Ga naar inhoud

Martok

Senior
 • Aantal berichten

  33
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Martok

 1. De melding is juist. de WWW. met en zonder worden als twee aparte 'sites' gezien. Een veelgeziene oplossing is inderdaad om doormiddel van een redirect al het verkeer van niet-www naar www (of andersom) te sturen. Echter er is een alternatieve oplossing indien je bang bent voor resultaat verlies in Google. Met de Google Webmaster tools is het mogelijk om de www en niet-www 'samen te voegen'. De twee blijven dan beide 'apart' maar voor Google worden ze samen genomen. Succes. Linkje: http://www.google.com/webmasters/tools/
 2. Dit systeem zal Google natuurlijk nooit gebruiken om de pagerank/positie van sites te verhogen. Als dit zo was dan zie je binnen de kortste keren enkel nog spam sites bovenaan staan. Een botje die automatisch alle spam sites omhoog 'klikt' is relatief eenvoudig te maken. En een botje kan heel wat meer werk verrichten dan handmatig je siteje omhoog klikken..
 3. Dit zou je kunnen uitzoeken middels een enquete. Bij het eerst volgende bezoek van gebruiker kan je een venster weergeven waarin je vraagt om mee te doen aan een usability onderzoek. Door middel van een paar eenvoudige meerkeuze vragen zou je erachter kunnen komen wat de wensen van je gebruikers zijn. eventueel zou je iets kunnen verloten onder de deelnemers om deelname aantrekkelijker te maken. Vergeet niet (mocht je dit doen) om dit venster enkel aan geregistreerde klanten te laten zien. Iemand die voor het eerst op je site komt, wil je niet 'wegpesten' door een enquete die gaat over een site waar ze voor het eerst komen.
 4. Het blijft natuurlijk altijd een persoonlijke voorkeur. Wat de een wel handig vind is voor de ander weer een ergernis. Persoonlijk vind ik een menu dat altijd op dezelfde plaats staat wel makkelijk werken, maar ik irriteer me er niet aan als ik terug naar boven moet scrollen.Wel zou ik dit zo klein mogelijk houden, dus met uitklapbare menustructuur zodat de ruimte die overblijft maar minimaal word verkleind.
 5. Dan kun je meteen weer stoppen met aan de slag gaan, want dit is een 'probleem' dat je niet gaat kunnen oplossen. Iedere website die soms kleiner dan één schermgroote is en soms groter dan één schermgroote heeft dit 'probleem' namelijk. Het valt mij (als trouwe Opera gebruiker) niet eens meer op dat het gebeurd. Eenvoudige oplossing is om de scrollbar altijd weer te geven, danwel als niet actief.
 6. Heren, Nogmaals dank voor de aangeboden support. Het is gelukt. Met vr. gr. Patrick
 7. Beste iilhan, Ik ben benieuwd. Ik zal de bedragen vanavond invoeren en kijken of het wil versturen. Mijn dank! Met vr. gr. Patrick PS. Ed, tik op de site van de belastingdienst even KOR in en er gaat een wereld voor je open ;)
 8. Bedankt voor jullie reacties. @joost, normaal gesproken helpt een vriend me, maar die is momenteel te ziek om uit bed te komen.. Dit zal dus geen gewoonte worden en deze situatie is ook niet alledaags, dus misschien dat iemand in de toekomst hier ook iets aan heeft. @iilhan, bedankt voor je voorbeeld, dit zou zo inderdaad de KOR weer kloppend maken. Echter heeft ronaldinho een goed punt. Hoe verwerk ik de reeds ontvangen bedragen, want deze zal ik moeten terug betalen omdat ik deze onterecht ontvangen heb?
 9. De Nederlandse wet verplicht alle besloten vennootschappen, naamloze vennootschappen, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen ieder boekjaar een financieel verslag te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Zijn er echter ook verplichtingen voor eenmanszaken? Ik kan hier werkelijk niets over vinden, dus ik ga er bijna van uit dat dit niet zo is, maar om toch aan de veilige kant te zitten deze vraag. Met vr. gr. Patrick
 10. Beste forumleden, Door een ellendig griep virus heb ik nu pas weer enig fut om achter mijn computer te kruipen, vandaar de tijdsnood. Dat neemt niet weg dat binnen drie dagen de aangifte binnen moet zijn bij de belastingdienst en ik graag enig advies zou willen ontvangen. Eerst de informatie uit de vorige kwartalen: 1e kwartaal Inkomsten € 0,00 BTW € 0 Uitgaven € 7140,01 BTW € 843 Teruggevraagd en ontvangen € 843,- 2e kwartaal Inkomsten € 0,00 BTW € 0 Uitgaven € 3435,11 BTW € 349 Teruggevraagd en ontvangen € 349,- 3e kwartaal Inkomsten € 6057,00 BTW € 960.96 Uitgaven € 641,23 BTW € 86,70 Gebruikt gemaakt van KOR voor € 874,26 4e kwartaal Inkomsten € 6902,00 BTW € 1102 Uitgaven € 2420,15 BTW € 12 Te verrekenen € 1090,- Het totale btw bedrag na afrek voorbelasting komt onder de € 1345: ((1090 + 874) - (843 + 349)) = € 772,- Hoe vul ik de aangifte vierde kwartaal in, aangezien ik reeds bedragen in kwartaal 1 en 2 heb terugontvangen, maar in kwartaal 2 niets heb hoeven betalen. Graag een zo duidelijk eenvoudig antwoord mogelijk, aangezien mijn hoofd er nog steeds niet helemaal bij is na dit griep virus, maar dit toch echt niet kan wachten.. Mijn dank is groot. Patrick
 11. Ik verbaas me nog steeds dat mensen hier in dit topic reageren. Al het advies dat word gegeven, wordt direct weer 'in de verdediging' terug geschopt. So.. why bother at all?
 12. Nee hierover hoef je als bedrijf geen BTW te betalen en kan je dus ook niets terugvragen. Indien je dit als particulier hebt aangeschaft is het mogelijk dat er wel BTW berekend is, maar ook dit kan je dan niet terugvragen (U.S. is buiten E.U.)
 13. Links mag je natuurlijk altijd plaatsen, maar zodra je content gaat overnemen ben je verkeerd bezig. Op content rust namelijk o.a. auteursrecht en hiervoor heb je dus toestemming nodig. Een link is niets meer dan een verwijzing en dat is natuurlijk niet verboden.
 14. Persoonlijk vind ik 1000 euro geen belachelijk bedrag. Zelf heb ik al meer dan eens hogere bedragen betaald voor een domeinnaam. Zeker de domeinnamen met een laag aantal karakters gaan voor hoge bedragen over de toonbank.. Nee ik ben op geen enkele manier verbonden met mijnalbum.nl (zelfs nog nooit van gehoord).
 15. Ik heb dit topic doorgelezen en er word meerder malen vermeld dat deze persoon moet bewijzen dat deze het copyright/auteursrecht inderdaad bezit. Nu is mijn vraag, hoe is dit te bewijzen? Als ik een foto maak dan ligt dit auteursrecht bij mij, maar hoe bewijs ik dat?
 16. Iemand die nu nog rekening gaat houden met die 0.01% van de bezoekers die zulke oude browsers gebruiken is niet slim bezig.. tijd en geld kunnen veel beter besteed worden...
 17. Beste mensen, Graag zou ik jullie mening willen weten over de voor- en nadelen van het woord Factuur op de envelop. Persoonlijk zie ik de volgende voor- en nadelen, maar ben benieuwd naar andere visies. voordelen: [*]gelijk duidelijk wat de envelop bevat [*]kan direct door naar de persoon die de facturen afhandeld Nadelen: [*]Bij het zien van het woord factuur komt deze op een stapel van 'komt later wel' [*]irritatie gevoelens?
 18. Als 'profi' neem ik aan dat je toch wel een 'basis' module hebt geschreven voor foutopvanging en automatische melding hiervan per mail/db/tel ?
 19. Zowel Peter Bonjernoor als Karel Stromph gaan er vanuit dat de enige manier om met een virus opgezadeld te worden via het internet is. Dit is natuurlijk niet waar. Virussen kunnen via software op CDs, al dan niet origineel, of zelfs via hardware (denk aan een geinfecteerde geheugenmodule) binnenkomen. Hier valt natuurlijk niet alleen 'met gezond verstand' tegen te gaan. @Karel: Virusmakers gebruiken natuurlijk niet hun ontwikkelcomputer om op te testen. Hiervoor gebruiken ze een aftandse bak van een paar tientjes via ebay voor.
 20. Een virus scanner is inderdaad geen essentiele software. Een beetje oplettende gebruiker kan zijn pc schoon houden. Het klopt inderdaad dat een virus scanner het systeem (soms aanzienlijk) vertraagd. Dit is natuurlijk geen garantie en als je een snelle pc hebt is antivirus software toch aan te raden. Wat wel essentieel is voor je computer is een firewall. Deze (mits goed gebruikt) blokkeert aanvallen van hackers en geeft alleen toegang tot het internet aan applicaties waar jij rechten aan geeft. Zo bepaal je precies wat wél en geen toegang tot het internet heeft, en idem dito wat er toegang tot jouw computer krijgt. Zelfs een firewall is echter geen perfecte bescherming. Dit bestaat ook niet. Zodra je op internet zit ben je kwetsbaar. Dat ligt niet aan je beveiligingssoftware, maar aan je operating system. Enige jaren geleden was er bijvoorbeeld een zogenaamde exploit voor een service dat altijd in windows aanwezig is en verbinding heeft met het internet. Dmv het runnen van een scriptje kreeg de gebruiker dwars door de firewall heen toegang tot de computer van de gebruiker. Echter door het gebruik van een goede[/b[ firewall, kan deze hacker geen andere programma's lanceren zonder dat je dit merkt. Er kan echter nog steeds aanzienlijke schade worden gemaakt (denk aan deleten van files, formatteren systeem). Backups zijn dus altijd noodzakelijk!
 21. Omdat de regels per land verschillen. In Amerika is het bijvoorbeeld toegestaan om iedere afbeelding te gebruiken zolang deze relevant is voor het artikel/site. Deze hoeft dan pas verwijderd te worden wanneer de rechthebbende hierom verzoekt.* In ieder land is het weer anders. * kan zijn dat deze wetgeving inmiddels veranderd is!
 22. Martok

  mopje

  Hehe so true :D :D
×
×
 • Nieuwe aanmaken...