• 0

Netwerkpakket voor (startende) ondernemers

Dames en heren,

 

Al een aantal maanden ben ik bezig met het uitwerken van mijn bedrijfsconcept.

 

Ik wil mezelf inzetten voor startende ondernemers. De belangrijkste dienst die ik daarbij verleen is het aanbieden van een eerste netwerkpakket, daarbij kun je denken aan een administratiekantoor, een drukkerij, bedrijfskleding etc. etc.

 

In eerste instantie wil ik werken met een vast tarief dat de 'leveranciers' betalen per keer dat ze door mij vermeld en gepresenteerd zijn bij de startende ondernemers.

Nu geven verschillende ondernemers aan liever te willen werken op basis van provisie.

De 'leveranciers' bedenken bovendien allemaal een aantrekkelijke actie in de vorm van een korting, extra service, dienst e.d. om de starter tegemoet te komen.

 

Welke vorm van vergoeding ik ook hanteer. Ik zal hoe dan ook moeten zorgen dat de bedrijven wel reactie krijgen op de vermeldingen in het netwerkpakket.

 

In eerste instantie had ik de bedacht het netwerkpakket gratis aan te bieden aan de startende ondernemers. Wellicht gaan de starters serieuzer in op de bedrijven wanneer ik vooraf een kleine vergoeding vraag in combinatie met een 'Starters abonnement' waarbij zij van een aantal extra services gebruik kunnen maken?

 

Hier loop ik echter een beetje vast... ik weet namelijk dat de meeste startende ondernemers nou eenmaal niet met geld gooien en ze door de vergoeding juist van het netwerkpakket af kunnen zien.

Misschien een idee om te garanderen dat ze het bedrag terug kunnen krijgen wanneer zij dit niet uit de aanbiedingen van de leveranciers terug hebben kunnen verdienen?

Ik zie even door de vele kleine boompjes het bos niet meer!

 

Misschien is er hier iemand die me weer een duwtje in de rug kan geven?

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

De bedrijven delen de kosten aangezien ik meerdere bedrijven in een presentatie aanbeveel. Naast dat ik de boekhouder aanbeveel, beveel ik ook de drukkerij aan bijvoorbeeld. Zo zal een pakket gemiddeld 10 - 15 bevatten. De kosten per aanbeveling liggen rond de 12,50!

 

 

Dus een lead kost een bedrijf € 12,50........... Dat zijn bedragen die normaliter gangbaar zijn bij warme en volledig ingevulde hypotheekleads!

 

Of wordt dat bedrag alleen in rekening gebracht bij het ontvangen van een opdracht?

Link naar reactie
  • 0

De bedrijven delen de kosten aangezien ik meerdere bedrijven in een presentatie aanbeveel. Naast dat ik de boekhouder aanbeveel, beveel ik ook de drukkerij aan bijvoorbeeld. Zo zal een pakket gemiddeld 10 - 15 bevatten. De kosten per aanbeveling liggen rond de 12,50!

 

 

Dus een lead kost een bedrijf € 12,50........... Dat zijn bedragen die normaliter gangbaar zijn bij warme en volledig ingevulde hypotheekleads!

 

Of wordt dat bedrag alleen in rekening gebracht bij het ontvangen van een opdracht?

 

Ik denk persoonlijk niet dat het een bedrijf uitmaakt of zij 5 of 15 euro betalen voor een vermeldingen, mits het hen meer oplevert dan dat ze erin investeren.

Het pakket zal dus zo op de starters afgestemd moeten worden dat de bedrijven niet zinloos aanbevolen worden en de kans op een order te maximaliseren.

Link naar reactie
  • 0

Je zou kunnen overwegen om hen een z.g. duurzaam contract aan te bieden en het lef te hebben de helft te laten betalen en de andere helft een jaar later. Als je je goed prepareert en een goed netwerk opbouwt, kun je (onder discretie) als vragenloket voor starters dienen. Iets dat eigenlijk de KvK dient te zijn, maar niet kan zijn of slechts gedeeltelijk is..... Binnen enkele jaren heb je zoveel ervaring opgebouwd en naamsbekendheid verworven, dat je zelfs landelijk aktief bent. Ik zie dat wel zitten. Dat is trouwens een veel minder wazige insteek als die welke Merkava hierboven aanhaalt.

Link naar reactie
  • 0

Hetgeen dat ik aan wil bieden is een (facilitair) netwerk voor de startende ondernemer!

 

Deze wordt persoonlijk op de op te starten onderneming afgestemd en door mij gepresenteerd bij de starter.

 

Ik dácht dat het interessant zou zijn om vanuit dit gesprek eventueel te bekijken of ik meer kan betekenen voor de startende ondernemer en dit in overleg met de starter betaald plaats te laten vinden. Bijv. hulp bij het schrijven van het ondernemersplan, het overnemen van organisatorische taken etc.

 

Ik denk dat je heel duidelijk moet zijn dat het "netwerk"dat je aanbiedt bestaat uit bedrijven die jou betalen om zich door jou voor te laten stellen.

 

Daarnaast, en dat is hier al vaker aan de orde geweest heb je als je ondernemingsbreed wil gaan adviseren een aardige berg ervaring nodig.

Je geeft aan bijvoorbeeld taken over te willen nemen, als ondernemer zou ik zelf helemaal niets uit handen willen geven dat voor mij belangrijk is om een vinger aan de pols te houden.

 

Ik heb het gevoel dat jij denkt iets toe te voegen aan de markt op basis van je eigen ervaring als ondernemer. Ik vraag mij daarbij af of die vraag er bij meer ondernemers is.

 

Denk ik even aan mijn eigen bedrijfsactiviteiten dan is het enige wat ik niet in huis had kennis van het opzetten van een boekhouding, dat werd echter snel binnen de familie opgelost. Verder zou ik niet weten met wat voor advies men mij had kunnen dienen tijdens deze start up periode.

Maar misschien komt het omdat Higherlevel voor mij nog altijd een bron van informatie is.

Link naar reactie
  • 0

Je zou van het randgebeuren natuurlijk wel een soort checklist kunnen maken, die je handige tips geeft wanneer je bepaalde dingen juist wel en wanneer je bepaalde dingen nou juist niet moet doen in die startersjaren.... Vergeet niet dat er achter de boekhouding ook nog een wereld van handigheid zit, die je ook als ondernemer kunt gebruiken. Je merkt dan zelfs dat er heel wat dienstverleners zijn die absoluut niet op ondernemersniveau met je kunnen meedenken. En bovendien ligt het er ook nog aan wat voor een ondernemer je bent. Ga je voor een veilige shop of ga je ervoor om iets op mondiaal niveau te betekenen. Daar zitten nogal verschillen qua type ondernemer hoor.

Link naar reactie
  • 0

Andere formule: Kan je niet te werk gaan zoals de mensen van Dragons' Den het doen en de startende ondernemer begeleiden en zodra er omzet gemaakt wordt kan je een graantje van mee pikken ;D of zie ik dit verkeerd? ::)

Link naar reactie
  • 0

Leuk! Langzaam maar zeker zie ik hier een ondernemersplan groeien.

 

Ik zou graag met je meedenken maar geloof me als ik zeg dat de grotere banken, verzekeringsmaatschappijen etc. niet snel met de eerste de beste in zee gaan. Dit om de doodeenvoudige rede dat zij een gevestigd bedrijf zijn met vaste marketingbureau's, websites en overige reklamecampagnes.

Veel starters starten vanuit een uitkeringsinstantie en deze instanties sturen starters door naar het Imk (raamcontracten) voor een volledige begeleiding.

 

Je idee is in pricipe goed maar helaas achterhaald. Ik zou meer in de richting denken van het bezorgen van "een netwerk voor starters" in al zijn facetten. Het idee, het ondernemingsplan, en de centjes liggen klaar, maar dan nog de klantjes. Veel starters zijn technisch goed onderlegd maar aan (praktische) commercie ontbreekt het ze vaak.

 

Als je deze kennis in huis hebt maak je in ieder geval meer kans.

Link naar reactie
  • 0
Veel starters starten vanuit een uitkeringsinstantie

??? verklaar je nader? M.i. start het overgrote deel (minstens 75%) juist niet vanuit een uitkeringsinstantie?

 

en deze instanties sturen starters door naar het Imk (raamcontracten) voor een volledige begeleiding.

M.i. niet direct het deel van de startersmarkt waar je je - zeker als starter - op zou moeten richten. Over het algemeen zijn deze starters voor adiseurs en leveranciers toch complexer en arbeidsintensiever dan de gemiddelde starter die niet vanuit een uitkeringsinstantie begint. IMHO iets om pas voorzichtig mee te beginnen als je concept zich al bewezen heeft

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 0

Er is een factor die ik niet benoemd zie: vertrouwen

Dat is de drijvende kracht in goed functionerende netwerken en wat ik mis is het bewijs dat jij dusdanig veel credibility hebt dat mensen waarde toekennen aan jouw oordeel- helemaal als jij geld krijgt voor een doorverwijzing is het contact van begin af aan al 'besmet', en het enige wat dat wegneemt is een soort objectiviteit en bewezen integriteit van jouw kant.

Ga jij alle trajecten met alle leveranciers eerst doorlopen voordat je ze aanbeveelt? We weten toch allemaal dat bedrijven bij de voordeur een praatje houden dat niet per sé overeenkomt met hoe er aan de achterdeur geleverd wordt?

Dan zou je meer hebben aan een soort ondernemers-iens waarbij een representatieve groep ondernemers diensten beoordelen.

Link naar reactie
  • 0

Het idee lijkt nogal op een concept dat mijn partner een jaar of 20 geleden heeft verkocht. Dit bestond toen uit een ondernemers-welkom-pakket (a la de pakketen voor baby en huwelijk)

Betrof een attachékoffer waarin vanuit elke branche een bedrijf zich door middel van documentatie met of zonder kadobon kon profileren. Deze koffer werd in een persoonlijk gesprek uitgereikt aan de starter. De bedrijven in de koffer betaalden een bedrag per uitgereikte koffer, zorgden zelf voor de documentatie en kregen na de uitreiking de persoons en bedrijfsgegevens van diegene aan de koffer was uitgereikt.

 

Bleek een aantal jaren redelijk succesvol maar is bij de nieuwe eigenaar als een nachtkaarsje gedoofd. Aangepast op een aantal punten aan de huidige tijdgeest moet het m.i. nog steeds lukken deze formule in de markt te zetten.

 

Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Link naar reactie
  • 0

De Kamer van Koophandels van Gooi- Eem - en Flevoland en Zuid-west Nederland hebben al een paar jaar een eigen netwerkpakket voor starters: de starterspas.

 

Ik ben hier zowel als businesspartner/leverancier (ten tijde van mijn éénnalaastse loondienstverband) als als afnemer (eigen bedrijf in de startfase) bij betrokken geweest.

 

Het hele concept omhelst een eigen regionaal netwerk van starters en businesspartners, diverse netwerkbijeenkomsten, vouchers voor specifieke workshops en gratis kennismakingsgesprekke en kortingen etc etc bij businesspartners. De starters betalen een bescheiden contributie (circa € 100,- per jaar), de businesspartners betalen een vast bedrag (van m.i. € 5.000,- per jaar voor circa 100 starters)

 

Dit concept sloeg aan, niet in de laatste plaats uiteraard omdat de KVK als facilitator het benodigde vertrouwen biedt. M.i. wordt al enige tijd overwogen de starterspas landelijk uit te rollen.

 

De starterspas heeft een achilleshiel: Het is vooral afhankelijk van de kwaliteit van de gepresenteerde informatie van de businesspartners en de netwerkbereidheid van de deelnemers. Ik heb daar sterk wisselende ervaringen mee.

De KVK waarborgt de kwaliteit niet goed genoeg en stelt te weinig regels voor al te agressief commercieel gedrag van business partners. M.i. vormt de starterspas een goede concurrent om van te leren en te verbeteren!

 

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 113 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.