Revision

Junior
  • Aantal berichten

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Revision

  1. Frans, ik heb hier een benchmark van een relatief kleine webshop waarbij in een maand tijd 3,5% van de bezoekers geen javascript ondersteuning had. Dat lijkt een klein percentage, maar het zijn in dit geval toch al snel weer ruim 200 potentiële kopers minder wanneer de shop van javascript afhankelijk is. Maar uiteindelijk hangt veel ook van je doelgroep af, hoe tech savvy zijn deze mensen of hoeveel minder validen bezoeken je online winkeltje, etc.
  2. Laat ik alvast een misverstand de wereld uit helpen. "Zoekmachine vriendelijk" heeft niets met de achterliggende software te maken maar met de implementatie daarvan, de software kan nog zo geoptimaliseerd zijn maar als je daar geen gebruik van maakt heb je er weinig aan. Bovendien zijn de genoemde "zoekmachine vriendelijke url's" geen goede manier van zoekmachine optimalisatie, onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat url's van weinig invloed zijn op de indexatie (bron: google themselves). Wat betreft het loskoppelen van de website en webwinkel; ik zou er juist voor kiezen om deze, waar mogelijk, te integreren. De informatie overlapt elkaar en het is herkenbaarder voor de bezoeker. Over de huidige website(stijl): De frisse, gezellige inrichting van jullie fysieke winkel zie ik helaas niet terug, het is eerder sober en afstandelijk en dat komt met name door het kleurgebruik. Ook komt er te weinig naar voren wat jullie verkopen (behalve na het lezen van de tekst). Daarnaast staat alles erg dicht op elkaar, wat het geheel er niet overzichtelijk op maakt. De navigatie staat ook op een wat ongebruikelijke plek daar aan de rechterkant. Uit de teksten op de website blijkt dat jullie ook accesoires verkopen, ik zou deze prominent terug laten komen in de webwinkel. Deze producten hebben potentieel meer kans op verkopen en kunnen dienen als een lokkertje. Maar let wel op dat je de schoenen voldoende onder de aandacht brengt! Tot slot: Ik ben er geen voorstander van om namen van software pakketten te droppen, het is belangrijker om eerst je wensen en eisen vast te stellen en pas in een later stadium de juiste software daar bij te kiezen. Al dan niet in overleg met een professional.
  3. Je zou er maar 17 jaar over moeten doen om een lening af te lossen voor een domeinnaam :-X
  4. Natuurlijk is dat zo, je moet het ook vanuit commercieel oogpunt bekijken in deze. Laten we maar niet in een discussie verzanden in wat redelijk is hoeveel klanten er op een server moeten staan of wat de omvang van de opslaglimiet moet zijn ;)
  5. Ik krijg nou niet bepaald de indruk dat u weet waar u over praat. Onder wat u hier "overige eigenschappen" noemt valt het belangrijkste aspect van hosting: dataverkeer. Verkeer waarvoor u ook per gigabyte aan uw leverancier moet betalen. Met een vaste prijs (199 euro) komt u onherroepelijk op het moment dat u meer kosten heeft gemaakt dan de klant heeft betaald. Bovendien kun je met Pakket A meer klanten kwijt op je server (meer inkomsten). Logisch dus dat wanneer je meer ruimte wilt je ook extra moet betalen, dat gaat immers ten koste van de plek van een ander.
  6. Ik heb me geabonneerd op de RSS feed van de Magento blog, daarin werd het vermeld. Het nederlandstalige forum is nog niet al te actief helaas. @Jow1988: Ik heb bij mijnwebwinkel.nl altijd het idee dat de webwinkels erg op elkaar lijken. De mogelijkheden lijken wat beperkt. Voor een beginnende hobby webwinkel zal het op zeker wel voldoen, maar zodra je groter wilt groeien loop je waarschijnlijk toch tegen de beperkingen aan. Het voordeel van open-source software is dat deze beperkingen worden weggenomen, doordat de code in zijn geheel toegankelijk is. Een webdesigner kan daardoor bijvoorbeeld in een later stadium alsnog aanpassingen maken, zonder dat je jezelf nieuwe software moet aanleren. Overstappen is altijd lastig, het is maar de vraag of je je huidige aanbod moeiteloos kunt overzetten naar de nieuwe software en bovendien of je deze ook net zo prettig vind werken als de oude.
  7. Hier wil ik even iets corrigeren, er is inmiddels wél een iDeal koppeling beschikbaar voor Magento.
  8. Ik beweer niet dat er in jouw geval interpretatieverschillen zijn, ik ken beide kanten van het verhaal niet. Ik haakte enkel in op de vraag waarom er een vergoeding betaalt diende te worden in de situatie van Kena aan de webdesigner, terwijl er niet volledig geleverd was. De bakker betaal je inderdaad niet voor de ingrediënten, een webdesigner betaal je wel voor de hoeveelheid werk die verricht is. Het is een dienst, geen product.
  9. Inspanningsverplichting heet dat. Je spreekt af met een bakker dat hij de volgende ochtend om 9:00 uur brood levert. De volgende ochtend heeft hij nog niks gebakken. Je geeft hem nog een dag (in gebreke). De volgende dag heeft hij nog steeds niks gebakken. Hij zegt : "ik ben het hele land afgereisd op zoek naar meel, morgen is het brood misschien gebakken." Je zegt: morgen is te laat, ik wil mijn geld terug. De bakker: hier heb je de zak meel, waar ik zo'n moeite voor heb gedaan om het te vinden. Je krijgt je geld niet terug want " ik moet toch ook ergens van leven....." ? De vergelijking met de bakker vind ik wat ver gaan, is het niet? Brood is makkelijk te produceren en in grote mate altijd gelijk. Een website verschilt van klant tot klant, het is maatwerk. Vergelijk het nu eens met een architect. Je geeft hem de opdracht om je nieuwe huis te ontwerpen. Uiteindelijk blijken de ideeën van jou en de architect te ver uit elkaar te liggen, omdat vooraf de verkeerde informatie is gegeven. Is het werk dat de architect nu heeft verricht ook niet declareerbaar, omdat jij je plannen niet duidelijk genoeg kon omschrijven? De architect kon zijn tijd die hij voor jou bezig was ook niet besteden aan andere klanten, en mist daardoor dus ook inkomsten. Wat ik dus wil zeggen is, bekijk het ook eens van de andere kant.
  10. dank je toch snap ik niet dat je iets moest betalen als de site niet af was, ook al was er werk verricht. ??? Je zegt dat bij de nieuwe website je helemaal opnieuw bent begonnen, dus dat betekent dat je niets aan dat verrichte werk had. Waarom zou je daarvoor een deel moeten betalen? Omdat de webdesigner uren heeft gemaakt voor het gedane werk. Hij moet ook ergens van rondkomen. Ongeacht of er nu wel of niet in zijn geheel is geleverd en om welke reden dan ook de samenwerking is beëindigd. Zonder alle omstandigheden te weten kan er moeilijk een oordeel gegeven worden of dat terecht is of niet.
  11. Met een open-source oplossing en een redelijke hosting provider ben je minder kwijt per maand (incl. SSL certificaat) en heb je geen limiet op het aantal artikelen (en mogelijkheden). Of dat nu met Virtuemart, osCommerce, zen-cart, Magento of een ander pakket naar keuze is. Wanneer je een webdesigner inhuurt om het geheel vorm te geven kost je dat wel wat extra, maar ik denk dat je dat er relatief snel uithaalt (minder kosten per maand, professionelere vormgeving, bij problemen terug kunnen vallen op support, mogelijkheden om uit te breiden, etc.).
  12. osCommerce kun je aanpassen naar je eigen wensen, het is open-source waardoor je de beschikking hebt over de volledige broncode. Natuurlijk heb je daar wel de nodige kennis voor nodig, maar er zijn ook genoeg webdesigners die hier mee overweg kunnen. Bovendien is er een module beschikbaar die het wat makkelijker maakt om de layout aan te passen, in de vorm van sjablonen. Een goed voorbeeld van een gepersonaliseerde osCommerce winkel is geboortewinkel.nl edit: Wat bedoel je met "normale beveiligde servers willen mij niet accepteren"? Een degelijke hosting provider zal je echt niet een SSL certificaat onthouden omdat je sex producten verkoopt.
  13. Een aantal dingen vallen mij direct op zodra ik je website bezoek. [*]Ik schrik vooral van de opmaak van de tekst, deze is niet echt consistent doorgevoerd. Veel verschillende spatiëringen, kleuren, lettergroottes en een wirwar van vet- en schuin gedrukte zinnen en zinsdelen. Kortom ik weet niet waar mijn aandacht naar uit moet gaan. Niets valt écht op, omdat je ogen van links naar rechts springen en weer terug. Breng wat rust in die tent! Arceer alleen wat daadwerkelijk belangrijk is, al het andere wordt vanzelf gelezen zodra de interesse is gewekt. [*]De bovenbalk nodigt niet bepaald uit. Ik begrijp er uit dat de website iets te maken heeft met campers en caravans, en dat Kemdirect perfect werkt. Maar waarvoor werkt het perfect? Kun je hier grafisch niet iets meer mee? Bovendien zijn de foto's wat klein en onscherp. Verder ben ik het met Sp00n eens dat het lijkt alsof het logo erin geplakt is, dat komt vooral door de afwijkende achtergrondkleur. Uit onderzoek is gebleken dat internetters bij een bezoek aan een website eerst het bovenste gedeelte bekijken, vervolgens het linkergedeelte en tot slot de inhoud. Dit gebeurt allemaal in een aantal luttele milliseconden, maar het blijkt bepalend voor de verdere duur van de sessie. Een goede eerste indruk is dus belangrijk. [*]Het kleurgebruik op de website is naar mijn mening te gevarieerd. Ik zie rood, oranje, groen en verschillende tinten blauw. Probeer dit wat meer te beperken, twee verschillende kleuren (naast grijstonen) zorgt vaak al voor voldoende afwisseling en leidt bovendien minder af. [*]Probeer wat meer met de marges te spelen om ruimte te creëren, maar voer het niet te ver door. Bijvoorbeeld in de middelste- en rechterkolom staat de tekst te dicht op de randen van de witte vlakken. Je zult zien dat het prettiger leest wanneer de afstand tot de randen wat vergroot wordt. Hopelijk kun je wat met bovenstaande kritiek ;) P.S.: Het talenmenu veranderd zodra ik voor de Engelstalige versie gekozen heb en er verschijnt een derde taal bij (Deens). Waarom wordt de Deense versie niet aangeboden op de hoofdpagina? Tevens kan ik ook niet meer terug naar de Engelse versie als ik voor Deens heb gekozen (behalve via de "terug"-knop van mijn browser natuurlijk).
  14. Ik ben zeer benieuwd waarom je 'm destijds "afgekeurd" hebt? Zelf heb ik het nog niet in gebruik, maar heb wel interesse om de software in toekomstige projecten toe te passen.
  15. Om heel eerlijk te zijn denk ik niet dat je hier al te veel op moet rekenen, hooguit een flinke mindering in de kosten of kwijtschelding van het contract. Ik ben geen jurist, maar heb al soortgelijke gevallen mee gemaakt en de uitkomst was vaak niet al te gunstig. Vaak wordt een groot deel van de aansprakelijkheid goed afgedekt in de algemene voorwaarden. Moet ik wel bij zeggen dat in geen van die gevallen spraak was van een stap naar de rechter, meestal werd een schikking getroffen tussen beide partijen. Ik ga mee met Nico dat het voor jou beter zal zijn om met een andere partij verder te gaan, zeker omdat je zelf al aangeeft dat de webwinkel je enige bron van inkomsten is. Het lijkt me daarom ook zaak om de winkel zo snel mogelijk online te krijgen zodat je in ieder geval wat terug kan verdienen.
  16. Misschien is het juist wel goed dat je dit geplaatst hebt. Ik kan me voorstellen dat er meer mensen zijn die dit vanuit de 'verkeerde' hoek bekijken.
  17. Maar dat icoontje kun je net zo goed hanteren wanneer diezelfde iDeal betaalmethode via een payment provider wordt aangeboden. In weze maakt het weinig verschil. Bovendien kun je bij Ogone de interface volledig integreren in de eigen huisstijl.
  18. Dan mag je gelijk even uitleggen waarom grote partijen als Bart Smit, Martinair, Conrad, Honkemoller en CoolBlue (misschien wel dé internetwinkel op dit moment) gebruik maken van Ogone. Ogone is de laatste jaren hard bezig om uit te groeien tot een zeer betrouwbare betalingsprovider. In feite is het gewoon een tussenlaag tussen de webwinkel en de betaalmethoden. Mensen zullen eerder kijken naar welke betaalmethoden je aanbiedt dan via welke betalingsprovider dit verloopt, bij een goede implementatie hoeft de gebruiker niet eens te weten dat je Ogone hiervoor gebruikt. Hetzelfde geldt ook voor Multisafepay.
  19. PDF is geen beveiliging, het is een opmaaktaal. Wat de belastingdienst zal willen weten is welke beveiligingsmethode je gebruikt om authenticiteit en integriteit te waarborgen. Je kunt een PDF wel beveiligen met onder meer een wachtwoord, waardoor het onmogelijk wordt gemaakt om deze aan te passen.
  20. De belastingdienst is zelf niet echt duidelijk in wat wel en niet mag bij elektronisch factureren. Wel is duidelijk dat de factuur authentiek en integer moet zijn. Op de vraag welke methoden zijn toegestaan wordt geantwoord "sommige andere methoden zijn ook toegestaan" naast de genoemde elektronische handtekening. Het beste kun je contact opnemen met het belastingkantoor en navragen of jouw verzonden facturen rechtsgeldig zijn. Wellicht dat een beveiligde PDF ook een toegestane methode is/kan zijn? Hiermee voorkom je dat er geknoeid kan worden met de gegevens doordat dit geblokkeerd wordt. Verder zou je de regels van het gebruik van briefpapier kunnen toepassen (toevoegen van bedrijfslogo). Ik ben benieuwd naar jullie mening over deze methode. Zelf stuur ik mijn facturen gewoon per post en het onderwerp is voor mijn bedrijf dan ook niet echt relevant.
  21. Ik denk niet dat veel mensen gaan bellen om een spons t.w.v. 8,95 te winnen. Daar is het product gewoon te goedkoop voor. Een actie op de huishoud- of kampeerbeurs waar de spons gratis weggegeven wordt lijkt me meer zinvol in deze. Wat betreft de website; het lijkt wel of deze een beetje is blijven hangen in de jaren '90. Wat niet wil zeggen dat deze niet effectief is. De geboden informatie is duidelijk en overzichterlijk (al mag er wel eens naar de navigatie gekeken worden). Ik heb alleen het idee dat in Firefox de website niet helemaal correct wordt weergegeven, ik werk momenteel echter op een mac en kan het dus even niet vergelijken met internet explorer.
  22. De prijspebaling van een website is eigenlijk niet te doen. Er zijn verschillende onderdelen die je kunt onderscheiden tijdens de bouw van een website. Zo zijn er het grafisch ontwerp, de implemenatie in een cms of alleen het omzetten naar een HTML vorm, de eventuele achterliggende functionaliteiten (denk aan een offertesysteem, agenda beheer tool, e-commerce oplossingen, etc.), eventueel zoekmachine optimalisatie en zo zijn er misschien nog wel meer onderdelen te onderscheiden. Het moeilijke hieraan, vooral voor de prijsbepaling, is dat al deze onderdelen ook weer door afzonderlijke partijen kunnen worden uitgevoerd. Het ligt er dan maar net aan waar de prioriteiten liggen in hoeverre dit van invloed is op de kosten. Natuurlijk kan alles ook door één partij worden uitgevoerd, maar de vraag is of dit kostenbeperkend is. Zoals al eerder aangegeven in dit topic kan de prijs enorm variëren. Wanneer je iets dergelijks in een onderzoek mee wilt nemen, ga dan altijd uit van prijsgroepen (bijv. < 1000, 1000-2500, etc.) en vraag ook naar wat voor soort functionaliteiten inbegrepen zijn (ook weer in groepen onderverdeeld). Aan de hand van deze gegevens kun je een betere en realistischere schatting maken van de gemiddelde prijs van een website.
  23. Na een korte blik over jouw website vallen me een aantal dingen op. Allereerst krijg ik als bezoeker niet meteen het idee dat ik hier kleding kan kopen, laat staan dat ik bij een webwinkel ben beland. Gelukkig verraad het menu item "shopping bag" het een en ander, maar daar blijft het helaas bij. Pas nadat ik de tekst op de website ben gaan lezen krijg ik door dat ik hier kleren kan bestellen, de bevestiging krijg ik eigenlijk pas bij de 3e tip wanneer er gesproken wordt over "bestelling". De kans is groot dat veel bezoekers hier al hebben afgehaakt. De kleding tips aan de rechter kant zijn een uitstekend idee natuurlijk, maar waarom kan ik hier niet rechtstreeks doorklikken naar de product pagina? Hier verliest je bezoeker mogelijk de interesse die zojuist gewekt is. Ik moet twee keer klikken en ook nog eens scrollen om bij een van de betreffende producten uit te komen. Ik denk dat wanneer je aan deze drie punten werkt, je al een stuk verder bent met je website. Om dit te bereiken een aantal tips: Laat de "shopping bag" op iedere pagina terugkomen zodat de bezoeker kan zien wat hij al besteld heeft en wat de totale kosten zijn. Laat duidelijk merken aan je bezoeker dat hij iets kan kopen op je website, dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een pakkende titel "Shop bij Urban Villa voor de nieuwste en beste Ecko-kleding" Geef op je homepagina een kort overzicht van wat je aanbied, laat hier het idee van de kleding tips terugkomen (maar zorg ervoor dat je bezoeker in één klik de product informatie voor handen heeft!) Hopelijk kun je hier wat mee!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.