Ga naar inhoud

Benm

Moderator
 • Aantal berichten

  7660
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  6

Alles dat geplaatst werd door Benm

 1. Grofweg: niet, tenzij je het door een koerier laat bezorgen en alleen achter laat als iemand zich kan legitimeren met gegevens overeenkomstig aan de klant. Zelfs de 1 cent via IDeal methode is niet waterdicht, als ze gebruik maken van een bankrekening van een katvanger: Wat criminelen dan doen is het wel laten opsturen naar het adres van de katvanger, maar die vervolgens de instructie geven "niet thuis" te zijn op het moment van levering. Dat is niet zo moelijk, de gemiddelde postnl bezorger keert al om voordat de bel uitgerinkeld is. Vervolgens haalt een of andere loopjongen het product op bij een postnl punt. Daar moet je je wel legitimeren, maar je identiteit hoeft meestal niet overeen te komen met die van de bedoelde ontvanger, dat is namelijk je huisgenoot (onmogelijk te controleren). En gezien de 'niet thuis briefjes' nu worden vervangen is het kinderlijk eenvoudig om met een nep hotmailadres de 3S code te ontvangen, voor zover het postnl punt uberhaupt navraag doet (in de praktijk zelden). Qua conversie voor legitieme klanten: Ik denk dat IDIN een grotere drempel is dan domweg het hele bedrag vooruit betalen. Je moet naar consumenten toe wel een mogelijkheid bieden om een aanbetaling te kunnen doen of iets dergelijks, maar dat kun ze moeilijk maken als je maar wilt.
 2. Nouja, de idea-killer: dat is een beetje een lastige. Je kunt ergens denken 'dat gaat nooit werken', en daarin waarschijnlijk gelijk hebben, maar ondertussen zijn er ook bedrijven die succesvol zijn waarvan je zou denken 'dat concept zou nooit werken'. Ik denk echter wel dat succes hier de uitzondering is.
 3. Het lijkt me goed om te kijken hoe aantrekkelijk deze propositie is -zonder- subsidie. Als je voor 400 euro je leidingen laat uitspoelen of wat dan ook, hoeveel euro besparing levert dat dan op in bijvoorbeeld de komende 5 jaar? Ik kan me voorstellen dat het bij isolatie een beetje een kwestie van 'fix and forget' is: wat je er nu aan isolatie in stopt zal denk ik over 20 jaar ook nog wel isoleren. Bij iets als reinigen stel ik me voor dat je 'troep' uit leidingen en radiatoren haalt die zich over een aantal jaar heeft opgebouwd, maar dat het reinigen niet zal voorkomen dat die opbouwing niet van vooraf aan begint. Misschien is er wel een handel voor "koelvloeistof" voor de CV die het probleem gewoon tegen gaat - in het koelreservoir van je auto gooi je tenslotte ook geen kraanwater. Niet alleen omdat dat zou bevriezen, maar het heeft ook wel iets te maken met corrosie van het koelsysteem.
 4. Dat zou maar zo kunnen. Neem daarbij de janboel op de vliegvelden, en de kans is aanzienlijk dat er meer mensen met de auto op vakantie gaan (dat effect is nu al zichtbaar), en dat lijkt me juist publiek voor campings waar ze die auto gewoon kunnen parkeren. Portugal is voor Nederlanders natuurlijk wel een heel eind rijden, maar voor een camping zijn natuurlijk meerdere nationaliteiten een potentiële klant. En het kan inderdaad ook gewoon een goedkopere optie zijn. Vakantie is iets dat mensen zich niet graag laten ontnemen, liever twee weken kamperen dan helemaal niet weg. Qua corona is het afwachten natuurlijk, momenteel is Frankrijk het enige resterende europese land met reisbeperkingen, en de vraag is in welke mate die ooit weer terug zullen komen. Gezien het sluiten van grenzen de vorige keer feitelijk geen moer heeft uitgehaald denk k niet dat het een populaire maatregel zal worden.
 5. De vraag is of je iets dat "vast" zit in dit geval ook moet tellen. Dat iets voor een bepaald bedrag in de boeken staat betekent nog niet dat het eenvoudig te liquideren is indien je het nodig hebt om in je eigen onderhoud te voorzien. Zaken als goodwill en intellectueel eigendom zijn aardige voorbeelden van iets dat met veel waarde op de balans kan staan, maar feitelijk praktisch onverkoopbaar blijkt.
 6. Nouja, de belastingdienst weet precies wat je vermogen was op 1 januari, dus zo moeilijk kan dat niet zijn. Voor andere zaken, bijvoorbeeld huurtoeslag of iets degelijks, is het blijkbaar geen enkel probleem dit getal te gebruiken om iets wel of niet toe te kennen.
 7. Zou het volgende kabinet er ook mee door gaan? Zoals het er nu uit ziet is het een probleem voor over ergens tussen 5 en 7 jaar, ik heb het idee dat politieke wind sneller waait dan dat ;)
 8. Dat hangt er van af hoe je dat ziet, genoeg winkels doen al hun betaalverkeer via een partij als Mollie, waar je vervolgens kunt kiezen welke methodes je klanten daar kunnen gebruiken (bijvoorbeeld wel ideal, maar geen paypal oid).
 9. Dat wel, maar dat geld gaan ze toch wel van je incasseren, en waarschijnlijk blokkeren ze je account als dat ze te lang duurt. Dus ook weer iets om voorzichtig mee te zijn als het je belangrijkste/enige betaalmethode is.
 10. Dat lijkt me inderdaad het lastige hier, een segment vinden die het wil kopen, maar reparaties kunnen doen met een budget dat je kunt betalen. Iets dat in topconditie 5000 euro waard is maar 3000 euro aan aankoop en onderdelen kost klinkt goed, maar dan moet je die 3000 euro wel investeren, en of je het uiteindelijk voor de hoofdprijs kunt voorkomen is niet met zekerheid te zeggen. In die zin is het een beetje te vergelijken met restaureren van historische auto's: Je kunt daar aan verdienen, maar de investering is groot.
 11. Misschien kun je aangifte doen van een lopende poging tot heling inderdaad, en een kopie daarvan richting het veilinghuis sturen. Dan weten ze in ieder geval dat ze niet zuiver aan het handelen zijn, en dat zouden ze de eventuele koper ook moeten vertellen.
 12. Met retourzendingen gebeurt dat inderdaad, die partijen kun je gewoon kopen bij Amazon, en dan maar hopen dat er iets van waarde tussen de rommel zit. Dit zijn meestal retouren door klanten, maar producten waarvan het re-stocken te duur is, of dingen die niet meer verkocht worden etc. Je kunt gewoon een kubieke meter retouren kopen! Dat is verder geen probleem, de retourzenders krijgen gewoon hun geld terug en daarmee is de kous voor iedereen af. Dat ze ook verloren of misplaatste zendingen meenemen in dit soort bundels is natuurlijk fout, tenzij er geen manier meer is om te zien wie de ontvanger of afzender is (uit de verpakking gescheurd tijdens transport oid). Overigens kan ik me wel voorstellen dat een veilinghuis dit niet wil verkopen als het uit een dubieuze bron komt, reputatie is ook wat waard - en teruggeven aan de oorspronkelijke verzender een prima verhaal!
 13. Nogal, wellicht zou je ze kunnen vragen naar de naam van de koerier waar ze het van gekocht hebben. Misschien is dat het bedrijf waarmee je het oorspronkelijk verzonden hebt, maar het kan ook een "vergaarbak" zijn van allerlei zoekgeraakte zendingen die ergens in een ander magazijn terecht zijn gekomen. Is het de originele koerier dan zouden zijn het item kunnen terugtrekken uit de veiling, en wellicht aan jou retourneren, en zo niet minstens de opbrengst van de veiling aan jou uit kunnen keren. Geen idee of dat laatste hier een haalbare optie zou zijn: zou het een vergelijkbaar bedrag opleveren of slechts een habbekrats?
 14. Uiteraard proberen na te vragen hoe het veilinghuis dit item in bezit heeft gekregen: Is het consignatie, ergens gevonden bij een uitruiming, of wellicht hebben ze zo'n doos met verloren "retouren" gekocht als aanvulling op de inventaris? Mocht je het terug willen kun je in ieder geval -vragen- of ze het niet op de veiling willen aanbieden maar vasthouden. Ik weet natuurlijk niet wat het item is, maar het zou kunnen dat het voor jou meer waarde heeft dan dat het op een gemiddelde veiling zou opleveren. Ik vermoed dat het veilinghuis hier gewoon ter goeder trouw heeft gehandeld: Als het gestolen was in transport had het geen jaar geduurd voor het zou opduiken. Ergens denk ik dat de transporteur het inderdaad "zoek heeft gemaakt" en het boven water is gekomen bij het leegruimen van een opslag of iets in die geest... wellicht is het label eraf geraakt en wisten ze ook niet meer wat er mee te doen.
 15. Bij deze verplaatst, het lijkt me inderdaad toepasselijker.
 16. Dat zal inmiddels anders zitten met de flitsbezorgers, die zijn smorgens ook wel actief (hier Flink van 0800-2359). Landelijke dekking geeft het sowieso niet... hoe zou je de (same day?) distributie van een versproduct moeten doen als je het niet in locale centra hebt liggen? Als het de volgende dag geleverd kan worden is een partij als PicNic misschien wel een aardige optie om eens te verkennen - geen echte landelijke dekking, maar inmiddels wel een netwerk dat vrijwel alle middelgrote steden dekt, heel veel breder dan de flitsbezorgers.
 17. Voor API toegang ben je natuurlijk wel afhankelijk van de verkoper - ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen op ieder product zijn retailprijs wil mededelen, of in ieder geval niet aan jan en alleman. Het hangt echt heel erg van het product af, bij veel technische of huishoudelijke apparatuur zie je dat veel gebeuren, omdat het zowel gunstig is voor de verkoper (meer klandizie) als de prijsvergelijker (provisie). Hier is transparantie gunstig en zijn de producten ook altijd identiek (SKU/barcode/etc). Iets dergelijks doen voor pakweg versgesneden leverworst is echter een heel ander verhaal, de slager heeft geen API, en wil ook niet dat je gemakkelijk kunt zien dat de prijs elders lager is. Als de prijs ergens op een website staat maar er geen API is of ze je geen toegang willen geven kun je spideren. Soms nemen bedrijven daar ook wel weer maatregelen tegen, afhankelijk van hoe vervelend ze het vinden. Zoiets kan een kat- en muisspel worden.
 18. Dit is natuurlijk wel een grappige uitwas van een praktijk die vrij gebruikelijk is, en daarmee ook hinderlijk: Door die automatisering kijkt er niemand meer naar de redelijkheid van dit soort dreigbrieven. Uiteraard speelt het een veel grotere rol op plaatsen waar het minder zichtbaar is: bijvoorbeeld youtube dat videos demonetized zonder concreet aan te geven van het probleem is.
 19. Popte up? dit klink ongeveer even geautomatiseerd dreigbrieven schrijven als het systeem dat youtube gebruikt om copyright strikes uit te delen :(
 20. PostNL offers an age-check service ensuring the package will only delivered to a person over 18 years old. DHL has something similar. The surcharge for this service is about 1 euro per package. Besides that you'll have to at least have some system in place where people must indicate they are over the age of 18 since marketing alcoholic drinks to minors is not allowed.
 21. Geen idee wat de doorlooptijd bij die leverancier is natuurlijk. Ik kan me voorstellen dat men gestopt is met productie bij aankondiging van het verbod, zou het kunnen dat er nog producten tussen zitten die gemaakt zijn voor die datum? Het uitfaseren van zoiets kan een traag proces zijn, wellicht zit het als onderdeel in 1 van hun grondstoffen die nog ouder waren etc. Ergens denk ik dat het verlies hier voor alle partijen is: de fabrikant, de tussenhandel, en de retailer. Goed kans dat de fabrikant en tussenhandelaar ook ladingen hebben moeten weggooien met alle kosten van dien. Regelgeving is dat betreft een soort natuurramp: je kunt het niet voorkomen en de schade bij niemand verhalen - overheden zijn wat dat betreft niet echt geneigd de schade die hun handelen veroorzaakt op te lossen.
 22. Nee, niet in geval van onredelijk gebruik - als een gast zichzelf in zn oog steekt met een vork dan ligt dat niet aan die vork. Als je een koffiezetter aanbiedt en die tijdens normaal gebruik ontploft en de gast verwondt waarschijnlijk wel, en is het jouw probleem dat weer te verhalen op de verkoper van die koffiezetter. Er zit altijd nog een "redelijk en billijk" aspect aan. Bijvoorbeeld zo'n cocktailprikker in een blokje kaas: je kunt redelijkerwijs verwachten dat iemand dat blokje kaas niet inclusief de prikker zal proberen door te slikken. Prik je er een hamburger mee vast op een zodanige manier dat het niet te zien is en iemand neemt een hap... mogelijk wel jouw probleem.
 23. Voor vorken, lepels en messen zijn voor zover ik weet geen waarschuwingen verplicht? Althans, als ik gewoon bestek koop bij een willekeurige winkel zit er geen waarschuwing bij, dus als ik dat doorverkoop hoef ik er (neem ik aan) ook geen waarschuwing bij te leveren. Ik kan me zo voorstellen dat het bij ballonnen iets is dat kleine kinderen er niet mee mogen spelen ivm verstikkingsgevaar of iets dergelijks... en dat daarom die waarschuwing op condooms staat gezien dat geen kinderspeelgoed is ;)
 24. Ik denk het ook - je had het feitelijk niet meer moeten bestellen nadat het verbod aangekondigd was, tenzij je zeker wist het te kunnen verkopen voor het verbod van kracht ging. Wat je voor het besluit tot het verbod had ingekocht is misschien nog een ander verhaal, maar daar hoeft de leverancier ook niets aan te doen: die konden het ook niet weten.
 25. Lijkt me een goede oplossing om een toekomstige relatie met deze klant te houden. Hergebruik is verder een redelijk rekbaar begrip natuurlijk: als je iets werkend hebt gekregen zul je wellicht een stukje code opnieuw gebruiken in een ander project, bijvoorbeeld in het back end waar niemand het ooit zal zien. Dat is verder ook geen probleem, stukjes code kun je zien als "ervaring", er zijn maar een beperkt aantal manieren om bepaalde dingen te doen, en of je nou copy/past of letterlijk hetzelfde intikt maakt geen verschil.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.