Space & Cartoon Safari (Erik)

Junior
  • Aantal berichten

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Space & Cartoon Safari (Erik)

  1. Hallo lisajaime, Niet gek worden, is nergens voor nodig ;) Als je een eigen bedrijf opstart tijdens een WW uitkering, ben je niet meer beschikbaar voor werk en dan komt je WW uitkering te vervallen of wordt je gekort. Mocht je vanuit een WW uitkering een eigen bedrijf willen opstarten, dan raad ik zeer aan om naar een voorlichtingsbijeenkomst van het UWV te gaan en alle zaken eerst op een rijtje te zetten alvorens te starten. Volgens mij kan je via je e-coach een uitnodiging voor zo'n bijeenkomst aanvragen (bijeenkomst startersregeling eigen bedrijf of zo). Succes en niet gek worden, want dat is geen goed begin als ondernemer.
  2. Wat is er dan nog onduidelijk? Heb je een eigen bedrijf naast een betaalde baan, dan heeft dat geen effect op je WW aanvraag (tenzij je WW aanvraag al in gang is gezet). Je zal bij de WW aanvraag moeten aangeven dat je een eigen bedrijf hebt en de gemaakte uren voor je eigen bedrijf de 26 weken voor je WW datum opgeven. Over die gemaakte uren zal het UWV een gemiddelde berekenen en dat is je wekelijkse vrijstelling. Het maximale aantal uren dat je aan je eigen bedrijf mag besteden zonder dat je uitkering in gevaar komt. De gemaakte uren voor je eigen bedrijf tijdens de WW geef je online door met het inkomstenformulier (let op elke 4 weken en niet per maand). Het andere waar ze het over 29% korting op je uitkering hebben is de startersregeling. Dit is alleen van toepassing als je (met toestemming van je werkcoach) een eigen bedrijf start TIJDENS je WW uitkering.
  3. Jazeker, voor een automatische incasso heb je een handtekening nodig (toestemming van de klant dat jij het bedrag van de klant zijn rekeningnummer mag incasseren). Er zijn incasso machtigingsformulieren verkrijgbaar of je kan zelf een contract maken. Kijk voor meer informatie over het product incasso op deze website van Currence (de eigenaar van het product incasso): Incassomachtigen.nl
  4. Incasso zou ik zeker niet doen, want je moet rekening houden met een storneringstermijn van 56 dagen. Jouw klant kan binnen 56 dagen na de incasso het bedrag door de bank laten storneren en probeer dan maar het geld weer terug te krijgen. Je schreef dat het principe als op de markt is, blijf dat hanteren. Ik zou zeggen handje contantje of pinnen. Willen jouw klanten geen bewijs, bon of factuur? Is jouw abonnement per kalendermaand of per maand vanaf het eerste gebruik? Zo te lezen ga je voor kalendermaand, dan zal je een soort van planning moeten maken wanneer de plek beschikbaar is of een minimum huurperiode van een x aantal maanden invoeren? Laatste vraag, wat doe je als iemand illegaal op de nog niet afgesloten parkeerplaats parkeert?
  5. Dat kan kloppen, want Paysquare is toendertijd gestopt met het versturen van de papieren overzichten. Als ik het mij goed herinner is daar schriftelijk bericht over geweest (althans wij zijn daar schriftelijk van op de hoogte gesteld). Sinds het stopzetten zijn die overzichten electronisch opvraagbaar. Daar zal je een inlogcode en wachtwoord bij Paysquare moeten aanvragen, als je die nog niet hebt. Nog even opgezocht en het heet: Merchant Services Online (MSO), kijk anders even op de website van Paysquare, daar staat ook een link naar een aanvraagformulier.
  6. Een webwinkel is zo gestart, alleen het verder opbouwen/uitbouwen, inkopen, administratie, inpakken, verzenden, kortom het draaiend houden van een webwinkel neemt wat meer tijd in beslag en geeft het nodige werk....en dat wordt vaak vergeten ;-) Leveranciers kan je al benaderen en als ze vragen naar je KvK-nummer (als je die nog niet hebt) dan kan je zeggen dat je in een oriëntatie fase zit en dat je KvK inschrijving binnenkort gaat plaatsvinden (of iets dergelijks). Ik zou in het begin niet al te breed gaan in het assortiment, zeker omdat je niet zo'n groot budget hebt. Als het kan kiezen voor een aantal artikelen met een goede marge en wat je dan verdient kan je in de uitbreiding van het assortiment stoppen. Als je echt serieus bent om een webwinkel te starten en je hebt een bedrijfsnaam (en liever ook een ondernemingsplan), dan kan je je inschrijven bij de KvK. Denk er dan wel aan dat je dan ook een BTW-nummer krijgt en BTW aangifte moet doen, ook als je nog geen omzet hebt (nihil opgave). Succes verder.
  7. Niet direct spullen die ik zou kopen, maar toch een aantal opmerkingen. - Wat is de bedoeling van de trefwoorden helemaal onderaan? Ik zie daar een aantal trefwoorden die volgens mij weinig met messen te maken hebben, zoals management, bestandsmanager, systeem, content, verwijderen. - De foto's in de banner leiden heel erg af, zeker als je inzoomt op een artikel. Er staat geen lijn tussen de banner en de foto van het artikel en dat werkt heel verwarrend. Bijvoorbeeld: survival messen - mes met touw, de foto van het mes met touw is een stuk kleiner dan de foto's in de banner en ik keek onbewust naar de foto van de banner en dacht waar is dat touw nu? - Als ik links een categorie aanklik die nog niet gevuld is, dan krijg ik in het midden "Uw zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd." te zien, maar ik heb geen zoekopdracht gegeven. - In het stuk "FAQ en wet" gebruik je "je" en "u" door elkaar. Op de website staat boven aan "U heeft nog geen bestelling geplaatst". Zorg dat op de hele website of alleen "je" of alleen "u" wordt gebruikt. - Je schrijft "Neem contact op met de klantenservice voor meer informatie.", hoe kan ik de klantenservice bereiken? Je vermeld in "Contact" wel een 06-nummer, maar is dat nummer ook van de klantenservice, dat is niet duidelijk. En een 06-nummer voor een klantenservice is eigenlijk geen klantenservice te noemen, een vast nummer komt professioneler over. - Al eerder vermeld, KvK-nummer en BTW-nummer missen. - Tijdens het invullen van mijn gegevens (test) schijn ik meteen ingelogd te zijn op de website, terwijl ik dat niet heb aangegeven. Ik zie ineens de ingevulde gegevens terug bij het onderdeel nieuwsbrief en een melding dat ik ingelogd ben, terwijl ik niet gekozen heb voor de inlog optie. Wellicht iets om nader te bekijken. Succes verder.
  8. Wat je ook kan doen is wat over de telefoon is besproken per e-mail bevestigen, op die manier bevestig je zwart op wit wat je telefonisch hebt besproken. Heb je al nagedacht hoe je de betalingen laat verrichten, dit in verband met extra plug-ins of modules? Zelf gebruiken wij de software van Logivert (softwarepakket, eenmalige aanschaf) en die heeft diverse betaalsystemen ingebouwd (en worden met updates uitgebreid). Ik sluit mij zeker bij de vorige schrijvers aan, zoek een gratis pakket of een pakket dat je eenmalig aanschaft. De huurpakketten lijken op het eerste gezicht goedkoper, maar op lange termijn zijn ze toch duurder. Succes verder.
  9. Wij staan een paar keer per jaar op beurzen en binnen Nederland huren wij een mobiele PIN-automaat bij Easypin. Zij hebben twee huur mogelijkheden, eentje met vaste transactiekosten en een andere mogelijkheid waar je 5% over je pin omzet betaald en geen transactiekosten hebt (wel de normale huurkosten). Als ik het goed heb gelezen heb je een webshop, denk dan ook aan flyers van je webshop o.i.d. om op de beurs uit te delen en aan klanten mee te geven. Op die manier kunnen ze je na de beurs ook nog vinden. Veel plezier en succes op de beurs.
  10. Hallo Coco, Zoals Astrid al aangeeft is de vraag te ruim gesteld, je vraagt of een groothandel of een webwinkel. Dat zijn twee compleet verschillende werelden. De groothandel is "business to business" (B2B) en daar heb je met alleen bedrijven te maken (grote aantallen), bij een webwinkel heb je voornamelijk met "business to consumer" (B2C) te maken (kleinere aantallen) en daar zijn weer compleet andere regels en wetten voor dan binnen de B2B wereld (denk maar wet koop op afstand). Kijk eerst naar Astrid haar vragen en vraag jezelf ook af of je alleen met bedrijven te maken wilt hebben of alleen met consumenten, als je dat helder hebt dan kan je specifiek gaan kijken hoe een groothandel of webwinkel op te zetten en verder onderzoek doen.
  11. Of is de thuiswinkel branche de webwinkels die bij thuiswinkel.org zjn aangesloten? >;(
  12. Wij maken naast andere advertentie mogelijkheden (zowel gedrukte media als online) ook gebruik van Marktplaats (via Adwords variant van Marktplaats) en zijn daar zeer tevreden over. Het hangt denk ik wel sterk af wat je wilt aanbieden via Marktplaats. Overigens hebben wij zeg maar algemene advertenties geplaatst en bieden geen afzonderlijke producten ter verkoop aan via Marktplaats. Bij interesse in de producten verwijzen wij naar onze website voor de aankoop etc. Wij zijn een webwinkel in bijzonder speelgoed en Marktplaats is een plek waar veel speelgoed aangeboden en gezocht wordt. Of het "not done" is om als serieuze ondernemer op Marktplaats te staan, daar gaat het wat mij betreft niet om. Marktplaats zorgt voor omzet en daar gaat het om als je een serieuze ondernemer bent. Voor dienstverlening, volgens mij heeft Marktplaats daar aparte onderdelen voor aangemaakt, daar hebben wij geen ervaring mee. Het zal denk ik zinvol zijn voor kleinschalige aanbiedingen/gebruik (voor ons levert het in ieder geval verkopen op). Hopelijk heb je hier wat aan.
  13. Is het ook niet zo dat als je je in december 2011 bij de KvK inschrijft, je het totale jaarbedrag over 2011 moet betalen? Het zal niet veel zijn (rond de 40-50 euro), maar wel zonde als je je op 30 december 2011 inschrijft en het totale jaarbedrag moet betalen voor maar 2 dagen inschrijving. Zelf heb ik mij eind december 2006 ingeschreven met ingangsdatum 1 januari 2007. Je kan je niet maanden van te voren inschrijven. Op de website van de KvK staat nuttige informatie, zoals: Inschrijven kan vanaf 1 week voor de start van uw onderneming tot 1 week erna. en Start u een eenmanszaak, vof, cv of maatschap en wilt u direct uw btw-nummer ontvangen? Vul dan het voorbereidingsformulier in van de Belastingdienst. Zie link KvK: http://www.kvk.nl/over-de-kvk/uw-inschrijving-bij-de-kamer-van-koophandel/inschrijven-bij-de-kamer-van-koophandel/ Bij inschrijving in december zal je denk ik ook BTW aangifte en waarschijnlijk ook nog IB aangifte 2011 moeten doen, de eerste BTW aangifte gaat via formulier die de Belastingdienst toe gaat sturen na aanmelding/toekenning BTW nummer. Succes met starten Stef!
  14. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan SEPA. Het is voor bedrijven nog niet mogelijk om SEPA opdrachten uit te voeren, dat gaat wel komen. Wat betreft aanloopproblemen, die zullen er denk ik niet zijn, alhoewel er voor bedrijven bepaalde dingen gaan veranderen, zeker omdat de huidige rekeningnummers langer gaan worden (bij SEPA worden IBAN nummers gebruikt). Voor nu is SEPA nog niet aan de orde, via de banken zal je ingelicht worden zodra je SEPA transacties kan aanleveren. Wat betreft de incasso's de storneringstermijn is al aangepast aan de SEPA normen, voor meer informatie neem contact op met je bank, die moeten je hier ook verder mee kunnen helpen.
  15. Nederland: iDEAL, bankoverschrijving, creditcard (wel handig, is alleen iets duurder) Buiten NL: bankoverschrijving, creditcard, Paypal Voor acceptgiro moet je een apart contract afsluiten (via de bank) en ook bekijken of je zelf de acceptgiro's print of dat laat doen (als je het acceptgiro contract afsluit moet je nl. een test acceptgiro ter controle insturen).
  16. Terug van vakantie en zie dat Joost al meer dan 10.000 berichten heeft gepost, wow. Gefeliciteerd Joost en op naar de 20k. Dit forum bevat zeer veel nuttige informatie en ik maak er dankbaar gebruik van, dank je/jullie wel.
  17. Ben het met Wouter eens: "Het hebben van een webshop is niet iets wat je zo even doet." Er zijn veel mensen die het wel leuk vinden om een webshop te starten en van een koude kermis thuis komen, omdat het toch meer werk is dan ze eerst dachten.... en PostNL doet daar een aardig duitje in het zakje met hun 3 maanden testen. Even terug naar je vragen, KvK was al beantwoord - inschrijven dus (geeft je denk ik ook voordelen om bij een groothandel in te kopen en BTW terug te kunnen vragen). Wij gebruiken de webwinkel software van Logivert - Mijnwebwinkel (niet te verwarren met het online mijnwebwinkel pakket). Dit pakket kan je ook eerst uit testen (demo download). Dit is een pakket dat lokaal draait en nadat je de artikelen, extra pagina's etc. hebt ingevoerd upload je alles naar je webhoster. Je moet dus ook denken aan een domein registratie zit niet bij het pakket, maar dan kan je wel een eigen domeinnaam kiezen (niet altijd mogelijk bij huurpakket - vaste naamstelling). Om te starten zou je inderdaad kunnen huren, maar wat doe je als je na zeg een half jaar denkt "ja dit is wel wat, maar niet om te huren" (is op lange termijn duurder dan een open source of een koop pakket). Dan moet je alles weer omzetten en vaak moet je flink wat dingen aanpassen/omzetten of zijn de artikelen niet eenvoudig van het ene naar het andere pakket te migreren en niet dezelfde templates etc. Het kan wat tijd kosten als je het volgende doet, je kan een aantal pakketten (demo's) op kleine schaal uit testen om ze met elkaar te vergelijken. Als je een pakket hebt gevonden dat je ligt, ga je met dat pakket verder. Kennis van html en php is voor een webwinkel wel zo handig, dan ben je veel flexibeler om e.e.a. aan te passen, anders val je al snel in de 13 in een dozijn templates. Nog een tip, er is een boek "Webwinkels voor dummies", voor beginners wellicht goed om te lezen. Succes.
  18. Is dat handig? Ik denk dat je wel een aanleiding moet hebben om je prijs omhoog te gooien, zoals bijvoorbeeld duurdere inkoop of aanschaf/gebruik software/hardware etc. is hoger dan voorheen. Om een prijsverhoging door te voeren omdat het goed loopt zou ik als klant niet erg prettig vinden. Je zal bij een prijsverhoging waarschijnlijk vragen krijgen waarom je duurder bent geworden (zeker als je klanten hebt die vaker van jouw diensten gebruik maken). Ook als je veel lager dan je concurrenten gaan zitten, kunnen klanten "achterdochtig" worden, waarom ben jij goedkoper terwijl de rest van de markt hogere prijzen vraagt. Vaak wordt dan gedacht dat daar iets achter zit en gaan ze met je duurdere concurrent aan de slag.
  19. Inderdaad een leuk stuk, maar ben het niet helemaal eens met deze regel: "Luister naar klanten en geef ze een stem; ga ook buiten sociale media de interactie met de klant aan." Als je naar je klanten luistert, dan heb je de sociale media niet nodig. Zoals je aangeeft over de pro-actieve webcare, als een klacht op de sociale media staat, dan ben je al te laat, want je klant is ontevreden over iets en het is dus niet naar tevredenheid opgelost. Bij goede communicatie met je klant en als de klacht naar tevredenheid van de klant is afgehandeld zal er geen klacht op de sociale media gepost worden. Wel als je zelf denkt dat de klacht is opgelost en dit niet aan de klant vraagt. Dat is de kern van jouw column "Geef klanten een stem!". Geef je de klant geen stem, dan hoor jij de klant niet en zullen ze zich tot de sociale media richten, in de hoop dat jij ze alsnog hoort. Ik heb ooit bij een bedrijf gewerkt waar het doel was om (in het Engels): to exceed customers expectations. Dat werkte perfect en in die tijd moest ik het boek "Delivering knock your socks off service" (Ron Zemke en Kristin Anderson) lezen, dat was een eye-opener (ben het boek nu weer opnieuw aan het lezen, heerlijk). Ik zou zeggen "Geef klanten een stem en overtref hun verwachtingen." ;)
  20. Wat je doet zal per branche verschillend zijn. Wij hebben een webwinkel in bijzonder speelgoed en "kennen" de klanten meestal van de bestelling of een e-mail, dan is een doos saucijzenbroodjes toesturen niet zo handig denk ik. Als klanten boven een bepaald bedrag besteld hebben doen we wat extra bij de bestelling (een pen of zaklampje of rekenmachine met onze naam en website er op). Ik ben ook wel benieuwd wat voor andere "beloningen" er gegeven worden.
  21. De Belastingdienst is volgens mij vrij duidelijk wat betreft facturen, zie link: http://www.belastingdienst.nl/zakelijk/ondernemen_administratie/ondernemen_administratie-05.html#P85_9150 Zij schrijven dat je de uitgeschreven facturen wel opeenvolgend moet nummeren. Aangezien de administratie voor de Belastingdienst per boekjaar loopt kan je per jaar met een nieuwe nummering starten lijkt mij (ik kan niets terugvinden over een nummering per maand of kwartaal). Binnen 1 jaar de nummers 2010.099 en 2011.001 is dan opeenvolgend niet mogelijk, wel 2010.099 en daaropvolgend 2010.100. In het voorbeeld van Dick is het volgens mij wel toegestaan als je 2010.099 in het jaar 2010 hebt gebruikt en dan als eerste factuur in 2011 het nummer 2011.001 gebruikt (je begint per slot van rekening weer opnieuw in het nieuwe jaar).
  22. Zoals al vermeld is is er voor incasso's een storneringstermijn, die is momenteel bijna 60 dagen. Theoretisch is het dus mogelijk dat jij een opdracht hebt uitgevoerd, de klant heeft betaald via incasso en storneert dan de incasso binnen 60 dagen. Dan zal je een bewijsvoeringstraject in gaan met de bank, waarin jij moet aantonen dat de incasso wel geldig is (handtekening van klant etc) en dat kost weer extra tijd en moeite. Waarom niet een 50% aanbetaling laten verrichten, opdracht uitvoeren en na uitvoeren opdracht de andere 50% laten betalen met betalingstermijn. Wat soms ook werkt is om extra korting te geven (bijv. 2%) bij betaling binnen 7 dagen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.