 

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het lijkt mij een must. Maar ik, ben maar ik. Dus hoor graag jouw mening hierover. En de meningen van de moderators hier. Alvast bedankt.

 

Link naar reactie
per categorie de meest gestelde / meest gelezen of meest relevante onderwerpen?

Exact. (het kan inderdaad ook in de vorm van een sticky post).

 

Het lastige daaraan is: de meeste lezers komen niet via homepage of forumindex, maar via google rechtstreeks in een topic.

Snap ik, misschien zou het een idee zijn om, als ze in dat topic een vraag stellen die weleens vaker is gesteld, ze eerst door te verwijzen naar de meest relevante sticky post. Moet die er wel zijn natuurlijk.

 

Bijvoorbeeld een stickypost als 'alles over netwerken' met in die post links naar de 10 meest bruikbare "netwerken topics".

 

Dus bij elke nieuwe vraag, waar al geschikte antwoorden voor bestaan, de TS eerst te verwijzen naar de sticky post die het best bij zijn vraagstelling past. Want de comments die forumleden gaan geven, komen wellicht overeen met eerder gegeven adviezen in topics uit het verleden.

 

Als dit een idee zou zijn, zou je iemand moeten hebben die de boel wil bijhouden en organiseren, een soort informatiespecialist of informatiemanager. Ik denk wel, dat leden dan nog veel meer direct bruikbare adviezen krijgen, per vraagstuk; de beste informatie over onderwerp X op 1 plek. Leden halen al veel waarde uit dit forum, maar zo kom je wellicht nog sneller bij de meest bruikbare informatie uit.

 

En het bespaart HL-leden veel tikwerk. :)

 

Link naar reactie

Niet als het je passie is. Dan geeft het je juist energie. En dit zou best een vrijwilliger kunnen zijn. Ik dacht niet gelijk aan het financieel plan, maar meer aan het nut en de waarde voor iedereen hier en daarbuiten. Maar: ik kan me goed voorstellen dat de meesten dit niet graag als hobby zou doen. Wellicht een moderator wel.

 

Ik zou ook best mijn steentje hieraan willen bijdragen, omdat ik dit een belangrijk doel vind en het nut ervan inzie.

 

Je hebt gevolgd wat ik vorige maand heb uitgewerkt en waar dat toe leidde? (topic van die webdesigner die nieuwe klanten zocht?).

 

Het is toch doodzonde om alle inzichten die iedereen op continue basis geeft, zomaar verloren te laten gaan? Te begraven alsof het niets is. Terwijl deze inzichten juist tot oplossingen voor problemen leiden.

Link naar reactie

Er zijn sites die automatisch suggesties geven voor soortgelijke onderwerpen tijdens het aanmaken van een nieuw topic. Als ik me niet vergis werkt dat bij stackoverflow.com oa zo. Als je daar een topic aanmaakt krijg je tijdens het typen van de titel steeds gerelateerde reeds bestaande topics te zien.

 

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie

Er zijn sites die automatisch suggesties geven voor soortgelijke onderwerpen tijdens het aanmaken van een nieuw topic.

Het lastige is dat de topictitel op HL zelden of nooit de lading dekt.

 

We hebben dit soort features van oa Stack Overflow vorig jaar meermaals besproken, oa in het bugs-topic. Conclusie was toen dat het toch niet goed genoeg bij HL past. Het vereist een behoorlijke mate van (al dan niet kunstmatige) intelligentie om tijdens het typen van een topic in te schatten waar het thuishoort. Toevoeging nu is dat het vermoedelijk geen zin heeft om dat nog in de huidige techniek in te bouwen (en daarvoor ook budget ontbreekt). Het is meer iets voor op de mogelijke functionaliteitenlijst van een nieuw platforum

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie

Het is toch doodzonde om alle inzichten die iedereen op continue basis geeft, zomaar verloren te laten gaan? Te begraven alsof het niets is.

Begraven? Er wordt niks begraven, het is allemaal nog terug te vinden. Maar heb je enig idee hoeveel van de nieuwe vragenstellers de zoekfunctie hebben gebruikt voordat ze hun vraag plaatsen? Bijna niemand...het is immers veel makkelijker om je vraag gewoon online te plempen en op antwoord te wachten.

Link naar reactie

Is het een idee om, als er een modmelding is binnengekomen, maar de moderators besluiten geen actie te ondernemen, dit in voorkomende gevallen onder de betreffende bijdrage te vermelden?

 

Bijvoorbeeld: "De moderators is gevraagd dit topic te sluiten vanwege REDEN, de moderators hebben besloten het topic open te houden vanwege REDEN."

 

Ik vraag het naar aanleiding van een discussie over twee verwante topics, waarbij het ene topic wel en het andere (aanvankelijk) niet werd gesloten. De mods gaven aan dat het de gewonen lezers niet duidelijk is wanneer er een modmelding en welke discussie daarop volgt.

 

Door de discussie en de argumentatie te tonen, wordt het de lezer vanzelf duidelijk welke beslissingen de mods nemen en welke argumentatie ze daarbij hanteren.

 

Een analogie uit de sport zou de official review zijn in sporten die daar gebruik van maken, zoals tennis, hockey en roller derby. De scheidsrechter heeft daar vaak een microfoon waarmee hij of zij het publiek kan uitleggen wat de coach of sporter vroeg en wat de beslissing was.

 

Dit lijkt me verder alleen in die gevallen relevant waar er sprake is van een twijfelgeval.

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
Dat is eigenlijk maar voor 1 persoon relevant, namelijk degene die de modmelding doet. Die krijgt als het een valide* melding is vaak ook een PM als er geen actie wordt ondernomen. Als er wel actie wordt ondernomen, wordt er over het algemeen ook uitgelegd waarom.

 

* Je wilt niet weten hoeveel onzin-meldingen er gedaan worden ;)

 

Bij zinnige meldingen zou het nuttig kunnen zijn, omdat de lezers niet kunnen ruiken wat er achter de schermen gebeurt.

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie

Bij zinnige meldingen zou het nuttig kunnen zijn, omdat de lezers niet kunnen ruiken wat er achter de schermen gebeurt.

Bij de belangrijke of impactvolle meldingen wordt er ook teruggekoppeld. Dat betreft dan de zeer gevoelige kwesties (privacy, juridische dreigementen, mogelijke strafrechtelijke implicaties, je maakt wat mee achter de schermen).

 

Bij de huis-tuin-en keukenmeldingen (topic moet open, of dicht, etc) koppel ik bewust niet terug: ik heb geen zin in PM-discussies over het waarom.Soms vervelend voor leden die het wel willen weten, maar die moeten er dan maar op vertrouwen dat we ons best doen.

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie

En daarom is het zinnig. Zie ook de eerdere discussie waar ik naar linkte.

Maar dat was geen discussie geworden als de melder niet had gemopperd. Als hij dat niet gedaan had, dan had niemand er vanaf geweten.

 

Het is voor de lezer net zo nuttig om te weten dat een twijfelgeval wel door mocht als te weten dat een twijfelgevel op slot werd gezet.

Tsja...da's een mening. Mij lijkt het helemaal niks toevoegen. :)

Link naar reactie

Suggestie: Anoniem topics starten

 

Ik mis soms de mogelijkheid anoniem een topic te plaatsen. Bijvoorbeeld bij onderwerpen i.c.m. je naam of bedrijf waarin een klant zichzelf zou kunnen herkennen of een concurrent informatie uit kan halen welke je liever niet deelt. Je ziet soms dat de belangrijke details om een oordeel te vormen om die redenen niet geplaatst worden.

 

Natuurlijk kan je heel simpel een extra / anoniem account aanmaken. Maar weet niet of de moderators van Higher Level zitten te wachten op allerlei dubbele accounts. Eigen account anoniem maken is ook een optie, maar ben van mening dat indien personen niet anoniem zijn je beter de waarde van een antwoord kunt beoordelen en discussies (meestal) een stuk netter en genuanceerder gevoerd worden.

 

Nu snap ik dat je kunt denken dat bovenstaande argumenten ook van toepassing wanneer je anoniem een topic kunt starten. Maar niet wanneer je er voor zorgt dat alleen de anonieme topic starter anoniem kan reageren op dat topic. Forumleden en moderators kunnen in de omschrijving van de topic wel zien of het gaat om een anonieme topic vanwege bedrijf / klantgevoelige informatie of omdat de topic starter ongenuanceerd een mening wil verkondigen. Daar kan dan ook gepast op gereageerd worden. Je ontmoedigd gebruikers dan ook niet meer om een profiel aan te vullen.

 

Voor moderating doeleinden heb ik er in zo'n geval geen problemen mee als moderators wel kunnen zien wie een "anonieme" topic plaatst.

Link naar reactie

Natuurlijk kan je heel simpel een extra / anoniem account aanmaken. Maar weet niet of de moderators van Higher Level zitten te wachten op allerlei dubbele accounts.

Een aantal mods heeft zelf dubbele accounts. Het komt regelmatig voor de gekende deelnemers en tweede anoniem account openen om een gevoelige kwestie naamloos onder de aandacht te brengen.

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Natuurlijk kan je heel simpel een extra / anoniem account aanmaken. Maar weet niet of de moderators van Higher Level zitten te wachten op allerlei dubbele accounts.

Een aantal mods heeft zelf dubbele accounts. Het komt regelmatig voor de gekende deelnemers en tweede anoniem account openen om een gevoelige kwestie naamloos onder de aandacht te brengen.

 

Ok, in dat geval goed om te weten dat een tweede account geen probleem is.

 

Schoot me net te binnen..

Een poosje terug had je me de tip al gegeven. ;)

 

Wil je als (witte, hetero, middelbare leeftijd) man nog meepraten in het maatschappelijk discours (op social media) dan kun je beter een tweede identiteit aanmeten. Mag ook een cartoonpersoonlijkheid zijn.

 

;D

 

 

 

Link naar reactie
Een aantal mods heeft zelf dubbele accounts.

We willen niet altijd in onze modman (m/v) outfit lopen inderdaad; die cape wappert zo

 

Ok, in dat geval goed om te weten dat een tweede account geen probleem is.

Geen enkel probleem inderdaad, maar 2 is ook wel genoeg (recent een paar nieuwe leden die voor iedere vraag een ander account aanmaakten, en dat is ook weer niet de bedoeling)

modman.png.36f0ad76a379e4a90e087e892ca61279.png

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie

In het topic over de gastvrijheid van HL voor nieuwkomers wordt ook het karma-system genoemd als mogelijk afschrikkende factor.

 

En dan heb je hier ook nog die kneuzen/reuzen die onderling veel aan de stamgasten worden uitgedeeld. Dat schrikt normale nieuwkomers vaak af, behalve diegene die op 10 fora tegelijk dezelfde vraag neerplempt om te kijken of er op 1 een antwoord komt.
Hoewel karma zou moeten aangeven hoeveel autoriteit iemand heeft, of een aanduiding kan zijn van community credibility, kan ik me wel iets voorstellen bij de observatie dat een forum vol vier-sterren generaals geen omgeving is om simpele soldatenvragen te stellen.

 

Vandaar de suggestie: waarom halen we de karmatotalen niet weg van het lopende forum en tonen we die optelsom alleen nog op de profielpagina?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Vandaar de suggestie: waarom halen we de karmatotalen niet weg van het lopende forum en tonen we die optelsom alleen nog op de profielpagina?

Dat lost het het door Espen geschetste probleem van kennelijk imponerende reuzen en kneuzen niet op. Ik vraag me overigens af of er daar wel een probleem is: de meeste nieuwe leden weten niet wat het is.

Zie verder mijn reactie in het andere topic: bij nieuwbouw schaffen we dat karma wat mij betreft helemaal af.

 

In het topic over de gastvrijheid van HL voor nieuwkomers wordt ook het karma-system genoemd als mogelijk afschrikkende factor.

ik heb de laatste 5 jaar een hoop afschrikwekkende argumenten gehoord van ex-leden en toch-maar-niet leden, maar daar zit karma niet meer bij sinds we reuzen, kneuzen en PM's voor nieuwe leden hebben uitgeschakeld.

 

Hoewel karma zou moeten aangeven hoeveel autoriteit iemand heeft, of een aanduiding kan zijn van community credibility, kan ik me wel iets voorstellen bij de observatie dat een forum vol vier-sterren generaals geen omgeving is om simpele soldatenvragen te stellen.

Dan gooien we die sterren er ook af ;) Iedereen is hier toch al snel 5-sterrengeneraal....

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  3 leden, 247 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.