• 0

Afgeperst en bestolen door partner V.o.f.

Beste mensen,

 

Een extra anoniem account aangemaakt.

 

Heb sinds ruim 5 jaar een V.o.f.

Het begint steeds beter te lopen.

ik heb het van de grond af met boed zweet en tranen opgebouwd. Mijn partner bleek algauw vrijwel niets te doen maar wilde symbolisch graag betrokken zijn, een familie bedrijf.

 

Er zouden al is het voorlopig nog geen vetpot geen financiele problemen zijn als mijn partner geen probleem had gekregen. Hij blijkt sinds paar jaar (en de laatste tijd snel steeds ernstiger) verslaafd te zijn geraakt aan de cocaine, hij probeert te stoppen maar dat is erg moeilijk.

Hij heeft steeds meer geld opgenomen, en mij ook zeer geregeld op slechte momenten afgeperst en bedreigd. Waardoor we dingen wat ik heel erg vindt met een lagere prioriteit soms niet tijdig meer hebben kunnen leveren.

Hierdoor de nodige klachten en zefs een aantal aangiften of meldingen gehad (niet allen terecht, sommigen nog binnen de levertijd, gewoon paniek voetbal van een aantal clienten die elkaar online in een hetze opstookten) , waardoor de bank rekening (overigens zonder rechtszaak of bewijs, maar begrijpelijk) is opgeheven, wat mij nu zeer dupeert en ik een oplossing voor moet zien te vinden.

 

Om qua kapitaal te overleven hebben we de bank overigens niet nodig, geen krediet of schuld daar lopen ofzo. Maar puur om het geld van de webwinkel en winkel op te ontvangen en de inkoop te kunnen doen. Dat lost zich vast wel op met alternatieven (bezig met andere banken en betalingsvormen) maar het blijft naar en is nu een klap en heel moeilijk.

 

ik wil geen aangifte doen, en al sta ik nu inmiddels zelf als oplichter bekend omdat ik het gezicht van de zaak ben wat mij zeer veel pijn doet en ernstig schaad, ik wil niet hem naar voren schuiven als de ware schuldige.

 

Wat in een soortgelijke zaak hier overigens ook werd afgeraden door een Engel, Ruben.

ik wil mijn partner (ook) graag begrijpen, vergeven en steunen.

De partner ontkent zijn probleem niet meer en is nu bereid om hulp te zoeken en om een schuld bekentenis af te leggen en heeft er al een paar haastig (na taloze afpersingen uiteindelijk paar keer door mij geist) geimproviseerde getekend, en is bereidt om een door een jurist opgestelde te ondertekenen. Hij is bereidt om van eventuele "aandelen" zo die er al zijn af te zien. (is nooit iets op papier over gezet en dat is ook niet waar hij op uit is, hij ziet ook in dat ik alles vrijwel geheel alleen op gebouwd heb).

 

Een oplossing als ik het goed heb begrepen -?- zou zijn een officiele vordering op de partner (of ex partner), om het teveel aan opgenomen geld terug te betalen.

Hij zal niet veel terug kunnen betalen, misschien ca.100 per maand, maar dat heeft geen acute haast.

Dan heb ik (ook met het oog op het voorkomen van een procedure tegen hem en mij door een curator mocht het ooit zover komen, wat ik hoop en denk te kunnen voorkomen) aantoonbaar op papier dat alles financieel officieel rechtgetrokken wordt. In de andere zaak werd dat als ik het allemaal goed begrepen heb ook geadviseerd door Ruben. (Ik ben overigens autodidact.)

 

ik betaal inmiddels zoveel mogelijk gedupeerde clienten terug, helaas gaat dat niet inneens, maar dat loop ik spoedig in. Dat komt omdat het wel goed loopt (al heb ik dat niet inneens, mede door ziekte, was zelf ziek geworden, niet alleen door dit, maar komt goed) en daar even tijd voor nodig) komt allemaal wel goed, dat is het punt niet.

 

Het gaat er vooral om dat ik aantoon dat het niet aan mij lag, dus dat ik mij nu goed indek mocht er een rechts zaak of faillissement van komen. Dat ik niet wordt aangezien voor de oplichter, dat het aantoonbaar niet aan mij ligt en ik duidelijk er alles aan gedaan heb om het recht te trekken. Nogmaals hij is volledig bereidt daaraan, aan een bekentenis mee te werken. Wil voorkomen dat hij door zijn probleem wat officieel een ziekte is, de petoet indraait, dit moet anders op te lossen zijn, zeker omdat hij zijn best nu doet (al lukt het nog niet helemaal) en mee wil werken.

 

Wat is nu het beste, zelf uit de zaak stappen (alleen zal hij vrijwel direct zinken), of hem eruit laten stappen ? Wat behalve symbolisch in het licht van het familie bedrijf geen probleem is omdat hij niets dan lasten meebracht.

Of beiden stoppen ?

Ik wil de zaak niet graag opgeven, het is mijn kindje, bloed zweet en tranen en ze heeft de nodige potentie, zeker zonder hem, opgeven zou zonde zijn. Als het moet moet het en ik vindt het ook weer niet heel erg om met een schone lei opnieuw te beginnen, maar dat is weer zonde van wat ik aan verder wel goede naam en Seo enzo heb opgebouwd. (heb een grote website veel aan geschreven en geplaatst met inmiddels afhankelijk van het seizoen ca. 10 a 20.000 bezoekers per maand en een redelijke hoeveelheid bestellingen per maand, dat zal alleen maar groeien).

 

Als ik doorga, kan ik dan mijn naam voldoende zuiveren (mij lijkt van wel zodra men ziet dat het dan meteen helemaal goed gaat), en in welke rechtsvorm zou het dan het beste verder kunnen ?

 

Er is behalve een kleine maar voor mij belangrijke collectie aan show modellen geen kapitaal, dat is zal wel als hij de boel niet meer uitholt en ik echt kan gaan investeren en groeien gestaag komen de komende jaren. (heb het de eerstkomende jaren niet over hele grote cijfers, maar redelijk, voor mij prima, ik ben er erg trots op. Uiteindelijk kan het steeds groter worden.

Het is nu zo dubbel, de omzet is steeds verder gestegen, maar merk er zo weinig van, het lijkt allemaal zo problematisch, dat komt puur door hem. Zodra dat opgelost is en ik na alle ellende en ook ziekte hierdoor de administratie etc. weer heb ingelopen en bij ben (wat ook stuk makkelijker is als er na zijn vertrek algauw geld vrijkomt en anders doe ik het zelf) dan is the only way up).

 

Wat het beste te doen, wat heb ik voor vakman met sociale feeling (die begrijpt dat ik mijn venoot niet wil nekken, geen aangifte wil doen, maar wel een bekentenis en contract of vordering of wat dan ook op kan stellen indien nodig om mij juridisch in te dekken) en echte juridische bedrijfs kennis die weet wat ik nou verder het beste kan doen stoppen of doorgaan etc. weet iemand hoe dat heet, of weet iemand een betaalbare of wat fantastisch zou zijn vrijwel vrijwillige expert ? Heb voorlopig geen geld door de hele toestand, maar kan ook in een regeling.

 

Het liefst hoor ik hier al een beetje wat het beste te doen aan te nemen stappen, wat misschien de mogelijkheden en te nemen maatregelen zijn. Erg dankbaar en opluchtend als jullie vast een beetje willen meedenken. ik kan waarschijnlijk pas morgen weer reageren.

 

Quote maar liever niet de hele boel.

Dank voor het lezen en meedenken.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

11 antwoorden op deze vraag

  • 0
Hij blijkt sinds paar jaar (en de laatste tijd snel steeds ernstiger) verslaafd te zijn geraakt aan de cocaine, hij probeert te stoppen maar dat is erg moeilijk.

Hij heeft steeds meer geld opgenomen, en mij ook zeer geregeld op slechte momenten afgeperst en bedreigd.

 

Niet verder lezend dan dit: direct alles verbreken, bankpasjes blokkkeren, ectetera en onmiddelijk aangifte doen. Je bent niet goed bij je hoofd als je dit laat voortduren.

 

Ja, is bot, maar dat is soms wat je nodig hebt als je geleidelijk een berg shit in bent gerold. Kappen met die onzin, zo snel mogelijk.

Link naar reactie
  • 0

Zie dit indrukwekkende vergelijkbare topic waardoor ik denk dat dat niet de enigste optie is ;

[Off topic]

 

Rillingen op mijn rug. 3 in memoriams onder elkaar :'( :'( :'(

Inhoudelijk overigens 1 van de 3 beste - wellicht zelfs de allerbeste- post op Higherlevel ooit.

En in ieder geval de meest gewaardeerde!

 

[/off topic]

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 0

Ja ik bidde, verzocht om een Engel, begon toen te lezen, zoeken naar een vergelijkbare situatie en stuite hierop, helaas is dat verzoeken om een engel, boven wat al te letterlijk genomen, ik was ook erg onder de indruk van Rubben zijn geweldige bijdrage en zat ook helemaal stuk toen ik hem in een PM wilde benaderen en daar erachter kwam.

En vervolgens die andere 2 er nog onder...

 

Kreeg echt het idee dat degenen die zo intensief alles van zichelf voor anderen, zelfs vreemden, geven zoals Ruben deed dat die zichzelf zo uitputten zoveel geven dat ze het niet overleven... Ja zeer zeer indrukwekkend, het hield ook niet op de in memorians eronder... 3 vlak onder elkaar, het leek geen toeval meer, zit nu weer helemaal stuk. :'( :'( :'(

En Ruben wat een reactie, wat een menselijk mens, enorm kundig, alles gaf hij, wat een Engel.

Diep respect.

 

Link naar reactie
  • 0

Hoop wel nog op een inhoudelijke reactie op mijn vragen.

Wat het beste te doen, wat heb ik voor vakman met sociale feeling (die begrijpt dat ik mijn venoot niet wil nekken, geen aangifte wil doen, maar wel een bekentenis en contract of vordering of wat dan ook op kan stellen indien nodig om mij juridisch in te dekken) en echte juridische bedrijfs kennis die weet wat ik nou verder het beste kan doen stoppen of doorgaan etc. weet iemand hoe dat heet, of weet iemand een betaalbare of wat fantastisch zou zijn vrijwel vrijwillige expert ? Heb voorlopig geen geld door de hele toestand, maar kan ook in een regeling.

In de geest van Ruben en zijn inspanningen voor Roy: neem contact op met een goede advocaat, zoals Steven Kroesbergen (ik heb het sterke vermoeden dat Steven ook de advocaat in kwestie was bij de Case van Ruben/Roy)

Maar: eerlijkheidshalve, het is niet reëel noch fair te verwachten dat deskundige één op één hulp gratis kan.

 

Laat dat je vooral niet weerhouden om contact op te nemen, maar je zult daarin/daarvoor toch soms pijnlijke offers moeten plegen (ik heb voor de financiering van een advocaat voor een conflict destijds mijn auto verkocht... deed even pijn, maar achteraf bezien wel een hele goede en verstandige keuze!)

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 0

Ik verwacht dat ook niet, maar hoop daar wel op gezien de situatie, soms zijn er ervaringsdeskundigen die b.v. gepensioneerd nog vrijwillig advies geven of misschien instanties of gesusidieerde bureau's die dat doen, of vrijwillige reuzen maar in elk geval iemand waar een afbetalingsregeling mogelijk is.

 

Ik heb helaas geen auto anders had ik die graag (al begrijp ik dat dat geen lolletje was) ook opgeofferd.

Ik heb ook geen huis, hypotheek of wat dan ook. Alleen de webwinkel die misschien nog iets van waarde heeft, en mijn kleine collectie na bestelbare show modellen (geen auto's haha).

 

Het is al een kleine collectie, de show modellen worden zelden verkocht, dan hol ik de collectie ook meteen ernstig uit, omdat alleen de paar betere modellen misschien nog te verkopen zijn en ik dan meteen niets meer kan. (kwaliteit van showmodellen gaan echter door blootstelling aan licht en de handen van clienten achteruit, dus men besteld liever nieuw na).

 

Zodra mijn partner niets meer kan of doet (waar we nu mee bezig zijn om alles officieel te scheiden) dan krijg ik weer wat lucht, wat afspraken met potentiele clienten in het vooruitzicht (en volgens de statistieken) en al moet ik daar een inhaalslag mee maken zoals rekeningen en clienten terug betalen, de reddende jurist of kundige adviseur heeft tezamen met de clienten en wat schuldeisers terug betalen vanzelfsprekend prioriteit. Dus helemaal mee eens.

 

Reuze dank voor de tip over de goede advocaat Steven Kroesbergen. Ik ga daar achteraan.

 

Brainstormen, gedachten en adviezen blijven van harte welkom.

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Beste Bon Bon,

 

Het is van het allergrootste belang (zoals al aangegeven: met verslavingsproblematiek in het spel) om persoonlijk 'harT' te vervangen door zakelijk 'harD'. Met een verslaafde valt namelijk persoonlijk niets af te spreken, op diens toezeggingen en zelfs handtekeningen kun je echt niet rekenen.

 

Je moet (ja, je moét) je gewoon in die zakelijke hardheid bij laten staan, want daar ligt het dwingende van 'vreemde ogen' zonder persoonlijke betrokkenheid, waar jij dat nog wel bent.

 

Wat je zelf kunt doen, is de partner in alle mogelijke vormen afsluiten voor toegang tot geld of andere zaken die kunnen bijdragen aan het bevredigen van de belangrijkste behoefte, de bevrediging van de verslaving. Dat is echt moeilijk, maar je zou de partner zelfs aan het tuinhek al moeten weren en de schade via een deskundige laten verhalen.

 

Succes en groet,

 

Hans

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

ik wil geen aangifte doen, en al sta ik nu inmiddels zelf als oplichter bekend omdat ik het gezicht van de zaak ben wat mij zeer veel pijn doet en ernstig schaad, ik wil niet hem naar voren schuiven als de ware schuldige.

Voor aangifte heb je hard bewijs nodig. Dat is in dit soort situaties bijzonder ingewikkeld.

 

Verder zijn jullie beiden hoofdelijk aansprakelijk.

https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=47;action=display;threadid=53656

 

Een schuldige kan je niet beschermen. Enig begrip kan je kweken door te vertellen dat je zelf dom bent geweest met deze man samen te werken. Hij jou in vertrouwen heeft beschaamd en jou met de gebakken peren laat zitten.

 

Verbreek de zakelijke banden en check dit juridisch en met je accountant.

 

Ik wil de zaak niet graag opgeven, het is mijn kindje

Hoe beter het puin ruimen lukt hoe groter de kans op voortbestaan.

 

Als ik doorga, kan ik dan mijn naam voldoende zuiveren

Dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Zo lang jij ervoor zorgt dat jou niets meer te verwijten valt is die kans groter. Daarvoor zul je integer en open moeten opereren.

 

Probeer met (juridische)hulp en je accountant dat de junk meewerkt aan het voortbestaan van jouw bedrijf.

https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=47;action=display;threadid=48792

 

Als die junk jou daarmee helpt dan pas kan je die junk weer helpen met een zinvol destructieloos leven.

Link naar reactie
  • 0

Ik verwacht dat ook niet, maar hoop daar wel op gezien de situatie, soms zijn er ervaringsdeskundigen die b.v. gepensioneerd nog vrijwillig advies geven of misschien instanties of gesusidieerde bureau's die dat doen, of vrijwillige reuzen maar in elk geval iemand waar een afbetalingsregeling mogelijk is.

 

http://www.ondernemersklankbord.nl doet dat soort dingen. Zij werken met oud-ondernemers. Je doneert 100 euro voor het advies, of meer als je dat waard vindt.

 

Ik heb zelf wel eens ingeschakeld. Mijn ervaring was dat ondanks dat ze beloofden binnen twee dagen te reageren, het iets van een maand duurde voordat die reactie er kwam. Het advies was welkom, bestond volgens mij niet uit iets wat ik zelf niet al had bedacht, maar een derde helpt natuurlijk wel alles door een andere bril te bekijken.

 

Voor datzelfde akkefietje heb ik uiteindelijk een advocaat ingeschakeld, en een voordeel van zo iemand is ook dat die dingen tegen de tegenpartij zegt die jij misschien wel wil, maar niet durft of kunt zeggen.

 

Ik wil mijn partner (ook) graag begrijpen, vergeven en steunen.

 

Dat misschien even op een laag pitje zitten. Niet dat het niet belangrijk is, maar je kunt niemand helpen als je niet eerst jezelf helpt.

 

De partner [...] is nu bereid om hulp te zoeken.

 

Dat weet je niet, tenzij je als enige mens het vermogen hebt gedachten te lezen. Ga bij dit soort zaken of op wat er concreet ondernomen is, niet op wat men zegt te gaan ondernemen.

 

Succes en sterkte!

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
  • 1

Heftige shit, knap dat je het allemaal op weet te schrijven.

 

1-ik vermoed dat jullie allebei hoofdelijk aansprakelijk zijn, mocht de zaak op de fles gaan. Dan kun je met getekende schuldbekentenissen komen, die hebben alleen tussen jullie twee enige betekenis, een leverancier haalt het geld gewoon waar het zit. Maar een Steven of een andere advocaat weet hier meer van.

 

2-mijn ervaring met verslaafden is beperkt, maar niet nihil. "rock bottom" is het sleutelwoord, heb ik geleerd. Veel verslaafden vinden de weg omhoog pas weer als ze echt, echt niet meer lager kunnen zinken. Ik heb het idee dat jouw partner nog niet op dat punt is aangekomen. Jij kan en wil je partner niet omlaag trappen, maar je kunt wel een veilige afstand bewaren, zowel financieel als emotioneel. Dat wil niet zeggen dat je het contact moet verbreken of zoiets, maar laat je niet meesleuren en laat je niet in onveilige situaties brengen.

 

Vooral de uitspraak "is bereid hulp te zoeken", toen kwam het stoom me uit de oren en stond ik hier bijna schreeuwend op tafel. Bijna hè ;-) Hij heeft dus nog steeds geen hulp gezocht. Mijn ervaring (die zeker niet bestaat uit een representatieve steekproef, asjeblieft zeg) is dat als de verslaafde nog geen hulp heeft gezocht, hij nog niet op de weg terug is. Als ie één keer hulp heeft gezocht, zal ie waarschijnlijk nog een keer een "terugval" beleven. (Understatement van jewelste). En dan nog een.

 

Loskomen van een verslaving is een prestatie die voor velen grenst aan het onmogelijke. Ik wens jou en je partner echt toe dat het gaat lukken.

Ik denk dat je je partner helpt door samen met hem de schade die hij aan jouw onderneming toebracht (en toebrengt) zoveel mogelijk te beperken.

Mijn insteek zou dan ook zijn:

- VOF beëindigen per 31-12-2014, per 1-1-2015 is dat jouw eenmanszaak

- schriftelijke beëindigingsovereenkomst, met daarin

- waardebepaling onderneming

- welk deel heeft je partner recht op

- verrekenen met opgenomen privé-opnames afgelopen jaren

- resteert een vordering van jou op je partner, en die leg je vast en daar tref je een regeling voor. Al is het een tientje per maand, dat is voor hem een offer en voor jou "een steentje bijdragen".

 

Overigens onder het voorbehoud dat de zaak écht levensvatbaar is. Daar lijk je zelf érg van overtuigd, daar zou ik dan ook een professional een paar woorden over laten zeggen.

 

Succes, en hulde voor je positieve houding, ook naar je zakenpartner toe.

 

Op 20 juli 2016 ontvingen wij het trieste bericht dat Marcel is overleden.

Marcel was een meer dan gewaardeerd deelnemer aan ons forum ! We zullen hem missen!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 202 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.