Ga naar inhoud

Paul Bakker

Junior
 • Aantal berichten

  29
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

1

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  maak een keuze
 • Jij bent:
  maak een keuze
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  < 18
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  financiering
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  innovatief ondernemen
  expert advies

Bedrijfsinfo

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  ondernemen of investeren.
 1. Paul Bakker

  Paul Bakker

 2. Paul Bakker

  Kapitaal inbrengen

  Veel investeerders zullen gelijk nee zeggen als het primaire doel het funden van inkomen (en niet het werkkapitaal) is. De reden daarachter is dat het niet 'spreekt' voor een ondernemende geest en de wil het risico te lopen voor een onderneming. En dat betekent ook dat als het een keer zwaarder of fout gaat het makkelijk weer op te stappen is. Dat betekent dus dat de inzet om jullie geld terug te verdienen mogelijk niet voldoende is om jullie risico te dekken. Zoals Hans al aangeeft, is investeren in familie nog wat lastiger. Niet onmogelijk en het komt zeker voor. Ligt aan de band die jullie hebben, hoe erg het is als het geld allemaal verdwijnt, en hoe duidelijk jullie afspraken kunnen en willen maken. Dat kun je ook op andere manieren structureren. In ieder geval niet iets om in een forum het antwoord voor te zoeken denk ik. Dan kun je beter met iemand om tafel gaan zitten die over verschillende oplossingen kan nadenken.
 3. Paul Bakker

  Scenario’s buy in belang bedrijf

  Hi Erik, Hoewel er heel veel jargon rondzweeft, denk ik dat ik normaal wel in staat ben het zo in te steken dat het voor mijn klanten begrijpbaar blijft. Ik weet niet hoe andere specialisten dat aanpakken. Het is inderdaad de kunst om het niet alleen inzichtelijk maar ook begrijpbaar te houden. Dus mijn belangrijkste tip is: Kies de juiste specialist. Ik hoop dat je de juiste vindt om je hierin te begeleiden. Met vriendelijke groeten, Paul Bakker
 4. Paul Bakker

  Scenario’s buy in belang bedrijf

  Hi Erik, Een vraag zonder 'makkelijk' antwoord. En afhankelijk van veel factoren. Wil je ook stemrecht, of alleen waardevermeerdering? Wat zijn de eisen over rechten van de VC (want die zijn er waarschijnlijk). Er zijn uiteindelijk een hele hoop manieren om jouw buy-in vorm te geven (afhankelijk van of het nu of over tijd wilt uitsmeren), met verschillende fiscale gevolgen. Denk aan aandelen kopen nu, een optie op aandelen, puur certificaten of SARs voor waardevermeerdering. Het hoeft geen probleem te zijn dat je zelf geen geld inbrengt. (Wederom afhankelijk van de invulling). Op dit punt belangrijk om een expert bij te betrekken die je hierin kan begeleiden / adviseren. Paul
 5. Dit is volledig afhankelijk van wat er in de statuten staat. Is niet een generiek antwoord op te geven. Misschien slim om hiervoor met een expert contact op te nemen!
 6. Tegen wat precies? Dat 75% van de aanwezige stemmen (wat weer minimeel twee derde van het geplaatst kapitaal moet zijn) het met een ontbinding of wijziging van de statuten eens moet zijn? Nee, in principe niet. Wijzigingen in de statuten zijn handelingen waar de aandeelhouders het mee eens moeten zijn. De vraag is eigenlijk, waarom wil je hier wat tegen doen? Waarschijnlijk omdat de andere aandeelhouders niet willen meewerken?
 7. Paul Bakker

  Bestuurder af, maar nog wel aandelen waar ik vanaf wil

  Los van wat Jaap aangeeft over de statuten, is het ook relevant of jullie nog een aandeelhoudersovereenkomst hebben getekend? Die biedt vast ook nog handvatten. Maar praktisch gezien moet je echt even een expert in de hand nemen. Dit zijn geen onderwerpen die je zou moeten afhandelen op basis van een paar antwoorden die je op een ondernemingsforum krijgt. Inzicht in de volledige situatie (o.a. lopende overeenkomsten tussen jullie, statuten, en oordeel over waarde van de aandelen) is belangrijk voor het bepalen van vervolgstappen ..
 8. Ok.. Dat was grappig..
 9. Dit inderdaad! Ook al kun je waarschijnlijk een melding in de KvK wel voorkomen (onafhankelijk of dat voldoet aan het handelsbesluit). Als het UBO register er gaat komen, wordt je toch genoemd omdat je zeer zeker wel de (enige) UBO gaat zijn van je holding.
 10. Paul Bakker

  Vraag over factuurnummering

  De belastingdienst heeft op haar site een mooi overzicht met factuureisen. Zoals Cosara al aangeeft is, dient het officieel opeenvolgend te zijn. Praktisch zie je vaak: JaarVolgnummer (Dus bv 201800001) JaarMaandDagVolgnummer (Dus bv 20181210001) Het voordeel met het verwerken van het verwerken van de datum/dag in je volgnummering is dat klanten (zoals in het geval van JansenmeteenJ) niet gelijk de 'grootte' van je onderneming kunnen inschatten en daar een mening aan gaan hangen.
 11. Ik denk dat je deze vragen heel makkelijk beantwoord kunt krijgen bij de notaris die deze statutenwijziging gaat uitvoeren. De entiteit zelf blijft hetzelfde. Daar verandert de statutenwijziging niks aan. Dus zelfde KvK nummer en vanuit fiscaal oogpunt verandert er niks. Je moet mogelijk wel bij de fiscus de naamswijziging expliciet doorgeven. Juridisch gezien is het ook nog steeds dezelfde entiteit, alleen ontstaat er mogelijk onduidelijkheid bij conflicten. (Dat is waarom een KvK nummer bij de contractanten handig is). Volgens mij is het niet nodig contracten verplicht aan te passen (maar check even bij de notaris). Ik zou voor het netjes wel een 'Notice' sturen naar alle partners om de naamswijziging door te geven. Ik ga ervan uit dat je bank ook gewoon de tenaamstelling wijzigt en je geen nieuwe rekening aan hoeft te vragen, maar dat zal bank-specifiek zijn: dus check bij je bank..
 12. Paul Bakker

  investeerder en fiscale gevolgen

  Beste JesperW, Succes met de samenwerking. De analyse van odeon lijkt mij correct. Voor de echte zekerheid inderdaad even een fiscalist raadplegen.. Misschien nog wel belangrijker dan fiscale gevolgen: Hebben jullie goede afspraken gemaakt over de aandeelhoudersovereenkomst, participatieovereenkomst, etc? Liever vooraf goed regelen dan achteraf problemen! Succes, Paul
 13. Paul Bakker

  Vragen over samenwerking

  Hey Nils, De situatie waar je nu inzit zie je vaker. Zoals StevenK al aangeeft, heb jij (als er niks verder is vastgelegd en jij geen salaris krijgt) het auteursrecht van een groot gedeelte van de nieuwe app in handen. Dat geeft je mogelijk een best sterke positie als het allemaal beter gaat lopen. Ik ben bij veel startende ondernemingen betrokken en mijn advies is daar altijd om nu het goed gaat afspraken te maken. Ook om conflicten achteraf door uiteenlopende verwachtingen voor te zijn. Het is veel beter om nu alvast de principe-afspraken vast te leggen, met de intentie/afspraak om het allemaal op te tuigen als b.v. een bepaalde omzet wordt gehaald. Daarin leg je bv vast: [*] Dat al het IP / Auteursrecht naar de gezamelijke B.V. gaat [*] Welke aandeelverhouding er gaat spelen [*] Welke vergoedingen er gaan gelden (management fee / salaris) na oprichting [*] Welk bedrag jullie nog als schuld voor geleverde werkzaamheden als eerlijk zien voor de periode voor de oprichting. [*] Welke belangrijke afspraken er gelden m.b.t. de aandeelhoudersovereenkomst. (Ik heb daar een artikel over geschreven op de site die in mijn footer staat, maar ik mag er volgens mij geen link naar plaatsen van de moderators, dus kijk daar maar!) Succes!
 14. Paul Bakker

  Tenaamstelling contracten

  Misschien nog even extra ter verduidelijking: Een fiscale eenheid is een constructie voor de overheid/belastingdienst en daar heeft geen enkele externe partij iets mee te maken. Dus van buiten gezien heb je gewoon een holding en drie dochters. Dat die een fiscale eenheid vormen is niet relevant voor partijen waar jij zaken mee doet.
 15. Paul Bakker

  Meer retouren met AfterPay of Klarna?

  Beste D., Hans verwoordt het belangrijkste al: Het gaat heel erg afhankelijk zijn van jouw producten en klantenkring wat het effect gaat zijn. Je zult vast generieke cijfers kunnen vinden online, maar het gaat je geen echte duidelijkheid geven. Dit zul je een paar maanden moeten uitproberen om te zien wat het verschil aan effectiviteit is tussen AfterPay/Klarna en andere verkopen. Succes. Ben wel benieuwd wat het effect in jouw situatie uiteindelijk was. Positief of negatief?

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké