Jump to content

AgnesB

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Company info

 • Location
  Oosterbeek
 • Phone number
  06-33139896
 • Branch
  Overheid
 • Branch 2
  Financiering & bankwezen
 • Branch 3
  Media & (vak)informatie
 • Website address
 1. Ik kan me best invoelen dat het niet eerlijk voelt. Als jij vindt dat het niet redelijk is, wat let je om bezwaar te maken?
 2. Hallo J. Jager U wilt uzelf als freelancer/zzp'er uitlenen aan bedrijven? Waarschijnlijk om dan uren te maken in een bedrijf ter vervanging bij ziekte ed? Dan kan ik u gelijk uit de droom helpen: prima plan, maar niet als zelfstandig ondernemer! Met de veranderingen rond de VAR verklaring zal geen enkele opdrachtgever u nog als zzp'er inhuren. (ik heb persoonlijk de eerste brieven van bemiddelingsbureau's al binnen die aankondigen mij niet langer als zzp'er in te zullen huren) Wel maakt u goede kans als gedetacheerde via bemiddelingsbureau's, uitzendkracht of via payrolling. Succes!
 3. Beetje vaag verhaal. Begrijp ik je goed dat je bij 1 opdrachtgever 2 opdrachten bent aangegaan? Zij willen nu 88 uur niet aan jou uitbetalen omdat je die uren niet gemaakt hebt (of kunt hebben gemaakt)? (doordat je 2 bijna fulltime functies naast elkaar had) Het hangt er ook vanaf wat je opdracht nu precies was. Is dat: ' 36 uur aanwezig zijn en product x en y afleveren' of ' product x en y afleveren'.
 4. Heeft de gemeente je niet geinformeerd over Bbz? Besluit bijstandsverlening zelfstandigen? zie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijstand-voor-zelfstandigen-bbz/vraag-en-antwoord/kan-ik-als-oudere-zelfstandige-met-een-niet-levensvatbaar-bedrijf-het-bbz-gebruiken Wil je trouwens verder of wil je stoppen met je bedrijf? En ben je 50+ of 55+? In dat laatste geval is de IOAZ misschien interessant voor je, staat onderaan op de pagina van de link hierboven. Schuldhulpverlening zou ik zo mogelijk proberen te voorkomen. Kun je zelf geen betalingsregelingen treffen met schuldeisers? Voorkom betalingsachterstanden want de kosten lopen in rap tempo op en dan raak je steeds verder van huis.
 5. Even uitgaande dat je een correcte proeftijd hebt afgesproken (afhankelijk van duur proeftijd en looptijd contract) kun je in principe een werknemer in de proeftijd ontslaan. Heb je geen correcte proeftijd dan moet je er van uitgaan dat er geen proeftijd is. Heb je hem wel na 19 jan schriftelijk (ivm bewijs) opgeroepen om op zijn werk te verschijnen? Of alleen telefonisch? Niet betaalde dagen/uren hoef je sowieso niet uit te betalen. Zou hij soms in detentie zijn? Dan is ontslag op grond van niet op werk verschijnen niet zonder meer toegestaan, hoewel ontslag tijdens (een correcte!) proeftijd dan weer wel kan. Of hij de schade die hij jou als werkgever heeft toegebracht moet vergoeden hangt erg af van de omstandigheden. Wat staat hierover in de CAO (als die er is?) of arbeidsovereenkomst? Ik zou idd aangifte doen van de vermiste goederen/diefstal.
 6. Je bent een huurovereenkomst aangegaan voor 2 jaar. Mondeling is je verteld dat je tussentijds zou kunnen opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand en verder vindt je hier niets over terug in de huurovereenkomst. Een huurovereenkomst voor 2 jaar, is een huurovereenkomst voor 2 jaar. Dus GEEN tussentijdse opzegging, niet door verhuurder EN niet door huurder. De mondelinge mededeling zou ik dus beslist schriftelijk in de huurovereenkomst laten vastleggen en niet zomaar op vertrouwen.
 7. Daarom is het beter dit soort zaken duidelijk te regelen in je contract/algemene voorwaarden.
 8. Als je als gelijkwaardige partners wilt samenwerken (dus zelf niet als opdrachtgever naar de team-zzp' ers wil fungeren) zou een coöperatie, vof of samenwerking in de vorm van een consortium een idee kunnen zijn.
 9. Beste Joerit, Balen, zo'n klant. Voor een incasso-jurist is t ff nog te vroeg, dan moet je toch eerst zelf een factuur gestuurd hebben. ;-) Ik zou in het handelsregister van kvk.nl het juiste adres, ondernemingsnaam en naam/namen directie ophalen. Daar je factuur heen. Schriftelijk. Eventueel via mail aan je contactpersoon. Hopelijk heb je goede algemene voorwaarden bedongen, met betalingstermijn van 14 dagen? Zo niet dan geldt een betalingstermijn van 30 dagen. Blijft betaling achterwege is deze (zakelijke) opdrachtgever wettelijke handelsrente verschuldigd en kun je hem laten opdraaien voor incassokosten. Op dat moment kun je het uit handen geven aan een incasso bureau of jurist. Als je aardig bent stuur je eerst nog een aanmaning, maar dat is bij zakelijke clienten niet nodig.
 10. Er staat 'een van de clienten van de werkgever'. Dan lijkt het mij dat je vrij bent in zijn algemeenheid je diensten aan te bieden. Als zich dan een cliënt van je werkgever zich meldt, kun je toch aan die cliënt aangeven dat je met hem (nog) geen zaken kunt doen? Waar je je diensten aanbiedt moet natuurlijk wel duidelijk algemeen zijn (internet bijv) niet in bepaalde media die specifiek door de clienten van je werkgever worden gebruikt zodat je overduidelijk ' in zijn vijvertje vist'. Dat je geen gebruik zou kunnen maken van internet om klanten te werven omdat je daarmee ook clienten van je werkgever benadert, gaat wel heel ver en zou onredelijk zijn. Dat zou betekenen dat je überhaupt geen reclame mag maken! Ook al lijkt het of je het gelijk aan jouw kant hebt staan, je hebt nooit in de hand wat een ander doet. Niemand kan weten of de werkgever van vragensteller het er niet mee eens is en stappen gaat ondernemen, al dan niet terecht. Wil je zekerheid, waarom benader je je werkgever niet en vraag toestemming? Dan ben je 100% zeker.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept