• 0

Hamburgerkraam beginnen

Hallo,

 

Ik zal me even voorstellen.

Ik ben richard hendriksen, 21 jaar en woon in veendam.

Ik zit al tijden met het plan in mn hoofd om een hamburgerkraam te beginnen.

Maar waar moet ik beginnen?

Wie heeft hier tips of ervaring mee?

Hoe zit het met de staanplaatsen ? (vergunningen bij buitenmarkt of staanplek centrum etc.)

Heb een keer vaag meegekregen dat je bij een buitenmarkt waar je stageld betaald weer geen vergunning moet hebben??

Hoe haal je de beste kwaliteit met de hamburgers?

Ik wil in het beging de kosten zo laag mogelijk proberen te houden.

Wie heeft er tips?

 

Groet richard

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

19 antwoorden op deze vraag

  • 0

Hoe zit het met de kwaliteit van de hamburgers?

Ik wil in het beging de kosten zo laag mogelijk proberen te houden.

 

Help me even herinneren dat ik nóóit hamburgers bij je koop ;)

 

Maar dit zijn vragen die je zelf toch moet beantwoorden, door gericht na te denken over je bedrijfsconcept Richard? Ik begrijp niet zo goed wat je bijvoorbeeld voor antwoord verwacht op je vraag hoe het met de kwaliteit van hamburgers zit? Of dat wij kiezen of je op een buitenmarkt moet gaan staan of in een winkelcentrum?

 

Volgens mij moet je eerst voor jezelf je idee eens goed uitwerken, dan kom je vanzelf gerichtere vragen tegen waarop je dan een gericht antwoord kunt zoeken.

Link naar reactie
  • 0

Hoe zit het met de kwaliteit van de hamburgers?

Ik wil in het beging de kosten zo laag mogelijk proberen te houden.

 

Help me even herinneren dat ik nóóit hamburgers bij je koop ;)

 

Maar dit zijn vragen die je zelf toch moet beantwoorden, door gericht na te denken over je bedrijfsconcept Richard? Ik begrijp niet zo goed wat je bijvoorbeeld voor antwoord verwacht op je vraag hoe het met de kwaliteit van hamburgers zit? Of dat wij kiezen of je op een buitenmarkt moet gaan staan of in een winkelcentrum?

 

Volgens mij moet je eerst voor jezelf je idee eens goed uitwerken, dan kom je vanzelf gerichtere vragen tegen waarop je dan een gericht antwoord kunt zoeken.

 

Ik bedoel met de vraag hoe het met de kwaliteit zit, hoe je betere kwaliteit krijgt. Sorry heb de vraag een beetje anders geformuleerd.

 

En met de staplaatsen op een buitenmarkt of bij een winkelcentrum bedoel ik de vergunningen etc.

Want hoorde een keer dat je op een markt waar je betaald weer geen vergunningen hoeft te hebben.

Link naar reactie
  • 0

Ik heb het ooit ook eens geprobeerd, toen was het zo dat een vaste plek niet te vinden was (vriendjes politiek) en ambulant het helemaal geen doen is.nl: als je aangehouden wordt door een klant mag je stoppen om te verkopen en dan rap weer doorrijden met je handeltje ,kansloos toen voor mij!

ja ,op een vrijmarkt of braderie mag het omdat je dan juridisch je toonbank tot aan de stoep mag hebben maar dan moet je wel een dealtje met bijv. de slager kunnen maken pfff

Ik heb mijn karretje toen naar turkije gebracht voor in een cafe van een vriend.

Jammer hoor want in het straatbeeld van NY zie je ze overal en dat is niet alleen leuk om te zien ,het is ook erg lekker wat mij betreft!

Het zal wel weer te leuk zijn voor Nederland!

Ik ben zeer benieuwd hoe je verhaal afloopt!

laat je het weten?

Succes gewenst! joop

www.restnrg.com

Link naar reactie
  • 0

En dan nog even iets leuks over mijn ,hamburgerproject'

Op een dag ging ik uittesten om te zien hoeveel hamburgers ik per uur kon bakken, ik kocht er een paar honderd in en begon te bakken op een drukke straat om uit te zoeken of het rendabel was om bijv. op Zandvoord te gaan staan voor veel stageld.

Al snel kwam de politie om me weg te sturen maar ik had als troefkaart dat ik niets verkocht maar ze gewoon weg gaf.

Inmiddels kan ik er wel om lachen maar het commentaar van de agent was: toch bent u aan het venten, u bent alleen een zeer slechte zakenman haha

(echt gebeurd) ;D

www.restnrg.com

Link naar reactie
  • 0

En dan nog even iets leuks over mijn ,hamburgerproject'

Op een dag ging ik uittesten om te zien hoeveel hamburgers ik per uur kon bakken, ik kocht er een paar honderd in en begon te bakken op een drukke straat om uit te zoeken of het rendabel was om bijv. op Zandvoord te gaan staan voor veel stageld.

Al snel kwam de politie om me weg te sturen maar ik had als troefkaart dat ik niets verkocht maar ze gewoon weg gaf.

Inmiddels kan ik er wel om lachen maar het commentaar van de agent was: toch bent u aan het venten, u bent alleen een zeer slechte zakenman haha

(echt gebeurd) ;D

 

Haha, leuk om zulke dingen uit de praktijk te horen!

Ik hou u zobizo even op de hoogte.

Ik wil deze week en volgende week inventarriseren en mijn plan van aanpak realiseren en dan die week erop de eerste spullen halen.

 

Link naar reactie
  • 0

Ja, ik bedenk me opeens het verjhaal van van der valk.die is gewoon begonnen.

Maar ja, dat was een andere tijd natuurlijk!

Het leuke van jou idee is dat je geen moeilijk ondernemersplan nodig hebt, gewoon een beetje sparen en hupsakee beginnen maar!

(als je een plekje hebt natuurlijk)

btw op de markt raad ik je het af want dan moet je meerdere dingen verkopen om rendabel te kunnen zijn en dan ga je aan je oorspronkelijke leuke idee voorbij!

Heb je al gedacht om jezelf te verhuren voor feesten van grote bedrijven ofzo?

Nou, even genoeg stof om over na te denken hoop ik.tot snel

en oh ja, ik ben JIJ hoor, u was m'n vader! ;)

www.restnrg.com

Link naar reactie
  • 0

Je wilt een kraam beginnen omdat je verwacht dat dat goedkoper is dan iets te huren.

 

Ik zou ook eens kijken in de buurt, of in Groningen, of je kortdurend iets kunt huren, om te verifieren of dat echt zo is. Er staat nu redelijk wat leeg, dus je kunt onderhandelen.

 

Misschien kun je ook een kleine ruimte regelen in een etalage ergens.

 

 

Als je op de markt wil staan, kun je eens met de marktmeester praten. En eens op http://www.cvah.nl/ kijken.

Link naar reactie
  • 0

Ik wil deze week en volgende week inventarriseren en mijn plan van aanpak realiseren en dan die week erop de eerste spullen halen.

 

Bedenk eerst wat voor inventaris je nodig hebt om op de juiste plaats te voldoen aan de vraag, voordat je iets gaat 'ophalen'. Op een evenement redt je het niet met 1 bakplaat, op een braderie wellicht weer wel...

Zodra je weet wat voor inventaris je nodig hebt, kun je je richten op een verkoopwagen. Of had je iets anders in gedachten i.p.v. een verkoopwagen?

Een verkoopwagen heb je in diverse maten en soorten, van low € xxxx tot high € xxxxx.

 

Momenteel ben ik ook bezig met een soort gelijk concept, echter dan een nieuw concept op de nederlandse markt. Ikzelf heb ondervonden dat het vinden van een geschikte kar toch behoorlijk pittig is. Vorig jaar heb ik een opknapper gekocht, helaas kwam ik erachter dat die verkoopwagen toch niet goed bij mijn concept past. Deze wordt binnenkort weer in de verkoop gezet en ondertussen wordt er flink rond gekeken naar een nieuwe(re) kar. Afhankelijk van enkele ontwikkelingen hoop ik dit jaar een nieuwe kar te kunnen aanschaffen, compleet naar eigen wens.

 

Vergeet ook niet dat je in het bezit moet zijn van een certificaat 'sociale hygiene'.

Vergunningen verschillen weer per gemeente.

 

Al met al genoeg te onderzoeken :).

Succes!

Link naar reactie
  • 0

Beste Richard,

 

Richt je eerst inderdaad op je standplaats(en), aan de hand hiervan kan je een inschatting maken hoe veel capaciteit jou

hamburger kar moet hebben. Zorg voor voldoende (koel/vriesruimte). Ga je de hamburgers bakken of frituren?

( Bakken vind ik persoonlijk lekkerder, maar met een frituur schep je weer meer mogelijkheden ( kroketten etc) maar dan

ga je al gauw de richting van een snack-kar op.

 

Ik heb zelf ruim 10 jaar ervaring met de snack-horeca in het drukke uitgaanscentrum van Noordwijk a/zee en er altijd

een hele beste boterham mee verdiend.

Maar voor jouw geldt: Kwaliteit verkopen en een goede plek!

 

Succes!

 

Jan

 

Link naar reactie
  • 0

Ik zit al tijden met het plan in mn hoofd om een hamburgerkraam te beginnen.

 

Als je niets van marktverkoop cq. staanplaatsen weet en niets van hamburgers, waarom wil je dat dan zo graag?

Ofwel: Waarom wil je een hamburgerkraam beginnen en geen stoffenhandel of vistoko of kaasverkoop om maar wat te noemen.

Wat is je motivatie voor juist dit plan?

Link naar reactie
  • 0

Hamburgers zoals die van de ons allen zo bekende Mc, dat is jouw maatstaf hoe het dus niet moet.

 

Zoek een sterk USP, of verbreed je assortiment. Alleen hamburgers? Word lastig denk ik. Stel jezelf eens de volgende vraag:

Als ik honger heb en ik loop op de markt, wanneer zou ik dan enkel en alleen voor een hamburger kiezen?

 

Je kunt het en beetje vergelijken met de vietnameze loempia, daar heb je er inmiddels duizenden van.

Maar kijk eens in de vitrine van zo'n kar, drinken, bapao en andersoortige snacks om de omloop op gang te houden.

 

Op zich kan jouw idee juist ook weer heel goed inslaan.

Maar dan moet je het koppelen aan een sterk USP. Denk eens aan zuiver biologisch vlees, een soort van super biologische hamburger, gemaakt van dieren die hebben geleefd als God in Frankrijk. ( ???Kan dat eigenlijk wel?)

Gebruik je sla en tomaten? Zelfde concept. Kijk of je in de buurt een hele goede slager kunt vinden met een grote naam, dan hobbel je mee op zijn al bestaande succes, onder het mom van:"onze biologische hamburgers van slagerij ....."

Als je mazzel hebt kun je het zelfs terugvoeren tot aan de boer waar het beest heeft geleefd.

 

Als je zo sterk biologisch insteekt, kun je ook rekenen op free publicity.

Zorg voor een sterke naam en logo, zoals Higherbridges al aangeeft, en zet het profi neer. Bram Ladage kan je daar alles over vertellen, toch? Zo ben je ook weer onderscheidend. Menig kar ziet er uit zoals alle andere, zonde van de ongebruikte exposure. Denk in dit verband aan ook bedrijfskleding en een knallende pay-off.

 

En verder moet je het gewoon gaan doen. Maar doe het vanaf dag 1 op de manier waaraan een ieder kan zien dat je erover hebt nagedacht. Frisse tent, frisse uitstraling, fris product en dan komt zelfs Jeroen Bakker bij je eten!

 

Succes

 

Groet,

Berend

 

Ondernemersbevlogenheid is passie vanuit realisme.

Link naar reactie
  • 0

Beste Richard,

Wij staan sinds een paar weken bij de gamma met hamburgers en braadworst en broodjes beenham

Je kan niet zomaar met koninginnedag meer staan met etenswaren, en ik ben op het idee gekomen om contact met

de Gamma op te nemen die een eigen terein hebt, je spreek dan gewoon af dat het personeel een broodje gratis krijgt als ze dan een broodje komen halen I.P.V staangeld te betalen, dat scheeld euro,s zo komen er maar twee per dag een broodje halen.

Nou wij zijn er zeer tevreden mee ?

Kom eens een weekend naar Gamma Velserbroek dan zal ik je de alles uitleggen hoe het werkt, en alles fijne kneepjes uit het vak te leren.

groetjes Fred

Link naar reactie
  • 0

Beste Richard,

Wij staan sinds een paar weken bij de gamma met hamburgers en braadworst en broodjes beenham

Je kan niet zomaar met koninginnedag meer staan met etenswaren, en ik ben op het idee gekomen om contact met

de Gamma op te nemen die een eigen terein hebt, je spreek dan gewoon af dat het personeel een broodje gratis krijgt als ze dan een broodje komen halen I.P.V staangeld te betalen, dat scheeld euro,s zo komen er maar twee per dag een broodje halen.

Nou wij zijn er zeer tevreden mee ?

Kom eens een weekend naar Gamma Velserbroek dan zal ik je de alles uitleggen hoe het werkt, en alles fijne kneepjes uit het vak te leren.

groetjes Fred

Beste Fred,

Ik zit momenteel in de VS, maar ben van plan om in juni 2013 terug naar NL te komen. Ik heb ook een idee voor een eetwagenje en was net begonnen met een onderzoek over vergunningen, enz. Ik wil weer in NL wonen naar vele jaren in de VS en omdat ik ouder ben, denk ik dat het moeilijk zou zijn om een baan te vinden dus daarom de eetwagen idee. Ik ga naar Rotterdam, maar als ik kans zou hebben om naar Velserbroek te gaan, kan ik even langs komen voor een beetje inlichting?

Groeten van Anja

 

Link naar reactie
  • 0

Beste Fred,

 

Sinds kort woon ik in Lelystad en denk erover na om hamburgers vanuit een kraam te verkopen. Ik vind jouw idee met de gamma erg leuk en zou graag een keertje bij je komen kijken om gedachten uit te wisselen. Mvg Lillian

 

Beste Lillian, welkom op HL. Je reageert op een jaren oud topic, dus of 'Fred' nog gaat reageren, lijkt mij onwaarschijnlijk. Maar als jij werkelijk de ambitie hebt om zoiets als een hamburgerkraam te beginnen, zou je het best eerst met de gemeente van gedachten kunnen gaan wisselen.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Je kunt morgen ook even bellen met het Gamma filiaal om navraag te doen en nu direct een persoonlijk bericht sturen naar HL-leden Richard of Fred. Ik ben wel benieuwd of ze nog bereikbaar zijn...

 

...hebben hamburgerbakkers trouwens een bijzondere aantrekkingskracht op dames? Begin love burger ofzoiets. ;)

 

In eigentijds Nederlands kun je ook Googlen op bijvoorbeeld 'hamburger foodtruck' voor aanbieders.

 

Inspiratielinks:

Foodtrucks Startpagina

Festival Trek

Proefpark Haarlem

Hamburger Festival

 

Worden op Lowlands ook hamburgers gebakken?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 147 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.