Rémy

Senior
  • Aantal berichten

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Rémy

  1. Vanuit gaande dat je geen werknemers/werkgevers-contract hebt, je zwart wordt betaald (hopelijk is dit contant) en jij de code gescheven hebt, zou ik de code kopieren en daarna verwijderen (bij voorkeur automatisch als je er niet meer bent) en je pas inleveren en niet meer verschijnen. Of je hoort niet meer van ze of ze komen wel direct met alles op papier. Dit soort beunhazen maken alleen maar misbruik van je en verdienen zelf het meeste geld. De kans is groot dat ze nu al iemand anders aan het zoeken zijn om jou te vervangen, omdat je begint te 'zeuren'. En als die vervanger er is heb je geen drukmiddel meer en gooien ze jou eruit, want je hebt 'geen' enkele rechten. Ik heb ook zoiets soortsgelijk meegemaakt en dit soort mensen zullen dingen blijven uitstellen, smoesjes bedenken, dingen 'vergeten'., terwijl jij lekker je werk blijft doen als een mak schaap. Soms is zaken doen, het hard spelen.
  2. Waarom moet je een programma maken om een ander formaat naar jouw nieuwe formaat om te zetten, om de kwaliteit te testen? Converters zijn pas belangrijk in het laatste stadia (of helemaal niet als je dit door derden in de markt laat doen). Je test kwaliteit door van een bron (digitaal of analoog geluid) om te zetten naar jouw formaat en die van een ander, en deze te vergelijken. Waarom wil in dit stadium al converters gaan schrijven? En om Chrisitine even te herhalen: "hoe maak je een goed compressie-algoritme als je niet weet hoe andere algoritmen in elkaar zitten?". Als je dit niet weet, dan betekent dat jouw algoritme alleen nog een theorie is. Waarom zorg je er dan niet eerst voor dat jouw algoritme ook in de prijktijk werkt, voordat je aan converters begint: je moet toch immers ergens naar toe converteren? En bestaat de algoritme zoals jij hem benoemd niet al? midi is ook op basis van eigenschappen van geluid.
  3. Dat kan, maar dan verlies je dus een voordeel van online boekhouden, aangezien je nu alleen van de locatie waar je locale database hebt kan werken. Dit is dus dan ook niet een online boekhoud pakket, maar gewoon een standaard pakket met een upload mogelijkheid naar de boekhouder. Of stel jij je dit anders voor? Ik gebruik nu reelezee, vanwege het feit dat ik overal bij mijn boekhouding kan, maar in de praktijk werk ik maar vanaf twee pc's met de boekhouding en heb ik zelden vanaf een andere pc de boekhouding nodig gehad. Als ik maar via internet real-time kan syncroniseren (of via een uitgestelde sycronisatie als er tijdelijk geen verbinding is.) Ik ben nu dus ook aan het kijken naar een windows applicatie die dit idee ondersteunt (evt. met een centrale server (van bijv. de boekhouder)). Dit omdat online boekhouden toch fors duurder is dan een pakket voor op de desktop (bedragen van €50-75/maand vindt ik toch echt te duur voor wat er voor geboden wordt).
  4. Ik ben zeer tevreden over http://www.phonecare.nl/. Je kan het zelfs twee weken gratis proberen.
  5. Nee, dat gaat niet te ver. Jij gaat er van uit dat een werknemer altijd graag bij een bedrijf werkt, maar misschien heeft hij de baan gewoon nodig voor het geld en vindt hij het een slecht bedrijf (en alsjeblieft geen commentaar dat je dan maar ontslag moet nemen en bij een bedrijf moet gaan werken wat je wel leuk vindt: vaak is dit geen makkelijke optie.). Zou dan toch raar zijn als je met een foto en naam op de website staat waar je noodgewongen werkt en een slecht bedrijf vindt. Stel dat je dit bedrijf niet wel meenemen als referentie in de toekomst, dan kan deze gewoon gevonden worden met googlen (want de site up-to-date houden schijnt in de meeste bedrijven nog steeds een probleem te zijn, zie maar aan Venture Capital Coach.) Komt ook nog eens bij dat sommige vertegenwoordigers en klanten, voordat deze bij je op bezoek komen google ook kennen en hier gretig gebruik van maken. Ik probeer volledige anoniem op internet te zijn en alleen in de gevallen waar de voordelen opwegen tegen de nadelen, geef ik mijzelf meer bloot. Je hebt dus echt toestemming nodig, alvorens je dit doet (al was het alleen maar een foto van de werkvloer). Dat wil niet zeggen dat het mij geen goed gevoel geeft als ik een 'about us'-pagina zie staan en bekijk deze altijd. En als de directeur en managers niet in het smoelenboek willen dan zou ik dit wel raar vinden, van andere werknemers kan ik mij hier nog wel iets bij voorstellen.
  6. die site biedt geen betaalautomaten aan, maar is een site van Interpay (die alle pintransacties afhandelt) die algemene informatie geeft over pinautomaten. Voor zover ik weet is dat nou iets dat (nog steeds) NIET kan met een pinautomaat. Het zal ongetwijfeld van doen hebben met de soms wat eigenwijze eisen en protocollen van Interpay. Technisch zal het vast geen probleem zijn om het via een willekeurige (secure) internetverbinding te leveren, maarja, dat uitvoeren is een ander punt. Pinautomaten via ADSL(consumentenversie) zijn sinds kort beschikbaar (1/2 jaartje ofzo) en werken zeer snel. Je kan via http://www.betaalterminal.nl gewoon de leveranciers opzoeken (Overzichten->Terminals in de verkoop->Vaste betaalterminals). Ook een goede andere optie is een GSM-betaalautomaat. De kosten hiervoor zijn relatief laag (goedkoper dan via POTS), maar de aanschaf van de betaalautomaat is wat duurder. p.s. Ik heb zelf gewerkt bij een betaalautomaatleverancier, dus mocht je nog meer vragen hebben dan hoor ik het wel ;).
  7. Dat bedrag is veel te laag! De eerste dag ben je al EUR 58,- kwijt (transport + huur) aan vaste kosten en dan ook nog eens EUR 0,34/trx (ga er vanuit dat je wel meer dan één transactie wil doen ;)). Het kan goedkoper (zo'n EUR600), helemaal als je niet een duur service contract neemt. Heb je écht zo'n uitgebreid servicecontract nodig (en heb je goed de kleine lettertjes doorgelezen ;))? Wil je een goed overzicht hebben voor (mobile) betaalautomaten dan kun je naar http://www.betaalterminal.nl/ gaan (wordt up-to-date gehouden door alle leveranciers ism Interpay)
  8. Ik deed de 2de lijns support van deze pinautomaten, dus ik weet er aardig wat vanaf. Wat wil je er precies over weten? Als je het enkel voor op een beurs wil gebruiken en\of in een winkel, dan werkt een standaard pinautomaat (die enkel een stopcontact nodig heeft) met een GSM-modem het lekkerst. Een echt mobiele pinautomaat (dus op accu\batterij) is dan irritant (en diefstal gevoelig) omdat je deze elke keer moet overhandig aan een klant.
  9. Omdat je ondertussen een dossier opbouwt en een fomele somatie hebt. Met dit dossier en de sommatie, kun je elk moment naar de gerechtsdeurwaarder (en rechter), wanneer het jou blieft (dus als blijkt dat het verhaal onzin is of je lang genoeg gewacht hebt). De bal ligt dan bij jou en niet bij hem ;). En wie denk je dat het eerst betaald krijgt? Diegene die het minst zeurt om zijn geld (en die geen dossier heeft voor de gerechtsdeurwaarder)? En spreek in ieder geval een betalingsregeling af, als hij zegt dat hij niet kan betalen. Als hij dit niet wil (of niet nakomt), dan zou ik al mijn bedenkingen hebben. Voorts zegt hij dat hij alles aan het overhevelen is naar de andere vennoot??? Klinkt mij raar in de oren: dus je kan straks niets meer verhalen, want er is niets meer? Met dit soort situaties kun je beter proberen zo snel mogelijk je geld te krijgen (de latere schuldeisers vangen bot) of ECHT openheid van de situatie proberen te krijgen. Hij heeft een probleem, dus laat hem duidelijk en concrete afspraken maken wanneer je geld krijgt en wat er mis is. Zakelijk en privé zijn twee aparte dingen en als de andere dat niet begrijpt dan houdt dat op. Ik ken ondernemers, waar ik zakelijk niets meer mee te maken wel hebben (en dat weten ze), maar die nog wel goede kenissen zijn, waar ik af en toe een biertje mee drink. Het hangt ook een beetje van het bedrag af (en het werk wat je erin hebt gestoken). Ik heb soms ook bedragen kwijt gescholden voor een goede relatie. Die kun je soms bij vervolg opdrachten weer verekenen, door daarop wat extra te pakken.
  10. Je kan toch gewoon het normale traject starten voor debiteuren die niet betalen??? Dus alvast 1ste en 2de aanmaning (evt. zonder extra kosten) gaan sturen en (mondeling) uitleggen aan je relatie dat je dit moet doen voor je eigen rechtpositie, maar dat je begrijpt dat er (nog) niet betaald kan worden. Snap niet dat die andere ondernemer\kennis dit niet zou snappen en zich hierdoor in het harnas gejaagd voelt. Feit blijft dat hij een probleem heeft en niet jij. Jij hoeft je dus niet aan te passen, maar je kan wel begrip tonen voor de situatie door geen keihard incasso traject te volgen, maar je wel rechtswege indekken als blijkt dat hij maar een verhaaltje opgehangen heeft. Heb dit zelf ook gehad in het begin: kon een rekening niet betalen aan een collegaondernemer (= de buurman), omdat de hoofaannemer nog niet betaald had (ging over een flink bedrag, dat ik niet in één keer kon ophoesten). Deze collegaondernemer stuurde wel alvast de aanmaningen voor zijn eigen rechtpositie, maar begreep de situatie en informeerde af en toe of de hoofdaannemer al betaald had. Nadat de hoofdaannemer betaald had is alles keurig betaald. Ik vond deze gang van zaken normaal en ik voelde mij niet in het harnas gejaagd: het was immers mijn eigen cashflow-probleem en niet van de buurman ;).
  11. Ik vind de zoek-functie geen tool, maar de basisfunctie voor een forum. Omdat hij zo belangrijk is, zou ik hem zelfs apart in de menubalk plaatsten, naast mijn account. Maar dan nog vind ik het menu onlogische, omdat het niet goed weergeeft wat higher level allemaal te bieden heeft ;). Ik kan mij vaag herinneren, dat ik het vroeger duidelijker vond. Ik leesde toen in ieder geval de columns.
  12. [offtopic] Logische plek ::). Ik had ook moeite het vinden van de zoekknop. Heb uiteindelijk maar extra->zoek geprobeerd en dat bleek te werken. Menu is onlogisch, zie bijvoorbeeld nu pas dat HigherLevel ook columns heeft. Gemiste kans. Zag later dat het op de homepage wel goed duidelijk staat, maar dit moet overal staan. [/offtopic]
  13. Voor een klant moet ik ook zo'n systeem ontwikkelen en ben nu de mogelijkheden aan het overwegen. Maar wat ik dan niet begrijp is waarom jullie overwegen je mail en agenda in zo'n webbased totaal oplossing te doen? Waarom zou je bijv. niet de tools van bijv. Microsoft gebruiken en outlook gebruiken. Een tool die voor email, todo's en aganda perfect is (waarom zou je dit zelf schrijven?) en bij veel MKB'ers al geinstalleerd is (en met Smartphones en PocketPC's makkelijk kan syncroniseren). Koop hierbij bij MS Small Business Server (met o.a. Exchange) en je kan dan je webbased oplossing koppelen aan die Exchange server. Of hebben jullie hier andere denkbeelden over?
  14. Bekend issue, gebruik je IE op je mac. Helaas. Dat je zomaar akkoord gaat, dat een (klein :) )deel van je doelgroep een brakke website te zien krijgt snap ik niet. Zeker niet zonder de oorzaak te weten. Als je weet wat de oorzaak is, dan zou je nog kunnen overwegen de oorzaak er in te laten zitten en te accepteren, maar die weet je nu niet (of wel?). Kijkend naar de site, snap ik niet dat deze slecht wordt weergegeven in Safari. Dit moet op te lossen zijn (of het moet echt een een irritante bug in Safari zijn) Zo te zien mist in Safari bepaalde layout. Als ik snel in de code kijk lijkt het mij dat Safari misschien over zijn nek gaat op media="screen, print"... mogelijkerwijs ondersteunt Safari geen opsomming van twee mediatypes. Als Safari dit inderdaad niet ondersteunt, dan krijgt het geen stylesheet... En andere mogelijkheid is dat Safari niet als mediatype screen heeft, maar 'projection' (Opera Full Screen lijkt namelijk veel op de screenshot van Safari), 'tv' of een van de andere mediatypes... maar aangezien ze niet allemaal een stylesheet krijgen krijgen ze een onopgemaakte pagina. (op te lossen door bv. een stylesheet voor 'all' te maken en daarna specief voor elke mediatype te overrull-en). Het kan ook nog iets anders zijn, maar dit zijn de eerste oplossingen die mij te binnen schieten, na één minuut te kijken naar de site\code. Voor de rest, deel ik dezelfde kritiekpunten als Victor, Jasper en PHPerik. Zijn de kleine puntjes op de i, maar kan voor het aanblik een groot verschil betekenen. Voorts mis ik nog één kritiekpunt en dat is de 'enorme' lap tekst op de homepage. Zelfs met 1280x1024 moet ik scrollen. Dat is meestal een teken, dat het te uitgebreid. Gebruikers houden niet zo van online lezen, gaan dan afhaken en dat wil je niet hebben op je homepage, lijkt mij. (Dit zou in ieder geval mijn advies zijn geweest als jij met die teksten kwam aanzetten voor je homepage, maar het hangt ook een beetje vanaf welke gebruikers jij op de site verwacht\wil aantrekken). - Ik zou het zelf tot 2-3 alina's terugbrengen. - 'U wilt ook groeien?' als link maken en naar de tekst er onder linken (i.p.v. op de homepage zetten). - Het 'Kick-off seminar'-gedeelte zou ik ergens als 'events' in een aparte blok aan de zijkant plaatsen als je dit perse op de homepage wil hebben.
  15. Ik heb liever een boekhoudpakket dat continu updates uitbrengt, luistert naar zijn gebruikers en directe hulp levert per email en telefoon. En elk computerprogramma heeft wel bugs en dan heb ik toch liever een update om dat op te lossen, dan mij er continu aan ergeren. Het voordeel dat ik op elke PC, waar dan ook offertes & facturen kan uitdraaien, de boekhouding kan nakijken\aanpassen, klanten direct kan helpen is voor mij onmisbaar (wij werken vanuit Lelystad, Utrecht en Amsterdam). Ook kun je direct vanuit het programma facturen\offertes\aanmaningen emailen en onbeperkt faxen (scheelt weer op je KPN-rekening). Ook scheelt het mij de tijd en kosten van het backuppen (maar dat kan natuurlijk ook goedkoop). 600 euro (EUR 420,- als je aleen administratie neemt) veel per jaar voor een beginnend ondernemer? Misschien voor iemand die het erbij doet, maar een fulltime ondernemer moet dit toch wel makkelijk kunnen opbrengen? En je kan voor 600 euro je gehele boekhouding en jaarrekening laten doen? Dat wist ik niet, maar ik vind dit heel onwaarschijnlijk als ik bijv. uitga van een uurtarief van 50 euro. Dan zou een boekhouder 1uur per maand voor mij werken en ik denk dat dit te weinig is (maar misschien is een boekhouder wel heel snel, het is immers zijn werk ;)) p.s. het is 600 incl. BTW, mocht daar en misverstand over zijn. Dus EUR 504,- excl. BTW voor een het administratiepakket + factuur\offerte\aanmainingen-pakket. In vergelijking met wat? Als ik kijk op http://www.boekhoudpakket.in-research.info/Boekhoudpakketten.php?Type=F dan is Reeleezee niet belachelijk duur.
  16. Raar dat niemand het online boekhoudprogramma wat ik gebruik heeft genoemd, namelijk http://www.reeleezee.nl. Ik gebruik het nu al 6 maanden, na het testen van een aantal andere paketten, en ben er zeer tevreden over (vooral omdat er vanuit twee locatie gewerkt wordt aan onze boekhouding). Je kan het zelf ook uitgebreid testen, zonder kosten. De prijs is wel aan de hoge kant (ik betaal EUR50,- per maand voor Reeleezee Administratie + Factuur). Echter het is wel mijn complete boekhouding en die wil graag wel goed opgeslagen hebben (en daar zorgen ze dan ook voor door goede beveiligde servers, backups en hosting.) Ook werken ze continu aan verbeteringen van het product, waarbij gebruikers direct input hebben op het product en verbeteringen kunnen voorstellen. Ik heb al 4 updates meegemaakt (gaat allemaal automatisch) en met elke update wordt het steeds beter. Vergelijk dat eens met een normaal boekhoudprogramma op je pc, misschien krijg je één keer per jaar een update (als je geluk hebt). Als mensen er nog vragen over hebben dan hoor ik het wel (op neem een proefabbonement dan kun je het zelf aan de kaak stellen).
  17. Stefan en Camelot, jullie hebben helemaal gelijk. Het is inderdaad met één jaar verlengd ipv onbepaalde tijd. Excuses voor de verwarring.
  18. Je bent in vaste dienst (mits je geen andere contracten hebt getekend) met de voorwaarden van het jaarcontract. Nee, je kan niet gewoon wegblijven, aangezien je nu een vast dienstverband hebt. Je dient de opzegtermijn in het contract te volgen. Volgens de wet dient de opzegtermijn van de werkgever het dubbele te zijn dan van de werknemer. Dus dit had 4 maanden moeten zijn voor de werknemer, wat hier niet het geval is. Deze regel is hierbij nietig verklaard, dus volgt de wet. Volgens de wet heb je nu één kalendermaand opzegtermijn. (letop: kalandermaand!). Let ook op dat enkel een CAO uitzonderingen mag maken op de wet, dus als er in jouw branch een CAO geldt, dan moet je deze ook hierop naslaan! Geldt er geen CAO, dan geldt wat ik hiervoor gezegd heb. Dit is niet juist, zie mijn antwoord hierboven. Dit is typische werknemersberscherming :). Had de werkgever maar een nieuw jaarcontract moeten aanbieden (of de werknemer niet meer toe te staan om te werken en niet uit te betalen)
  19. Ik kan de Telepas III wel dromen ;D. Ik ben zes jaar werkzaam geweest bij de leverancier van die automaten. Ik heb nog even gekeken, maar ik heb er geen eentje meer liggen. Je kan trouwens gewoon de leverancier bellen (020-4306666) om een handleiding te bestellen. Het kost geloof ik EUR15,-, wat ik het niet waard vind aangezien je er bijna nooit inkijkt. Weet je trouwens wel zeker dat het EUR800,- scheelt? Je moet namelijk de automaat nog op jouw naam zetten door de leverancier en dat kan aardig in de kosten lopen. Denk aan MINIMAAL EUR125,-, maar ik kan het exact voor je opvragen, als ik wat meer gegevens van je Telepas III heb. Tel daarbij het bedrag op waarvoor je de tweedehands betaalautomaat gekocht hebt en vergelijk dat eens met een nieuwe betaalautomaat, compleet rond de EUR 739,00.
  20. Bedankt voor je uitgebreide antwoord :). Wij zijn er nu mee bezig en hebben met de twee debiteuren en de vennoot uitgebreid overlegd en ik laat jullie weten welke stappen er genomen zijn en hoe het afgelopen is (hopelijk goed).
  21. Zou dacht ik er ook over. De debiteur (zover ik van andere collega's hoor) is een slechte\langzame betaler en zal alles aangrijpen om niet snel te betalen. Ik ga hem dus een formele response geven op de valse factuur, dat deze niet correct is en niet van de vof afkomstig is en dat de originele factuur nog steeds niet betaald is.
  22. Dit is de passage die ik bedoel: De ondergetekenden: 1. XXX wonende te XXX, geboren XXX, hierna te noemen, de ondergetekende sub 1, en 2. XXX wonende te XXX, geboren XXX, hierna te noemen, de ondergetekende sub 2, en 3. XXX wonende te XXX, geboren XXX, hierna te noemen, de ondergetekende sub 3. in aanmerking nemende: dat de ondergetekenden met ingang van 1 december 2004 in een vennootschap onder firma met elkaar aangaan teneinde voor gezamenlijke rekening onder de naam dat zij deze overeenkomst van vennootschap onder firma schriftelijk wensen vast te leggen, dat zowel sub 1, sub 2 en sub 3, vanaf het moment dat er minimaal voor de periode van zes maanden in het levensonderhoud van alle partners kan worden voorzien, alle partners zich voor minimaal 40 uur per week inzetten voor de bovengenoemde firma. De geschatte kosten voor het levensonderhoud bedragen per partner per maand netto €1.500,00. Werkzaamheden die buiten het belang van de firma tegen betaling worden verricht zijn verboden, tenzij deze noodzakelijk zijn bij de opzegging van een contract of de omvang van de werkzaamheden en de betaling dusdanig gering zijn dat het geen negatieve invloed heeft op de werkzaamheden ten behoeve van de bovengenoemde firma. Vennoten verklaren te zijn overeengekomen als volgt: Artikel 1 Eén van de bepalingen staat in het bovenstaande geciteerde gedeelte. Voorts staand de volgende bepalingen in de overeenkomst die over de kwesties gaan: Artikel 5 Inbreng en vermogen 1. De ondergetekende sub 1 brengt in de vennootschap in zijn kennis, arbeid en vlijt. De ondergetekende sub 2 brengt in de vennootschap in zijn kennis, arbeid en vlijt. De ondergetekende sub 3 brengt in de vennootschap in zijn kennis, arbeid en vlijt. <...knip...> Artikel 6 Aansprakelijkheid en bevoegdheden De ondergetekenden sub 1, sub 2 en sub 3 treden op als beherende en hoofdelijk voor het geheel aansprakelijke vennoten. Zij zijn bevoegd de vennootschap aan derden, en derden aan de vennootschap, te binden, voor haar te handelen en te tekenen, gelden voor haar in ontvangst te nemen en uit te geven, echter met dien verstande, dat de medewerking van de andere vennoten steeds is vereist voor: a. het huren, verhuren, verkrijgen, vervreemden of bezwaren van onroerende zaken; b. het verlenen van procuratie, het toekennen van een titel aan een procuratiehouder; c. het aanstellen en ontslaan van personeel en de vaststelling van hun salarissen en arbeidsvoorwaarden; d. het stellen van persoonlijke en zakelijke zekerheid; e. het voeren van gedingen, zowel eisend als verwerend -daaronder niet begrepen het innen van boekvorderingen, het nemen van conservatoire en andere rechtsmaatregelen welke geen uitstel gedogen en vertegenwoordiging van de vennootschap in kort geding, het berusten in tegen de vennootschap aanhangig gemaakte rechtsgedingen, het pdragen van bestaande geschillen aan de beslissing van scheidslieden of bindende adviseurs en het aangaan van dadingen; f. het aangaan van alle rechtshandelingen, andere dan hiervoor genoemd, waarvan het belang of de waarde ervan een bedrag van €1.000,00 te boven gaat, waaronder niet begrepen het opnemen van beschikbare gelden bij de bankier der vennootschap; g. alle rechtshandelingen, die niet met het doel der vennootschap in verband staan. <...knip...> Artikel 7 Interne werkverdeling De vennoten verdelen hun werkzaamheden in onderling overleg. Zij verbinden zich jegens elkaar om geen handelingen te verrichten waartegen één van hen zich uitdrukkelijk heeft verzet. Artikel 8 Verbod nevenwerkzaamheden Het is ieder der ondergetekenden sub 2 en sub 3 verboden direct of indirect voor eigen rekening of voor rekening van anderen c.q. voor gezamenlijke rekening met anderen buiten de vennootschap werkzaamheden te verrichten, tenzij met goedvinden van de andere vennoten. In de overeenkomst staat het volgende hierover: Artikel 4 Duur en opzegging De vennootschap is aangegaan voor onbepaalde tijd. Ieder der partijen heeft het recht de vennootschap door opzegging te beëindigen, mits zodanige opzegging geschiedt met inachtneming van een termijn van tenminste één maand. Opzegging moet geschieden per aangetekende brief of deurwaardersexploot, gericht aan de andere partij(en). Artikel 15 Einde der vennootschap De vennootschap eindigt: a. door opzegging overeenkomstig het bepaalde in artikel 4; b. faillissement, surséance van betaling of ondercuratelestelling van een der vennoten; c. door een daartoe strekkende beslissing, te nemen door na te noemen arbiters, op verzoek van een der vennoten, indien de ander de in deze akte gemaakte bepalingen overtreedt of niet nakomt, danwel handelt in strijd met de aard of strekking daarvan; d. door het overlijden van een der partijen, een en ander met inachtneming van het in de artikelen 15 en volgende bepaalde; e. door liquidatie van een partij-rechtspersoon; f. door beëindiging vennootschap overeenkomstig bepaald in artikel 8 lid 3. Artikel 16 Uitbetaling uittreder Wanneer de vennootschap eindigt, en de andere partijen het aandeel van de ene partij in de vennootschap overnemen en de zaken der vennootschap al dan niet met derden voortzetten, dan zullen de voortzettende partijen bevoegd zijn de tegenwaarde van het aandeel van de defungeerde partij aan hem of zijn rechthebbende(n) uit te betalen in vijf gelijke jaarlijkse termijnen, waarvan de eerste termijn opeisbaar is twaalf maanden na de dag van beëindiging van de vennootschap, zulks onder de gehoudenheid een rente gelijk aan het promesse disconto van de Nederlansche Bank NV te vergoeden over het nog niet afgeloste bedrag vervallende tegelijk met bovengenoemde termijnen en met het recht vervroegde aflossingen te doen. Bedoelde uitkering zal evenwel met de lopende rente onmiddelijk opeisbaar zijn, zonder dat daartoe enige ingebrekestelling nodig zal zijn, bij verzuim in de prompte voldoening van de rente of aflossing, bij overlijden, faillissement, onder curatelestelling van of aanvrage tot surséance van betaling of verlies van het vrije beheer over zijn vermogen door de voortzettende partijen alsmede het beëindigen van de zaken der vennootschap, inbreng in een besloten of naamloze vennootschap daaronder niet begrepen. Artikel 17 Liquidatie Wanneer de vennootschap eindigt door opzegging, zal de vennootschap worden geliquideerd en wel door de partijen samen. In alle andere gevallen van beëindiging geschiedt de liquidatie door de overblijvende partijen. In geen geval zal de liquidatie langer duren dan zes maanden. Uiterlijk een maand na afloop van de liquidatie moet aan ieder der partijen of hun rechtsverkrijgenden het totaal van het hun uit hoofde van de liquidatie toekomende worden uitgekeerd. Gedurende de liquidatie blijven de bepalingen van onderhavige overeenkomst, voor zover toepasselijk, van kracht. Ja, gedeeltelijk. Hij heeft voor een andere baas gewerkt, omdat er niet genoeg uit de vof kwam voor levensonderhoud en vond het daarom terecht. Ons inzien niet, aangezien hij dus werk verricht waar wij geen geld van zien. Ook heb ik zelf er nog een full-time baan naast, waarvan een gedeelte naar de vof gaat en zelfs direct (als salaris) naar de desbetreffende venoot. Wat betreft de twee weken dat hij niet op kwam dagen, wij hebben hem weer toegelaten, omdat hij beterschap beloofde en het gewoon een harde werker is waar de vof uiteindelijk ook van profiteerd (al hoewel wij al ons twijfels hadden en er flink over gediscuseerd hebben). Wat betreft zijn inbreng in het bedrijf is summier over gesproken, maar het is hem duidelijk gemaakt dat de vof van ons drieeen is en dat zijn inzet, zijn eigen salaris is en dat dit (zeker in het begin) niet een regelmatig salaris zal zijn. Hij gaf hierbij zelf te kennen, zich hier niet lekker bij te voelen en wil liever gewoon uren draaien voor een vast slaris elke maand keurig gestort op zijn bankrrek.nr. (De mogelijkheid zou zijn dat hij uit de vof stapt en in loondienst van de vof komt, echter hiervoor zijn er niet genoeg regelmatige opdrachten, om hem dit aan te kunnen bieden). Wat betreft de factuur: Daar hebben wij het nog niet over gehad, aangezien dit gisteren pas bekend werd. We willen dit als aanleiding (de laatste druppel) gebruiken, om hem een beeinding te laten ondertekenen met een betaalregeling van zijn aandeel. Het is opzich een harde werker (maar niet echt slim), maar hij is gewoon niet geschikt als ondernemer. Zijn idee was waarschijnlijk om de zijn eigen uren te facturen aan enkele debiteuren (hij heeft nu al naar twee debiteuren een rekening gestuurt), dit laten storten op zijn eigen rekening, en dan te stoppen met de vof en een baan gaan zoeken in loondienst.
  23. Die dingen die je opnoemde zijn inderdaad in de oprichtingsakte opgenomen. Op zich wil de andere venoot er ook mee stoppen en weer in loondienst gaan (daar hebben wij het ook over gehad). Maar hoe ontbind je dit dan met behoud van kvk en btwnr? Hoe bedoel je, hij mag dit klaren? Hij wil zelf niets meer voor de vof doen, maar zal volhouden dat de factuur geldig is om het geld gestort te krijgen op zijn eigen rekening.
  24. Ik heb, samen met twee andere vennoten, een vof (met een overeenkomst). Deze vof bestaat net drie maanden en volgens de overeenkomst dient er gedurende zes maanden in het levensondhoud (€1500 per maand) te worden voorzien, voordat de overeenkomst definitief is. Probleem is nu dat één van de vennoten, zelfstandig een factuur uit naam van de vof heeft gestuurd voor zijn eigen uren (met zijn eigen adres en bankrek.nr.), terwijl hiervoor al een orginele factuur is verstuurd vanuit de vof. De debiteur heeft ons ingelicht hierover en een kopie verstuurd naar ons. Nu willen ik en de andere venoot de desbetreffende venoot uit de vof zetten vanwege deze reden, maar hij heeft ook al andere dingen gedaan: - werken voor een andere baas zonder medeweten van de overige venoten, - niet komen opdagen voor twee weken, omdat hij er geen zin meer in had, waardoor extern personeel ingehuurd moest worden, - geen inbreng in geld of het creeeren van nieuwe opdrachten (hij doet alsof hij in loondienst is). Wij zijn best wel bereid het gedeelte waar hij recht op heeft te betalen (al zal dat niet veel zijn want veel winst is er nog niet en er zit nog weinig in het bedrijf). Maar kunnen wij nu de overeenkomst simpel ontbinden (vanwege de nog niet verstrekken zes maanden) en hoe moet dit dan? Of volgen wij de overeenkomst en dient hij een beeindiging te tekenen, waarop hij 1/3 van het bedrijf ontvangt. Ook voor de debiteur is dit een reden om niet te betalen, ondanks dat hij akkoord was met de orignele factuur. Hij hoopt waarschijnlijk dat de vof ophoudt met bestaan, zodat hij helemaal niet hoeft te betalen. Wij willen hem een reactie op de valse factuur geven en gewoon de oorspronkelijke factuur aanhouden en desnoods hier op een gerechtdeurwaarder op af sturen als hij niet betaald na de tweede aanmaning (eerste aanmaning is al de deur uit). Maar in hoevere kunnen wij de valse facturen als niet geldig verklaren? In de overeenkomst staat wel dat rechtshandelingen boven de €1000,-, de overige venoten toestemming dienen te geven. De valse factuur zit boven de €1000,- (en de alle venoten waren al akkooord met de originele factuur). Hopelijk kunnen jullie mij helpen met deze twee dringende vragen.
  25. Zit mij net te bedenken, dat ik alleen de financiele\verkoop\inkoop doe voor onze vof en geen uren heb gedraaid voor de hoofdaannemer. De verhouding van de winst is 1-3-3 (waarvan ik dus 1). Ik heb geen var verklaring aan gevraagd, aangezien ik dacht dat dit niet nodig was (heb ook nog een full-time baan ernaast). Maar als ik een deel van de winst krijg, dan zal hij van mij ook iets van bewijzen willen hebben dat ik over dat gedeelte van de winst loonbelasting betaal? Of heb ik dit nou fout?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.