Jammer dan!

Aanbevolen berichten

Hallo Sjoerd,

 

Ik heb even je website geopend en moet zeggen dat ik totaal geen webdesigner of wat dan ook ben of verstand heb van kleuren... Maar jouw bovenste balk, dat oranje en blauw is zo fel, dat ik al geen zin heb om verder te kijken... Ook gebruik je op de pagina http://www.dekker-design.nl/Prijzen.html verschillende kleuren in tekst en vind ik niet echt rustig lezen... Evenals de zwarte achtergrond met een witte vlak in het midden... Ik weet niet, misschien zijn mijn ogen al wel vermoeid hoor...

 

Groet,

 

Romano Sandee

HealthLife Bloxxes

Link naar reactie

Voor iemand die pretendeert vormgever te zijn vind ik je site er erg knullig uitzien. Ik denk niet dat je daarmee klanten gaat binnenhalen. En sorry hoor, een webdesigner die vol trots zegt een site in Fontpage gemaakt te hebben kan ik niet serieus nemen.

 

Je bent pas 20, mijn advies is om vooral flink te gaan studeren. Laat je inspireren door andere websites en zoek ook eens een forum op dat zich specialiseert in (grafische) vormgeving.

Link naar reactie

Ben bang dat je portfolie leeg blijft met zo'n site.

 

Bovenstaande is wel erg kort door de bocht daarom nog even een motivatie erbij.

Door je leeftijd weet je precies wat er in jouw wereldje hot is ik denk dat je dat als uitgangspunt moet nemen voor ontwerpen.

De meeste designburo's hebben dat voordeel niet daarom moet je daar je sterkste kracht van maken.

Als je nog hippe en beschadigde lettertype's zoek heb ik nog wel een gratis adresje waarmee je een flitsende site kan maken.

 

Ga eens praten met de kroeg of disco waar je heen gaat en ga daar eens een gratis site voor bouwen dan heb je alvast een referentie en een voorbeeld voor a.s. klanten.

Link naar reactie

Ik heb even snel naar je website gekeken maar ik kan niet echt zeggen dat ik onder de indruk ben. Van een webdesigner/grafisch vormgever/scripter mag je tegenwoordig wel iets meer verwachten.

 

Ik vind het allemaal erg amateuristisch overkomen. Je website is erg simpel van opzet en de code zit echt heel erg slecht in elkaar. Je mist naar mijn idee echt de basiskennis html.

 

Een paar dingen die je echt moet veranderen.

 

- gebruik spaties in de paginanaam (bijv. dekker-design.nl/Wie%20Zijn%20Wij.html)

Spaties horen niet in een paginanaam. Gebruik hiervoor een dash in een paginanaam, bijv. dekker-design.nl/wie-zijn-wij.html.

 

- zet pagina's die bij elkaar horen in een apart mapje en zet de onderliggende pagina's hierin. Dus bij diensten wordt het dan dekker-design.nl/diensten/visitekaartjes.html ect.

 

- zet geen imageready opmerkingen in de code, erg amateuristisch

 

- gebruik de title tag waarvoor hij is, voor het weergeven van de titel van de pagina. Bij alle pagina's staat nu dezelfde titel. Als je een pagina hebt over visitekaartjes zet dit dan ook in de title tag.

 

- lijn je tekst niet in het midden uit, staat erg slordig zo

 

Waarom heb je overigens voor de naam Dekker Design Goes gekozen als er reeds een Dekker Design bestaat? Dat is denk ik ook het probleem van je domeinnaam, dekkerdesign.nl is niet van jou dus het is erg aannemelijk dat ze op de website van de concurrent belanden.

 

Mag ik vragen waarmee je het grafische gedeelte doet? Waarin maak je bijvoorbeeld je folders?

Link naar reactie

Leuk om hier zo'n jonge ondernemer tegen te komen.

20 jaar en dan al een jaar bezig. Top hoor!

En goed, dat je het lef hebt om anderen om feedback te vragen, daar leer je immers het meeste van.

 

Misschien kun je voor jezelf op een rijtje zetten, welke doelgroep je wilt bereiken. Bij wie je meer bekendheid wilt hebben.

Zijn het grote bedrijven, kleine bedrijven, particulieren?

Als je dat weet, wordt het een stuk makkelijker. Je kunt je klanten dan immers 'vinden'.

 

Wat doe je naast je onderneming?

Als je studeert, zou je misschien wat extra vakken kunnen nemen op het gebied van marketing en communicatie.

Zo niet, kun je hier misschien een cursus in volgen.

Hier leer je, hoe je je klanten kan bereiken, maar je leert ook, hoe je je site aantrekkelijker kan maken voor je klanten!

Link naar reactie

Ik heb al een hele goede site voor mooie lettertyp's dus die heb ik niet nodig toch bedankt.

 

Als je dit al hebt; waarom komt het er dan niet uit op je website? Zoals al vaker is gezegt; voor iemand die websites wil maken en designen, verwacht je toch wat meer... Ikzelf ben ook 20 jaar en daarmee een jonge ondernemer en heb tijdenlang een niet al te beste site gehad, maar door investeringen merk ik dat de klanten er toch beter van worden en als dan hier 9 van de 10 reacties zeggen dat de site en hoe je het vormgeeft niet oke is, dan is het wellicht de vraag om eerst terug te gaan naar de tekentafel en je basis goed leggen. Vervolgens kun je dan ook denken aan je klantengroep. Want als je zegt; iedereen is mijn protentiële klant, heb je er nog niet over nagedacht want elke doelgroep heeft vaak een andere benadering nodig...

Link naar reactie

Ik juich het altijd van harte toe als mensen het ondernemersvirus te pakken hebben maar tegelijkertijd wil dat niet zeggen dat iedereen er ook echt klaar voor is. We kennen allemaal de verhalen van mensen die gewoon beginnen en dan tegen allerlei problemen aanlopen waar ze geen rekening mee gehouden hebben, maar die ze met een beetje research wel hadden kunnen voorkomen.

 

Een ander veel voorkomend probleem is dat mensen niet de juiste sector kiezen om actief in te zijn.

 

Case in point: de vele duizenden webdesign bedrijfjes die ons land 'rijk' is.

 

Ik denk dat je gevoegelijk kan stellen dat 95% van die bedrijfjes zijn vak niet of niet voldoende verstaat. Maar toch lijkt iedereen wel webdesigner te willen worden. Men heeft eens een site voor Oom Karel gebouwd en ook voor Slagerij Janssen van om de hoek. Heeft lovende kritieken ontvangen (je vraagt je geregeld af van wie). Frontpage staat toch op de pc: dus why not?

 

Ik ben de mening toegedaan dat ontwerptalent het belangrijkste is. Natuurlijk is een opleiding ook handig maar goed met de tools om kunnen gaan maakt iemand nog geen talentvol ontwerper. Helaas zijn vele zich (web)designer noemende mensen gespeend van daadwerkelijk talent...

 

Als ik met 10 jaar ervaring in deze sector kijk naar deze site krijg ik er niet direct warme gevoelens bij. Ik wil niet meteen zeggen dat je geen talent hebt, maar het blijkt in ieder geval niet uit je site. Je visitekaartje notabene! Ik krijg er een beetje zo'n Oom Karel gevoel bij.

 

Als oude(re) rot zou ik je willen adviseren om terug naar de tekentafel te gaan en iets te gaan ontwerpen en in elkaar te zetten wat echt een goede indruk maakt. Betekent dat in de praktijk dat je nog wat maandjes moet gaan studeren then so be it.

 

Op deze manier blijft het namelijk gerommel in de marge en zal het nooit meer dan een hobby worden.

 

Leer css, verdiep je in het vak, leer met de juiste programma's om te gaan, goede code te schrijven (niet blind vertrouwen op Frontpage of Dreamweaver... sterker gebruik Frontpage helemaal niet), etc etc etc.

 

Wil je echt iets bereiken ga dan hard aan de slag. Dan heb je de kans dat je er uiteindelijk wel zal komen.

 

Daarnaast is dit forum, zoals eerder gerefereerd geen beoordeel-mijn-site forum. Dus voor die vragen kan je uiteindelijk veel beter terecht op grafische forums en/of webontwikkelings forums.

 

Als laatste tip: check je sites in meer dan alleen IE, er zijn meer browsers op deze aardkloot. En ook nog eens browsers die veel gebruikt worden. Je site ziet er in Firefox bijv al een stuk minder net uit...

Mediascape - Hét adres voor betaalbare huisstijlen, reclame en websites.

We heten u van harte welkom op: www.mediascape.nl

Link naar reactie

sitechecks.nl is volgens mij overleden. (Zal eens navragen waarom het nu helemaal niet meer werkt, want er zou een nieuwe versie komen in principe.)

 

Maar verder zou ik zeggen: probeer wat afstand te nemen en objectief te kijken naar je eigen site. Laat het een paar dagen rusten, laat je inspireren door concurrentie, etc. En vul je portfolio, desnoods met allemaal proefprojecten waar niemand je voor betaald, maar het is dan iig goed voor je ervaring en voor anderen om te zien.

 

Link naar reactie

Ik raad je aan om je aan te melden op www.sitedeals.nl daar zitten enorm veel jonge webmasters en webdesigners, daar zijn geregeld design contests waar je aan kunt meedoen. Je kan daar een portfolio mee vullen en natuurlijk een hoop leren, werken met de richtlijnen van de klant en natuurlijk van de andere contestdeelnemers. Je krijgt op iedere inzending standaard kritiek van de contest-starter en je kunt je meten met de winnende designers (tenzij jij zou winnen).

 

Paar opmerkingen van mijn kant (ik design ook nog wel eens websites):

- De lettertypen in je header gaan niet helemaal lekker samen.

- Het krommen van je lettertypen komt vrijwel nooit mooi uit (tenzij je ze goed verwerkt in een rond/ovaal logo)

- Gebruik niet teveel kleuren in je tekst, en als je het doet zorg dat het een functie is. Gebruik oranje voor het aangeven dat een woord belangrijk is en blauw voor links, nu heeft het geen functie.

- Waarom die vos, vind het niet een geweldig mooie cartoon.

- Ik zou geen portfolio online zetten als je er nog niks in kunt zetten, je heet dekker-design en je enige portfolio-site is van dekker BV, iedereen zal denken (terecht of niet) dat het om een familie-dienst gaat.

- Als je je met name richt op het grafisch-vormgeven gedeelte maak je websites dan wat grafischer. Er is 1 header en de rest is textueel, ik moet kunnen zien dat je goed kunt vormgeven, niet moeten lezen.

- Website maken in frontpage is not-done in je branche. Schrijf het in notepad(++), schrijf het zelf laat niet een programma alles voorkauwen. Tegenwoordig is het gebruikelijk om je website op te bouwen in CSS, hier is alles nog in tables, zeker als website-bouwer moet je hier gehoor aan geven.

- Wie zijn wij linkt naar de wie ben ik pagina, beetje vreemd.

- De centreerde tekst leest niet zo prettig (zag in een plaatje net dat dat al hersteld was).

 

Ik ben trouwens ook pas 21. Altijd leuk om nog meer jonge ondernemers tegen te komen. Ik hoop dat je snel zolderkamer-af bent en een goede business bouwt rond je specialiteiten.

 

Succes!

 

 

 

Link naar reactie

Leuk en aardig die positieve feedback. Maar waarom bied je iets aan waar je klaarblijkelijk gewoon slecht in bent??

 

Je teksten zijn nog wel aardig tot ik dit lees:

Tja "wij" lijkt al snel een stuk betrouwbaarder dan ik!

Maar goed, volgens mij heeft u er niet veel aan om voor de gek gehouden te worden, u zoekt tenslotte een betrouwbaar bedrijf waar u van weet waar u aan toe bent.

Huh?? Je liegt over uitingen op je site over je bedrijf. Je enige uitleg is dat dat betrouwbaarder klinkt. Vertelt niet dat je een eenpitter bent en vervolgens verwacht je van mij dat ik denk dat je een betrouwbaar persoon bent waarbij ik weet waar ik aan toe ben??

 

Zo bot bedoelt als ik het schrijf: ga vakken vullen (levert waarschijnlijk meer op), koop van het geld dat je daarmee verdient boeken over webdesign en ontwikkeling en oefen oefen en oefen. Als je dat gedaan hebt: probeer het nog eens.

 

Je kunt uiteraard ook op deze weg verder gaan en je zult ongetwijfeld een site mogen bouwen voor de slager van je zwager. Maar zoden zet het niet aan de dijk.

Link naar reactie

Om nog even terug te komen op de lettertype's.

 

Mijn vader zei altijd: als je iets wordt aangeboden dan moet je dat altijd aanpakken, is het niets dan kan je het altijd zelf nog weggooien.

 

Misschien dat anderen er nog iets aan hebben, bij deze het adres: www.dafont.com/themes.php

 

De meeste reacties komen misschien wat hard over maar je moet het zien als opbouwend commentaar.

Laat vooral de moed niet zakken.

Link naar reactie

Mijn site kun je vinden op mijn profiel maar is niet echt representatief voor wat ik oplever. Twee sites die ik heb gemaakt zijn:

 

amphionzoetermeer .nl

digidancebookings .com

 

Webdesign is niet mijn core-business, ik ben meer bezig met uitbouw en exploitatie van sociale netwerken, een voorbeeld:

 

apeldoorner .com

 

Verder bouw en beheer ik een CRM / MRM systeem speciaal voor de horeca.

 

Ik vind de site van de ontwerpfabriek niet mooi. De site van de ideeenbus, ideeeenbus.com vind ik mooier, en oogt veel meer als een bedrijf dat ontwerpen verkoopt.

 

Ik snap dat je bedrijfslogo een vos is, maar waarom een vos, waarom een cartoon-figuurtje, wat is de bedoeling van de vos en waarom is dat een geschikt logo voor jou als webdesign-bedrijf?

 

Ik heb gelezen waarom er wie zijn wij staat, maar het staat in mijn ogen gewoon slordig. Wie zegt dat iedere bezoeker op jou site alle tekst gaat lezen?

 

Je geeft aan wel beter te weten hoe een website zou moeten worden opgebouwd, maar er is in dit topic al meerdere keren gezegd dat CSS opgebouwde pagina's tegenwoordig de standaard is, dit zie je dan weer niet terug in jouw website.

 

Op deze site zijn de kritieken altijd heel direct, je probeert iedere post te verdedigen maar je zou ons moeten zien als je potentiele klanten, wij proberen ons in te leven als een bedrijf dat een website ontworpen wil worden en wij geven nu punten aan waarop wij zouden afhaken bij het kiezen van de geschikte partij. Als de harde kritiek soms wat zwaar valt is het handig om de nuttige achterliggende boodschap eruit te filteren en daar je voordeel uit te doen.

 

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie

Ik ben blij dat jij zoals de meest hier die commentaar geven zelf geen bedrijf hebben, of willen/durven starten.

En al helemaal niet zoiets op het forum te zetten, alleen iemand anders afkraken is leuk zeker?

 

Beste Sjoerd,

 

Ik werk inmiddels negen jaar als zzp'er en de link naar mijn site staat ook al wat jaren hier op higherlevel (en ja schiet maar; die is voor volgens de huidige standaarden erg antiek :) )

 

Wat ongezouten kritiek inderdaad maar je zet een product neer waar je niet alleen niet goed in bent (sorry dat ik het nog een keer zeg) maar waar ook nog eens honderden anderen in bezig zijn. Van die honderden zijn er veel beter dan jij. Daarom mijn opmerking dat je wellicht wat geld met de ontwikkeling van de site van je schoonbroer kunt verdienen maar concurreren met die honderden anderen kun je niet. Tenzij je beter wordt.

 

En nee, afkraken vind ik niet leuk. Geef liever opbouwende kritiek. Hoop dat het opbouwend is voor je: leer van kritiek op je werk (en begin niet met geblaat zoals hierboven, schiet je niets mee op)

 

Succes,

Willem

Link naar reactie

Wellicht waren de reacties niet hoe jij ze graag had gezien. Ik begrijp ook wel dat je liefst had gezien dat iedereen gezegd had dat je een prachtige site hebt en dat de klasse er vanaf druipt.

 

Maar zoals Joost al aangaf: we zijn hier erg direct. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen.

 

Mijn kritiek vond je vast ook niet leuk om te lezen, maar reeel was het wel.

 

Ik ben actief in dezelfde sector, heb heel wat jaren ervaring en me dunkt dat ik weet waarover ik praat. Hetzelfde geldt voor Willem.

 

Hij zei het wellicht wat directer en harder maar ik ben het er wel mee eens. Met je huidige skills val je echt niet op in die zee van concurrenten. Sterker nog, dan zal het echt bij sites voor Ome Karel en dergelijke blijven.

 

Tot nu toe heb je heel wat tips gehad waar je je voordeel mee zou kunnen doen. Dus pak op die handschoen en bewijs dat je wat in je mars hebt. Ontwikkel jezelf verder, koop boeken, neem een cursus, leer css, etc. Wees niet te trots en denk al helemaal niet dat je alles al weet. Want dat weet je namelijk niet.

 

Neem als eerste je site onder handen, maak een flitsend nieuw design. Over je logo valt te twisten, ik ben er ook niet kapot van maar dat is uiteindelijk jouw keuze. Vanwaar de vos trouwens? Niet vanwege je voorliefde voor Firefox volgens mij, aangezien je site nog altijd een paar strepen herbergt die IE niet weergeeft ;)

 

Vul je portfolio. Want met een excel sheet, een niet zichtbaar personeelskrantje en 1 website zal je geen klanten gaan trekken. Dan beter geen portfolio maar een ronkend verhaal over wat je kan.

 

Momenteel komt alles amateuristisch over en het lijkt me niet dat je die indruk wil wekken bij potentiele klanten.

 

Als je je trots opzij zet zie je dat het grootste deel van deze 'kritiek' allemaal opbouwend is, dat we je dingen aanreiken waar je je voordeel mee kan doen.

 

Ik neem althans aan dat je je toch eigenlijk wel een beetje kan vinden in de punten die we aankaarten?

Mediascape - Hét adres voor betaalbare huisstijlen, reclame en websites.

We heten u van harte welkom op: www.mediascape.nl

Link naar reactie

Je vind het erg mooi om duo-tone logo's te maken zie ik, wat is er mis met 1 kleur en de tekst onder het logo een grijstint mee te geven?

 

En even wat meer spelen met de alignment van de tekst onder je logo, ik vind het meestal mooier als de text eronder net zo breed is als het logo zelf, ziet er wel netjes uit.

 

Het lettertype van het Attractive logo vind ik goed, maar dan gebruik je een vrij kinderlijk comic-achtig lettertype voor de tekst eronder waardoor het een beetje een vreemd logo word. Ik zou daar dan een normaal en gangbaar lettertype voor gebruiken die je ook in de rest van de huisstijl kan gebruiken.

Link naar reactie

Het valt me op dat je niet ingaat op de directe kritiekpunten met betrekking tot je website. Noch met betrekking tot de vragen over je logo. Is dit toeval of...

 

Mij lijken meer dan wat kleine veranderingen wenselijk. Maar wie ben ik?

 

Sterker, het is meteen ook weer een goede oefening voor je. Je maakt je site mooier, professioneler en wordt al doende weer wat beter in wat je doet. Dus: photoshop (of welk programma je ook gebruikt) aan en aan de gang met een geheel ander ontwerp, niet door blijven modderen op een ontwerp dat al niet zo heel sterk is om mee te beginnen.

 

Nog een tip: Gooi Frontpage uit het raam en probeer het in css. Ben je niet thuis in css? Dan is dat een leuk eerste punt om op te gaan studeren.

 

En noem tevens Frontpage niet meer op je website. Het is al eerder gemeld, maar Frontpage is echt not done. Staat gelijk aan vloeken in de kerk.

 

Wel netjes dat je die design challenge tip hebt opgepakt. Zo kan je uiteindelijk toch iets van een portfolio in elkaar gaan zetten. Maar vergeet je eigen visitekaartje (je site) dus niet.

 

Heb je trouwens je site nu al eens in Firefox bekeken en die streepjes opgemerkt? ;D

Mediascape - Hét adres voor betaalbare huisstijlen, reclame en websites.

We heten u van harte welkom op: www.mediascape.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 127 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.