Yen_Kee

Junior
  • Aantal berichten

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Yen_Kee

  1. Wat is scherp voor je? Welke vervoerder heb je op dit moment? Heb je bijzondere zendingen (qua inhoud, maat, gewicht)? De bekende namen zul je wel kennen: Myparcel, mysendle, Sendcloud e.d. Voor offsize werken we bijvoorbeeld met een gespecialiseerde ''kleine vervoerder''. Niet heel tevreden, maar hiervoor is weinig keus in vervoerdersland.
  2. Ik meen (correct me if i'm wrong) dat een curator/jurist je niet kan/mag bijstaan als het een faillissement traject op gaat, waar je eerder een zakelijke relatie mee hebt gehad... Of is dat klepel en klok verhaal?
  3. Wij bieden klant 3 mogelijkheden - zelf terug brengen naar ons magazijn - retourneren op eigen kosten - retourneren via ons verzendnetwerk (met een pittig retourbedrag) Wij hebben een shop waar we 2 soorten verzendstromen hebben: pakketverzending (DHL, PostNL enz), en stukgoed (speciale vervoerders met bijbehorend tarief). Retour gaat dan ook via stukgoed(tarief). Wij rekenen een vrij pittig bedrag voor de retourkosten (daadwerkelijke retourkosten + ongeveer de helft van de verzendkosten), om daarmee ongeveer de helft te dekken voor de terug te betalen verzendkosten waar consument recht op heeft). Zo verzachten we de spreekwoordelijke pijn. Resultaat: Klant met pakketgoederen kiest ervoor om dit zelf bij een pakketpunt te retourneren en betalen (wij nemen de terug te betalen initiële verzendkosten voor ''ondernemersrisico'') i.v.m. te hoge retourkosten via de shop. Klant met stukgoed (grote artikelen dus) krijgt de stevige retourkosten voor haar rekening (omdat zelf brengen vaak geen optie is). Daarmee hebben we dan ongeveer de helft van de initiële verzendkosten terug. Pakketgoederen (zeg +- 6eur) is iets dragelijker dan Stukgoed (+- 25Eur) in de marge. Wij beseffen ons dat dit waarschijnlijk ook een stukje omzet kost, omdat stevig betalen voor retourkosten afschrikt. We hebben echter ook een vrij laag (< 1%) retour percentage. Dat hebben we liever, omdat een retourbehandeling bij onze producten intensiever is dan alleen het product weer terug leggen op het schap.
  4. Het is 50 cent per artikel (variabel dus), en ja, zij communiceren dat als de retourlabel kosten, los van het wegbrengen/a 2,95 thuis op laten halen. Gerda met 30 retour artikelen betaald dus 15Eur, Bep met 4 artikelen dan 2Eur. Maar wat is er mis met variabele retourkosten? Niet onwettig volgens mij... Ik vermoed (aanname) dat je iets zoekt in de retourkosten-hoek, om je voor niks gemaakte verzendkosten mee te dekken?
  5. Ik kan me herinneren van 20 jaar geleden dat er een bedrijf (Locatus) was die betrouwbare data had voor retailers, tot winkelstraat niveau. Was vrij gedetailleerde data over winkelend publiek. Wellicht is dat iets om A te stafen op harde cijfers i.p.v. "er loopt X keer meer publiek". Misschien neemt dat iets van je "angst/onzekerheid" weg.
  6. Sinds een aantal jaar gebruiken wij voor 3 bv's allemaal e-boekhouden. Onze administratie's zijn eenvoudig van aard. Mijn eigen ervaring is dat het ook goed functioneert zonder vergaande boekhoud kennis. Alles valt en staat met wat je wil en daarom is de gratis variant proberen inderdaad goed advies. Pluspunten: overzichtelijk, goede vraagbaak waar veel kennis te vinden is, en de helpdesk verrassend behulpzaam en snel. Minpunten nog niet ervaren.
  7. Klopt inderdaad. Daarin gaan we een handmatige check doen om duplicate orders op dezelfde pc+nr te vermijden tijdens de actie periode. En wat Derek-Jan noemt is inderdaad een beter idee omdat je dan kans op "helpen" aanzienlijk verminderd. Ik zou moeten nakijken of er in bulk codes kunnen worden geïmporteerd. Nog niets. Dat is ook niet besproken, maar tijdens de uitwerking kon ik me voorstellen als er gefactureerd wordt, dat er gevraagd wordt om de factuur aantal te kunnen onderbouwen. Voor de handliggend was de pc+nr check die dan zou moeten voorkomen in hun database. Dank allen voor het meedenken.
  8. Ward, bedankt voor de feedback. Daar ga ik me verder in verdiepen en is inderdaad de richting waar we op moeten denk ik. Deze reactie was waardevoller dan de 5 antwoorden van Hans bij elkaar :))))
  9. Het forum is toch bedoeld om gerichter, sneller, adequater antwoorden te krijgen? Of specifieke situaties te bekokstoven? Of een bevestiging zoals men denkt het op internet geïnterpreteerd te hebben? We kunnen met z'n allen wel alles op internet vinden en oneindig doorlezen en zoeken. Wat is het nut van dit forum dan Hans?
  10. Wat maakt het dat Alphabet inc (Google) deze gegevens wel publiekelijk mag delen? Op google en/of maps staat ook deze gegevens combinatie? Ik ben een ''klant'' van Alphabet inc. (door bijvoorbeeld gmail e.d.) Of Wat maakt het dat de combinatie dan wel op Postcode.nl van Postcode.nl BV zichtbaar is, waar ik geen diensten van afneem?
  11. Had ik gelezen. De vraag had moeten zijn: Mag postcode+huisnummer gedeeld worden? Heb ik het goed, dat dit wel persoonsgegevens zijn, maar niet tot een persoon te herleiden zijn?
  12. Ja, globaal. Of enkel en alleen postcode+huisnummer ook onder persoonsgegevens valt?
  13. Dag Forumleden, Het volgende: Een non-profit organisatie gaat onze producten afnemen voor haar klanten/gebruikers. Deze wordt echter door de klanten van de non-profit organisatie zelf besteld en afgerekend in de online omgeving (nul euro). Dus klant bezoekt op eigen initiatief onze shop, voegt artikel toe aan mand, vult eigen NAW in, en rekent dmv een code nul euro af. Eens per periode (zeg maand) zullen wij factureren wat er uitgeleverd is. Vooruit lopend op de zaken vroeg ik mij af, hoe ik ''moet bewijzen'' aan wie we hebben geleverd. Stel in januari hebben we 100st verkocht. Wij filteren die 100 adressen en sturen de organisatie een nota met 100x 10Euro. Ik ga er vanuit dat hun dan wel willen weten welke 100 klanten die artikelen gekocht hebben. Als is het alleen al om vanuit ons pro actief te bewijzen welke klanten van de organisatie gebruik hebben gemaakt van de actie. De vraag is: Kan ik uit ons crm systeem een export draaien, en dat als bijlage aanleveren? Of moet/kan ik delen weglaten? Bijvoorbeeld alleen postcode huisnummer zichtbaar houden, rest onherkenbaar. Feitelijk is alle data bekend bij de organisatie. Het zijn immers hun vaste klanten. Wat mag wel, en wat niet? Het gaat ons er alleen om aan te tonen waar die aantal op de factuur op slaat. P.S. Wij zelf zullen die gegevens verder niet vermarkten of gebruiken anders dan order gerelateerde zaken.
  14. Geen antwoord op je vraag, maar zoals ik het lees is kostenbesparing je beweegreden om tot koop over te willen gaan. Je hebt het over de komende jaren over +- 2500 per jaar meer huurlasten. Is nou niet een wereldbedrag. De inflatie: Als het goed is stijgt jouw product/dienst met de inflatie mee (ga ik even gemakshalve van uit). Is het dan niet verstandiger om je energie te stoppen om 2,5k per jaar meer over te houden. Lijkt me de kortste klap. En hoe zit het met cashflow? Stel dat je volledig hypotheek krijgt (hypothetisch): In het meest gunstige geval moet je 2-2.5k p.m. aflossen (240 maanden) en 3k aan rente betalen. Kun je dat niet beter aanwenden voor je 3e en 4e locatie? m.a.w. staar je niet blind op de paar duizend per jaar hogere huurlasten. Tenzij er andere motieven zijn voor koop anders dan de huurstijging en het veilig stellen van je locatie.
  15. Even een update, voor wat het waard is: Circa 3-3.5 week niet kunnen bankieren. In die periode 3 momenten even enkele transacties kunnen doen. Al met al 30x contact via chat met hetzelfde antwoord: Ik zou bericht worden over de status rondom account, en vervolgstappen. Geen enkel contact vanuit N26 geweest. In de tussen tijd 2 rekeningen gevraagd bij ''traditionele'' banken. Als je googled op het probleem, dan komt heel duidelijk de werkwijze van n26 naar voren m.b.t. klant controle. Met de botte beil hakken, tot op een gegeven moment het staken van klantcontact aan toe. Er is een Duits advocaten kantoor die hier een stuk op haar site heeft staan: https://www.kronsteyn.law/en/n26-bank-terminates-accounts-doesnt-pay-back-funds In de tussentijd had ABN als eerst een rekening voor ons gereed. Tot mijn enorme vreugde en verbazing kreeg ik dag voor dat we de nieuwe ABN pas/pincode ontvingen, een bijschrijving op N26 (dat was het teken voor ons dat we weer 3-4 transacties konden doen. Direct het volledige saldo over naar de ABN. Het bijzondere is dat de N26 weer volledig werkt (er kwamen nog enkele betalingen binnen van openstaande facturen en wat incasso's die afgeschreven werden, alle overboekingen naar de ABN werden uitgevoerd). Je zou denken: Een berichtje van N26 met een inhoud in de trant van: Het onderzoek is afgerond, u kunt weer ouderwets bankieren, excuus voor de hinder bla bla....Maar exact in de lijn van de laatste weken: Helemaal geen contact! Zelf ook niet meer de behoefte om nog contact te zoeken en vragen naar...
  16. Dat gevoel begint bij mij als individu, en als ondernemer sterker te spelen. In mijn beleving/onderbewustzijn leefde een sterk gevoel van: Overheid, en overheidsorganen klakkeloos vertrouwen. Sinds het toeslagen affaire (waar ik niets mee van doen had of heb gehad) begon ik het eigen gevoel in twijfel te nemen en er bewust over na te denken. Ook de kwestie in mijn eigen bank topic (zal ik straks updaten) maakte dat ik daar over bewuster/rationeler ging nadenken. Ik heb al mijn middelen in stenen, op de bank, en in bedrijven (die voorraad redelijk snel liquide kunnen maken). Het zette mij aan het denken voor een nog verdere spreiding (goud? Crypto? verdiepen in ''de beurs/fondsen''? Anders?). De discussie of de consument dit gewild, of gecreëerd hebt weet ik niet...Het zal in het midden liggen: De consument vindt giraal geweldig, en de banken/overheid komt die ontwikkeling goed uit. Zolang Derk-Jan geld blijft pinnen en contant blijft betalen zal er niets veranderen. Er moeten grote groepen getriggerd worden om dat zelfde te doen.
  17. Dit is inderdaad goed advies. Kifid niet aan gedacht, en zal daar is even naar kijken. Thanks
  18. Het is inderdaad niet zo zeer dat het probleem ''digitaliseren'' en ''online'' is, maar meer de muur waar je tegen aan loopt van de 1e lijn (algemene klantenservice medewerker). Met als gevolg, kwalitatief slechte antwoorden (namelijk geen). Zo weet ik nog steeds niet wat het probleem is, hoe lang het gaat duren enz. Dat vind ik meer kwalijker, dan te moeten beginnen via een chatbox omdat dit een ''digitale'' bank is. Bovendien wordt me sinds vrijdag verteld dat ik een mail krijg met meer informatie, en dat ik daar op moet wachten. Tot het moment van schrijven: Geen mail! Net weer in de chat: Waar blijft de mail, heb niks ontvangen. Antwoord: Stuur anders zelf een mail naar XXX. Ik vraag me af, hoe dit zou zijn als ik bij een traditionele bank klant zou zijn. Het advies voor een extra/dubbele/backup rekening begrijp ik wel, en zie dat soms ook bij relaties, maar is in mijn ogen de omgekeerde wereld. Dit voorzie je (wij tenminste) niet, en heb ik in de laatste 27 jaar als zelfstandig ondernemer nooit meegemaakt, en ook nooit gehoord. Wel gehoord dat een bank meer informatie/facturen wilde i.v.m. grote kasopnames en kas stortingen (volkomen begrijpelijk), of transacties die vragen oproepen, maar nooit dat een rekening, zonder aankondiging en zonder informatie voorziening, on hold gezet werd. Als het opgelost is zal ik even een update geven.
  19. Dag Wim, Dank voor je reactie. Gelezen....bij een overboeking naar Rusland (hoe raar en onschuldig ook) kan ik me nog enigszins iets voorstellen.... Maar dat is het rare...wij hebben geen enkele ''bijzondere'' transactie gehad. Business as usual, de rekeningen (deb en cred.) die we al bijna 4 jaar hebben...waar al tig transactie van en naar zijn geweest. Het lastig is inderdaad dat we bij N26 geen persoonlijk/telefonisch contact hebben. Dat is onze keus en dat begrijpen we. De informatie voorziening van de eerste lijn is gewoon slecht. Dat maakt het wat irritanter.
  20. Dag Ward, Dat was niet mijn constatering. Dat was een aanname van een forumlid. Zoals toen al gezegd hebben wij de aanvraag procedure gevolgd zoals gebruikelijk, en de juiste bedrijfsinfo met de juiste documentatie opgestuurd. Bij de gegevens staat ook nog steeds XXX BV, ja de tenaamstelling staat op naam. Er van uit gaande dat dit een error oplevert, of reden om onder de vergrootglas te liggen, is het dan niet aannemelijker dat de bank (nogmaals) om kvk registratie vraagt, of aangeeft dat daar een fout ligt?? Ik kan me niet voorstellen dat de oorzaak in die hoek ligt.
  21. Hallo forummers, Voor 1 van onze bedrijven hebben wij een bankrekening bij N26 Bank. Relatief onbekend in Nederland, maar uit het straatje Revolut, Bunq enz. Werkt al 4 jaar prima voor deze onderneming. Vorige week ineens bij een aantal betalingen de melding Technical error. De transactie komt er niet door. Prima...zal wel een storing dachten we. Volgende dag hetzelfde. Je kan ze niet bellen, dus maar in de chat gesprongen. We gaan het uitzoeken, je hoort van ons. Niets gehoord...en zo zaten we elke dag op de chat om te vragen of het al opgelost was. Tot woensdag, toen we via de chat vernamen, dat we gewoon konden bankieren. Vreemd, omdat ik een bericht zou krijgen van de technische afdeling, als ik weer kon bankieren...Enfin, direct een transactie gedaan... En warempel...het lukte weer. Donderdag (gisteren) nog een paar andere betalingen gedaan, en bij betaling nummer 7 of 8 weer Technical error....weer in de chat. In de tussentijd kwamen we er ook achter dat bijschrijvingen ook niet werden geaccepteerd. Het enige wat foutloos loopt zijn creditcard betalingen. Geen afschrijvingen en geen bijschrijvingen mogelijk (bijvoorbeeld Buckaroo wordt gebounced). Krijg ik in eens te horen: Currently a routine compliance check...untill these are complete the account will be frozen. Nou lekker dan :) Natuurlijk ook geen bericht hoe lang het gaat duren enz. Kortom, we zitten nu in een situatie met substantieel hoog saldo, geen betalingen kunnen doen, geen betalingen kunnen ontvangen, en geen vooruitzicht wanneer er duidelijkheid komt. Heeft er iemand iets vergelijkbaars, misschien bij een andere bank, meegemaakt? Hebben jullie advies of we iets kunnen doen om e.e.a. te versnellen? Ander vorm van advies? Wellicht ten overvloede: Geen van onze ondernemingen heeft illegale activiteiten, dubieuze deb/cred relaties, geldstromen, kredieten, geldzorgen, niet eens kas stromen of enige vorm van iets wat voor alarm bellen zou moeten zorgen...werkelijk niets....ook de aandeelhouders, zakelijk prive helemaal niets dus....dat is het niet. Ik begrijp dat banken onderzoeksplicht hebben en waarschijnlijk zijn we random gekozen....maar terug naar de vraag: Is er iets wat wij (alvast) kunnen ondernemen?
  22. Vreemd....zou dat wellicht nieuw zijn? We hebben destijds online de aanvraag procedure doorgelopen en gebruikelijke bescheiden uploaden (kvk btw nr enz)... De rekening staat ook op naam van XXX BV. By the way: Een ander nadeel (Typisch duits)...Ondanks dat het een zakelijke rekening is, en ook op die naam v.d. vennootschap is ingeschreven....is de tenaamstelling op persoonlijke naam. Dat is eigenlijk het enige nadeel wat wij vinden. Een klant moet dan geld overmaken aan: Jan Jansen met Iban DE XXX enz...in plaats van XXX BV...
  23. Wij werken voor een werk bv al ruim 2 jaar met N26 (Duits en vergelijkbaar met Revolut). In mijn opzicht is N26 nog onbekender dan Revolut, en zelfs dat werkt prima. We hebben relatief veel bank transacties (debiteuren, crediteuren, incasso's enz enz.). Een nadeel (?) dat we ondervonden in de laatste 2 jaar is als een consument kiest voor ''vooruitbetalen'' dat ze soms verbaasd zijn waarom ons rekening nummer niet begint met NLXX ABNA of NLxxRABO enz...(Laatste 2 jaar een keer of 10 op 2000+ transacties). Zodra we het uitleggen, is het prima. iDeal betalingen doen we dan via Mastercard en werkt ook prima. Iban discriminatie hebben we tot heden nog niet meegemaakt, klein of groot bedrijf. Ik zie Revolut wat dat betreft vaker voor bij komen, en klinkt en voelt ook vertrouwelijker dan N26. Kortom, ik zie geen reden om het niet te gebruiken. Over de app en gebruikersgemak kan ik uit eigen ervaring niets zeggen. Wel gebruikt een belangrijke relatie van ons Revolut, en die is uiterst tevreden (Langer als 2 jaar).
  24. Hans, Jurist en Rik, Bedankt voor de duidelijke uitleg. Het was niet zozeer ook de intentie om gebruiker er uit te werken. Wel uiteraard een zo lang mogelijk huurtermijn, maar dat gaat dus niet op begrijp ik. Nog een vraag uit juridisch oogpunt: Moet ik dan een nieuw contract maken waarbij ik de oude gegevens (ingangsdatum 2002, huurtermijn, opzegging enz) overneem? Of maak je een addendum aan oude contract met juiste NAW gegevens van de nieuwe eigenaar?
  25. Dag, Wellicht niet relevant maar hieronder eerst de situatie, dan de vraag: Jansen (ik) en De Vries zijn eigenaar van een bedrijfsverzamelgebouw (allebei in privé, eigenaar van het onverdeelde helft). Het gebouw heeft voor het gemak 3 units: A, B, C, en alle drie even groot met 1 ingang en gezamenlijke ruimte. A is in gebruik voor mijn eigen onderneming, gebruiker van B betaalt huur aan De vries (ex ondernemer en gebruiker van B), en gebruiker C betaalt de huur op rekening van Jansen en De Vries. Kortom, gebruik en opbrengsten eerlijk verdeeld tussen Jansen en De Vries. Nu ben ik/mijn onderneming onlangs gestopt met het gebruik van unit A, en de nieuwe gebruiker/huurder betaalt dus huur aan Jansen/mij. Verder heb ik/Jansen onlangs de andere onverdeelde helft gekocht van De Vries. Jansen/Ik ben dus de volledige en enige eigenaar van het complex. De nieuwe gebruiker van Unit A heeft een 5+5 contract gekregen en is geen probleem. De gebruiker van Unit C heeft een contract met jaarlijkse verlenging, ook geen probleem. De vraag gaat over gebruiker/contract van gebruiker B. Deze gebruiker is op 1-1-2002 het contract aangegaan (in die tijd was De Vries enige eigenaar). Het contract is dus met De Vries opgesteld en betrof een 5+5, en daarna verlenging jaarlijks (vanaf 1-1-2012 dus) met een opzegtermijn van 3 maanden. Nu heb ik aan huurder van B, na overname van het geheel (waarbij ik dus enige eigenaar ben geworden) huurder gevraagd om de huur over te maken naar een ander rekeningnummer. Tevens een nieuw contract opgesteld, waarbij Ik verhuurder ben, gebruiker van B de huurder, met een contract aanvangend op datum passeren (inmiddels 2 maanden geleden) en dan voor 5+5 jaar. Huurder beroept zicht op voortzetting (vooral wat betreft termijn en opzegging) van contract met De Vries (niet meer eigenaar, en ten tijde van opstelling in 2002 enige eigenaar). Ik heb mij in 2012 ingekocht, en dus medio 2022 volledig eigenaarschap verkregen door koop. Wie staat hier in zijn recht, en wat is de gebruikelijke gang van zaken? Is het oude contract van Huurder B nog rechtsgeldig met mij als nieuwe eigenaar? Mag ik in worse case scenario gebruiker B de huur opzeggen met in achtneming van die 3 maanden in zijn oude contract? P.S. Mijn onderneming zet zich voort op een totaal andere locatie en in afgeslankte vorm. Huurder B wil bij voorbaat zijn onderneming voort zetten op huidige locatie. De ondernemingen van mij, huurder B, huurder C en de nieuwe huurder van A hebben allen raakvlakken maar zijn allemaal aparte entiteiten. De Vries was ten alle tijde alleen verhuurder.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.