Jump to content
Moes chahid
Verberg

Nieuwe ondernemings ideeën gezocht.

vraag

Zoals de titel al zegt ben ik op zoek naar ideeën in deze corona tijd.

 

Om mezelf even voor te stellen, mijn naam is Mous chahid en ik ben 24jaar oud.

 

Ik ben al 4 jaar gestopt met school en heb in het verleden een evenementen bureau gehad, waar voetbal freestylers werden ingehuurd. Dit is komen te vervallen ivm de COVID situatie.

 

Momenteel werk ik fulltime in de magazijn en heb een bedrag gespaard van 32k. Ik weet niet zo goed waar mijn passie ligt of wat ik met dit geld kan. 


het liefst wil ik weer lekker ondernemen maar weet niet zo goed in wat.

 

Iemand tips waar ik in kan investeren? 
 

Bytheway sorry voor mijn gramatica of spelling, ben al een hele lange tijd gestopt met school :)

 

Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

 • 1
 • Rate this answer

Ondernemen is lange termijn werk, ook aan Covid komt een eind dus waarom niet gewoon verder met het evenementenbureau?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Welkom op HL 

 

Je stelt wel een onmogelijke vraag, want wij kennen jou niet.

Als jij erachter wilt komen wat jouw ambities zijn, zul je onderzoek naar jezelf moeten doen.

Begin de komende tijd eens met op te schrijven wie jij bent, wat jou kenmerkt, wat jij kunt, wat je zou willen bereiken, hoe dat te bereiken zou zijn en wat er zoal voor nodig zou zijn om dat te bereiken.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Posted (edited)

Kijk je wel eens naar national geographic tv, ik zie daar een groepje mensen in de natuur in verschillende landen edelstenen delven. Is in ieder geval wel weer iets anders en lekker spannend. En als je geluk hebt, vind je de gelukssteen die je schat hemeltje rijk maakt.

Er zijn vast wel vrienden die met je meewillen en ook al flink gespaard hebben maar niet weten wat er mee te doen.

 

Kenia, Tanzania en Mozambique hebben een rijkdom aan edelstenen, waaronder robijnen, saffieren, tanzaniet, alexandriet, aquamarijn, rhodoliet, tsavoriet granaat en toermalijn.

 

Dit naar aanleiding van een idee van iemand die basalt verscheepte van CV naar België. Hij dacht volle bootjes heen ...dan ook volle bootjes terug.

2 enorme CAT 245 en een colonne vrachtauto`s om daarna basalt keitjes te hakken en in pallets met gaas op te slaan. Verschepen maar naar tuincentra`s die er grif voor betaalden. Dus ik bedoel maar, dropshipping maar dan anders.

 

Natuurlijk, natuur.

Edited by atlas1302
toevoeging
Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Posted 21627 - 1,267
9 uur geleden, Moes chahid zei:

Momenteel werk ik fulltime in de magazijn en heb een bedrag gespaard van 32k. Ik weet niet zo goed waar mijn passie ligt of wat ik met dit geld kan. 

 

Harstikke goed dat je ondanks een beetje taalhuiver toch je vraag stelt. Wees gerust, het wemelt hier van de mensen die oa dyslexia hebben, dus welkom bij de club.

 

Eigen geld is altijd een goede start. Maar wees er zuinig op. Andermans ideeënlijstjes zijn bij voorbaat al een beetje link, want als ondernemer wil je juist iets doen wat anderen nog niet doen. Of wel doen, maar op een andere plaats. Dat laatste is misschien iets voor jou. Kijk om je heen, reis over het wereldwijde web, en doe ideeën op. Maak maar een lijstje. En doe vervolgens onderzoek. Bestaat het niet toch al of is het al eens geprobeerd? Waar worden de kosten gemaakt en hoe valt er alsnog aan te verdienen?

 

Het mag ook iets zijn dat je met je handen doet, als je geen held was in de schoolbanken. Of gewoon een handeltje (inkoop + verkoop).

 

Ik heb gisteren een omgewaaide pruimenboom in stukken gezaagd en lees net dat sommige mensen daar blokfluiten van maken. Handel? Oude fruitbomen opkopen en verkopen! Het geld ligt op straat...

 

Veel succes :smiling-face-with-sunglasses:


Gratis Marketingadvies
Op dit forum mag je in berichten geen reclame voor jezelf maken, maar in je signatuur (ga naar accountinstellingen via je profielnaam rechtsboven) kun je naar hartelust tekeer gaan. Mits het bij 4 regels blijft, drie backlinks en max 1000 tekens.

 

Extra Voordeel: heb je vaak gereageerd, dan geldt het multiplier effect. 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Hoi Moes,

welkom op ons forum. Ik lees dat je vroeg met school gestopt bent. Heb ik geen oordeel over, m,aar het zet je wel op achterstand en wel hierom:

1. Zakendoen draait om overeenkomsten. Koper, verkoper, belastingdienst, uiteindelijk zijn het allemaal overeenkomsten die in het nederlands worden gemaakt. Mondeling of schiftelijk. Als je conflicten wilt vermijden (die zijn heeel duur) dan zorg je dat al je afspraken duidelijk zijn. En voor duidelijke precieze afspraken moet je nederlands goed zijn. Daar zou ik aan werken als ik jou was.

2. Als je administratie niet deugt dan gaat jouw bedrijf heel snel naar de donder.  Zorg dat je goed begrijpt hoe een administratie in elkaar zit, hoe de BTW en de inkomstenbelasting werken, welke gegevens je moet bewaren en hoeveel geld je voor belastingen moet sparen.

3. computers en internet. Bij zakendoen wordt informatie uitgewisseld, en dat gaat tegenwoordig veelal over internet. Zorg dat je voldoende kennis hebt van websites, word, excel, online boekhouden, enz.

Dit kun je allemaal leren dus dat zou ik doen als ik jou was.

Qua ondernemers ideen: er is zoo veel. Ik zou zeggen kijk naar de behoeften van de mensen om je heen.  Je kunt zeldzame theesoorten nuit China gaan importeren of crytomunten daytraden, de sky is the limit!

Succes, Maarten


De Fluitstudio dwarsfluiten, reparaties aanpassingen en ergonomie

http://www.fluitstudio.nl

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Posted 6958 - 1,224

Hi Moes,

 

Bij dit soort vragen heb ik altijd het gevoel dat iemand het dak al gebouwd heeft maar er zijn nog geen muren voor het huis..

Willen ondernemen terwijl je geen idee hebt wat, is een beetje als getrouwd willen zijn maar je hebt nog niet eens "verkering" hebben. Voor je het weet ben je wel getrouwd maar is het totaal niet wat je ervan verwacht had.

 

Ondernemen doe je omdat je een kans ziet, of een gat in de markt, bijna altijd op iets waar je interesse of passie ligt.
Als je op zoek gaat naar ideeën dan loop je het risico dat je jezelf ergens in laat praten of dat je jezelf overtuigd dat je iets (willekeurigs) moet gaan doen om je droom te realiseren.

De tips van Hans helpen je een duidelijker beeld te krijgen van wat jij wilt en ook op de langere termijn blij zal maken als mens en ondernemer.

En verder is het vinden van een ondernemingskans een beetje als reiger langs de waterkant. Veel stilstaan en wachten op de kans en op het juiste moment toeslaan om die vette vis te vangen.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 14 leden online en 153 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept