Jump to content
Hans v N
Verberg

Een goed idee, maar dan? De frikanburger.......

vraag

De case:

Ik vond op ons aanrecht een folder van een snackbar met een nieuw product. De Frikanburger. Ik had als productontwikkelaar meteen het gevoel. “waarom heb ik dat niet bedacht” ……. Leek me heerlijk op een aangekleed broodje.

Tot mijn grote verbazing bleek de folder op mijn PC door mijn zoon te zijn gemaakt. Die moest voor Nederlands (NB) een product verzinnen en daar reclame voor maken. Ik heb meteen gekeken in het merkenregister, de KVK, Google en naar de domeinnamen. De Frikanburger was onbekend.

 

De zakenman in me zag meteen mogelijkheden. Dus aan de slag.

De merknaam Frikanburger heb ik meteen gedeponeerd. Voor de zekerheid nog even met Rudolf (BOIP) gemaild en die zag geen directe bezwaren. Toen ik later ook de merknaam "kroketburger" tegen kwam wist ik het helemaal zeker.

Heb natuurlijk de nl en com domeinen van zowel Frikanburger en Frikaburger vastgelegd. En door een website www.frikanburger.nl in de lucht te brengen met het nog wat verder uitgewerkte idee zijn ook de handelsnaamrechten gewaarborgd.

 

Maar dan?

Ik heb een mail gestuurd naar een grote snackfabrikant en daar de volgende dag achteraan gebeld. Ze liepen niet meteen warm maar wilde er over denken. In een mail werd medegedeeld dat ze zelf ook met zoiets bezig zijn (natuurlijk).

 

Mijn vragen aan jullie:

Vinden jullie het een goed idee? En zo ja, hoe verdien ik er wat mee?

 

Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0
  • Rate this answer
Op 20-7-2021 om 13:25, Norbert Bakker zei:

 

 

Hans v NMaar wat let een ander snackmaker om de naam "frikaburger" of "freakaburger"  als merk- en/of  handelsnaam te gebruiken? Als Frikanburger immers triviaal is, lijkt me dat ook gelden voor frikaburger of  freakaburger, toch?

Dat het triviaal zou zijn is de mening van Bright. Je zou als snackfabrikant inderdaad Freakaburger of Frikaburger kunnen gebruiken maar dan neem je wel een zeker risico omdat er een merkrecht op Frikanburger zit en volgens ons ook auteursrecht. Met Frikanburger en de overdracht van merk- en auteursrecht heeft een snackmaker de betere naam met de minste kans om (alsnog) in conflict te komen met Burgerking en of Pure ingredients. Zou jou toch moeten aanspreken: Risico minimaliseren ;-).

Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Rate this answer

Had je de huidige vorm (vierkant met drie halve cilinders erop) ook eerder bedacht en gepubliceerd, Hans?

 

Hoe zat dat ook alweer?

Ik heb wel zin/trek in een low budget zomerproject innovatieve snack ontwikkelen en beschermen. Meer liefhebbers?

 

Mvg,

 

Wigbolt

Edited by Wigbolt

Kinderbestek met naam en datum gratis graveren. Onze collecties kinderbestek en kinderservies.

Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Rate this answer

De vorm die zoon bedacht was rond met inkepingen voor extra korst en de mogelijkheid tot Frikanburger speciaal (zal nog wel ergens staan). Een snack bedenken die goed te beschermen is waarbij het loont exclusiviteit af te dwingen zal niet meevallen. Er zijn best veel nieuwe snacks bij gekomen de laatste jaren maar er vallen er evenveel weer af omdat een snackbar niet alles kan blijven verkopen. Hier in Breda was de Frikandelburger even "hot" toen hij op de radio was en overal te koop. Nu zie ik hem nergens meer.  Een snack in het kernassortiment krijgen en houden zal dus ook niet meevallen. 

Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Rate this answer
Op 20-7-2021 om 21:59, Wigbolt zei:

Ik heb wel zin/trek in een low budget zomerproject innovatieve snack ontwikkelen en beschermen. Meer liefhebbers?

 

Het wordt tijdens de Frikanzie periode dringen op de Frikan markt:

 

image.thumb.png.dfef1eddf13b429ca643ed0eecb79867.png

 

( Enne  "curry"??? De echte speciaal is natuurlijk met tomatenketchup:face-blowing-a-kiss: )

Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Rate this answer
Posted 21633 - 1,268

 

Als raszuivere brabo ben ik meer geïntrigeerd door deze nieuwe pizza. Doet me denken aan de patatpizza die ze in Eastbourne (UK) serveerden.

 

Wat wil je op je brood lieverd? 

Doe maar brood!

 

 

pizza-worstenbroodje.png


Gratis Marketingadvies
Op dit forum mag je in berichten geen reclame voor jezelf maken, maar in je signatuur (ga naar accountinstellingen via je profielnaam rechtsboven) kun je naar hartelust tekeer gaan. Mits het bij 4 regels blijft, drie backlinks en max 1000 tekens.

 

Extra Voordeel: heb je vaak gereageerd, dan geldt het multiplier effect. 

Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Rate this answer

De pizza frikandel speciaal is een klassieker van minimaal 25 jaar oud.

 

De pizza worstenbroodje moet keilekker zijn. :winking-face-with-tongue:

 

Eerlijk gezegd bedoel ik food innovations van de 'categorie' groentepizzabodems, maar goed, dit is ook allemaal aardig in komkommertijd.

 

Mvg,

 

Wigbolt


Kinderbestek met naam en datum gratis graveren. Onze collecties kinderbestek en kinderservies.

Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Rate this answer
Op 21-7-2021 om 21:43, Wigbolt zei:

De pizza frikandel speciaal is een klassieker van minimaal 25 jaar oud.

Gelukkig verjaren misdaden tegen de menselijkheid niet :zany-face:

 

Anyway: het ging mij niet om deze wanstaltige non-innovatie, maar om de  semi-creatieve verbastering van de term "Frikan" in een mailing die ik gisteren binnen kreeg :face-blowing-a-kiss:.

 

Inhoudelijk denk ik dat de Frikan-burger zelf ook al heel oud is: echt goedkope hamburgers (AH Basic diepvries of beter nog: die in folie voorverpakte burgers  die je zelfs niet in de koelkast hoeft te bewaren) hebben dezelfde smaak en vooral het zelfde mondgevoel/textuur. Dat is niet verrassend: de ingrediënten zijn vrijwel het zelfde als een frikandel: vooral separatorvlees en kruidenDie constatering is overigens ook niet nieuw: is meermaals in dit topic vermeld.  (Van echt  goedkope hamburgers ga je bij iedere hap een beetje beven, daarom noemen ze die ook geen hamburgers maar  "beefburgers" )

 

Een snack als een frikanburger kan best slagen, maar niet op eigen kracht omdat iedereen het zo lekker vind: het zal vooral een kwestie van marketing zijn 

 

Een echt innovatieve snack die ook nog lekker is? Ik kom ze af en toe tegen, maar niet in de snackbar (daar kom ik namelijk ook zelden) Een tip die ik wel wil geven (maar ik ook al eerder op dit forum genoemd heb): karma shoarma, tegenwoordig hernoemd tot karma kebab . Die heb ik laatst weer besteld: vooral de verrukkelijke knoflooksaus (100% vegan) niet vergeten!  Zou ook best passen in een soort smulrol: de karma kebab kroket .

Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Rate this answer

Niet echt een innovatieve snack meer en die ook nog lekker is?

Ik kom ze af en toe tegen, maar niet in de snackbar (daar kom ik namelijk ook zelden) ... de frikansushi


Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Rate this answer
Posted 21633 - 1,268
Op 22-7-2021 om 09:50, Norbert Bakker zei:

echt goedkope hamburgers <>hebben dezelfde smaak en vooral het zelfde mondgevoel/textuur. Dat is niet verrassend: de ingrediënten zijn <> vooral separatorvlees en kruiden

 

Dat is dus relatief makkelijk na te maken met vleesloze ingrediënten. Snacks van het verleden zijn vaak gemaakt met afval-ingrediënten uit de vleesindustrie; snacks van de toekomst komen uit het laboratorium en zijn smaakexplosies met duurzame en gezonde ingrediënten. We snacken onszelf uit de problemen!


Gratis Marketingadvies
Op dit forum mag je in berichten geen reclame voor jezelf maken, maar in je signatuur (ga naar accountinstellingen via je profielnaam rechtsboven) kun je naar hartelust tekeer gaan. Mits het bij 4 regels blijft, drie backlinks en max 1000 tekens.

 

Extra Voordeel: heb je vaak gereageerd, dan geldt het multiplier effect. 

Link to post
Share on other sites
  • 1
  • Rate this answer
Op 22-7-2021 om 11:49, Cosara zei:

Ik kom ze af en toe tegen, maar niet in de snackbar (daar kom ik namelijk ook zelden) ... de frikansushi

 

LOL. Ik heb laatst een recept gemaakt voor fried Ebi Rolls waarin niet  alleen de garnaal maar de hele ( inside out)  roll voorzien werd van een paneerlaagje van ei en  panko en gefrituurd werd. Het verrassend lekkere resultaat was  een soort sushi-kroket. Even kijken of de naam Kroshi nog vrij is.

 

 

Edit: het recept voor wie het zelf wil proberen

 

Edited by Norbert Bakker
recept toegevoegd
Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Rate this answer

Kroshi is best een leuke naam. Ik snap nog steed niet waarom men niet de naam Frikanburger heeft aangepakt toen die geserveerd werd tegen een minimale prijs. Minder dan de kosten voor een gespecialiseerd advocatenkantoor denk ik die diverse keren reageerde.  Frikanburger is duidelijk een combinatie die de sterke kanten van beide combineert. Net zoals het meteen duidelijk is wat een vleeskroket of een satékroket is. Een Frikandel-burger is geen Frikandel en geen Burger of juist wel. Dat Frikanburger als merknaam is geaccepteerd zegt ook wel iets en de naam "bekt" ook beter. Maar ik verwacht dat nu de Frikandel-burger vooralsnog geen succes is er geen anderen ongeveer hetzelfde gaan proberen. Zal daarom de vraagprijs halveren. :face-with-tears-of-joy:

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Bring your business plan to a higher level!

    All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

    • Ask your entrepreneur questions
    • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
    • > 65,000 registered members
    • > 100,000 visitors per month
    •  Available 24/7 / within <6 hours of response
    •  Always free

  • Who's Online

    Er zijn 2 leden online en 79 gasten

    (See full list)    
  • Also interesting:

  • Ondernemersplein



EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept