• 0

website en logo

Ik ben van plan een webwinkel te starten maar ik heb geen ervaring in het opzetten van een website. Ook moet ik een bedrijfslogo maken maar ik heb geen software hiervoor. Ik heb geen financiele middelen om een duur reclame bureau in te schakelen heeft iemand een tip? Ik heb overigens wel leuke plaatjes gezien op het net maar mag je die gebruiken of krijg je dan gedonder i.v.m. copy right enzo.

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Zoek even rond op dit forum, dan worden al je vragen beantwoord. In het kort:

 

Een webshop kun je maken op basis van gratis open source software. Zie dit topic.Of je kunt je aansluiten bij een initiatief als MijnWinkel.nl.

 

Logo: je kunt zelf wat maken met gratis online te downloaden software. Toch is een goede webshop gebaat bij een goed, herkenbaar logo, dus daar zou ik niet op besparen. Op plaatjes van anderen berust copyright inderdaad, dus die mag je niet kopiëren.

 

Vergis je niet, een webshop opzetten is niet makkelijk. Als je neit bereid bent er in te investeren, moet je jezelf serieus afvragen of het je wel wat zal opleveren.

Link naar reactie
  • 0

Zoek even rond op dit forum, dan worden al je vragen beantwoord. In het kort:

 

Een webshop kun je maken op basis van gratis open source software. Zie dit topic.Of je kunt je aansluiten bij een initiatief als MijnWinkel.nl.

 

Logo: je kunt zelf wat maken met gratis online te downloaden software. Toch is een goede webshop gebaat bij een goed, herkenbaar logo, dus daar zou ik niet op besparen. Op plaatjes van anderen berust copyright inderdaad, dus die mag je niet kopiëren.

 

Vergis je niet, een webshop opzetten is niet makkelijk. Als je neit bereid bent er in te investeren, moet je jezelf serieus afvragen of het je wel wat zal opleveren.

 

ja ik ben ook bereid te investeren. Maar ik vroeg me alleen af of het mogelijk was om zelf een website op te kunnen zetten of dat het toch verstandiger is om een professioneel bedrijf in te schakelen. En wat betreft het logo heb ik zelf goede ideeen alleen weet ik niet hoe ik dat op de computer kan uitvoeren dus vandaar.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Hang een advertentie op bij een kusntakademie, of bel een van de docenten grafische vormgeving daar. Vaak willen studenten graag hun portfolio opbouwen met wat werk voor klanten, en doen ze voor een schappelijk bedrag of een kratje bier aardig wat werk. Je krijgt dan feedback op jouw ideeen, iets waar ideeen zelden slechter van owrden, en je werkt met iemand die veel beter is met de computer dan jij blijkbaar. Een goed logo levert je wat op: een slecht logo kost je alleen maar....

 

er zijn trouwens al bedrijven die een logo ontwerpen vanaf ca. 100 euro.... (googlen op 'slecht logo' )

Link naar reactie
  • 0

Ik ben het met Nonex eens; studenten genoeg in Nederland die tegen een lagere prijs iets voor je in elkaar willen zetten. Een advertentie op marktplaats kan daar misschien ook bij helpen. Wees alleen wel specifiek in je opdracht. Je kunt ook zelf aan de slag gaan maar als je er verder weinig verstand van hebt verwacht ik niet dat je daar het beste resultaat uit zult halen. Een webwinkel moet wel degelijk goed in elkaar zitten en goed werken wil het echt lopen....

Dus investeren is hier zeker een must. Ik weet natuurlijk niet wat je product(en) zal/zullen zijn maar je zult vast niet de eerste zijn?

 

Succes!

Link naar reactie
  • 0

Het opstarten van een webshop is inderdaad niet zo even gebeurd. Je kunt het op verschillende manieren doen:

 

----

1. Je koopt een pakketje in de winkel. (bv. Dixons) waardoor je vrij eenvoudig iets op het internet hebt.

 

voordelen:

- Goedkoop

- eenmalig een bedrag kwijt (excl. webhosting)

- snel te realiseren

 

nadelen:

- komt meestal erg goedkoop over

- Standaard templates/mogelijkheden

- geen maatwerk mogelijk

- zelf webhosting regelen

 

----

 

2. Je meld je aan op bij een webshop service, waarbij alles voor je wordt geregeld. (design, webhosting etc) Zoals www.mijnwebwinkel.nl of www.biedmeer.nl.

 

voordelen:

- Relatief goedkoop

- Je hoeft (meestal) geen webhosting te regelen

- Snel te realiseren

 

Nadelen:

- Maandelijks geld kwijt

- Standaard templates/mogelijkheden

- Maatwerk is erg lastig of kost veel geld

 

---

 

3. Je laat een complete webshop ontwikkelen bij een webdesign bedrijf. Die dus alles van a tot z regelt. (dat zou evt. ook een student kunnen zijn, die zijn zeer zeker goedkoper, alleen studenten hebben natuurlijk ook weer nadelen ipv een bedrijf)

 

voordelen:

- Je kunt alles in de webshop zetten hoe je dat zelf voor ogen hebt

- Alles wordt geregeld

 

nadelen:

- Kost veel tijd om op te zetten (moet ontwikkeld worden)

- Meestal vrij prijzig.

 

Maar het belangrijkste van een webshop is naar mijn idee de naamsbekendheid. De webshop kan er nog zo gelikt uit zien, zonder bezoekers verkoopt het niet! Daarvoor kun je bijvoorbeeld gebruik maken van GoogleAdwords, banners of uiteraard de traditionele marketing.

 

Het logo kun je inderdaad vrij goed regelen met een student of iemand die dat voor zijn hobby doet zoals Lind@tje en Nonex dat aangegeven hebben. Mensen zijn daar zeker toe bereid.

Link naar reactie
  • 0

Zoals ik al eens eerder heb aangegeven: je moet je site vooral zien als een investering en dat klinkt wellicht wat zwaar maar je moet het imho zien met het oog op je verwachte inkomen. Als je serieus zaken wilt doen, zul je serieus eea op moeten zetten en moeten zaken als zaak, marketing en site in elkaars verlengde liggen.

Mbt een website kun je natuurlijk gebruik maken van enorm veel templates die her en der beschikbaar zijn en zo kun je ook weer ideeen opdoen voor een wat meer specifiek logo oid.

Uit t leven gegrepen: voor een klant heb ik eens snel een voorbeeld-website in elkaar gedraaid voor de 'look en feel' op basis van een template en vervolgens is zijn ontwerper op basis van die template verder gegaan omdat ze die zo leuk vonden.

Ga eens met een serieus bedrijf praten (kost meestal nix, tenminste bij mij ;) ) en zo kom je op ideeen. Maak een serieuze analyse van je zaak, markt en verwachtingen en zet dan je koers uit.

 

Ciao

GJ

Link naar reactie
  • 0

www.mijnwebwinkel.nl

Bedoel je niet www.mijnwinkel.nl?

 

@TS: Je kunt natuurlijk ook even rondvragen bij een aantal webdesignbureaus (bijvoorbeeld hier op HL is er al een aantal). Het voordeel van een webwinkel op maat is dat je dan een ontwerp op maat hebt, passende bij de huisstijl.

 

De aanbieders van standaard webwinkels bieden geen uniek ontwerp en vaak zijn die webwinkels ook niet geschikt voor elke browser. En wil je er iets extra's bij, dan kan dat meestal niet.

 

Ook vraag ik mij af of de standaard webwinkels op den duur wel goedkoper zijn, kijkende naar hun maandbedrag.

 

Succes met de zoektocht :)

Link naar reactie
  • 0
Ook moet ik een bedrijfslogo maken maar ik heb geen software hiervoor. Ik heb geen financiele middelen om een duur reclame bureau in te schakelen heeft iemand een tip?

 

er lopen genoeg grafici rond op dit forum. dus vertel iets meer over je bedrijf en je ideeen, en beloof een zak echte vlaamse patatten aan degene op dit forum die het mooiste logo voor je maakt.

 

[spam]

hele mooie, complete en gratis grafische software vind je op http://www.gimp.org/

[/spam]

Link naar reactie
  • 0
- Ik heb geen financiele middelen om een duur reclame bureau in te schakelen

- producten die ik uit de lage lonen landen zoals China importeer

- Ik ben een alleenstaande mamma

 

Waar denk je dat de babykleding die nu in de winkel (goedkoop) geproduceerd wordt? Heb je enig idee wat de kosten en benodigd kapitaal zijn om een container met die kleding over te laten komen? Weet je hoeveel tijd er nodig is om zoiets te gaan runnen? Heb je al eens gezocht op Internet hoeveel andere online aanbieders er al zijn? Denk je naast die bedrijven bestaansrecht te hebben?

 

Met alle respect voor jou/je idee maar als je op bovenstaande antwoorden nog geen goed antwoord weet te geven (en die indruk krijg ik) lijkt me je logo wel het minst belangrijk om mee bezig te zijn.

 

[edit]Zie net dat je ook vragen aan het stellen bent over importeren. Hulde en ga zo door! Het bevestigt wel mijn idee dat je aan het begin staat van het grote avontuur en je logo dus nog zeker niet je hoogste prioriteit is. Helder krijgen wat er allemaal bij komt kijken lijkt me een stuk belangrijker[/edit]

Link naar reactie
  • 0

 

Als je echt van plan bent babykleding te importeren, zorg er dan voor dat je alles goed op een rijtje hebt staan. Als je kleding zou willen importeren, dan moet je naar China toe om te kijken wat er mogelijk is. Dat moet je in het begin echt zelf doen. Dat is de enige manier om controle te houden. Je handel moet vooraf betaald worden, anders wordt er niets geproduceerd. Alle monsters voor de zomer 2006 worden op dit moment gemaakt. Je verkoop is maar twee maanden. Dan gaat alles de uitverkoop in. Kortom, er moet een hoop geregeld worden. Ik neem aan dat je dat allemaal al geregeld hebt, anders zou je geen vragen hebben gesteld over je website en logo ( dat komt meestal als laatste ).

 

Ik heb familie in de baby branche. Zij zijn gestopt met importeren van baby kleding. Twee keer te late levering gehad. Ze zijn de babymeubels ingegaan. Met succes.

 

De eerste online horecawinkel

www.budgethoreca.nl

Link naar reactie
  • 0

Vraag eens een offerte aan bij bedrijf X Die jongens zijn niet heel erg duur, maar wel goed.

 

Ik zie op hun site niets staan over webshops noch logo ontwerp. Ben je aan het spammen of erg enthousiast over deze club? In het laatste geval kun je dat onderbouwen (liefst met relevantie m.b.t. dit draadje)?

 

[edit]vanwege het uitblijven van onderbouwing heb ik de link naar het genoemde bedrijf maar verwijderd[/edit]

Link naar reactie
  • 0

Weet inderdaad ook niet na 3 berichten wat je al dan niet al gedaan hebt. Schreef dan ook 'krijg de indruk dat'. Maar je bent blijkbaar erg goed/druk bezig! En ik zat dus verkeerd met mijn indruk ;)

 

En nu weer terug naar het topic 'website/shop en logo'

Link naar reactie
  • 0

Ik ben ook zeer benieuwd naar een veilig en betrouwbaar betalingssysteem via internet. Ik denk mijn keuze te maken uit bibit of triple deal payment.

Ik lees echter veel goede dingen over mijnwinkel.nl. Ik vraag mij echter af welke extra service mijnwinkel biedt boven triple deal payment. Mijnwinkel werkt namelijk via triple deal payment, voor zover ik weet. Wat is hun toegevoegde waarde? Waarom kiest iemand voor mijnwinkel en niet voor triple deal? Wie weet dit. Welke ervaringen hebben jullie met 1 van deze, of andere aanbieders?

Bedankt.

Link naar reactie
  • 0

Weet inderdaad ook niet na 3 berichten wat je al dan niet al gedaan hebt. Schreef dan ook 'krijg de indruk dat'. Maar je bent blijkbaar erg goed/druk bezig! En ik zat dus verkeerd met mijn indruk ;)

 

En nu weer terug naar het topic 'website/shop en logo'

 

;) maar heb jij nog tips

Link naar reactie
  • 0

maar ik weet niet of ik dat plaatje mag gebruiken i.v.m. copyright. maar ik heb wel een foto van mezelf en mn zoontje ook in zo een houding.

 

Het lijkt me nogal vanzelfsprekend dat je niet zomaar een kunstwerk van een ander zonder toestemming als logo mag gebruiken. Blijkbaar mogen deze plaatjes wel persoonlijk gebruikt worden, maar voor zakelijk gebruik is zoiets natuurlijk uit den boze.

Zelfs al zou je wel toestemming van de artiest krijgen, ik zou nooit een plaatje dat niet exclusief van jou is gebruiken als logo. Je wilt immers dat je logo exclusief met jou alleen wordt geassocieerd, niet met 'email-stationary'. Het lijkt me ook dat dat een hoop juridische troep geeft als een concurrent hetzelfde plaatje zou gaan gebruiken; je kan er zelf niet echt rechten op laten gelden, het plaatje bestond immers al en jij hebt er dan ook niet meer rechten op dan een ander.

 

Een foto van jezelf met kind kan natuurlijk wel, maar ik zou me wel altijd afvragen of ik dat wel wil. Zo'n foto is wel heel erg persoonlijk. Verder is er ook een kwestie van kosten: een logo dat bestaat uit een foto is een stuk duurder om te verwerken in drukwerk (en je logo wil je toch op je correspondentie) dan een getekend logo met een beperkt aantal kleuren. Verder is een gestileerd logo véél makkelijker in één oogopslag herkenbaar dan een foto, hoe bijzonder een foto voor jou ook is, voor een ander ben je gewoon een moeder met kind zoals er miljoenen zijn.

Misschien is een gestileerde versie van de bewuste foto een idee?

 

Link naar reactie
  • 0

je hebt inderdaad gelijk over dat plaatje. wat betreft de foto geef ik mijn kind een kus en deze foto is zwart wit. Ik dacht er dan aan om de naam van de winkel in lila kleur te zetten.

 

wat vind je ervan? Het is maar een gedachte misschien is het toch beter om geen foto in het logo te plaatsen maar ik wil mensen het vertrouwen geven dat ze op een betrouwbare site zijn en hoe kun je beter vertrouwen krijgen dan je zelf ook kwetsbaar op te stellen.

 

Die foto zou ik dan eerder gebruiken in de layout en niet in het logo, op die manier kan je wel de sfeer creeëren op jesite maar kan je wel kiezen voor een logo zonder foto.

YourCom // alles voor internet

NIEUW!! Yourhello // doorzichtig kunststof visitekaartjes!

Link naar reactie
  • 0
een keurmerk voor internetwinkelen, een goed functionerende en vormgegeven webshop en uitgebreide betalingsmogelijkheden geven mij meer vertrouwen dan je kwetsbaar opstellen.

 

Mee eens. Het punt is dat je vanuit je potentiële klant naar zo'n foto moet kijken, en die heeft er een heel ander gevoel bij (of niet bij) dan jijzelf. Voor jezelf heb je het gevoel dat je je kwetsbaar opstelt als je een foto van jezelf met kind gebruikt (zou ik ook hebben). Maar of je dat ook uit kan buiten als vertrouwenwekkend bij potentiële klanten die jou niet kennen? Zo'n potentiële klant kan niet eens verifiëren of het wel echt een foto van jezelf is, of dat je hem van internet hebt geplukt of ingescand uit een tijdschrift. (in een wereld waarin mensen weleens datingsites bezoeken of daarover horen, kom je dat soort wantrouwen tegen). En zelfs als die klant ervan uitgaat dat die foto van jezelf is, zegt dat nog niets over hoe betrouwbaar je bent.

 

Zo'n foto kan een hele mooie sfeer geven op je site, maar ik zou zoiets nooit gebruiken als middel om vertrouwen te wekken. Vertrouwen wek je niet door je kwetsbaar op te stellen (want dan kan je ook een kwetsbare en zelfs eerlijke, maar totaal incapabele ondernemer zijn) maar door je professioneel op te stellen. Dus allereerst een goed werkende en mooi vormgegeven webshop, met werkende functionaliteiten (winkelwagentje zoekmogelijkheid e.d.) keuzemogelijkheid om te betalen via overschrijving, creditcard ofpaypall (evt. ook acceptgiro, maar dat geeft iets meer risico voor jou), graag een keurmerk, snel antwoord als ik een vraag stel over een product etc. Als je die professionele basis hebt, kan je vervolgens een persoonlijk, knus en moederlijk tintje aan je webshop geven om behalve betrouwbaarheid óók een persoonlijke touch uit te stralen.

 

Link naar reactie
  • 0

Reus voor Msteer voor het logo en voor inSpe !

Vind dat het werk van Msteer iets meer commentaar verdient, al was het maar vanwege het eigen en erg aardige initiatief.

 

InSpe heeft groot gelijk : mensen kijken naar je site om te bepalen of jij als onderneming wel geloofwaardig bent. Dan kunnen ze nog zulke leuke en unieke spullen in de etalage zien, maar ze stappen niet over de drempel. Tip : doe wat je hier doet ook bij je potentiele klanten : laat ze een logo zien en kijk hoe ze reageren. Dit heet officieel marktonderzoek. Maar het vertelt je ook iets over de mogelijke reacties van je nieuwe klanten. En wees niet verbaasd als die dramatisch anders zijn dan je had verwacht.

Link naar reactie
  • 0

Reus voor Msteer voor het logo en voor inSpe !

Vind dat het werk van Msteer iets meer commentaar verdient, al was het maar vanwege het eigen en erg aardige initiatief.

 

kijk, daar doe je het voor. mijn vage kennis had meteen inspiratie en associeerde vrij door op de ingeslagen weg. hij heeft echt niks te doen. ik denk dat niemand anders op dit forum een beter logo kan maken ::)

logojbw2.png.c8a3521390f3c942f4bee3ef8668f936.png

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 107 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.