Romano Sandee

Legend
 • Aantal berichten

  2042
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Romano Sandee

 1. Hallo allemaal, Ik had een klant welke te laat een afmelding deed voor de afspraak (korter dan 24 uur voor aanvang), conform mijn algemene voorwaarden betekent dit dat ik hiervoor een factuur opmaak. De klant beroept zich in eerste instantie op de wet koop op afstand en dat de gemaakte reservering voor de afspraak korter dan 14 dagen was en daardoor kostenloos te ontbinden is. Echter omdat het valt onder vrije tijdsbesteding met een gerichte datum en tijd, zou dit onder de uitzonderingen van de wet kunnen vallen. Dit heb ik dan ook medegedeeld naar de klant en dat de vordering daarmee nog open staat. Hierop kreeg ik het antwoord terug dat de ondernemer de consument moet wijzen op de bedenktijd. Echter (mijn interpretatie) omdat er al geen sprake is van een bedenktijd, valt er weinig op te wijzen. De klant heeft online de dienst bij mij gereserveerd, daarbij staat bovenaan al vermeld dat de klant bij het maken van een afspraak akkoord moet gaan met de algemene voorwaarden én de klant moet ook actief een aanvinkhokje aanklikken om ermee akkoord te gaan om de afspraak te bevestigen. De klant ontvangt vervolgens ook een afspraakbevestiging waarbij wederom vermeld staat dat klanten tot 24 uur voor aanvang kosteloos kunnen annuleren en dat hierna de dienst in rekening zou worden gebracht. Wellicht cruciaal om te vermelden in de casus: de datum van het plaatsen van de reservering is 27 september, welke op 2 oktober definitief bevestigd is naar de klant. De dienst zou gegeven worden op 13 oktober. Vervolgens krijg ik het verzoek van de klant om conform de privacy wetgeving vergeten te worden en alle gegevens te verwijderen. Echter is er nog steeds sprake van een openstaande vordering. Vanuit de situatie heb ik dan ook de vraag: in hoeverre kan de klant vereisen in dit stadium gegevens te verwijderen (en eventueel de vordering dus ook?) en dat ik daar dan ook daadwerkelijk aan zou moeten voldoen? Alvast bedankt!
 2. En in hoeverre is dit een klantvriendelijke oplossing? Ik denk dat je goed moet kijken naar de balans dat het én klantvriendelijk is om te verwijderen van materiaal (en geen ergenis is voor de klant) en aantoonbaar is dat de klant de verpakking heeft geopend.
 3. Ik betaal voor de verzegelstrip (bij 3 rollen inkoop) 13 cent per verzegeling. Maar goed, je moet denk ik voor jezelf de vraag leggen hoeveel ergenis/tijd het kost om klanten te weigeren op die wijze op voorwaarden welke je op de voorhand niet duidelijk hebt gesteld en niet controleerbaar is. Als het voor jou financieel niet uit kan om via een extern verkoopkanaal als bol.com te verkopen. Misschien moet je jezelf dan afvragen of het wel het juiste verkoopkanaal voor jou is...
 4. Ik heb ditzelfde met mijn producten. Ik heb daarvoor ook de nodige zaken getest en uiteindelijk ben ik bij 2 producten uit gekomen. Ik gebruik deze verzegelingslabels van 19x100 ml welke ik over de dop plak en dan over de zijkant van een flesje plaats. Ik vind de labels prettig werken omdat ze geen residu of plaklaag achter laten en op het moment dat iemand (een poging tot) een label te verwijderen, komt op het label "opened" te staan waardoor je weet dat iemand de verzegeling verbroken heeft. Voor geschenksetjes of een combinatie van producten gebruik ik echter liever een sealbag welke transparant is. De klant kan dus dan wel door de verpakking heen kijken. Ik maak op de sealbag wel altijd een extra vermelding dat bij het verbreken van de verzegeling het recht van retour vervalt. Edit: Ik lees net dat het niet veel mag kosten en dat 50 cent per zegel te veel is. Je kan je ook afvragen wat te veel is. Wanneer je een product moet afschrijven omdat het gebruikt is of überhaupt al twijfelachtig is dat het product gebruikt is, lijkt mij dat je veel meer moet afschrijven dan 50 cent.
 5. Ik ben zelf acceptant van Bitcoins in de massagepraktijk, hoewel in de praktijk er nog weinig mee betaald word bij mij. Ik heb in enkele jaren slechts 2 betalingen ermee ontvangen. Ik werk echter met een bedrijf die de bitcoins voor mij omzet van euro's naar Bitcoins en na de transactie weer terug naar euro's waarna ik dit op mijn rekening krijg. Zelf verwerk ik het net als gewone betalingen in Euro's in mijn administratie. Dit word gebaseerd op de gemiddelde dagkoers van de Bitcoin. Voor mij als "gewone" ondernemer is het dan ook min of meer een toevoeging op de reguliere betaalmethoden en daarnaast een methode voor wat extra linkbuilding om op websites benoemd te worden als Bitcoin-acceptant. Ik heb er zelf geen nadelige consequenties van, omdat de koers per dag word bepaald en de transactiekosten erg laag zijn.
 6. Bol.com doelt op jouw algemene voorwaarden. Echter in de praktijk loopt dit nog wel eens anders is mijn ervaring, omdat je bij Bol.com een aansluiting hebt als verkoper mag je namelijk niet alles doen en kun je niet alles doen. Een klant die bestelt en die retourneert zonder het proces van Bol.com of doordat een pakket retour komt die niet afgehaald word, zou ik mijn eigen voorwaarden namelijk niet kunnen hanteren. Ik kan immers niet zelfstandig retour melden of iets dergelijks na de 14 dagen termijn van Bol.com. In mijn eigen shop zou na de 30 dagen termijn van retourneren de klant wel kunnen retourneren, maar krijgt de klant een tegoedbon. Bij Bol.com mag je niet voor je eigen shop een tegoedbon verstrekken, daar dit marketingactiviteiten zijn buiten het platform om en daar kun je op aangesproken worden en optioneel zelfs geblokkeerd worden op het platform.
 7. Persoonlijk zou ik niet kiezen voor een fysiek cadeau maar eerder wat quality time bieden voor de cliënt. Je gaf al aan dat je niets zag in een borrel o.i.d.. Maar je kunt natuurlijk ook een "afscheidsbehandeling" aanbieden van een X-tijd. Je verstuurd dit dan in de vorm van een tegoedbon welke voor een bepaalde datum gebruikt moet worden door de cliënt. Je kunt dan nog zelf vorm geven aan de behandeling, of dat puur 1 handeling is of een speciaal samengesteld arrangement met "de best of" en dan jouw specialisaties. Hoeveel tijd je per cliënt eraan besteed, is ook dan weer volledig aan jezelf. Je geeft op dat moment nog wel iets persoonlijks waar de cliënt eventueel gebaat bij is. Door het als tegoedbon te verzenden met een houdbaarheidsdatum, weet je ook zeker dat je alleen de mensen krijgt die er belang bij hebben. Het kan dan maar zo zijn dat de helft van de beoogde doelgroep afvalt.
 8. Als ik het verhaal lees, zie ik net als John daar een buurthuis concept in (wellicht zie ik het verkeerd) en dat is wel een factor waar gemeenten de laatste jaren sterk op hebben bezuinigd. De eerste vraag is dan ook of er in je regio al een buurthuis aanwezig is, zo nee, is de rest van mijn bericht mogelijk van toepassing. Buurthuizen e.d. hebben namelijk en sociale functie binnen een gebied. Vaak zie je in dergelijke huizen dat ook de sociale teams, kinder en jeugdwerken e.d. een ruimte hebben. Daarnaast is een functie om elkaar te ontmoeten en daar zijn vaak diverse fondsen voor aan te boren. Zo staat het Oranjefonds voor sociale ontwikkelingen en verstrekken zij ook subsidies die het mogelijk maken om mensen met elkaar in contact te brengen. Eén van de bekendere initiatieven van het Oranjefonds is bv. burendag die zij voor buren ook stimuleren en evt. ondersteunen met een financiële bijdrage. Daarnaast zou je mogelijk wat kunnen doen met het Kansfonds wanneer je begint met projecten op te zetten in je plan om bv. ook kinderen en jongeren die juist géén (spel)computer thuis hebben kunt laten meedoen in de maatschappij. Heel veel gemeenten willen kinderen en jeugd in armoede zoveel mogelijk laten meedoen, dus daar is zeker draagvlak voor. Je moet echter wel met een gedegen plan komen op het moment dat je zo'n aanvraag doet. Verder denk ik dat het goed is dat je in contact komt te staan met de sociale teams binnen je werkgebied, zodat zij van jouw bestaan kennen en jongeren die graag gamen (of wellicht té graag) naar jou kunnen verwijzen. Wellicht is het dan op jouw beurt iets aan te kunnen bieden ter preventie van gameverslaving of ter begeleiding daarvan essentieel als meerwaarde ervan. Tenslotte hebben heel veel wijken in Nederland wijkraden of bewonerscommissies. Deze krijgen van gemeenten vaak een subsidie om verschillende activiteiten te ontwikkelen en vaak zit daar ook de mogelijkheid in tot het ontwikkelen van activiteiten met een sociaal karakter. Je zou dan ook in de beoogde regio kunnen kijken of daar een wijkraad actief is en informeren hoe zij denken over je plan (betrek ze hierin). Wanneer je zo'n organisatie achter je krijgt, is dat handig, daar zij vaak een rechtstreekse lijn hebben met de gemeente en andere welzijnswerken in de gemeente waar ze regelmatig aan tafel zitten. Wanneer zij achter je plan staan, zijn mensen vaak bereid uit te zoeken waar je het beste heen kan gaan.
 9. Ik heb zelf een Dolce Gusto staan. De keuze hiervoor lag meer voor de hand omdat ik zelf geen koffiedrinker ben maar de cups voor bezoekers (zakelijk of privé) heel lang houdbaar zijn en wat ik hoor als prettig ervaren word. Daarnaast is de keuze uiteindelijk hiervoor gevallen omdat Dolce Gusto ook chocolade variaties heeft, thee variaties en ijsthee kan produceren.
 10. Als je het mij vraagt, draait vertrouwen volledig op basis van je gevoel. Voelt het niet vertrouwd, dan doe je de opdracht niet. Maar wellicht stel ik dat simpeler dan in de praktijk is.
 11. Hoewel het geen antwoord is op je vraag, zou ik (als ik jou was) nog eens overdenken of je behandelstoelen rechtstreeks wil importeren uit China. Het is wellicht qua prijs wat interessanter, maar met name als je goederen professioneel wil gebruiken, is het o zo belangrijk dat je ook goed kan communiceren met je leverancier op het moment dat er toch iets mis is aan de behandelstoel en daar adequaat op kan handelen. Stel dat een onderdeel kapot gaat en het moet vervangen worden, dan kan het zo zijn dat je dit alleen maar bij de Chinese leverancier kunt krijgen (maten e.d. kunnen nog wel eens anders zijn), waar je vervolgens enkele weken op moet wachten als je even pech hebt. Dit is een directe inkomstenderving. Bij een Nederlandse leverancier heeft deze vaak reserve onderdelen liggen en kun je na enkele dagen weer verder met je werkzaamheden. De prijs in Nederland mag weliswaar dan wat hoger liggen, maar als er iets is, dan zijn Nederlandse ondernemingen veelal servicegericht (is mijn ervaring) om adequaat en vlot met een oplossing te komen. Ik wilde je dit toch meegeven alvorens je een bestelling gaat plaatsen. Edit: Vergeet tevens niet om goed te kijken naar de belastbaarheid van een behandelstoel. Dus niet alleen naar de statische belastbaarheid, maar ook de dynamische belastbaarheid.
 12. Verder zou ik, als ik jou was, de app "Automatic Call recorder" downloaden, zodat je je tijdens het gesprek kan focussen op het gesprek en dit later nog eens kan terugluisteren wat er precies gezegd is. Als er dan tegenstrijdigheden gezegd worden door de fiscus zelf, heb je evt. het bewijs uit de eerdere opname wat je hebt vastgelegd (en lijkt me dat de fiscus ook dergelijke opnamen maakt).
 13. Alvorens je dit ter uitvoer zou brengen bij mensen thuis, is het misschien eerst een goed idee je te verdiepen in de behoefte van de doelgroep, dus mensen die momenteel al sauna's bezoeken. Een van de redenen waarom mensen naar de sauna gaan is om te ontspannen en dat het gezond voor het lichaam is. Echter aan de andere kant vinden mensen het ook fijn om er echt even uit te zijn en uit hun eigen omgeving, zodat zij zich letterlijk op een andere plaats begeven dan de dagelijkse sleur en bekommeringen. Tenslotte gaat een bezoek aan een saunacomplex vaak om de combinatie van de sauna, de sfeer, de aankleding, een hapje en drankje etc.: iets wat thuis niet aan te bieden is tegen een acceptabel tarief. Op het moment dat je mensen thuis die ontspanning wil bieden, moet de klant zelf al zich kunnen afsluiten van de dagelijkse sleur en puur alleen daarop te focussen. Een gevaar van thuis doen is dat iemand dan toch blijft hangen in de dingen die nog gedaan moeten worden i.p.v. de ontspannende factor die je wil verkopen. Wellicht is een andere doelgroep voor dit product nog wel interessanter: mensen met reumatische klachten. Warmte zorgt ervoor dat pijnklachten verminderen. Ik hoor regelmatig van cliënten met fibromyalgie dat ze dan een infraroodsauna hebben gekocht (is niet voor ieder betaalbaar natuurlijk) omdat het de pijnklachten vanuit de spieren verminderd. Echter zou ik dan niet kiezen voor een optie van verhuur, maar een optie van verkoop.
 14. Als ik het goed begrijp zijn de voorbeeldovereenkomsten vooral bij klussen binnen B2B. Of gelden deze nieuwe voorbeeldovereenkomsten ook bij het werk met B2C? Dus zoals in mijn geval; zou ik bij een cliënt die voor een uur een massage boekt, zo'n overeenkomst moeten opstellen en laten beoordelen binnen deze nieuwe regels?
 15. Zelf heb ik de afgelopen maanden gedonder gehad met mijn internetverbinding, met name de snelheid die ver onder de maat lag dan wat ik contractueel had afgesloten. In eerste instantie heb ik tot 5 keer toe de provider in gebreke proberen te stellen op verschillende wijzen (zoals ook in de algemene voorwaarden vermeld staat), zowel telefonisch als via een (aangetekende) brief. Aan de telefoon zelfs een jongeman aan de lijn gehad die ik moest uitleggen wat een ingebrekestelling is. Uiteindelijk heb ik het via de geschillencommissie telecommunicatie een soort van opgelost, dat ik niet meer aan de overeenkomst zit en ook per direct kan opzeggen (ik heb niet zo'n belang meer om diensten bij de provider af te nemen na deze ervaring). Al met al heeft het proces tussen de eerste melding en de actie n.a.v. de geschillencommissie nog wel 4,5 maand geduurd.
 16. Geen antwoord op je vraag... Maar wel een spinsel die ik wilde delen na het lezen van je bericht. Het is natuurlijk heel vervelend als je ergens tijd in stopt, dat dit uiteindelijk geen resultaat bied in de vorm van een order. Wellicht kun je de proef ontwerpen op een zeer lage resolutie laten voorkeuren door de klant? Op het moment dat de klant dan dit ontwerp wil gebruiken bij een ander, zal hij/zij tegen het probleem aan gaan lopen dat de resolutie te laag is om te gebruiken. Je kan bij de klant aangeven bij het tonen van zo'n ontwerp dat de resolutie sterk verlaagd is, maar dat het prima eruit komt te zien op het geleverde product. Een ander idee dat bij mij opkwam is een beetje het "statiegeld idee". Zelf doe ik dit ook bij mensen die het voornemen hebben masseur te willen worden en een adviesgesprek willen over opleidingen. Ik vind het prima om tijd uit te trekken voor een toekomstige klant, maar niet als deze uiteindelijk elders de cursussen gaat volgen. Op het moment dat ze dan de cursussen toch afnemen (en betalen), dan krijgen ze het geld weer terug in de vorm van korting op de cursus, waardoor het voorafgaande adviesgesprek kosteloos kan worden gemaakt. Is zoiets niet mogelijk bij het ontwerpen? Dat je dus een X-bedrag vraagt voor een ontwerp van een product en daarbij aangeeft dat de klant bij aanschaf van de producten (een deel van) dat bedrag terug krijgt in de vorm van een korting op de producten? Het effect is dat op het moment dat de klant toch naar de ander gaat, jij wel een beloning hebt ontvangen voor de geleverde werkzaamheden.
 17. Promotex in Groningen bedrukt al vanaf 1 stuks. In elk geval bij polo's. Het lijkt me dat ze voor de tassen niet veel anders zal zijn.
 18. Dat ligt toch wel aan de branche waarin je je bevind. B2B is het wat lastiger, maar in mijn massagepraktijk betaalt de klant mij direct na de behandeling. De retail, het kappersvak, de schoonheidsspecialist etc. doen dit ook. Dus het kan wel bij consumenten.
 19. Herman, ik vind het jammer dat je niet ingaat op de berichten en er weer een heel ander verhaal van maakt / toevoegt aan de inhoud van een bericht. Hierdoor trek je berichten ook geheel uit hun eigen context. Je ontwijkt de kernvragen hierin en bent alleen gefocust op een (eigen) doelgroep, i.p.v. een individu. Jammer! Bij deze is dit ook mijn laatste bericht in deze discussie. Het heeft geen nut om kennis en berichten te delen wanneer het niet gehoord wil worden.
 20. In hoeverre heb je je verdiept hierin vraag ik me nu af... Allereerst is het belangrijk: 3D SSPP is een programma dat voort is gekomen uit onderzoek. Het programma is gebaseerd op een literatuur onderzoek van verschillende bronnen, waarbij de meest recente bron 1999 is. Dat is dus al 16 jaar geleden dat het onderzoek gepubliceerd is, wat dus ook wil zeggen: het uitvoeren van het onderzoek is langer geleden. Echter: in die tijd is de maatschappij sterk veranderd, ook in de belastbaarheid van het lichaam. Ik zou daarmee ook sterk in twijfel brengen of de door jouw aangebrachte bron dan wel de juiste is. Bovendien is het gebaseerd op een groep mensen, niet op het individu. Ook als ik kijk naar hoe het programma tot stand is gekomen, heb ik sterk mijn twijfels (modellen zijn gebaseerd op de hand). Met wie bedoel je "ze". Naar welk onderzoek refereer je nu precies? Daarnaast ben ik het totaal NIET met je eens dat bij mannen en vrouwen hetzelfde blijkt te zijn. Dit weet ik uit ervaring vanuit mijn eigen chromosomale aandoening. Bovendien heb je naast man en vrouw, ook nog verschillen in de botstructuren, hoe weefsels lopen, de hoeveelheid daarin en doorbloedingsaspecten. Ook de medische wetenschap komt daar steeds meer achter. Zo is er sinds 2014 (dus vrij recent) een groep opgestaan van cardiologen die tot de constatering zijn gekomen dat de behandelwijze van vrouwen anders moet zijn t.o.v. mannen, omdat de symptomen ook anders zijn. Vanuit het Radboud MC is er een onderzoeksfonds gestart Hart van Vrouwen die zich hier op richt. Er is dus wel degelijk een wezenlijk verschil tussen man en vrouw, niet alleen op basis van het hart, maar zeker op andere stelsels die van invloed zijn op ons bewegingsapparaat. Het zal mij totaal niet verbazen dat op middellange termijn voor alle behandelingen een onderscheid word gemaakt in man en vrouw. Nogmaals: dit moet je per individu bepalen, mens, samenstelling van de mens, situatie, gezondheid etc. zijn allemaal aspecten die hierbij moeten worden samen gezien per individu en niet als groep mensen. Dat is waar het dan vaak "mis" gaat in de uitwerking.
 21. Misschien door te adverteren bij spirituele beurzen? Zo kun je bij Paraview (de grootste wel in Nederland) of PCP (M.n. bekend in Noordelijk Nederland) op verschillende manieren adverteren onder hun doelgroep. Ik weet van Paraview (daar zij dit regelmatig aanbieden) dat je ook via hun nieuwsbrief kan adverteren, dus zit je weer wat meer digitaal, maar zij hebben ook mogelijkheden om flyers bij een beurstasje in te doen.
 22. Tip! Gebruik dan Automatic Call Recorder die automatisch telefoontjes vast legt.
 23. Over de actualiteit ervan valt te discussiëren zoals ik al liet blijken uit mijn vorige bericht in dit topic (en gebeurd zelfs ook in vakgroepen). Tijden zijn nogal sterk veranderd in de loop van de decennia, net als de belasting. Het is opvallend te noemen dat er ook in beroepsvelden waar géén fysieke belasting plaatsvind in gewicht (Denkend aan kantoorwerkzaamheden), wel een hogere spierspanning is te constateren op verschillende plaatsen. Hier duidt het dan ook vaak om een houdingskwestie en niet om een verkeerd tillen kwestie of een overbelasting, waar jij op doelt. Daarnaast door je niet te gaan belasten, creëer je zelf ook minder spierweefsels waardoor de belastbaarheid voor het tillen verder verlaagd zal worden. De vraag die daarbij komt, wil je de weerbaarheid van de mens verlagen (als groep) door iedereen geen belasting meer te geven? Dat lijkt me niet verstandig. Bovendien, zoals Paul ook aanhaalt, is het werkgerelateerde deel maar een beperkt aandeel waar dan de winst is. Er zijn ook andere zaken die van grote invloed zijn op overbelasting, zo denk je al snel aan sport. Er zijn bv. bazen die bij de sollicitatieprocedure erop letten welke sport iemand doet om risico's uit te sluiten. Je kan bv. beter niet benoemen dat je een voetballer bent of aan vechtsport doet (hoge risico van blessures cq. arbeidsongeschiktheid). Naast sport zie ik nog een factor, die met name voor rugproblemen zorgt: een bankhang generatie die op de bank hangt op tablets of laptops. Dit is als we kijken naar puur de belasting van spieren alles behalve gunstig. Bij het analyseren van klachten, is dit ook een factor waar ik zelf op doorvraag. Daarbij wil ik nogmaals aanhalen: je zou per individu moeten kijken naar de mogelijke belastbaarheid. Niet iedereen heeft dezelfde bouw, man en vrouw verschilt daarbij ook nog eens, mensen die gezond zijn of een aandoening hebben verschilt daarbij ook. Ieder individu heeft een maximale belastbaarheid en die moeten we niet willen vormen vanuit een norm of regel, maar op basis van dat individu. Als je dat niet doet, en je zou een bepaalde norm die te hoog is blijven volgen, dan overbelast je inderdaad iemand, zoals Abma ook heeft ondervonden (en naar mijn inziens een slechte eerste intake gehad). Niet tillen / belasten is in mijn optiek geen optie, dat verslechterd de conditie van spierweefsel. Er is wel enige trainingsprikkel nodig om belastbaarheid vast te kunnen houden danwel (licht) te verhogen.
 24. Misschien geen antwoord op de vraag... Maar is het niet mogelijk dat je een soort begrippenlijst toont op je website over wat bepaalde vaktermen inhouden (in jip en janneke taal) die terugkomen in je communicatie of wat bepaalde (veelvoorkomende) diensten omvatten en je hiernaar verwijst in de offerte. Gewoon een gedachtespinsel die bij mij opkwam bij het lezen van de berichten...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.