Ga naar inhoud

Arno Bakker

Super Senior
 • Aantal berichten

  229
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Arno Bakker

 1. Peter en ik zaten samen midden in een project toen hij toch maar eens naar de huisarts ging omdat zijn griep niet over ging. Een huisartsbezoek werd een ziekenhuisopname en de berichten die ik daarna van hem mocht ontvangen deden me al het ergste vrezen. Hoewel ik eigenlijk al wist dat dit er aan zat te komen komt het toch aan als een mokerslag. Peter, ik ga je missen man. We hebben in de loop der jaren heel fijn samen gewerkt aan een aantal projecten maar boven alles hadden we een hele goede klik samen, veel gelachen en leuke discussies gehad. Heel onwerkelijk dit... Ik wens alle nabestaanden en in het bijzonder zijn dochter en moeder alle sterkte in deze moeilijke tijd. Rust in vrede meneer Bonjernoor
 2. Wat een vreselijk bericht! Ik kon Ruben niet persoonlijk, had hem destijds in Amersfoort even kort gesproken en hij kwam op mij over als een leuke losse gozer met een vergelijkbaar gevoel voor humor. Later vernam ik via mede-HLers die hem wel persoonlijk kenden dat er een hoop verborgen (financieel) leed achter Ruben schuil ging. Ik kreeg echter de indruk dat hij hier met wat toegestoken handen redelijk uit aan het komen was. Vervolgens ging hij met zijn nieuwe toko aan de slag. Dus dan hoop je dat iemand de weg naar boven definitief heeft gevonden en weer met goede moed een betere toekomst tegemoet kan. Maar ja, dat is het beeld vanaf de zijlijn... Ik heb geen idee wat Ruben tot deze beslissing heeft doen komen. Ik hoop dat hij nu op een betere plek is maar tegelijkertijd is er het gat wat hij achterlaat bij zijn vrouw en kinderen, bij zijn familie en bij zijn vrienden. Wat dat betreft is zelfmoord heel dubbel. Je weet dat die persoon het doet omdat hij geen uitweg meer zag, en dat moet je respecteren. Maar voor de mensen die achterblijven is het moeilijk te verteren. Sterkte gewenst voor alle betrokkenen.
 3. Ik kan me voorstellen dat je er moedeloos van wordt maar het is natuurlijk niet voor niets dat de meningen en adviezen (die van mij incluis) redelijk unaniem zijn: het ziet er inktzwart uit en de kans dat je moet stoppen is vele malen groter dan dat je er uitkomt. Ook de punten uit dat rapport, welke jij (misschien tegen beter weten) positief uitlegt, leiden mijns inziens eerder tot een negatief advies dan tot iets anders. Kijkend naar het totaalplaatje ben je absoluut niet uit de brand als je iets met terugwerkende kracht krijgt (waarop de kans uberhaupt niet groot is). Hoogstens houdt het de schuldeisers tijdelijk op afstand. Daarbij komt dat zo te lezen de seinen bij de gemeente en de andere instanties ook op rood (of minstens oranje) staan. Terwijl je feitelijk alle hoop op de gemeente gevestigd hebt... Tevens maakt henk een heel goed punt m.b.t. je prognoses. Al deze zaken, ook uit je andere topic, in ogenschouw nemend ben je zolangzamerhand afhankelijk van de factor geluk om er nog uit te kunnen komen. Geluk en hulp van de overheid. Want je bent op het punt (en zo te lezen was dat helaas al jaren zo) dat je er op eigen kracht absoluut niet meer uit gaat komen. Om te stoppen met reageren omdat zo ongeveer iedereen dezelfde conclusie trekt is bovenal een vorm van je kop in het zand steken. Dat je niet op wilt geven tot het echt niet anders kan is begrijpelijk maar of het verstandig is is zolangzamerhand een tweede...
 4. 5 jaar gewerkt aan een herstart feitelijk. Aangezien je al sinds 1999 of ergens daaromtrent bestond. Uiteindelijk een BBZ krediet gekregen omdat je destijds dus ook al financieel klem zat. Wellicht dat de potentie m.b.t. de nieuwe opzet er inderdaad is, maar waarom heeft dit hele verhaal uberhaupt 5 jaar moeten duren? De software waar zoveel geld in geinvesteerd is bleek dus niet naar behoren te functioneren, had je dan geen harde afspraken gemaakt met het ontwikkelbedrijf m.b.t. het eind-resultaat (leververplichting)? En was het niet al veel eerder duidelijk (of had het eerder duidelijk moeten zijn) dat het de verkeerde kant op ging? Dat zou toch op zijn minst wijzen op een gebrek aan toezicht van jouw kant. Ergens is het schrijnend dat het hele verhaal nu alsnog in 2 maanden door een andere partij te realiseren was, aangezien een groot deel van je BBZ krediet daarmee dus eigenlijk weg gegooid geld blijkt te zijn. Ik kan me levendig voorstellen dat de handdoek nog niet wenst te gooien maar je moet de realiteit zolangzamerhand onder ogen (gaan) zien: En dat is dat alle seinen op rood staan en dat het einde van je bedrijf dichterbij is dan een doorstart.
 5. Het lijkt me een vreselijke situatie om in te verkeren, helemaal als gezin met 2 kinderen. Wat dat betreft alle sterkte gewenst. Maar om tegelijkertijd advocaat van de duivel te spelen: Als je al jaren met je bedrijf bezig bent, reeds in 2009 het BBZ krediet nodig hebt gehad (ook niet voor niets immers), je nu op het punt bent dat je a.) het BBZ krediet niet terug kan betalen, b.) de schulden elders ook oplopen, c.) jullie rekeningen nog amper kunnen voldoen en d.) jullie op minder dan bijstand niveau zitten + leven van het loon van je partner (zo je verschillende topics samenvattend). Dan bekruipt mij de vraag waarom je dit nog door moet willen zetten? Blijkbaar is het bedrijf niet dusdanig levensvatbaar dat je er in de laatse 10 jaar uberhaupt een normaal inkomen uit hebt weten te halen. Al je plannen ten spijt moet je je dan afvragen in hoeverre dat nu opeens wel reeel gaat zijn? Te meer daar er geen enkele financiele ruimte is, er geen bank is die krediet gaat verlenen en je eigenlijk puur moet hopen op de gemeente. En stel, je krijgt weer een krediet, de schuldenlast wordt dan alleen nog maar hoger, komt het er dan niet weer op neer dat je het ene gat met het andere gat aan het dempen bent? Uiteindelijk raak je alleen nog maar dieper in de schulden en wordt de situatie er voor jou en je gezin niet beter op. Het klinkt (en is) hard maar zou het niet beter te zijn om het bijltje er bij neer te gooien en goede afspraken met de verschillende schuldeisers proberen te gaan maken om zo voor een zo zacht mogelijke landing te zorgen? Daarnaast voor jezelf een baan te gaan zoeken zodat jullie met de 2 lonen teminste een normaal inkomen krijgen en er ruimte komt om e.e.a. af te gaan betalen. Kortom, wordt het niet tijd om uberhaupt voor je gezin te kiezen?
 6. 2013 is het jaar waarin ik hoop dat onze groei net zo hard doorzet als in 2012. En daar gaan we dan ook met volle kracht voor, de koe bij de horens vatten en die orders binnenslepen!
 7. Merkloos is rekbaar begrip natuurlijk. Maar kijk in ieder geval eens naar de modgroep in amsterdam, veel groothandels in 1 gebouw die veelal verkopen aan kleine winkels, webshops en marktverkopers. Niet alles van geweldige kwaliteit maar er zit hier en daar zeker ook wat interessants tussen.
 8. Nu weet ik natuurlijk niet over welk adobe pakket het hier gaat maar je ziet heel duidelijk dat een behoorlijk percentage van de bedrijven gewoon met de normale versies blijft werken ipv de cloud pakketten. Dus met die drastisch dalende prijzen vanwege het cloud gebeuren zal het wel meevallen, het is eerder de markt in gebruikte licenties waar de problematiek zit. Ons bedrijf kiest er overigens bewust voor om niet met de cloud versies te gaan werken. Het abbonnementsmodel klinkt misschien interessant maar de pakketten worden nooit je eigendom en je bent wel erg kwetsbaar voor aanpassingen in de voorwaarden en prijsstelling.
 9. Gratis pakket, jazeker, die zijn er ook, de open source tegenhanger van Indesign: Scribus Of behoorlijk betaalbaar en toch best uitgebreid: Pageplus , zo'n 100 euro. Geen idee of ze echt makkelijk zijn maar ze zijn zeker bruikbaar voor deze doeleinden (ken zelfs één conculega die professioneel gebruik maakt van Scribus).
 10. Eens denken, gemiddeld zo'n 60 uur per week. Ik ben altijd vroeg wakker, dus meestal rond 6 al aan de slag maar probeer de avonden wel zoveel mogelijk vrij te houden voor het gezin. Weekenden hoogstens s-ochtends nog een paar uur. Mijn vrouw en ik zitten beiden fulltime in het bedrijf dus het sociale aspect is zelfs gedurende de werkdag aanwezig ;D Gezien de grote drukte vaak binnen het bedrijf hou ik wel de arbeids-rust verhouding goed in de gaten en zorg ik er voor dat er genoeg quality prive tijd overblijft.
 11. Ik heb een paar jaar geleden onze webshop activiteiten verkocht, toen was het ook crisis (maar nu een paar graadjes erger natuurlijk) en het was op zich goed te doen, verwacht echter niet de hoofdprijs. Hou er daarnaast rekening mee dat, zeker voor een kleine shop of een niche shop met relatief beperkte omzet men niet veel bereid zal zijn om te betalen. Denk dan aan biedingen van max. 4 a 5 duizend euro en waarschijnlijk minder. Punt is namelijk dat a.) Je shop te kort bestaat in de ogen van potentiele kopers en b.) dergelijke sites (marktplaats is ook nog een optie trouwens) vol zitten met koopjes jagers. De voorraad heb ik niet mee gerekend in deze schatting (da's weer een ander verhaal namelijk, hierover zo meer). Als je met cijfers kunt staven dat de winkel al jaren (3+) een mooie omzet en winst draait, die steeds netjes stijgende is. Zaken goed inzichtelijk kan maken (ook qua potentie) via een verkoop memorandum, dan kom je alweer een stuk verder. Probleem is echter dat je winkel zo te horen pas 1,5 jaar bestaat en dus geen trackrecord heeft, zeker ook niet qua cijfers, waardoor de biedingen niet hoog gaan zijn. In het geval je omzet en winst behoorlijk indrukwekkend zijn en je dit hard kan maken, ligt dat natuurlijk weer anders. Maar zoals anderen ook al aangaven: zeker in deze tijd is het lastig. Tel daarbij ook de complete wildgroei aan allerhande webwinkels, waarvan er ook een hele hoop weer van de hand gedaan worden (of althans een poging daartoe) en je hebt een absolute buyers market waar men laag zal bieden cq betalen in plaats van een sellers market waar je goed kan cashen. En wat de voorraad betreft, daar zal men hoogstwaarschijnlijk een bod op doen dat max 40 a 50% van de waarde vertegenwoordigd. Je totale inkoopwaarde te gelde maken is niet reeel naar mijn mening. Laat staan die verkoopwaarde (men wil er immers ook winst op maken). Men zal altijd op safe spelen en incourante voorraad incalculeren en dergelijke. Een goed idee is wellicht om ipv daarvan een soort van warehouse sale in je shop te houden alvorens je tot verkoop overgaat. Zo hebben we het ook gedaan destijds, waardoor we 70% van de voorraad kwijt waren voordat we tot verkoop overgingen. Tegen een aanmerkelijk hogere marge. Dan hoef je natuurlijk niet in je webshop te zeggen: 'wegens verkoop van de toko', dan doe je jezelf de das om richting een eventuele koper, maar gewoon iets in de trant van 'om ruimte te maken voor nieuwe voorraden nu een spectaculaire warehouse sale'. Werkte geweldig voor ons, letterlijk honderden bestellingen in een relatief korte tijd. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Succes ermee!
 12. Die rollovers kan je gewoon met CSS oplossen dus dat javascript lijkt me niet echt nodig en je footer is ook gewoon in divs op te zetten. Ik zie niet in waarom dat niet zou werken. Maar dat bedoelde ik dus, als je die kennis ontbeert dien je dus je kennis te vergroten voordat je betaalde projecten voor klanten gaat doen. Daar zijn vele vele sites voor te vinden op het web, je hoeft niet meteen op cursus. Nooit te trots wezen om te leren is hierbij het motto. Al geldt dat natuurlijk voor iedereen (inclusief mezelf), je moet altijd in ontwikkeling blijven. Overigens moet je ook nog even naar de uitlijning van je tekst kijken, loopt nog niet echt synchroon met de achtergrond van je content div ;D
 13. Zoals DaMedia al aangeeft: die tables kunnen heden ten dagen echt niet meer. Leuk dat je het fijn vindt werken (en Dreamweaver nodigt daar ook wel toe uit natuurlijk) maar richting de klant dien je de zaak gewoon in divs en css op te zetten. Je slogan blaast behoorlijk van de toren (en daarbij 'classe'??? Of is dit nieuwe spelling en word ik gewoon oud? ;D), dan dien je dat wel waar te maken. En dat doe je vooralsnog zowel met je ontwerpen en code zeker niet. Mijn advies als oude rot in het vak (ruim 13 jaar ervaring): ga je wat meer verdiepen in websites-bouwen-anno-2011 (dus geen tables meer!), probeer jezelf grafisch te ontwikkelen, misschien hier en daar een cursus en dan kom je een stuk verder. Daarbij boven alles: bescheidenheid siert de mens. Ook al is dit puur een bijverdienste, je doet dit werk wel voor betalende klanten, voor bedrijven die er vanuit gaan dat hun website goed gebouwd wordt. En alleen daarom al hoor je solide werk af te leveren en sites op een moderne manier te bouwen.
 14. Ik heb er ook wat over gelezen. Blijkt bovenal een sensatie stukje te zijn. Gaat niet over 100.000 webshops, maar het totaal aan webpagina's binnen de gehackte shops. Zijn er natuurlijk nog altijd een hele hoop maar het betreft geen 100.000 afzonderlijke shops. Maar zo lezend is het zo te zien geen specifieke nieuwe hack of exploit maar eerder wat Espen aangeeft: veel bedrijven updaten niet of nauwelijks, omdat dat binnen oscommerce heel omslachtig is en als resultaat staan er dus ook heel wat shops behoorlijk kwetsbaar te wezen. Iets wat je ook bij een hoop Joomla gebruikers ziet bijvoorbeeld. Ik hoorde trouwens laatst dat er zowaar recentelijk een nieuwe Oscommerce versie is uitgebracht: 3.0 Dus men schijnt weer aan het doorontwikkelen geslagen te zijn. Geen idee hoe goed deze is in vergelijking met bepaald niet stil zittende concurrentie als Magento, Prestashop en Open Cart.
 15. Sportschool heb ik geprobeerd maar dat is niets voor mij. Het zal allicht aan mij liggen maar ik vind het bovenal saai. Ik ben meer iemand voor een groepsport (zo heb ik vroeger redelijk fanatiek gevoetbald in de zaal). Voetbal is echter weer wat lastig in mijn tegenwoordige werkschema te proppen, dus we zijn fanatiek aan het wandelen geslagen. Mijn wederhelft en ik 'verbranden' heel wat kilometers onder onze voeten. Vaak minimaal anderhalf uur en dat 3 a 4 keer in de week. Dat zijn effectief heel wat kilometers. En dan merk je het verschil zonder meer. Plus het is ook nog eens harstikke gezellig en dient vaak onbewust als brainstorm sessie, we doen regelmatig hele goede ideeën op tijdens onze wandeltochten. Da's met recht het nuttige met het aangename combineren :)
 16. Daar lijkt het inderdaad wel een beetje op. Kan ook aan de vakantieperiode liggen natuurlijk. Maar ik heb wel de indruk dat wat 'vaste' HL-ers (waaronder tot voor kort ons 2 ook dus) momenteel wat minder druk het forum bezoekt dan voorheen waardoor er ook een iets andere sfeer lijkt te hangen. Een tikkie onpersoonlijker. Maar da's puur een eerste indruk. Tegelijkertijd zijn de reacties van o.a. Hans (de reus) en Romano weer typisch wat ik gewend ben van HL. @Romano: Was leuk je laatst in Steenwijk te zien waar je naast mijn wederhelft Antoinette op de beurs stond. Was zo te horen erg gezellig die dag.
 17. Hoi Iwan, Da's inderdaad ook een hele tijd geleden voor jou zeg. Overeenkomsten en toch verschillen qua wat? Qua HL voor onze afwezigheid en na?
 18. Hallo mede-forumbewoners, Long time no see! Wegens extreme drukte in ons bedrijf ben ik de laatste 7 maanden amper op HL actief geweest. De afgelopen jaren was het altijd wel aardig te combineren maar het afgelopen half jaar bestond vooral uit rennen, vliegen en jongleren van vele klantenprojecten. Vanzelfsprekend zul je me niet horen klagen aangezien een dergelijke drukte alleen maar verdomd fijn voor de portemonnee is, al zijn we hier wel erg aan vakantie toe zolangzamerhand ;D Momenteel is het dankzij de vakantieperiode weer allemaal wat rustiger en hebben we ook eindelijk de kans gezien om de nieuwe *reeds-lang-in-ontwikkeling-zijnde-maar-door-de-drukte-maar-niet-afkomende* website van ons grafisch ontwerp bedrijf eindelijk af te ronden en te lanceren (voor de nieuwsgierige geesten, klik hier). Maaaaaaar voor degenen die mijn immer 'wijze' adviezen en mijn prettige aanwezigheid gemist hebben heb ik dus goed nieuws: Ich bin wieder da! :) Ik kom jullie van nu af aan weer met enige regelmaat vergezellen op het forum en zie er naar uit met forum-bekenden (en onbekenden) weer ouderwets van gedachten te wisselen. Met vriendelijke groet, Arno
 19. Helaas heb ik me zojuist af moeten melden voor de meeting. Zoals altijd had ik er weer erg zin in maar de 20e ben ik helaas verhinderd wegens familie verplichtingen die avond. Veel plezier gewenst aan iedereen die wel gaat en tot de volgende meeting! 8)
 20. Door megadrukke werkzaamheden ben ik de laatste maanden amper op HL, heb er gewoonweg geen tijd voor op het moment. Maar een meeting is altijd leuk natuurlijk, dus net in ieder geval even aangemeld! :)
 21. Ik ga me maar eens omkleden en zo de auto in. Tot straks dames en heren!
 22. Full throttle over die loopplank heen, moet toch lukken dan? ;D Maar als je eventueel wat hulp zou kunnen gebruiken, just say the word
 23. De mixed feelings kan ik me voorstellen. Toen ik iets meer dan een jaar geleden onze winkels verkocht had ik een vergelijkbaar gevoel. Je hebt iets al die jaren opgebouwd, het is een labor of love geweest en dan uiteindelijk toch die beslissing om te verkopen en het in andere handen te zien. Heel vreemd gevoel. Maar geloof me Henri, het went sneller dan je denkt. De kunst is vooral niet te vaak meer op je oude shop te gaan kijken en het zoveel mogelijk los te laten. En natuurlijk vol voor je nieuwe toko gaan :)
 24. Ach al ijsspeedway-end ging het vorig jaar ook prima tijdens die sneewperiode. Nog geen slippertje gemaakt, en dat met niet-winterbanden ;D Dus zal vast nu ook wel weer loslopen. Al vind ik het nog steeds moeilijk voor te stellen dat we ons vrijdag door de sneeuw zouden moeten ploegen, maar goed de weer-meneren (en mevrouwen) zullen het vast bij het juiste eind hebben.
 25. Volgens mij ben ik straks zo ongeveer de enige die van plan is s-avonds weer naar huis te rijden, de rest zit gezellig te afterpartyen in het Campanile ;D Wat het weer betreft, schijnt dat we straks met onze sneeuwscooters die kan op moeten komen. Neem aan dat het wel mee zal vallen en de wegen gewoon begaanbaar blijven Ik heb er in ieder geval zin in! (de meeting dan, niet het winterse weer)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.