Dirkjan

Senior
  • Aantal berichten

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Dirkjan

  1. Prijsafspraken maken als leverancier is (officieel) niet toegestaan. Je hoeft je dus niet druk te maken om de prijs waarvoor andere retailers het verkopen. Wel kun je er een adviesprijs aan verbinden maar of ze die ook gaan hanteren is niet aan jou. Welke vragen je krijgt is een beetje afhankelijk van met wie je om tafel zit. Een kleine ondernemer met passie voor zijn product zal er heel anders naar kijken dan een inkoopmanager van een grote keten. Gewoon eens eentje benaderen dus, dan merk je het vanzelf?
  2. Het omslagpunt rond risico is al bij jezelf. Als je failliet gaat zonder dat je dat zelf moedwillig veroorzaakt ben je bij een eenmanszaak hoofdelijk aansprakelijk en bij een bv niet. Dat omslagpunt ben je dus allang gepasseerd. Het omslagpunt rond medewerkers is op een forum niet vast te stellen. Waarom voelt het nu opeens anders dan toen je er nog drie had? Is het vooral een mentaal dingetje? Of zie je rationeel echt meer risico's? Omdat je bijvoorbeeld vaste contracten bent gaan geven, ziekteverzuim krijgt of aan ziet komen, of verlies je de controle op je medewerkers? Dan is een bv zelden het antwoord om je risico's te beperken. Er zijn ook andere manieren om dat te doen. Er zijn te veel variabelen dus ga eens goed praten met je accountant. Zeker nu je aangeeft dat je innoveert en met subsidies werkt. Is het een WBSO of innovatietraject? En heb je daarnaast een compleet andere dienst die gewoon voor vaste geldstromen moet zorgen? Dan kun je er ook twee bedrijven van maken en één bv draaien voor de ene dienst waarop je je risico's dus deels afdekt, en een eenmanszaak waarin je zelf wat uren investeert, innoveert of hobbyprojecten regelt die buiten je bv vallen. Of dat verstandig is, is een ander verhaal. Je haalt je aardig wat extra administratie op de hals die ook nog eens perfect gescheiden moet zijn anders zit je al snel in een grijs gebied. Ook is het halen van die 1225 uur naast een DGA-salaris misschien lastig, maar het kan dus wel.
  3. Dat is wel heel negatief he? Ondernemen is óók vallen en opstaan. Als zijn 12 klanten weten dat hij net gestart is dan zit jouw co-piloot nog netjes in de schoolbanken en is er niets aan de hand. Met 12 klanten, een klein kantoor en softwarepakket dat al een paar jaar bestaat en dus zijn strepen verdiend heeft, is er al best een goede start gemaakt. Als je nu ook nog een boekhoudkundige studie hebt gedaan en je klanten bestaan uit simpele zzp'ers dan heb je volgens mij al een goed begin staan. Waar vragen je klanten momenteel om? Wat vinden zij dat jij nog meer kan bieden? Volgens mij is een administratiekantoor tegenwoordig wel wat anders dan iemand die facturen inklopt, maar moet je daar ook terecht kunnen voor advies. Bijvoorbeeld hoe het werkkapitaal beter georganiseerd kan worden, of waar bij tekort extra vandaan gehaald kan worden. Maar goed, ik ben ook geen zzp'er meer dus misschien dat jouw doelgroep wel hele andere vragen stelt?
  4. Hoe weet je dat? Uit het topic kreeg ik het idee dat een ondernemer na jarenlang trouwe dienstverband zijn medewerker wil laten meedelen in de winst. Ik kan me dat gevoel voorstellen. Zeker als die medewerker misschien wel meer tijd en energie steekt in de onderneming dan hij. De onderneming is dan al aardig afhankelijk van die medewerker en dus is het logisch dat de eigenaar zijn 'kapitaal' (de medewerker) wil binden via een winstuitkering? Heb ik iets gemist?
  5. Natuurlijk is 79 euro ook gewoon echt een (extra) drempel, aan de andere kant moet je je afvragen of het echt goed is als er geen financiele barrieres zijn voor starters, en of het goed is als starters compleet onafhankelijk van branche verenigingen en organisaties zomaar hun eigen weg kunnen gaan. In ieder geval is het een kostenpost die veel webwinkeliers bij de opstart niet direct duidelijk is. Dit onderwerp op Higherlevel is niet de enige kritiek vanuit webwinkels op het Hoofdbedrijfschap Detailhandel en enkele ondernemers zien het nieuwe kabinet als een kans om toch weer een petitie tegen deze verplichting te starten.
  6. Een grappige constructie voor iemand met een eenmanszaak want net als Wouter en Manon ben ik het eens dat vooruit betalen over iets dat misschien niet snel voor gaat komen een beetje onlogisch is. Waarom zou je nu al willen betalen als je mogelijk nooit gaat verkopen? Alhoewel, als je nu geen winst maakt, en straks in de 42% schaal komt, kun je zo wel erg flexibel schommelen in inkomen. Want op deze manier bouw je een luchtbel op die je zelf naar wens kunt stukprikken waardoor je, wanneer je geen zin hebt om belasting te betalen, kan kiezen. Of weet je al zeker dat je ze binnen nu en 3 jaar gaat verkopen?
  7. Als je een BV hebt opgestart, het startkapitaal niet geregeld hebt of direct weer hebt teruggetrokken na oprichting, dan is het toch vrij logisch dat jij als bestuurder niet gehandeld hebt in het belang van de onderneming? En is het toch vrij logisch dat een curator hiernaar gaat zoeken / vragen? Of wat zie ik verkeerd? Waarom stel je de vraag precies? Wat is jou hieraan nog niet duidelijk?
  8. Je zit hier blijkbaar nog te kort om mij te kennen ... Ik raak zo wel benieuwd wat je verkoopt. Want uit het antwoord kon ik in ieder geval nog geen enkele acquisitie ontdekken. ;-)
  9. Dit topic is bedoeld voor discussie over bovenstaand(e) evenement(en).
  10. Wat je netto in de ondernemerssituatie overhoud is niet te zeggen. Is afhankelijk van je persoonlijke situatie en een pensioen, auto, alimentatie of hypotheekrente aftrek hebben op dat soort situaties bijv. allemaal invloed. Maar grofweg denk ik dat je op basis van wat je schrijft, 3000 bruto als ondernemer + 20.000 bonus aan het einde van het jaar, fiscaal en financieel meer geld overhoud, dan de 2000 die je nu netto in je huidige situatie hebt. Is dat voldoende info voor je om nu verder te kunnen?
  11. Lijkt me verwarrend. Lijkt me enkel in non-profit sector interessant. Ik geloof niet zo in het concept dat je 'iedereen' kan helpen. In mijn ogen heeft een bedrijf altijd een 'doelgroep' hoe breed dit ook kan zijn. Ik geloof wel in pakketten. A B en C. Waarbij C tien x zoveel kost als A en maar dubbel zoveel service/kwaliteit biedt. Zoals telefonische ondersteuning, mooier briefpapier etc. Als je dat in namen ook nog mooi brengt, bijv Pakket Starters, Pakket Ondernemers en Pakket Multinationals, of in consumentenprijzen, Pakket Goedkoop, Pakket Uitgebreid, en Pakket Totaal dan heb je grofweg ook een soort prijsverschil en kun je met hetzelfde produkt verschillende prijzen hanteren. Drie pakketten zijn volgens mij voldoende. Maar een variabele prijs op basis van inkomen geloof ik niet zo in.
  12. Ik zie dat ik gelijk reageerde met Norbert Bakker. Heb hem net even telefonisch gesproken. Misschien valt het allemaal mee? In ieder geval voor mij weer een bewijsje van de snelheid waarmee je de juiste mensen weet te vinden via Higherlevel. :-)
  13. Dank je wel! Dit soort informatie zocht ik! Alhoewel nu ik dit lees ik besef dat ik het probleem momenteel "erger" maak dan het is. Deze verzekering heeft de volgende kenmerken. Het WAZ-vangnet geldt wanneer een verzekerde direct na het starten van een onderneming een arbeidsongeschiktheidsverzekering aanvraagt en wordt geweigerd of wanneer voor zelfstandigen een WAZ-uitkering hebben die eindigt. De verzekeraar is verplicht de verzekerde een voorstel te bieden voor het WAZ-vangnet. Het WAZ-vangnet kent de volgende uitgangspunten, die overeenkomen met de eerdere dekking zoals de WAZ-bood: verzekerd bedrag € 11.500 2 jaar eigen risico Alleen uitkering bij volledige en duurzame arbeidsongeschiktheid Wanneer de verzekerde binnen vijf jaar na het afsluiten van de verzekering arbeidsongeschikt raakt hoeft er slechts vijf jaar uitgekeerd te worden Beoordeling van arbeidsongeschiktheid vindt plaats op basis van gangbare arbeid Het verzekerd bedrag en de uitkering worden geïndexeerd. Ik verwacht dat ik met mijn huidige verzekering met uitsluitsels op dit specifieke punt, toch nog voordeliger en uitgebreider verzekerd ben.
  14. Kent er iemand een verzekeraar die een stapje verder durft te gaan met betrekking tot het verzekeren van verhoogde risico klachten? Ik ben een tijdje verzekerd geweest tegen arbeidsongeschiktheid. Nu wilde ik de uitkering verhogen, en aan de hand van de nieuwe informatie besluit de verzekeraar een clausule op te stellen voor bepaalde klachten. Ik wil mij gewoon 100% verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid maar dit kan dus niet bij deze verzekeraar. Dus ik heb wat onderzoek gedaan maar volgens mij zijn echt alle verzekeraars hetzelfde en zullen ze uiteindelijk dus allemaal mij op een bepaald punt uitsluiten. Of zijn er verzekeraars die op bepaalde vlakken op een andere manier omgaan dan enkel uitsluiten? Zijn er andere mensen wel eens uitgesloten? Hoe zijn jullie hiermee omgegaan? Dan maar niet verzekeren? Er zijn gewoon ondernemers die, ook al is het voorval onzeker, door klachten in de jeugd zich niet tegen arbeidsongeschiktheid kunnen verzekeren? Dat vind ik een beetje een raar idee. Ik ben benieuwd of ik de enige ben die hiermee geconfronteerd wordt en/of hoe anderen hier tegenaan kijken. Mocht je mijn achtergrond willen weten, ik heb er een weblog berichtje over geschreven. http://www.ondernemeneninternet.nl/weblog-over-ondernemen/verzekeren-tegen-arbeidsongeschiktheid.html
  15. Het topic is om te informeren dat ik ondernemingsplannen zoek. Ik weet het. Wilde het toch even duidelijk gemaakt hebben. ;-) (ook) ik ben eigenwijs. :-) Ehh. dit bericht past idd beter in vraag en aanbod. :-)
  16. Ik wil het niet ondervangen. Ik wil in plaats van direct alle beren te zien, het gewoon eens 'ondernemen' om te zien of het een kans van slagen heeft. Ik heb lang nagedacht wat ik als tegenprestatie kan bieden. Dat wil ik niet, enkel wil ik ondernemers bedanken dat ze de tijd nemen om het stuk even door te lopen of het gepubliceerd mag worden, en daarvoor is die €50. Ik loop verslagen ook zelf na, maar ik kan niet altijd zien wat privé is en wat niet, dus daarom vraag ik dat vooraf al vast even. Voor deze moeite biedt ik €50. Vandaar het bedrag. En of mensen er moeite mee hebben, of dat het studenten verslagen worden, zal ik snel genoeg merken toch? Opnieuw: Jongens ik vraag niet advies of het kans van slagen heeft, deze topic hoeft geen marketingplan te worden. Ik wilde even iets proberen. De kansen proberen voor ik de beren ga zien.
  17. Waarom zo vijandig ExTax!? Misschien heeft het in jouw geval weinig nut. Maar is het je werkelijk tot last? Mensen die een financierder moeten overtuigen kunnen het beste starten met een voorbeeld ondernemingsplan van die financierder als het een bank is, of in het geheel zonder template. Een durfkapitalist overtuig je toch met een ondernemingsplan dat eruit springt. Dat doe je niet met templates. Maar wat voor de bakker om de hoek? Studenten welke willen ondernemen? Voor mensen die vanuit een uitkering willen gaan starten en het UWV moeten overtuigen? Deze zijn in sommige gevallen al onzeker genoeg en hebben geen idee waar ze moeten starten. En een vraag op Higherlevel als "hoe begin ik aan een ondernemingsplan" zit je ook niet op te wachten toch? Misschien is het voor díe mensen wel interessant. Ik snap niet waarom je een initiatief dat voor jou misschien niet direct relevant is, direct moet aanvallen. :-s
  18. Helemaal eens. Maar alle banken ondernemingsplannen dus de illusie dat ik daar iets aan kan veranderen, heb ik eigenlijk niet. Volgens mij kan het geen kwaad als er (nog een) niet-bank ondernemingsplannen aanbied. Ik zie echter aan mijn karma dat dit wel zo is? ;)
  19. Ik ben op zoek naar ondernemingsplannen. Ik ben bereid er een kleine vergoeding voor te betalen van €50. Nu zijn dat soms levensverhalen, ondernemingen op zich. Ik ga er dan ook niet van uit dat iedereen ze zomaar gratis zal sturen maar misschien is er een enkeling bereid zijn levensverhaal te delen voor een kleine vergoeding van €50? Doel: Ik wil ze publiceren op een website als voorbeeld. Ik heb er al een aantal maar zou er graag wat meer ontvangen om een mooi overzicht samen te stellen. Heb je het eerste geld vast verdiend. Mocht er interesse zijn van mensen welke een groot compleet ondernemingsplan hebben en er geen problemen mee hebben als deze als voorbeeld op een website wordt gepubliceerd (verwijder eventuele persoonlijke of te belangrijke unieke informatie dan ook vooraf vast even) neem dan contact met me op. [titel aangepast - mod]
  20. Dan wordt je geen ondernemer, maar verkoper. Als je goed bent in overtuigen, goed bent in motiveren, gemakkelijk in de omgang bent en zeer ambitieus bent....Graag het beste uit jezelf en uit je klanten haalt, maar de focus mist. Dan doe je enkel waar je goed in bent en laat je de focus over aan je baas. Wordt verkoper. Het lijkt je op het lijf geschreven. Sales medewerker, sales manager, sales director. Het is dé manier om rijk en succcesvol te worden.
  21. Uniek in Nederland: alle informatie over de praktijk en theorie voor de startende ondernemer! Voor alle reeds gestarte ondernemers en alle starters in spé is er nu de Starters Masterclass. Heb je het gouden product of dienst al uitgevonden maar mis je net dat beetje info om de stap over de drempel te kunnen zetten? Of ben je al gestart, maar heb je behoefte aan alle informatie, zowel uit de praktijk als vanuit theorie handig op een rij? De Starters Masterclass is een directe praktische middag samen met elf andere startende ondernemers en trainers uit de praktijk. Soort evenement: Workshop Datum 23 maart 2007 12:30 - 18:00 Plaats Utrecht (exacte details zie website) Kosten € 60,- excl. BTW Meer informatie & aanmelden via de website: Website http://www.startersmasterclass.nl E-mail adres info@startersmasterclass.nl Telefoonnummer 030 - 2434706
  22. Een reactie staat op een ander weblog online: http://www.sproutstart.nl/2006/01/starters_master.html Verder zie ik dat de link in de agenda van HL niet meer werkt. (17 februari). Jammer... Ik zou liever zien dat Januari niet meer werkt omdat die toch al geweest is. Is hier een oplossing voor? :)
  23. Op 20 januari is de aftrap geweest van een nieuw initiatief voor starters. Aangezien wij als organisatie dit een geweldig succes hebben ervaren willen we hier graag maandelijks mee verder. 17 februari komt er dan ook een vervolg op de Starters Masterclass. (www.startersmasterclass.nl) Wat is de Starters Masterclass Voor alle reeds gestarte ondernemers en alle starters in spé is er nu de Starters Masterclass. Heb je het gouden product of dienst al uitgevonden maar mis je net dat beetje info om de stap over de drempel te kunnen zetten? Of ben je al gestart, maar heb je behoefte aan alle informatie, zowel uit de praktijk als vanuit theorie handig op een rij? De Starters Masterclass is een directe praktische middag samen met elf andere startende ondernemers en trainers uit de praktijk. Soort evenement: Workshop Datum 17 februari 2006 13:00 - 17:00 Plaats Utrecht (exacte details zie website) Kosten € 60,- excl. BTW Meer informatie & aanmelden via de website: Website http://www.startersmasterclass.nl E-mail adres info@startersmasterclass.nl Telefoonnummer 030 - 2434706
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.