• 0

Verharding maatschappij...of toch een ommeslag ?

Na vanavond (en gisteren) de diverse media aangehoord te hebben over "de slag bij Hoek van Holland" en personen hoor diverse kreten hoor roepen, denk ik steeds vaker : "Waar gaan we heen tegenwoordig ? "

 

Maken dit soort personen de dienst uit ? Kunnen we onze kinderen nog naar dit soort festivals sturen ?

 

Maar dit is mijn ham-vraag op dit forum natuurlijk niet. Hoe merken jullie de verharding van de maatschappij bij jou in de winkel, op kantoor, aan de telefoon? Of hebben jullie, net als ik, het idee dat steeds meer mensen een vuist maken en dit gedrag niet meer pikken, de kop in willen drukken, en dat de sociale controle groter wordt ?

 

Dat men sneller personeel waarschuwt wanneer er gestolen wordt ?

Bijvoorbeeld in de supermarkt. Tot voor kort leek het of de klanten het hoofd om draaiden, nu lijkt men sneller te reageren, wanneer men iemand ziet stelen.

Ik denk dat men dit soort gedrag beu is, en inderdaad sneller actie onderneemt.

 

Hoe ervaren jullie dit binnen jullie bedrijf ? Wat heb je gedaan aan diefstal eigen personeel ? Hoe is de houding verandert ?

 

Marcel

 

(met als hekkesluiter de zin die iedereen in een andere bewoording kent :

Pa : "Maar jongen toch, je hoeft die schrijfblokken (of balpennnen of gummen) toch niet te stelen, die kan pa zo van kantoor meenemen...)

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

15 antwoorden op deze vraag

  • 0

Ik merk net aan een aantal zaken, zoals: Er geen sociale controle meer is. Zelfs ouderen hun middelvinger opsteken Kinderen tot 19.00 uur op de BSO zitten De media over lijken gaat De kredietcrisis etc en etc

 

En zakelijk merk ik het aan de vele diefstallen die gepleegd worden. Het gaat dan vooral om valse declaraties. De oplossing is niet voorhanden, maar na 3x een vreemde declaratie doen is afgelopen, koffers pakken.

 

En de reden van dit alles ligt hem in de punten zoals hierboven omschreven. De normen en waarden zijn aan het vervagen.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Wat een onzin...

 

Vroeger was alles echt niet zoveel beter hoor... incidenten zoals deze zijn tijdloos. Kijk ook maar eens op CBS, daar staat mooi beschreven dat bijvoorbeeld het geregistreerd aantal misdrijven alleen maar afneemt. Wel neemt het onveiligheidsgevoel toe bij de Nederlander. Dat komt door de media. De kranten hebben het moeilijk en proberen met alle middelen alsnog te verkopen. Op de televisie heerst een moordende concurrentiestrijd. Het nieuws is een grote hype en de mensen trappen er allemaal in.

Link naar reactie
  • 0

Komt ook door de wijze waarop media nieuws brengen. Neem nou SBS gisteren. Zo verschrikkelijk tendentieus:

 

"alleen de politie zou geschoten hebben in Hoek v Holland en de dode zou geen hooligan zijn"

 

Zo, die staat. Lekker objectief van SBS. Door nieuws zo te brengen, stuur je de publieke opinie al een bepaalde kant op en in dit geval zullen mensen eerder denken dat de politie fout zit en dus is het sensationeel nieuws. Correct zou zijn geweest:

 

"onderzoek naar schoten en rol van het slachtoffer in HvH loopt nog".

 

 

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 0

Wat een onzin...

Vroeger was alles echt niet zoveel beter hoor...

Helemaal mee eens. En ook, nu "hoort" de mensheid al die delicten via de media, vroeger hoorde men het niet eens als er in een aangrenzende provincie een misdaad is. (en nu is het steeds nationaal nieuws). Met de vooruitgang van de technologie is er veel meer informatie. Spijtig genoeg probeert niet iedereen (niet elke organisatie) daar correct mee om te gaan.

Hoe meer je er van hoort hoe groter het onveiligheidsgevoel.

www.tornooi.net : toernooilijst voor België en Nederland

Link naar reactie
  • 0
Vroeger was alles echt niet zoveel beter hoor... incidenten zoals deze zijn tijdloos

 

Wat dat soort indicenten betreft misschien wel, maar ik vind wel dat de maatschappij flink aan het verharden is. Ik ben niet voor niets vanuit het centrum van Utrecht naar het platteland verhuisd... ;)

 

Steeds meer fietsers die van links door rood komen vliegen en je helemaal stijfschelden als je hun leven weet te redden door net op tijd met piepende banden tot stilstand te komen.

Steeds meer buren die niet snappen dat je klaagt als ze de tweede zaterdag op rij om half 5 's nachts nog steeds schreeuwend en zingend buiten hun verjaardag aan het vieren zijn.

Steeds meer mensen die op de snelweg gewoon maar gaan inhalen als het ze uitkomt zonder even te kijken of jij daardoor niet het anker zo'n beetje moet uitgooien.

Steeds meer mensen die tegen het verkeer inrijden om vervolgens op een invalide-plek of gewoon de stoep te parkeren omdat ze anders 50 meter verder moeten lopen naar de supermarkt.

 

De alledaagse dingen dus, die het leven er niet gezelliger op maken, vind ik. Iedereen is steeds meer met zichzelf bezig, en houdt steeds minder rekening met anderen.

 

Daarnaast heb je dan natuurlijk nog de uitwassen, zoals het aanvallen van ambulancepersoneel, brandweer, politie en buschauffeurs - hoe verneukt moet je zijn om zoiets in je hoofd te halen?

 

Anyway - zakelijk heb ik er niet veel last van omdat ik een eenmanszaak heb, denk ik. Ik ben een keer door een klant bedreigd, en dat was het wel.

Link naar reactie
  • 0

 

Wat dat soort indicenten betreft misschien wel, maar ik vind wel dat de maatschappij flink aan het verharden is. Ik ben niet voor niets vanuit het centrum van Utrecht naar het platteland verhuisd... ;)

 

Steeds meer Steeds meer Steeds meer Steeds meer

 

 

verkeerde wijk in Utrecht soms? ;D

Woon er met plezier en heb hier beslist geen last van

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 0

Persoonlijk denk ik dat het allemaal nog een slagje erger moet worden, om de grote massa duidelijk te maken dat we de verkeerde kant uit gaan.

 

De grens van asociaaliteit verruimt bij iedereen echter moet bij de meerderheid de grens worden overschreden om er echt iets aan te kunnen doen.

 

Het was vroeger denk ik niet beter, het wordt zoals al eerder gezegd breder uitgemeten.

Link naar reactie
  • 0

Hi,

 

Je wordt overigens met een beetje afwijkend gedrag meteen in de spotlights gezet in alle media en als je maar lomp genoeg bent krijg je je eigen tv show. Daar zit imho wel degelijk een groot verschil met een aantal jaren geleden.

 

Hoewel geen psycholoog of dergelijke, denk ik dat sommige mensen zich spiegelen aan dit gedrag omdat ze zien dat het iig aandacht oplevert en dat wil elke on-getalenteerde figuur toch! Kijk maar naar al die "talenten programma's" waar iedereen zo nodig zijn of haar "5 minutes of fame" hoopt te scoren.

 

GJ

 

Link naar reactie
  • 0

Wat een onzin...

 

Kijk ook maar eens op CBS, daar staat mooi beschreven dat bijvoorbeeld het geregistreerd aantal misdrijven alleen maar afneemt. Wel neemt het onveiligheidsgevoel toe bij de Nederlander.

Dat is nou juist het erge dat gegoochel met cijfers. Zelf ken ik tientallen slachtoffers waarvan een aangifte geweigerd werd door de politie. Zelf is mij dat ook drie keer overkomen. Nadat een schoonmaakbedrijf een criminele uitzendkracht ( dat wisten ze van te voren...) mijn kantoor had laten "schoonmaken" bleken er diverse spullen ontvreemd te zijn. Daarna ben ik drie keer vergeefs bij de politie geweest. Aangifte indienen werd om onbekende redenen geweigerd.

Met een mes bedreigd door een fietsendief. Weer geen aangifte mogelijk. Toen hij een maand later weer in ons kantoor er met een laptop vandoor ging heb ik hem KO geslagen en ja wel hoor hij kon wel aangifte indienen.

Ik ken zelf iemand die door zijn buren met de dood werd bedreigd en nota bene achtervolgd werd tot in het politiebureau. Daar is hij in elkaar geslagen zonder dat de politie iets deed. Daarna is deze jongen ondergedoken. De politie is in veel gevallen al lang niet meer jouw beste vriend.

Ik ben het helemaal met Peter B. eens. Het asociale gedrag kom je overal in onze maatschappij tegen. Dat je aan jouw buren moet smeken om midden in de nacht niet zulke herrie te maken. Dat is toch van de zotte.

Verder ben ik het met de anderen eens dat de pers ook een heel kwalijke rol speelt. De telegraaf blaast veel zaken op en doet het vaak erger voor dan het is. Bovendien leveren zij een eenzijdig gekleurd beeld. De andere kant van het verhaal wordt nooit verteld. Ook geen stijl kwetst mensen op een haast psychopathische manier. Zij zetten verdachten met naam en toenaam en foto te kijk op internet. Ik vind nog altijd dat iedereen recht heeft op een beetje privacy. Dat had je in de jaren zeventig tenminste nog wel.

 

Link naar reactie
  • 0

Oke klopt dat somige mensen het steeds bonter maken maar ik vind ook dat er steeds meer mensen niks van elkaar kunnen hebben.

Ik woon in het centrum boven een twee tal cafe's en de overburen beginen al om half elf te bellen van overlast terwijl wij er recht boven wonen en wij nergens last van hebben.

Maar dan moet je ook niet in een centrum gaan wonen net als de mesnen die bij schiphol wonen je weet het van te voren als je daar gaat wonen.Dat je overlast kunt hebben.

www.erotiekspecialisten.nl

Link naar reactie
  • 0

 

Maar dan moet je ook niet in een centrum gaan wonen net als de mesnen die bij schiphol wonen je weet het van te voren als je daar gaat wonen.Dat je overlast kunt hebben.

 

Er is geen excuus te vinden voor dronken uitgaanders die de hele buurt wakker houden. Verder weet je nooit of je met nieuwe buren of een nieuw bestemmingsplan nog rustig kunt blijven wonen. Er bestaat in ons land allang geen garantie meer op rustig en ongestoord wonen meer. Stel je woont in een straat en er komt een nieuwe disco. Dan is het vaak met jouw rust gedaan. Dat is het allerergste. Eerst woon je ergens rustig en dan is dat plots afgelopen met nieuwe buren. Daarom zou het een goed idee zijn als er speciale woningen voor rustzoekers zouden worden gerealiseerd. Dat zou veel burenruzies voorkomen.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 287 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.