Ruben-Timmerman

Junior
  • Aantal berichten

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Ruben-Timmerman

  1. TwaLevel, hoe bedoel je spatieziekte? Is er iets mis in de layout o.i.d.? (if so, I'll fix!)
  2. Eh, just to be sure, voordat er weer lynchpartijen plaatsvinden... Ik ben toevallig begonnen met de blogkermis maar heb Erno niet gedwongen, gevraagd, of gesuggereerd hierover te schrijven op HL. Laten we voor het gemak even aannemen dat hij het uit enthousiasme hier neerzet. Ik vind het overigens wel een waardevol initiatief (het idee is niet van mij) om een goed overzicht te krijgen in Nederlandse weblogs die zich met marketing bezig houden. Maar dat is reclame. (ik vond dit bericht in mijn referrers, vandaar, spare me!)
  3. Interessant topic. Enige ervaring die ik heb was een Turkse werknemer die terug ging naar Turkije en daar onze offshore programmeertak op zou gaan zetten. Deze constructue gekozen om toch een continue levende vertegenwoordiger daar te hebben. Helaas vond hij na een half jaar de lokale woningmarkt toch interessanter, werd weer teruggebracht naar nl. Voor kleine klussen (zowel design als development en enginieering) zijn er veel goede websites die een marktplaats vormen, dit zijn de bekendste: http://www.scriptlance.com/ http://www.elance.com/ http://www.rentacoder.com/ Over Roemenie kan ik alleen maar positief zijn, ken redelijk wat studenten uit Cluj(-Napoca) en die zijn zonder uitzondering heel erg hardwerkend en intelligent, en ze spreken hun talen. Al geldt dat laatste meer voor de dames, die vaak Engels, Frans, Spaans en Italiaans beheersen. Het onderwijs is erg goed aan de universiteit daar en Cluj is als stad ook erg leuk, bovendien het het meest westers gelegen. Probleem van Cluj is dat er geen groot vliegveld is (geloof dat Malev er wel op vliegt, maar niet zeker), je moet op Budapest vliegen en dan 7 uur in de trein.
  4. Just to be sure, papieren versturen hoeft niet bij het registreren van domeinnamen. Lid worden van de SIDN is eveneens niet nodig om dit snel te kunnen doen. Ik registreer regelmatig domeinnamen voor minder dan 5eur per jaar ex btw, bij registratiecentrale.nl. Die prijs is wel afhankelijk van het soort "abonnement" dat je daar neemt, maar de kosten zijn erg laag. Je moet daarbij dan nog wel zelf de DNS en webhosting regelen, maar dat kan bij de meeste webhosters zonder problemen. Het ksot me via deze weg ongeveer 5 minuten om een domein aan te maken en aan te vragen.
  5. Het hangt er sterk vanaf wat voor advertenties je gaat verkopen, welk geldvraagmodel je eraan koppelt. Voor banners is een cpm (cost per mille) model erg gebruikelijk, de adverteerder betaalt dan per 1000 vertoningen een bedrag. Tussen de 2 en 20 euro moet je dan aan denken, afhankelijk van hoe goed jij de bezoekers kunt definieren. Ik raad echter aan om wat harder je best te doen dan puur banners. Probeer te kijken of je een specifieke doelgroep aan je site kunt koppelen, en zoek daar 1 of 2 sponsoren voor. op designhulp.nl is dit slim gedaan, die hebben mar 1 partner (Jerry, een uitzendbureau voor programmeurs). Verder kun je natuurlijk denken aan Google's AdSense, dat advertenties toont die relevant zijn voor je website. Daarbij krijg je ongeveer de helft van de klikprijs. Als je site over leningen gaat kan je daar zo een euro per klik voor vangen. Als je wat gerichtere tips wil, omschrijf je site dan. Je moet echt naar inhoud kijken als je geld wil verdienen. Als je doel is "bezoekers trekken", moet je je afvragen "wat gaan die bezoekers dan doen". Aan dat doen kun je namelijk advertentievormen koppelen die passen bij je medium en je bezoekers.
  6. De enige aanraking(en) die ik met esports heb gehad zijn talloze aanvragen van game clans of ik hun servers kan sponsoren (ik heb een kleine franchise keten van computers, gericht op studenten en ouderen) . Bij deze groep is kennelijk eeen grote behoefte aan een platform voor dit soort dingen. Ik heb wel wat voorbeelden gezien maar kennelijk is er nog geen open platform waar gamers zich makkelijk kunnen laten sponsoren door een vaste pool van sponsors. Dat lijkt me een goede kans om meer aan esports te doen, vanuit de gebruikers. Verder zou ik eens wat concretere vragen stellen, bijvoorbeeld: Denk je dat jouw bedrijf geschikt is voor esports sponsoring en zo ja waarom niet. Heb je gehoord van de laatste world gaming blabla kampioenschappen in xxx? En misschien moet je duidelijker maken wat WEL het doel van je topic is. Zoals je merkt raak je een totaal verkeerde snaar bij TechNico. Je doel lijkt nu namelijk inderdaad enigszins commercieel.
  7. Als je dienst een doelgroep heeft van _iedereen_ tussen de 18 en 70 jaar heb je een heel ander probleem dan je mogelijke tagline of bedrijfsnaam. Probeer eerst je doelgroep eens nader te specificeren. Zelfs als je wel zo'n enorme onspecifieke doelgroep hebt, is het onwaarschijnlijk dat je ze met dezelfde merknamen en producten gaat benaderen. Ik vind dat humor in een bedrijfsnaam of tagline geen enkel probleem is, zolang het aansluit op je doelgroep. Hoe meer je je onderscheid van potentiele concurrenten, hoe groter je kans van slagen. Er is een redelijk groot bedrijf dat als tagline heeft "Don't be evil". Best humoristisch imho. Zij doen het vrij aardig de laatste jaren. Maar ze communiceren die tagline niet naar de volle breedte van hun (potentiele) klanten. Als je niet weet welk bedrijf het is, zoek er dan eens naar, bij Google ofzo.
  8. Het kip/ ei verhaal is inderdad moeilijk, ik ben nauw betrokken bij een vacature georienteerde website die van model is veranderd omdat het hardcore vacature model heel zwaar is om geld mee te verdienen. Wat er nog mist in die branche is een goede vertical search. Dus als je programmeer-power in huis hebt (hoewel je zegt: laten bouwen, dus dat is misschien lastig), maak een eigen zoekmachine die vacatures van websites van bedrijven plukt en bied die aan. Gratis Geld online verdienen is bijna omogelijk zonder traffic. Creeer dus eerst kwaliteit content en ga dan op basis van je traffic partnerships aan. En zoals hierboven staat, probeer je op een niche te richten, dan maak je al meer kans.
  9. Ik zou in ieder geval goed naar het CMS kijken. In huis ontwikkelde CMS'en lopen bijna altijd achter op opensource CMS'en en CMS'en van hele grote ontwikkelaars. Bovendien is het lastiger, zoals hier al wordt aangegeven, te switchen van webbouwer als je aan een "custom" CMS vast zit. Vraag eens of ze je site ook met een opensource CMS willen bouwen (bijvoorbeeld Textpattern als het om een kleine site gaat, of Joomla voor groter). Of misschien zelfs een blog CMS als Wordpress, dat erg krachtig en doorontwikkeld is met de gestoorde hoeveelheid plugins die ervoor beschikbaar zijn (waaronder een volwassen CMS plugin genaamd Semiologic) Laat bij je CMS in ieder geval kijken naar: Zoekmachine optimalisatie: is de brondcode schoon, zijn titels goed aan te passen per pagina, etc. Het is duur om na implementatie een CMS te verbouwen voor zoekmachines. Media beheer: kun je zelf namen van plaatjes opgeven en plaatjes beheren onafhankelijk van de plaats waar ze in de content komen. Programmeer platform: ASP / ASP.net / Java/ PHP/ met het oog op integratie nu of in de toekomst met andere systemen die je gebruikt. Flexibiliteit in templates: kun je zelf nieuwe stukken content definieren, plaatsing bepalen, formulieren aanmaken.
  10. Nou nou nou... Lees mijn berichten aub wat minder commercieel, zo zijn ze echt niet bedoeld. Met mijn laatste "aanbod te helpen" bedoel ik te zeggen dat ik mijn hulp in any case aan wie dan ook aanbied, dus NIET geplugd, betaald en spammy. Ik begrijp dat jullie meer dan doodsbenauwd zijn voor spam, maar wat mij betreft mag het wel wat rustiger met het aanpakken. Ik ben er net zo niet van gediend als jullie, en ik probeer zoals je in mijn paar posts kan lezen gewoon waar relevant mijn kennis te delen. Ik zal voor de zekerheid mijn bedrijfsinfo uit het profiel halen, hopelijk is dat net op tijd om een lynchpartij te voorkomen... Maar goed, zullen we nu weer gewoon on-topic gaan? Volgens mij is er een prima message systeem hier (en ik heb ook een e-mailadres), laat maar horen als ik iets niet goed doe. PS: Ik kan me (bijna) niet inhouden nog even te wijzen op de startpost van deze thread, waarop direct als-door-spam-gebeten wordt gereageerd...
  11. Leuk dat je jezelf zo lekker plugt hier, maar daar ging het niet over. En je kunt wel heel belerend zijn, Eh, hm, rustig aan! Ik bedoelde het niet belerend, hooguit prikkelend/ motiverend. Verder probeer ik je twee concrete tools te geven om n.b. gratis marketing te doen, erg handig voor techno startups leek mij. En ik geef aan dat ik als techno nerd niet meer onder de indruk ben van tucows, misschien kun je daar je voordeel mee doen en je minder van ze aan te trekken. Volgens mij zijn ze geen partij (meer) om erg afhankelijk van te zijn. Een klein beetje meer positivisme had van mij wel gemogen. Ik doe graag mijn ding, en dit is toevallig mijn ding. En ik doe dat ook graag hier, als je het goed vind :) Thanks voor de aanmoediging iig. En over pluggen; Ik zou zeggen, pak wat je nodig hebt en laat de rest liggen maar van mij hoeft het niet zo belerend (!). Succes met de verkopen, mijn aanbod je te helpen (betaald of onbetaald, hier of ergens anders) staat en geldt voor iedereen. I'm just trying to help, je kent het wel misschien. PS: Als je me niet afschiet for saying it, op de engelse versie van jullie website staat een nederlandse banner over authenticate 2006, wanneer je terugkeert naar de index vanaf een diepere pagina.
  12. Volgens mij is dit zo'n beetje waar elke "web 2.0" app op dit moment over gaat. Social bookmarking is de term die hiervoor het meest wordt gebruikt. Dus ja, het bestaat al, in ongeveer 500 verschillende vormen :) Check in ieder geval de grootste hypes www.digg.com, www.furl.net en het al genoemde del.icio.us. Ik vind Squidoo hier niet echt op aansluiten, dat is meer een weblog provider met een ander perspectief (het lens-perspectief) zoals wordpress.com of typepad.com. En over het business model dat je schetst, ja dat is ook een idee maar niet bepaald nieuw. Je had misschien qua hipheid beter behavioral targetting kunnen kiezen, ipv context gerelateerde targetting. @VCC: Ik vind dat creativefacts, marketingfacts en dutchcowboys een behoorlijk grote gemene deler hebben. Ze reproduceren allemaal het gemiddelde (online) marketing nieuws. Daar is in NL alleen een behoorlijk grote behoefte aan, kijk ook naar het recent gelanceerde molblog.nl. edit: Dit is eigenlijk de beste reply mogelijk op deze post, een lijst van de beste social bookmarketing sites, bij een recent sort-of-social-bookmarking site (kwam hem toevallig net tegen): http://www.listible.com/list/social-bookmarking-sites
  13. Ik associeer Tucows niet met professioneel. maar vooral met het verleden. Vroeger was Tucows erg populair, maar de ontwikkeling staat volgnens mij al jaren stil daar. Vgl het eens met download.com. Overigens, Christine, ik denk dat je je belangrijkste kanaal nog moet ontdekken: http://www.technorati.com/search/izemail?language=n Bekijk voor de grap eens www.lifehacker.com, een van mijn favoriete weblogs. Als je daarop kunt komen ga je een hoop aandacht trekken (als jullie app inderdaad waardevol is ;)). Op Lifehacker bespreken ze vaak software voor security, plug het daar eens. Er zijn ongtwijfeld 100en lifehackers, maar jullie worden op geen enkele genoemd. Das een gemiste (gratis) kans :) Geef maar een gil als je wat meer online marketing wil doen, zo te zien hebben jullie nog zat te doen :)
  14. Als je website in PHP gebouwd wordt, is TraceWatch een enorme aanrader. Het is heel makkelijk te installeren, draait in je eigen PHP scripts dus vertraagt de site niet zoals externe metingen (zoals Nedstat en Google Analytics), en geeft heel mooie statistieken. Het is ook in het Nederlands beschikbaar. De mooiste feature is de analyse van bezoekerspaden, waarmee je alle individuele bezoekers door je site kunt volgen op een intuitieve manier. En... het is GRATIS. (dat doet het altijd goed ;)) Nedstat is aardig, maar zoals Anders aangeeft eigenlijk verouderd. Het kan in ieder geval absoluut niet op tegen Google Analytics, en ook niet tegen andere professionele paketten zoals Onestat. Wij (een online marketing bureau) gebruiken overigens Prophet van het engelse Speed-trap. Dat is duurder van Nedstat, maar gaat heel erg veel verder.Het is naast de "gewone" statistieken. vooral geschikt om e-commerce en usability mee te analyseren.
  15. Wel een IE only trojan zo te zien :) (getfirefox.com! Wel een slimme manier van verspreiden, mensen zoeken namelijk vaak naar hun eigen naam. Het is dan ook altijd aan te raden minstens een pagina te maken over jezelf, die je goed geschikt maakt voor zoekmachines. Als je dat goed doet, kom je op nummer 1 in de zoekmachines en geef je dit soort acties minder kans. Als dus iemand anders op jouw naam zoekt en klikt op een trojan site, zou jij daar wel eens de schuld van kunnen krijgen...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.