Cool Cucina levert authentieke Franse en Italiaanse gerechten en baguettes/panini in de omgeving Ede.
De Franse en Italiaanse keuken is altijd al een passie van mij geweest. Ik heb het dan niet over de laffe kant-en-klaar pakjes die we hier in de supermarkt zien ("bolognesesaus" mét tomaten zònder vlees bijvoorbeeld, belachelijk!), maar over de gerechten die je in Frankrijk of Italië voorgeschoteld krijgt.
De gerechten worden zelf gemaakt, zonder gebruik van pakjes of kant-en-klaar mixen. Dus: verse pasta, zelfgemaakte sauzen, uitsluitend verse groenten, vers vlees, verse kruiden, etc.
Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:
Naast koken (heel veel koken...) heb ik marktonderzoek gedaan, een ondernemingsplan gemaakt, KvK en belasting geregeld, administratiesysteempje gemaakt (heel simpel in Excel, maar het voldoet voor nu), marketingplan opgesteld, aanbod van de gerechten bepaald, HACCP-plan geschreven (gaat over de hygiene van je gerechten van inkoop tot uitserveren) en de website gemaakt.
Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:
Het is een bekend gegeven dat het eten bij die kleine bistro in de Provence of de osteria in Puglia altijd beter smaakt dan het Franse of Italiaanse eten in Nederland. Dit wordt vaak geweten aan het feit dat je op vakantie bent, en dat de ambiance ervoor zorgt dat het eten automatisch beter smaakt.
Hoewel ik het effect van de ambiance niet wil uitvlakken ben ik ervan overtuigd dat de bereidingswijze van de gerechten en het gebruik van verse ingrediënten het grootste deel van de smaak bepaalt. Mijn uitdaging is dan ook om mijn klanten te overtuigen dat mijn gerechten nèt zo smaken als in Frankrijk en Italië.
Daarnaast heb ik nog een groter doel: ik wil de eetcultuur van deze prachtige landen overbrengen op de Nederlanders. Oftewel: tijd nemen voor de bereiding, tijd nemen voor het genieten en kritisch zijn over je ingrediënten.
Hoe is dit anders dan bestaande concepten:
In de omgeving Ede zijn 24 cateringbedrijven, waarvan een drietal grote jongens. Zonder uitzondering bieden ze een waanzinnige hoeveelheid gerechten en buffetten aan. Ik heb altijd geleerd dat het beter is om specialist te zijn dan generalist, en er is nog maar één specialist qua catering in de omgeving: de Chinees.
De Franse en Italiaanse keuken is razend populair. Het voordeel is m.i. dat je iedere dag wel Frans of Italiaans kan eten om dat de keukens zo divers zijn. Dit in tegenstelling tot de Chinees: heerlijk, maar niet iedere dag...
Mijn concept onderscheidt zich door:
- Strakke focus op Franse en Italiaanse keuken, dit in tegenstelling tot het 'wij doen alles' aanbod van concurrenten
- Benadrukken van het gebruik van verse ingrediënten en zelfgemaakte gerechten (verse pasta bijvoorbeeld!)
- Naast het aanbieden van cateringdiensten ook een stukje 'onderwijs' c.q. entertainment op het blog
Wat voor feedback hoop je te krijgen:
Ik zou graag antwoord willen op een aantal vragen m.b.t. de website:
- Strookt de 'look & feel' van de website met het concept?
- Wordt alles goed getoond (heb wel cross-browser gechecked maar je weet het nooit...)
- Is het bestelproces duidelijk?
- En de belangrijkste vraag: zou je bij mij bestellen? Waarom wel/niet?
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
Dirk de Man
Dirk de Man
Omschrijving van je concept:
Cool Cucina levert authentieke Franse en Italiaanse gerechten en baguettes/panini in de omgeving Ede.
De Franse en Italiaanse keuken is altijd al een passie van mij geweest. Ik heb het dan niet over de laffe kant-en-klaar pakjes die we hier in de supermarkt zien ("bolognesesaus" mét tomaten zònder vlees bijvoorbeeld, belachelijk!), maar over de gerechten die je in Frankrijk of Italië voorgeschoteld krijgt.
De gerechten worden zelf gemaakt, zonder gebruik van pakjes of kant-en-klaar mixen. Dus: verse pasta, zelfgemaakte sauzen, uitsluitend verse groenten, vers vlees, verse kruiden, etc.
Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:
Naast koken (heel veel koken...) heb ik marktonderzoek gedaan, een ondernemingsplan gemaakt, KvK en belasting geregeld, administratiesysteempje gemaakt (heel simpel in Excel, maar het voldoet voor nu), marketingplan opgesteld, aanbod van de gerechten bepaald, HACCP-plan geschreven (gaat over de hygiene van je gerechten van inkoop tot uitserveren) en de website gemaakt.
Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:
Het is een bekend gegeven dat het eten bij die kleine bistro in de Provence of de osteria in Puglia altijd beter smaakt dan het Franse of Italiaanse eten in Nederland. Dit wordt vaak geweten aan het feit dat je op vakantie bent, en dat de ambiance ervoor zorgt dat het eten automatisch beter smaakt.
Hoewel ik het effect van de ambiance niet wil uitvlakken ben ik ervan overtuigd dat de bereidingswijze van de gerechten en het gebruik van verse ingrediënten het grootste deel van de smaak bepaalt. Mijn uitdaging is dan ook om mijn klanten te overtuigen dat mijn gerechten nèt zo smaken als in Frankrijk en Italië.
Daarnaast heb ik nog een groter doel: ik wil de eetcultuur van deze prachtige landen overbrengen op de Nederlanders. Oftewel: tijd nemen voor de bereiding, tijd nemen voor het genieten en kritisch zijn over je ingrediënten.
Hoe is dit anders dan bestaande concepten:
In de omgeving Ede zijn 24 cateringbedrijven, waarvan een drietal grote jongens. Zonder uitzondering bieden ze een waanzinnige hoeveelheid gerechten en buffetten aan. Ik heb altijd geleerd dat het beter is om specialist te zijn dan generalist, en er is nog maar één specialist qua catering in de omgeving: de Chinees.
De Franse en Italiaanse keuken is razend populair. Het voordeel is m.i. dat je iedere dag wel Frans of Italiaans kan eten om dat de keukens zo divers zijn. Dit in tegenstelling tot de Chinees: heerlijk, maar niet iedere dag...
Mijn concept onderscheidt zich door:
- Strakke focus op Franse en Italiaanse keuken, dit in tegenstelling tot het 'wij doen alles' aanbod van concurrenten
- Benadrukken van het gebruik van verse ingrediënten en zelfgemaakte gerechten (verse pasta bijvoorbeeld!)
- Naast het aanbieden van cateringdiensten ook een stukje 'onderwijs' c.q. entertainment op het blog
Wat voor feedback hoop je te krijgen:
Ik zou graag antwoord willen op een aantal vragen m.b.t. de website:
- Strookt de 'look & feel' van de website met het concept?
- Wordt alles goed getoond (heb wel cross-browser gechecked maar je weet het nooit...)
- Is het bestelproces duidelijk?
- En de belangrijkste vraag: zou je bij mij bestellen? Waarom wel/niet?
Alvast enorm bedankt voor julie tijd!
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/33556-startende-website-authentiek-franse-en-italiaanse-catering/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
19 antwoorden op deze vraag