Jump to content

Rico

Senior
 • Content Count

  89
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • First name
  Rico
 • Last name
  H.
 • How did you find us:
  anders.

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  https://www.higherle

Company info

 • Location
  Zwolle
 1. Als ik het goed herinner hadden ze meteen ook al een standaard opzegbriefje bijgevoegd Dat dan weer wel 8)
 2. de cafetaria hier in de buurt heeft zijn zaak opgesplitst in twee gedeelten: - ingang / tafels / wachten en met klapdeuren naar achteren: - barretje / enkele tafels / tv (voetbal) hij verkoopt ook gewoon bier. hoewel hij geen cafe is, zitten er 's avonds vaak jongelui achterin. bovenstaande ter inspiratie :)
 3. Of gewoon basic: Hamstra Sanitair qua klank niet onaardig.
 4. Misschien is een simbox een oplossing. Tik maar eens in bij google.
 5. Wat zo'n subwoofer al niet te weeg kan brengen, dat blijft dus niet bij geluidsgolven ;D ;)
 6. Als je nieuwe activteit ook voor rekening van je eenmanszaak komt, verandert er volgens mij niet veel. Alleen het additionele/nieuwe label wat je er op plakt ;)
 7. Rico

  Waar te beginnen?

  Wanneer iedereen een eenmanszaak heeft, moet je wel even in de gaten houden of de belastingdienst de opdrachten van de ander niet gaat zien als een dienstverband (zoek ook even op var). Tsja leuker maken ze het niet he.
 8. Voor mij is het programma (en boekhouden uberhaupt) nieuw, maar blijkbaar heb ik inderdaad iets fout gedaan, want na nog even aanrommelen werkt het nu inderdaad wel zonder problemen. Toch bedankt voor je snelle reply ;)
 9. Voor verschillende activiteiten wil ik twee aparte planningsprogramma's gaan gebruiken, welke de daarbij behorende facturen produceren. Echter heeft dit tot gevolg dat ik ook twee aparte reeksen met oplopende factuurnummers krijg. Hoewel meerdere reeksen volgens de belastingdienst is toegestaan, geeft dit wel een probleem met het inboeken in het daadwerkelijke boekhoudprogramma (Informer), omdat deze bij ingaaf één oplopend factuurnummer vereist. Wie heeft suggesties hoe dit op te lossen? Mag ik wellicht elke kopie factuur voor eigen administratie opvolgend nummeren (met de pen), en onder dit nummer inboeken? Want dan heb ik volgens mij drie reeksen die allemaal correct oplopen en te controleren zijn ;)
 10. Ik was in de veronderstelling dat je jezelf het minimum dga salaris behoort uit te keren bij zowel Ltd als BV en je zodoende dus altijd op de loonlijst van de Ltd staat (of behoort te staan)?
 11. Mij lijkt het dat de fiscus ook niet op zijn achterhoofd gevallen is en zal ongetwijfeld goed op de hoogte zijn met constructies die men probeert om e.e.a. te kunnen omzeilen, waaronder het minimum dga salaris. Vergeet niet dat de belastingdienst een directie koppeling heeft met de KvK gegevens, waardoor in een oogopslag duidelijk is hoe organisatiestructuren en alles wat daarmee te maken heeft in elkaar steekt. Ik zou het er niet op durven gokken prenobe ;)
 12. Volgens mij zijn bovenstaande reacties hèt voorbeeld van mond op mond (tekst op tekst?) reclame! :)
 13. Wellicht kan iemand met een administratieve achtergrond dit even ophelderen: Is het wel de bedoeling/fiscaal toegestaan een creditfactuur aan te maken tbv een aankoop van een particulier, zonder dat hier ooit een levering vanuit de onderneming tegenover heeft gestaan? Persoonlijk heb ik altijd begrepen dat een creditfactuur alleen is toegestaan wanneer ik al eerder zelf een factuur heb verstuurd (met name aan b2b).
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept