Ryan16600

Legend
  • Aantal berichten

    567
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Ryan16600

  1. Ja, als je €0 aangeeft aan voorraad ipv €500 dan klopt je w en v niet meer met je vermogensvergelijking. de inkopen in de margeregeling die je nog niet hebt verkocht, komen niet in je w en v namelijk. Je neemt alleen de inkoopprijzen van je verkochte goederen op.
  2. Beste forummers, Een bekende van me had een BV maar wegens omstandigheden is in 2012 bij de rechtbank het faillissement aangevraagd. De afwikkeling van de curator loopt nog en hij verwacht dat dit in 2013 afgehandeld wordt. Hij heeft aan mij gevraagd wanneer hij nou een verlies van zijn box 2 aandelen moet aangeven in zijn aangifte IB. Voor mijn gevoel houdt zijn AB op wanneer de curator alles heeft afgehandeld en zou het verlies pas definitief zijn in 2013 (als de curator het nog dit jaar kan afronden). Maar hij wilt het liefst al een verlies van het opgeofferd bedrag nemen in 2012 zodat hij eerder de omzetting naar een belastingkorting aan kan vragen. Is het verlies aftrekbare in 2013 of toch al in 2012?
  3. Ho excuses, ik heb over het hoofd gelezen dat je iemand anders in wil huren. Dan is het inderdaad een logische oplossing anders wordt er op jouw naam en op naam van de vervanger LH geheven. Als je niks betaalt, dan kan je ook geen BTW terugvragen. BTW kan je alleen terugvorderen wanneer het aan jou in rekening is gebracht volgens mij. Ik ben geen BTW expert maar dit is wat mij bijstaat.
  4. Het klinkt alsof het inningproces niet soepel loopt. Qua aanslag is er niet veel aan de hand. Of ze een betaalherringering versturen of een kopie van de aanslag. Een kopie aanslag is eenvoudiger want daar zit ook het betalingskenmerk aan. Het is niet netjes dat ben ik sowieso met jullie eens. Het invorderingsproces laat alleen wat steken vallen. Was wel meer fout gegaan met betalingen geloof ik de afgelopen tijd.
  5. Ik neem aan dat jij dan een factuur krijgt voor de dienst die ze leveren. Of factureren ze de gehele som aan het UWV? Dan nog is het payroll bedrijf toch ook verplicht om LH in te houden. Zoals ik het zie schuif je er onnodig een extra schakel tussen waar je ook nog kosten voor maakt. Hoe wil het payroll bedrijf je uitbetalen dan? Het is ook een uitkering omdat er geen werk verzet kan worden vanwege de zwangerschap. Waarom zou je dat geld nog gebruiken voor je zaak? De motieven en voordelen kan ik niet volgen.
  6. Een payroll bedrijf factureert de loonsom plus een marge voor hun diensten. Waarom zou een bruto bedrag overmaken goedkoper zijn? Heb je al een payrollbedrijf benaderd om te informeren naar hun diensten en kosten?
  7. Moeilijk of onmogelijk? Je kan een brief sturen aan je regiokantoor met een verzoek en motivatie voor een herbeoordeling van de OB plicht. BTW is niet mijn ding dus inhoudelijk kan ik je weinig vertellen over de haalbaarheid maar je kan het gerust voorleggen.
  8. Wat wil je geregeld hebben? Heb je problemen met de BTW of de IB. Of zijn er andere dingen aan de hand waar je de fiscus bij wil betrekken?
  9. De goodwill hier is volgens mij een "latente belastingvordering". Indien je fiscaal verrekenbare verliezen tot je beschikking krijgt, houdt het in dat je die mag compenseren met de winsten die je zelf genereert. Dit levert dus een voordeel op. Kan even niet de eisen vinden aan het behouden van verrekenbare verliezen bij overname. In die hoek moet je het volgens mij zoeken. Ik heb trouwens aangenomen dat het om een BV gaat.
  10. Heb je al een bevestiging van de belastingdienst dan het BTW nummer van de opdrachtgever correct is? Hier kan je achter komen door de belastingtelefoon te bellen en het VAT nummer te verifieren. Dit ter dekking van het risico dat jij persoonlijk de BTW moet afdragen indien de opdrachtgever het niet doet. Dit heeft niet direct met de factuur zelf te maken maar het is wel een belangrijk risico aan de factuur.
  11. Wordt het principe van geen bonussen ook door getrokken naar andere vakgebieden? Om nu alleen de banken uit te lichten en het verband met de belastingbetaler te trekken vind ik krom. De economie draait op belastingbetalers hetzij via de staat een subsidie krijgen of in dit geval een lening of aan de andere kant het afnemen van diensten en/of producten. Dus ga je voortaan bij iedere aankoop even googelen of de directie bonussen ontvangt?
  12. Hmm, dat klinkt alsof je de voorraad tegen verkoopprijs wil waarderen? Dat zal leiden tot het nemen van winsten die je nog niet hebt gerealiseerd wat niet wenselijk is. @ TS, wat is het percentage wat je wil afwaarderen op jouw voorraad? Op wat voor productsoort ziet de afwaardering?
  13. Hee kerel, Leuk dat je nu al een goede ambitie hebt! Een accountant word je echter niet zomaar. Je moet eerst een universitaire opleiding afronden en dan nog drie jaar praktijk ervaring opdoen voordat je wordt ingeschreven in het register voor accountants. Volgens mij kan je op HBO niveau geen tekenbevoegdheid krijgen voor jaarrekeningen maar ik kan het ook mis hebben. Dus zoek eerst eens uit welk pad je moet bewandelen om accountant te worden! Studievertraging in ruil voor een leuk studentenleven kan ook de moeite waard zijn ;) GRt
  14. Laat staan dat het juridisch niet goed zit. Al eens nagedacht over de haalbaarheid van dit voorstel aan de werknemers zelf? Hoe wil je de overname verder vorm geven dan? Je zegt dat je het overneemt (aandelen BV ofzo?) maar je wil het personeel bij het bedrijf ontslag laten nemen en via dezelfde onderneming onder jouw leiding weer een contract aanbieden? Uitleg gaarne!
  15. Je kan ook eens dit topic doorlezen. Daar heb ik het een en ander geschreven over OG in een BV versus prive. De link naar de kinderbijslag kan je overslaan! KLIK Reserveren van onvoorziene kosten... Je mag kosten reserveren maar dan moet je het in de hoek zoeken zoals groot onderhoud. Voor andere wissewasjes kan je geen kosten reserveren om je winst te drukken. Je hoeft inderdaad pas 25% af te tikken indien je het dividend daadwerkelijk uitkeert. Maar hou wel rekening met de VPB (vennootschapsbelasting) druk van de winst binnen de BV. Dus gedurende het ondernemen over jaarwinst tussen de 20% en 25,5% betalen en nadien nog de 25% voor de dividendbelasting in box 2 (IB).
  16. Ja daar krijg je de mogelijkheid toe. Je krijgt hem via de post (hoogstwaarschijnlijk).
  17. Ik snap dat je ongeduldig wordt maar dit is normaal. 2 jaar geleden heb ik een LB controle meegemaakt en die hadden spullen op kantoor ingezien, notities gemaakt en wat spul meegenomen. 3 maanden later kwamen de stukken retour en vanaf het controle moment duurde het 9 maanden voordat een rapportje van 2 kantjes in de bus lag waarop een bedrag werd nagevorderd. Don't worry, be happy ;)
  18. Ik heb er gewerkt en kan zeggen dat er ontzettend divers volk achter de telefoon zit. Mensen die het niet interesseert maar toch geld willen, mensen die proberen maar het niet snappen, mensen die wel wat weten en studenten. Het salaris van mensen die je direct aan de lijn krijgt liggen tussen de 9,50 en 15,00 per uur. Het probleem is dat spelregels worden opgesteld door mensen die te hoog in de ladder staan. Intern wordt het namelijk gestimuleerd om beperkt opgeleide mensen aan te nemen en deze ook door te laten stromen. Studenten die HBO of WO worden geschoold staan ze amper voor open. Er geldt tegenwoordig een minimale werkweek van 24 uur. Terwijl je een mogelijke beschikbaarheid moet opgeven tussen de 32 en 36 uur (speelruimte waar de planning-afdeling hun 24 uur kan inplannen). Afgelopen zomer heb ik de belasting telefoon tweemaal mijn CV opgestuurd met het verzoek om daar aan de slag te kunnen (HBO fiscaal en 1,5 jaar relevante werkervaring) maar werd vrolijk geweigerd. De belastingtelefoon is niet flexibel genoeg ten opzichte van studenten en dat vind ik jammer. Dus ik ben het ermee eens dat de kwaliteit te laag ligt en dat is te wijten aan het personeel wat wordt aangenomen en het personeel wat ze weigeren.
  19. Ik hoop dat jij door mijn kritische argumentatie niet te licht zal denken over het voeren van een boekhouding. Het staat je vrij om niets aan te trekken van mijn reacties maar ik hoop dat je dit toch doet en mogelijk vervelende gevolgen voorkomt! Het feit dat jij nog niet weet wat het verschil is tussen de W&V en de balans zou ik willen vergelijken met de situatie dat jij een spits bent op het voetbalveld maar geen idee hebt in welk goal je moet scoren. Of het gaat goed of jij snijdt jezelf in de vingers. Om jouw ambitieuze plannen op koers te houden (wat ik overigens echt tof vind om te lezen) zou ik liever zeker zijn van mijn boekhouding dan een twijfel open laten staan. Over de rente heb ik mij niet uitgelaten. Alleen over de aflossing van de hypothecaire lening. Rente over de openstaande lening is inderdaad aftrekbaar van het belastbaar resultaat van de onderneming. De aflossing echter niet. Mijn excuses dat het overkomt als afkraken van jouw ideeën. Dat is niet mijn insteek geweest van mijn reacties. Het feit dat jij blijft reageren spreekt ook namens jouw doorzettingsvermogen en ondernemers interesse om hier iets van te maken. Daar heb je zeker respect vanuit mijn kant mee gewonnen. Maar het opzetten van een uitwerking voor jouw ambitieuze plannen is niet eenvoudig of kleinschalig.
  20. Wil niet iedereen maximaal profiteren en minimaal belasting betalen? Lijkt me niet dat ik de eerste ben hier in Nederland die problemen heeft met de hoge belastingtarieven. Ik mis een beetje de relevantie van jouw opmerkingen ten aanzien van de discussie.
  21. Even heel plat uitgedrukt wil jij al jouw hersenspinsels aan HL voorleggen en op de goedheid van de mensen hier een volwaardige onderbouwing op terug ontvangen? In dat geval verzoek ik jou vriendelijk om de stof te bestuderen en zelf met een kundig advies voor jouw situatie te komen. Ik heb niet de tijd en energie om jou via "trial and error" de fiscale wetgeving uit te leggen. Mensen wil ik graag in de goede richting sturen maar die vorm van begeleiding gaat mij iets te ver. Als jij het verschil tussen de W&V en de balans niet weet adviseer ik je sterk om het niet zelf op te pakken.
  22. Er zit een verschil in het niet kunnen betalen en het niet hoeven te betalen. Indien iemand een factuur niet kan betalen betekent dat de factuur er wel uit is gegaan (bij jou niet het geval) maar niet verhaalbaar is. Dan wordt de debiteur afgeschreven ten laste van de winst en een toekomstige inning weer tot de winst berekent. Dus zonder zakelijke beredenering zou ik als inspecteur niet akkoord gaan met het uitstellen van 35K omzet omdat jij zo min mogelijk belasting wil betalen en maximaal een uitkering van de overheid wil ontvangen. Dan zou ik dit ambtshalve aanpassen en je jaarwinst voor dat boekjaar aanpassen.
  23. Als jij recht heb om 35K te factureren neem je dat bedrag mee onder de post debiteuren neem ik aan. Indien je dat niet doet, riekt het naar fraude. Dat zie je verkeerd. Daarvoor zou je eens moeten zoeken op eigenschappen van de W&V rekening en de eigenschappen van een balans. Indien je daar wat stof voor opdoet, zal het duidelijk worden. Het echte ondernemerschap zit hem ook in de juiste oordelen maken van kosten en baten. Is het opzetten van deze gehele structuur jou de moeite waard van 3K? Je maakt het een boekhouder niet eenvoudig, laat staan diegene die jouw aangifte op zal stellen.
  24. Het feit dat jij een overeenkomst hebt gesloten waarin dat is vastgelegd houdt nog niet in dat het conform de wet is. Ik ben van mening dat je inkomsten moet toerekenen aan de periode dat je deze inkomsten hebt gegenereerd. Het is toch abnormaal dat jij het merendeel van jouw overeenkomst pas laat uitbetalen ver nadat jouw werkzaamheden erop zitten?
  25. Jup. De inkomsten van de 35K zijn toe te rekenen aan de periode dat jij een IB ondernemer bent en zal je deze inkomsten ook in die tijd moeten verantwoorden. 35K factureren komt terug in je W&V rekening. De investering van 35K vindt plaats op de balans. De balansmutatie van 35K cash naar 35K in een woning zijn geen kosten die de winst van 35K kunnen drukken. Dus je hebt 50K omzet gemaakt met je diensten in de IB sfeer, dan moet je ook 50K winst rapporteren in de IB sfeer. Als je op je 17de al een omzet kan genereren van 50K per jaar, waarom zou je dan de stufi van een 260 per maand missen? Je zoekt duidelijk posten om geld uit te geven omdat je verder geen kosten maakt dus je zou dan bijna 50K winst draaien per jaar? Dan zit je al op 1,5 keer modaal.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.