Ga naar inhoud

Paul Bakker

Junior
 • Aantal berichten

  20
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

1

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  maak een keuze
 • Jij bent:
  maak een keuze
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  < 18
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen

Bedrijfsinfo

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  ondernemen of investeren.

Recente bezoekers van dit profiel

239 profielweergaven
 1. Ik denk dat je deze vragen heel makkelijk beantwoord kunt krijgen bij de notaris die deze statutenwijziging gaat uitvoeren. De entiteit zelf blijft hetzelfde. Daar verandert de statutenwijziging niks aan. Dus zelfde KvK nummer en vanuit fiscaal oogpunt verandert er niks. Je moet mogelijk wel bij de fiscus de naamswijziging expliciet doorgeven. Juridisch gezien is het ook nog steeds dezelfde entiteit, alleen ontstaat er mogelijk onduidelijkheid bij conflicten. (Dat is waarom een KvK nummer bij de contractanten handig is). Volgens mij is het niet nodig contracten verplicht aan te passen (maar check even bij de notaris). Ik zou voor het netjes wel een 'Notice' sturen naar alle partners om de naamswijziging door te geven. Ik ga ervan uit dat je bank ook gewoon de tenaamstelling wijzigt en je geen nieuwe rekening aan hoeft te vragen, maar dat zal bank-specifiek zijn: dus check bij je bank..
 2. Paul Bakker

  Paul Bakker

 3. Paul Bakker

  investeerder en fiscale gevolgen

  Beste JesperW, Succes met de samenwerking. De analyse van odeon lijkt mij correct. Voor de echte zekerheid inderdaad even een fiscalist raadplegen.. Misschien nog wel belangrijker dan fiscale gevolgen: Hebben jullie goede afspraken gemaakt over de aandeelhoudersovereenkomst, participatieovereenkomst, etc? Liever vooraf goed regelen dan achteraf problemen! Succes, Paul
 4. Paul Bakker

  bedrijfs verkoopadviseur

  Check je berichten..
 5. Paul Bakker

  Vragen over samenwerking

  Hey Nils, De situatie waar je nu inzit zie je vaker. Zoals StevenK al aangeeft, heb jij (als er niks verder is vastgelegd en jij geen salaris krijgt) het auteursrecht van een groot gedeelte van de nieuwe app in handen. Dat geeft je mogelijk een best sterke positie als het allemaal beter gaat lopen. Ik ben bij veel startende ondernemingen betrokken en mijn advies is daar altijd om nu het goed gaat afspraken te maken. Ook om conflicten achteraf door uiteenlopende verwachtingen voor te zijn. Het is veel beter om nu alvast de principe-afspraken vast te leggen, met de intentie/afspraak om het allemaal op te tuigen als b.v. een bepaalde omzet wordt gehaald. Daarin leg je bv vast: [*] Dat al het IP / Auteursrecht naar de gezamelijke B.V. gaat [*] Welke aandeelverhouding er gaat spelen [*] Welke vergoedingen er gaan gelden (management fee / salaris) na oprichting [*] Welk bedrag jullie nog als schuld voor geleverde werkzaamheden als eerlijk zien voor de periode voor de oprichting. [*] Welke belangrijke afspraken er gelden m.b.t. de aandeelhoudersovereenkomst. (Ik heb daar een artikel over geschreven op de site die in mijn footer staat, maar ik mag er volgens mij geen link naar plaatsen van de moderators, dus kijk daar maar!) Succes!
 6. Paul Bakker

  Tenaamstelling contracten

  Misschien nog even extra ter verduidelijking: Een fiscale eenheid is een constructie voor de overheid/belastingdienst en daar heeft geen enkele externe partij iets mee te maken. Dus van buiten gezien heb je gewoon een holding en drie dochters. Dat die een fiscale eenheid vormen is niet relevant voor partijen waar jij zaken mee doet.
 7. Paul Bakker

  Meer retouren met AfterPay of Klarna?

  Beste D., Hans verwoordt het belangrijkste al: Het gaat heel erg afhankelijk zijn van jouw producten en klantenkring wat het effect gaat zijn. Je zult vast generieke cijfers kunnen vinden online, maar het gaat je geen echte duidelijkheid geven. Dit zul je een paar maanden moeten uitproberen om te zien wat het verschil aan effectiviteit is tussen AfterPay/Klarna en andere verkopen. Succes. Ben wel benieuwd wat het effect in jouw situatie uiteindelijk was. Positief of negatief?
 8. Hoi Tim, Ik denk dat Hans al een stukje dekt. Even voor de zekerheid: Je bedoelt toch dat je bestaande onderdelen en technologieen waarop een patent berust legaal koopt / licenseert van de eigenaar? En dat je dan dat onderdeel deel wilt laten uitmaken van jouw eigen product? Zolang je je maar houdt aan de overige regels van het product (zoals vermeldt in de koopovereenkomst / licentieovereenkomst) dan is er geen probleem. Het gebruik van gepatenteerde onderdelen en technologieen in producten gebeurt overal. Jouw mobieltje barst uit elkaar van duizenden verschillende patenten van verschillende eigenaren. Geen enkel probleem, zolang je maar legaal de rechten hebt verworven om in jouw product te gebruiken.
 9. Paul Bakker

  Advies geven zakelijke producten

  Hi Z., Zoals Branko al aangeeft heb je wel te maken met de standaard wetgevingen. Zolang je bezoekers die het formulier invullen weten met welk doel ze hun gegevens leveren en dus daarvoor een rapport over zakelijke kredieten in hun situatie ontvangen, dan is er in principe geen probleem. Ik kan me zelfs voorstellen dat als je daadwerkelijk waarde toevoegt voor de bezoeker in je rapport dat je er aan de andere kant (bij de bezoeker) ook mogelijk nog een vergoeding voor kan vragen. Iets wat iemand gratis krijgt heeft over het algemeen psychologisch minder waarde dan iets waar je voor hebt betaald (al is het maar 5 euro). Maar dan moet je mogelijk wel eerst een goede naam op dat vlak (en goede reviews) hebben opgebouwd. Succes.
 10. Romano, De wet kopen op afstand (en voornamelijk de bedenktijd daarvan) is hier niet van toepassing. Het gaat namelijk om een bewuste boeking voor een vrijetijdsbesteding die iemand geboekt heeft op een vaste datum. Even de quote voor je gezocht: Zie hier: https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/reizen/boeken-wijzigen-annuleren/wettelijke-bedenktijd-online-boeking
 11. Paul Bakker

  Uitbetaald in cryptomunt - Stevige waardedaling

  Elzo83, Bij de meeste Initial Coin Offerings (ICO) zijn de teams die het promoten overenthousiast te noemen. Ze zien zelf ook de bergen met rijkdom al in het verschiet. Ik denk niet dat je de enige bent die zich zo'n buil heeft gevallen. Wel vervelend natuurlijk. Achteraf misschien niet handig geweest. Mogelijk dat de precieze contracten/constructie nog wat vrijheid biedt. Anders zul je in dit geval op de blaren moeten zitten.
 12. Paul Bakker

  Webdevelopers over

  Ik zou in eerste instantie juist wel zorgen dat het in de automotive is. Ik kan met voorstellen dat ze juist een soort voormannen kunnen zijn die laten zien hoe goed jullie onderneming is. En dan kun je met 'land and expand' mogelijk andere opdrachten binnenhalen. Gaat dit vaker voorkomen dat er webdevelopers over zijn? Dan lijkt het eerder interessant om een 'tailor-made' tak aan je bestaande bedrijf toe te voegen.
 13. Beste LWI, Het simpele antwoord is: "Er is niets normaal". Dat is ook de reden dat Highio een set vervolgvragen stelt. Daarmee kan er al iets generieker een antwoord gegeven worden. Het gaat denk ik voornamelijk om de wijze waarin jullie samenwerken. Of er funding aan te pas komt. Wie het financiele risico nu neemt. Waar de toekomstige waardecreatie ontstaat.. Ik ben net bezig een artikel te schrijven met voorbeelden van afspraken die je met een zogenaamde 'gekwalificeerde meerderheid' zou moeten beslissen. Dat zie je eigenlijk best vaak voorkomen als het om een BV gaat. Maar daar schuilt altijd wel een gevaar in. Als investeerder geeft het een bepaalde zekerheid, maar het ontneemt de ondernemer vaak de ruimte om te ondernemen. Het is dus belangrijk om goed na te denken wat daar wel en niet in moet komen. Paul
 14. Het volledig verkopen van de winst voor de komende X jaar is niet reëel te noemen en zou ik nooit doen of adviseren. Het eerlijkste is een jaarlijkse kickback van X% van de winst (of X% van de omzet in het geval je denkt de winst beter te kunnen verhogen dan hij kan inschatten). En die X% zou niet meer moeten zijn dan maximaal 20% van de winst. Het is geen bedrijf dat je koopt met lopende zaken, periodieke inkomsten, een naam, etc. Dus zo zou je er inderdaad niet naar moeten kijken. Het is een kick-back fee voor een salesman. In die orde grootte moet het ook vallen. Succes..
 15. Paul Bakker

  Converteerbare lening startup

  Hoi Wouter, Convertibles doorrekenen is altijd 'gezellig' ;) Ben jij een van de investeerders of een van de ondernemers? Wat belangrijk is in een converteerbare lening vanuit investeerders is anders dan vanuit ondernemers. In dit geval moet je de convertible als ondernemer zien als een middel waar ze ingestapt zijn in aandelen voor een waardering van ongeveer 800k (als je de discount meerekent). En mogelijk een lagere waardering. Je kunt even naar een voorbeeld berekening voor convertibles kijken in 3 situaties die ik eerder heb gemaakt. Ik heb even snel doorgerekend met de Equity Calculator die bij de voorbeelden ook op de pagina staat. De angels lijken 16,7% over te houden (ongeveer hetzelfde als de VC die dan instapt). Ik hoop dat dit wat duidelijker is! Author edit: Fixed links

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké