• 0

Graag jullie mening over mijn webshop/merk in de sokkenbranche

Omschrijving van je concept:

Opzetten van een nieuw sokkenmerk in 3 landen.(Deze post gaat alleen over Nederland)

 

Website vindt je hier.

 

Het is in het buitenland een bestaand concept. Pogingen om het merk te kunnen gaan voeren in een aantal landen is op niets uitgelopen en daarna ben ik het concept zelf gaan uitvoeren.

Een sokkenmerk wat beschikbaar zal zijn in 36 kleuren in 3 modellen. We starten met 1 model in 28 kleuren en de totale collectie zal in Juli beschikbaar zijn. Kwaliteit gecombineerd met een lagere prijs dan vergelijkbare merken door middel van het wegnemen van alle tussenschakels. We kopen direct in bij een fabriek en verzorgen zelf de distributie online en naar de Retail.

 

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Meerdere fabrikanten bezocht en na vele testen voor de huidige in Portugal gekozen. De taalbarrière alsmede de grotere aantallen/kwaliteitsverschil hebben ons voor deze leverancier laten kiezen. De 36 kleuren zijn gekozen na het houden van diverse enquêtes en een eigen mening.

 

De fotografie heb ik zelf verzorgd. Het fotoshoppen heb ik wel uitbesteed.

 

Het inrichten/ontwerpen van de website heb ik samen met de ontwerper gedaan. De site bestaat uit diverse onderdelen die ik zelf goed vind op andere webshops en heb die geïntegreerd in onze website.

 

Diverse bloggers gezocht die wekelijks gaan bloggen voor ons. Dit zal zowel over sokken gebeuren maar ook over totaal andere zaken die wij leuk/belangrijk vinden. Zo wil ik websites/shops die mij erg aanspreken naar voren brengen door daar(niet gesponsord maar uit eigen wil) wat aandacht aan te geven.

 

Diverse media benaderd om vanaf de lancering aandacht te geven aan het merk.

 

Doordat we reeds wat aandacht op facebook hebben gekregen hebben zich een aantal grote retailpartijen zich gemeld en zijn we in onderhandeling om in die winkels verkrijgbaar te zijn. We beraden ons met welke ketens in zee te gaan daar we niet in alle winkels willen liggen.

 

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Een markt creëren voor ons idee,sokken in effen kleuren. We zullen zeker een markt moeten gaan maken voor onze producten daar er nu niet een soortgelijk aanbod is in Nederland. Ins ons concept zal Facebook e.d. een van de pijlers gaan worden en we hopen daarmee een fanbase te kunnen creëren die dermate betrokken is bij het concept dat zij zullen helpen het merk uit te bouwen.

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

Bestaande concepten bestaan vaak uit sokken die elk kwartaal wijzigen van model en kleurstellingen.

De bestaande Nederlandse websites op gebied van sokken vind ik erg druk en onoverzichtelijk. Ons merk biedt een assortiment aan wat jaren na te bestellen is en heeft niet elk kwartaal een andere lijn/ontwerpen. Tevens zal ons merk in zijn soort kwaliteit aan de onderkant van de prijsrange zitten en zich onderscheiden in de manier van verzenden en bestelgemak. Een soortgelijke sok met exact dezelfde specificaties kost euro 11 en bij ons euro 7.

 

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

- tips hoe ik de website functioneel kan verbeteren (layout, script, etc...)

- tips hoe ik de website inhoudelijk kan verbeteren

- Doorloop je het bestelmenu zonder onduidelijkheden

- foutmeldingen

- alle verdere feedback is welkom!

 

Mocht je een testbestelling willen plaatsen dan kan dat. Laat dat hier even weten zodat we de bestelling kunnen annuleren.

 

Graag de naam van de website niet vermelden in dit topic.

 

 

Punten die al onze aandacht hebben zijn :

 

-Vullen tekst kopje : wie zijn wij

-Wijzigen adresgegevens

-Engelse menutekst vertalen naar Nederlands in het blog gedeelte

-Toevoegen betaalmethode onder rembours

-aanvragen Thuiswinkel waarborg is in overweging

-invullen metagegevens

-SSL verbinding is aangevraagd

 

 

Alvast bedankt voor jullie mening!

 

Danny

 

 

 

Edit:

Ik ga niet op elke post direct antwoorden. Ik plaats alles in een overzicht en zodra er iets mee gedaan is,of er niets mee ga doen, koppel ik dat hier in stappen terug. Ben uiteraard ook wat afhankelijk van de tijd van de webdesigner.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0
Vertalen naar NL lijkt me niet verkeerd.

 

Eigenlijk wel grappig, op social media wordt de ene na de andere engelse term gebruikt, maar owee als er een engelse term niet vertaald wordt op een site.

Ik begrijp het, en ook weer niet.

 

Het heeft een beetje weg van:

Wie de verkoopprijs van een paar batterijen raad krijgt ze gratis?

Antwoord € 10,-

Helaas, dat is fout het goede antwoord is € 9,99

Met vriendelijke groet,

Hermes Ratgers

Link naar reactie
  • 0

 

Inderdaad,omzetten van 40k per maand met uitstekende marge is regelmaat. En dan alleen in Frankrijk.

 

Maar onderschat de kwaliteiten van die fransoos niet,uitstekende marketing wordt daar gevoerd...

 

Met 40 K omzet in de maand blijft er genoeg over voor een effectieve marketingcampagne, wat de pannekoek is voor de Horeca is de sok voor de textielbranche. ;)

 

Wanneer je de strepen in productie gaat nemen kan je ook denken aan de kleurencombinaties van studentenverenigingen en disputen waarmee je zowel de huidige leden als oud leden kan binden.

RetailAnalist en Adviseur Detailhandel | Zet winkels ( weer) op de rails.

Link naar reactie
  • 1

Dé actuele manier om sokken te tonen is m.i. toch in 3D met een gevormde voet. Half overlappend, of in paren met een linker- en rechtervoet. Ik zou toch proberen om een klein beetje fantasie in de webshop te krijgen.

 

36 = 6 x 6 rijen en kolommen.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Dé actuele manier om sokken te tonen is m.i. toch in 3D met een gevormde voet. Half overlappend, of in paren met een linker- en rechtervoet.

 

36 = 6 x 6 rijen en kolommen.

 

Groet,

 

Highio

 

Mwa, ik vind het op deze manier wel stijlvol en netjes eruit zien. Misschien nog (ja nog meer) duidelijk maken op andere plekken op de site dat het sokken zijn. Logo was een goede geweest.

 

Verder wil ik niet nog meer zeuren, maar je moet wel echt oppassen dat je niet teveel van de website overneemt. Het hele design, knopjes, fotografie, etc is op dezelfde manier gedaan. Ik zou dat als eigenaar van het andere bedrijf niet fijn vinden en er zijn vast wel manieren waarop hij het jou lastig kan maken.

 

Verander het icoontje van de sokken welke rechtstreeks is gekopieerd en speel misschien iets met je footer die ook hetzelfde is.

 

Absoluut niet om je te irriteren, maar ik vind dat er hier iets te makkelijk wordt gedaan over het, goed bedoelde, "jatten" .

Aan het broeden op een nieuwe startup...

Link naar reactie
  • 0

Dank voor de kritische blikken weer! Ik ga er weer mee aan de slag!

 

Bepaalde onderdelen van de Franse site hebben vaak een prijs gewonnen en werden op die manier goed in de picture gezet.De diverse onderdelen zijn veel vaker gebruikt op andere sites. Ik kopieer op een schaal waarvan ik denk dat het kan en waar ik het niet beter kan.

 

Is dat niet de prijs van succes?

 

Tevens heb ik helder in ts aangegeven dat het een bestaand concept is en ik delen van andere site heb gekopieerd. Doe niets stiekum.

 

Neemt niet weg dat ik er iets mee ga doen.

 

Danny

Link naar reactie
  • 0

Ik vind het een mooie site en erg uitnodigend om sokken te kopen op jouw site. Dat het concept niet helemaal nieuw is vindt ik ook geen probleem dan zou 80% van de bedrijven moeten stoppen..

 

De reden dat ik trouwens geen sokken bestelde is dat ik maat 48 heb ;D Misschien een goed idee om ook grotere sokken te gaan verkopen want heel veel mensen hebben tegenwoordig maat 47 tot zelfs 50.

Link naar reactie
  • 0

Ik zou de foto's op de homepage niet direct vervangen omdat het ondanks dat ik er niet direct sokken in herken het wel bijzonder mooie foto's vind.

Ik zou proberen op andere manieren duidelijker te maken dat je een sokken shop bent.

B.v. met ondersteunende slider bovenaan, met een goede duidelijke slogan of nog iets doen in de linker of rechter zij balk wat het direct duidelijk maakt.

 

Op product detail pagina zou ik dus wel naast deze mooie foto's ook voor de meer traditionele foto's kiezen (dus van elke sok meerdere plaatjes op de verschillende manieren)

Link naar reactie
  • 0

Doe iets (in de header) met een waslijn waar je al je sokken ophangt. Als je er dan over heen hovert zorg je dat de individuele sok iets groter word en aanklikbaar is cq doorverwijst naar de betreffende productpagina.

 

Met sinterklaas en kerst zou je er een paar gevulde sokken tussen kunnen hangen. Leuke actie daarbij zou kunnen zijn dat bij aankoop van x-sokken je een zak snoepgoed kado geeft...

Link naar reactie
  • 0

En nu ik toch bezig ben :

 

Als je een bericht in je blog plaatst zou ik de datums weghalen. Nu zie je gelijk hoe actueel het is, maar dat is alleen gunstig als je dagelijks of met een vaste interval nieuws te melden heb. Indien je de datums wel laat staan, doe dit dan in het Nederlands.

 

Ik zou de tekstpagina's wat meer vulling en kleur geven. Als ik bv over ons bekijk dan zou ik daar eventueel een foto van jezelf bij plaatsen. Maar in ieder geval een side bar zodat je pagina wat vulling krijgt. Er onder kun je ook nog een aantal aanbiedingen plaatsen.

 

Doe je ook acties met bepaalde kleuren? Bv oranje sokken in de aanbieding rond Koninginnedag of voetbal wedstrijden van het NL-elftal?

Link naar reactie
  • 0

 

De kans dat iemand 150 paar roze sokken in maat 39 wil kopen is natuurlijk niet zo groot.

 

 

 

Hoop het niet! Heb er namelijk maar 110 op voorraad ;)

 

Dé actuele manier om sokken te tonen is m.i. toch in 3D met een gevormde voet. Half overlappend, of in paren met een linker- en rechtervoet. Ik zou toch proberen om een klein beetje fantasie in de webshop te krijgen.

 

 

Groet,

 

Highio

 

Gaan we even in de groep gooien. Ik laat wat ideeen opmaken zodat ik beter een beeld kan vormen.

 

 

 

Verder wil ik niet nog meer zeuren, maar je moet wel echt oppassen dat je niet teveel van de website overneemt. Het hele design, knopjes, fotografie, etc is op dezelfde manier gedaan.

 

Verander het icoontje van de sokken welke rechtstreeks is gekopieerd en speel misschien iets met je footer die ook hetzelfde is.

 

 

Sokicoon is veranderd. Wel nog zelfde idee maar niet meer ''gejat''. Verder gaan we werken aan detailveranderingen maar dat heeft wat tijd nodig.

 

 

 

De reden dat ik trouwens geen sokken bestelde is dat ik maat 48 heb ;D Misschien een goed idee om ook grotere sokken te gaan verkopen want heel veel mensen hebben tegenwoordig maat 47 tot zelfs 50.

 

Staat absoluut in de planning de maatvoering flink uit te breiden. Ik heb er voor gekozen alles uit eigen middelen te financieren zonder bank en dat noodzaakt me om het rustig op te bouwen met maten.

 

 

Ik zou de foto's op de homepage niet direct vervangen omdat het ondanks dat ik er niet direct sokken in herken het wel bijzonder mooie foto's vind.

 

 

Dank je. Heeft ook echt heel veel tijd gekost aangezien ik alleen foto maakte met een Iphone en nu dus met een camera aan de slag moest...

 

 

Op product detail pagina zou ik dus wel naast deze mooie foto's ook voor de meer traditionele foto's kiezen (dus van elke sok meerdere plaatjes op de verschillende manieren)

 

Gaan we aan werken! De standaard voeten zijn besteld. Ook hebben we wat dagen gepland om de foto's in real life opnieuw te maken.

 

Leuke actie daarbij zou kunnen zijn dat bij aankoop van x-sokken je een zak snoepgoed kado geeft...

 

Snoepgoed zit nu al bij elke bestelling :)

 

 

 

En nu ik toch bezig ben :

 

Als je een bericht in je blog plaatst zou ik de datums weghalen. Nu zie je gelijk hoe actueel het is, maar dat is alleen gunstig als je dagelijks of met een vaste interval nieuws te melden heb. Indien je de datums wel laat staan, doe dit dan in het Nederlands.

 

 

 

Hele middag geprobeerd...Toch maar doorgegeven aan onze webdesigner.

 

 

 

Doe je ook acties met bepaalde kleuren? Bv oranje sokken in de aanbieding rond Koninginnedag of voetbal wedstrijden van het NL-elftal?

 

We hebben een leuke voetbal aktie voorbereid en Koninginnedag gaan we zeker de hele voorraad oranjesokken verkopen..

 

 

Dank allen weer, mijn TODO lijst via HL blijft alleen maar groeien in plaats van krimpen. En vandaag 3 pakketjes voor HL leden in mogen pakken!! Dank daarvoor!!

 

 

Danny

Link naar reactie
  • 0

Een leuk stuk over ons kopieergedrag op het webwinkelforum. We worden daar aardig afgekraakt.

 

Hier te lezen. Overigens een forum waar ik ook lid van ben en andere webondernemers ook wat probeer te helpen...

 

Danny

 

@ Linda

 

Thanks voor de melding :)

 

@ onze webdesigner

 

Als de bliksem aan de slag met de al ingeplande wijzigingen :)

Link naar reactie
  • 0

Waren toch meer mensen het eens met mijn opmerkingen ;)

 

Succes met het veranderen. Zou toch iets leuks verzinnen om de schade te beperken. Eventuele reactie bij webwinkelblog etc.

 

Ik een nette reactie geschreven op het artikel, moeten ze eerst de reactie gaan checken of ze het kunnen plaatsen....:)

 

Danny

Link naar reactie
  • 0

Een leuk stuk over ons kopieergedrag op het webwinkelforum. We worden daar aardig afgekraakt.

 

Hier te lezen.

 

Dat is nu niet echt de publiciteit die je wil hebben voor je webwinkel. :-\

 

Persoonlijk vind ik het stuk niet erg sterk geschreven. Weinig objectief en veel eigen mening. Maar goed, er zit natuurlijk wel een kern van waarheid in.

 

Heb je eigenlijk al een reactie van archiduchesse gehad?

Link naar reactie
  • 0

 

 

Dat is nu niet echt de publiciteit die je wil hebben voor je webwinkel. :-\

 

 

 

Ach, het risico van ons kopieer gedrag...Eigen schuld... Tis wel weer een link van een PR3 site ;)

 

 

 

Persoonlijk vind ik het stuk niet erg sterk geschreven. Weinig objectief en veel eigen mening. Maar goed, er zit natuurlijk wel een kern van waarheid in.

 

 

Het vreemde ervan vind ik dat ik gewoon deelnemer ben op zijn forum. Hij kent me dus gewoon en doet nu net alsof hij het van een twitteraccount heeft gehaald met 30 volgers...

 

 

 

 

Heb je eigenlijk al een reactie van archiduchesse gehad?

 

Enig mail contact gehad ja. 2 jaar terug pogingen gedaan het merk te importeren. Toen er voor gekozen het zelfde te gaan doen.

 

Over het copycat gehalte 1 mail gehad dat we 1 afbeelding gebruikte van hun. direct verwijderd uiteraard. Verder ziet hij er hetzelfde uit,verkopen we ook sokken,hebben we ook succes ,maar niks gecopy paste..

 

Danny

 

 

Link naar reactie
  • 0

 

Tja, en dan nog dat grapje over sokken die passen bij je All Stars...

 

Overigens is er niks mis met kopiëren. Menig grote formule is zo begonnen. Beetje lenen hier, beetje imiteren daar. Je groeit vanzelf uit elkaar wanneer je presentatie en product gaat afstemmen op de vraag. Rocket Internet in Berlijn doet niet anders. Bol.com is altijd een kopie van Amazon geweest, maar het is ook lastig om daar niet op te lijken als je vrijwel dezelfde producten verkoopt.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 165 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.