Jij op de Ondernemerskalender 2009?

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

Het is een aantal van jullie vast opgevallen dat er sinds kort een quote van de dag op Higher Level staat die afkomstig is uit de Ondernemerskalender 2008. De komende tijd zul je daar ook een aantal uitspraken voorbij zien komen die (oud)HL-ers hier op het forum hebben gedaan.

 

Gezien het succes van de vorige editie komt er ook voor 2009 weer een speciale scheurkalender voor zelfstandige ondernemers. Op dit moment zijn we bezig met het samenstellen en schrijven van deze Ondernemerskalender 2009. Uiteraard hebben we ook ruimte gereserveerd voor bijdragen van leden/lezers van Higher Level.

 

Ben jij zelfstandig ondernemer en wil jij volgend jaar een eigen dag op de Ondernemerskalender (waarvan er vast meer worden verkocht dan de 10.000 van dit jaar)?

Mail mij dan uiterlijk 25 september (een persoonlijke mededeling via Higher Level aub!) een uitspraak van jezelf (dus geen bekend gezegde of een Engelse quote van een of andere bekende Amerikaan) van maximaal 20 woorden. Bedenk daarbij dat de meeste ondernemers lekker eigenwijs zijn en dus niet zitten te wachten op adviezen, maar dat we wel humor hebben en van een leuke metafoor en relativeren houden.

Leg even in twee regels uit wat je bedoelt met je uitspraak en/of wanneer je de uitspraak gebruikt. Vat aub ook even in 1 zin samen wat je precies doet en zet je eigen naam en bedrijfsnaam en adresgegevens erbij.

 

Wij kijken vervolgens of je uitspraak op de kalender past. Haal je de kalender, dan krijg je na verschijning een exemplaar toegestuurd. En dan kom je jezelf in de toekomst ook tegen bij de quote van de dag op HL.

 

Karen (die alle vrijdagmiddagaanwezigen veel plezier wenst met dit weekend nadenken over een leuke uitspraak)

 

 

Aanvulling: De kalender is op maandag 13 oktober naar de drukker gegaan. Je kunt dus niet meer reageren.

 

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie

OK dan, hier een paar van mijn© lijfspreuken:

 

'Het is het werken aan mijn geluk (c.q. succes) dat mij gelukkig (c.q. succesvol) maakt'©

'In principe houd ik er geen principes op na'©

'Ik leef nog steeds, geniet naar waarde, alles doet het nog en ik mag alles nog hebben van de dokter (maar dat heb ik de laatste tijd niet nagevraagd)'©

 

Ben benieuwd...

 

Succès en groet,

 

Hans

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

maar dat we wel humor hebben en van een leuke metafoor en relativeren houden.

 

Alridy.... voordat de paaseitjes in de winkel liggen........

 

Datum: 4 december - Martha (Mikky) Vrolijk geboren

Uitspraak : Life is beautiful.... It's a (business)strugle with a smile !

Achtergrond: EXondernemer, waar in Nederland EX altijd een raar tintje heeft.... In de trand van EXit. Maar ik vind dat iedereen positief (lees: eigenwijs) moet blijven en zichzelf als EXpert mag zien :)

Waarom the smile? Omdat morgen Sinterklaas ook weer jarig is... Dus... There is no exit... Sinterklaas leeft ook nog... Live goes on !!!!

Ik zeg elke keer als ik vanaf november mijn schoen klaar zet tegen mijzelf... "Sinterklaas bestaat."

Als morgen Sinterklaas jarig is, wens ik de standaard dingen die iedereen wenst: een Nintendo 3, een Wii, een nieuwe cabrio Lexus, een riant huis met garage voor mijn auto en in de tig kub meters tuin een hot tube voor mijzelf, omdat ik als ondernemer toch enorm veel vrijheid heb ;)

Maar weet je... Sinterklaas wil je wel helpen met de fantasie, maar je moet het zelf doen ! Zelf je schoen zetten en zelf vullen! Geef die witte schimmel (die soms onderweg tegenstrippelt) een wortel . En verder.... Sinterklaas waarderen, maar vooral blijven geloven in jezelf !

In mijn geval ben ik door de EXit, een Expert geworden in het vervullen van mijn wensen: een klein huis, een barrel van een auto, een kast met kapsones waar water uit komt en baden in de zee. Life is beautiful !!!

Want.... Mijn Sintschoen heeft zich gevuld met het stimuleren van anderen tot ondernemerschap. Omdat in de kleine hooiberg er wel het feit is, dat als je als ondernemer geboren bent je een grote speld zal vinden. Ga daar voor ! Laat je niet tegenwerken door (witte) schimmels die afentoe van je eten,

Life is a strugle with a smile.... "Hoor wie klopt daar kinderen" is Sinterklaas. Maar je moet wel zelf de deur open doen morgen! ;)

 

Leg even in twee regels uit wat je bedoelt met je uitspraak en/of wanneer je de uitspraak gebruikt. Vat aub ook even in 1 zin samen wat je precies doet en zet je eigen naam en bedrijfsnaam en adresgegevens erbij.

 

Nou... Wat dat laatste betreft, is dat mij hieronder in 1 regel wel goed gelukt De rest van je verzoek mag een redacteur doen ;)

 

Mikky Vrolijk Westduinweg 192A 2583 AH Scheveningen https://www.higherlevel.nl

 

 

 

 

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie

 

Datum: 4 december - Martha (Mikky) Vrolijk geboren

 

 

Laat ik nou net 4 december hebben gereserveerd voor een uitspraak van de leukste EXondernemer van Nederland en de geestelijk moeder van HL. ;D

 

@ de anderen: Bedankt voor jullie reacties.

De reden dat ik heb gevraagd mij (ook) een persoonlijke mededeling te sturen is dat ik dan naar iedereen persoonlijk kan reageren en dat je gegevens in het juiste mapje in outlook terechtkomen zodat je straks ook echt een kalender krijgt als je erin komt. Daarnaast weet ik bij een persoonlijk bericht via Higher Level dat je reactie via HL komt en kan ik dat er bij zetten!

Ik bied je gratis publiciteit en een gratis cadeautje voor je moeder (die echt apetrots is als jouw uitspraak de kalender haalt, bij gebrek aan moeder je vader overigens ook), maar vraag in ruil daarvoor wel een piepkleine inspanning.

 

@ Groninger blokjes: je geeft al aan dat de uitspraak niet van jezelf is en die heb ik dus inderdaad ook al meerdere keren voorbij zien komen.

@ Merkava: Jouw uitspraak komt vast uit het brein van een bekende HL-er...

Je raakt een gevoelig punt. We plaatsen op de kalender namelijk geen uitspraken van mensen die anoniem willen blijven. Dat kan op internet, maar niet in de echte ondernemerswereld, daar doe je toch echt zaken met mensen. Als je geestelijke vader ervoor uit durft te komen dat het zijn brein was en mij even een persoonlijk mailtje stuurt, kijk ik wat we ermee kunnen.

@ Karel: Volgens mijn geheugen had ik jou al een berichtje gestuurd met de vraag of je met een andere uitspraak op de kalender wilt.

 

Karen

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Het is maar goed dat ik niet op 1 april geboren ben. Dan had daar een hele andere metafoor uitgekomen ;D

 

Laat ik nou net 4 december hebben gereserveerd voor

 

Mijn ouders zullen APEtrots zijn.... Alhoewel die toch wel weten dat ik niet opgeef. Maar voor hen zal de kalender2009 een limited edition zijn ;)

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie

Hallo Mikky,

 

Op 1 april hebben we al een mooi kamelenverhaal. En we hebben al 3 mensen moeten teleurstellen die allen op die datum ondernemer zijn geworden. 4 december is veeeel beter.

Je ouders zijn altijd je grootste fan(s), veel ondernemers doen daar weinig mee...

 

@Karil: Wat is er met 4 november? Ga je dan mijn berichtje beantwoorden?

 

Karen

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie

Hallo Karil,

 

Dat antwoord had je helaas alleen in gedachten gestuurd. Ik heb net mijn HL Postbus nog even bekeken en hij is niet doorgekomen.

[Daarbij wel even de opmerking dat ik jarenlang heb gedacht dat er iets niet goed werkte omdat ik mailtjes van HL-ers niet terug kon sturen via Outlook. Toen ik Jeroen Bakker (HL's supertechneut) sprak heb ik dat tegen hem verteld. Toen vertelde hij mij vervolgens dat het ook geen gewone mailtjes zijn en dat het beantwoorden ervan alleen maar kan door in te loggen op HL en vanuit je postbus alhier te antwoorden. Dat had dit digiblondje dus niet in de gaten. Inmiddels staat het gelukkig onder de "pm-etjes".

Wellicht heb jij ook geprobeerd mij gewoon via je eigen mailprogramma terug te mailen. Als dat zo is, is je reactie in het virtuele heelal verdwenen]

 

Maar goed, je hebt geluk want 4 november is bij deze voor jou. Zou je me aub nog wel even kunnen laten weten wat je als ondernemer doet? Alvast bedankt weer.

 

Karen

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie

@Karin

 

Zou je me aub nog wel even kunnen laten weten wat je als ondernemer doet? Alvast bedankt weer.

 

Mijn bedrijf is www.cephal.nl (geen spam, ik lever alleen aan scholen, gevangenissen); en ik lever materiaal en gereedschap voor Handvaardigheid en Techniek. afgespitst in 1997 van Stromph & Hartman VoF (opgericht met mijn vrouw=Hartman in 1986, evenmin spam, geen website). Ben zelf bijna 65 (4 nov. 2008).

 

Ave, Karel

 

Link naar reactie

Hallo Karel,

 

Ik dacht dat jouw naam ook verkeerd schrijven je wel zou doen inzien dat ik Karen heet (we schelen echt maar 1 letter), maar helaas viel dat kwartje niet meteen. Om te voorkomen dat nog meer mensen mijn naam verkeerd schrijven (de eerste pm met jouw schrijfwijze heeft me al bereikt), dus hier maar even aandacht voor een van mijn motto's: Als ze je naam maar goed schrijven.

 

Dit wordt wel een beetje een ongoing Karel-en-Karen-story, maar nu echt de laatste mededeling aan jou: Als je mij een PERSOONLIJK BERICHTJE stuurt met daarin je adresgegevens, krijg je straks een kalender. Anders helaas niet.

 

Karen (die nu even heel streng doet tegen iemand die oud genoeg is om haar vader te zijn, en die erg blij is dat er anderen zijn die wel precies snappen wat de bedoeling is en die inmiddels al een plaatsje op de kalender verworven hebben)

 

 

 

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie

Hallo Karel,

 

Nog even wat HL-uitleg, want jij bent ongetwijfeld niet de enige die de higher level mail nog niet heeft ontdekt. Daar kun je op 3 manieren komen:

 

1. Als je bent ingelogd staat rechtsboven in 'grijze' balk dat je bent ingelogd. Ik neem aan dat ook bij jou daarboven staat dat je 1 of meerdere persoonlijke berichten hebt. Als je daarop klikt kom je in je HL Postbus en daar vind je ongetwijfeld mijn eerdere bericht aan jou waarop je kunt antwoorden.

 

2. Als je op mijn naam hiernaast klikt, (<----) krijg je mijn profiel te zien. Dan staat er rechts op de pagina onder 'informatie' op de eerste regel in het rood 'stuur dit lid een prive boodschap'. Als je daarop klikt, komt er een scherm waarin je een prive boodschap (hier ook wel persoonlijke mededeling genoemd) kunt intikken en verzenden.

 

3. Gewoon het groene knopje PM (<---) indrukken zoals Norbert al beschrijft.

 

Zo kunnen wij - ingelogde - HL-ers met elkaar mailen zonder dat de boze buitenwereld ons mailadres hoeft te kennen.

 

Handig he?

 

Groeten Karen (die hoopt dat het jou nu voortaan lukt HL-mail te versturen en beantwoorden, maar die je ondertussen ook wel een gewoon mailtje stuurt)

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie

Beste Karen en Norbert,

 

Het groene knopje heb ik al een tijd geleden ontdekt, doch bij het aantikken kreeg ik hetzelfde venster waarin ik NU aan het typen ben, dus heb ik aangenomen dat dit voor de "open" communiucatie dient en niet voor een gesloten eMail-tje.

 

Maar bedankt voor jullie aanwijzingen, ik denk dat ik nu uitkom,

 

Prettig weekend, Karel

Link naar reactie

Hallo Karel,

 

Het schermpje is inderdaad hetzelfde, alleen bovenaan niet het onderwerp maar de (troetel)naam van de persoon aan wie je het bericht wilt verzenden. Je verwarring is dus erg begrijpelijk.

 

Karen

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie

Hello again,

 

Voor wie het interesseert: Karel en Karen Hebben inmiddels persoonlijke berichten naar elkaar verstuurd en Karel's uitspraak staat op de kalender, samen met die van Miss en Mr HL, Joost, Dave, Ruben en Louise.

Met enkele andere HL-ers wordt nog gecorrespondeerd.

 

Mocht jij ook een uitspraak willen aanleveren, dan kan dat nog tot eind deze week. Weet je niet meer wat voor leuks jij wellicht wel eens hebt geschreven, dan kun je in je eigen profiel je eigen bijdragen op HL er nog eens op nalezen (rechtsonder in de hoek). Wie weet staat daar ineens iets tussen dat de moeite van het nogmaals delen waard is.

 

Groeten Karen

 

 

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie

'Als je doel is om binnen een jaar in een grote auto te rijden, word dan buschauffeur'.

 

Ik ben 21 jaar, heb een aantal mensen in dienst en huur een heel mooi (en groot) kantoor. Hierdoor denken mensen vaak dat ikzelf (veel) geld heb. Ik had meer kunnen sparen als ik gewoon de afgelopen 4 jaar vakken had gevuld. Heb wel mijn zaak in 4 jaar kunnen bootstrappen tot iets heel moois met veel toekomstperspectief. Maar zeker geen mooie auto voor mijn deur.

 

Opmerking schoot me eerder te binnen tijdens een gesprek met iemand, als hij al bekend is mag hij geschrapt worden (maar hij blijft goed bij me passen!) .

 

Link naar reactie

Hallo Joost van 21,

 

Ik vind hem leuk en we hebben hem nog niet, dus stuur me aub even een persoonlijk berichtje met je bedrijfsnaam, activiteiten (als het kan in 1 of 2 woorden) en adresgegevens, dan krijg je tzt een kalender toegestuurd. Er kan best nog een HL- Joost op de kalender. ;)

 

Groeten Karen

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie

Hallo Allen,

 

Inmiddels staan er weer een paar HL-ers op de kalender (oa Nico en Edo). Er hebben mij echter een aantal mailtjes bereikt van aardige mensen die denken dat ik verlegen zit om uitspraken, dus moet ik mijn bedoeling van deze uitnodiging misschien even specificeren.

 

De kalender bestaat uit 365 dagen en elke dag staat er een uitspraak van een (andere) collega-ondernemer op. Met een aardig netwerk en bijna 1 miljoen ondernemers in Nederland alleen al die allerlei boeiende dingen roepen in de media, is het geen enkel probleem de kalender vol te krijgen. De achtergrond van de uitnodiging alhier is dus niet dat het niet lukt de kalender te vullen, maar dat ik het leuk vind ook online kennissen van HL de kans te bieden met hun uitspraak op de kalender te staan. De Hl-ers die er dit jaar opstaan lijken dat namelijk leuk te vinden.

 

Groeten Karen

 

 

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 126 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.