Berik

Junior
  • Aantal berichten

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Berik

  1. Excuus, hierbij. Mijn vader is zelfstandig ondernemer. Mijn broertje werkt full-time bij hem. Ikzelf en mijn broer helpen onregelmatig maar zijn geen officieel personeel. Mijn vader nadert pensioen-leeftijd, en wil afbouwen. Mijn broertje krijgt salaris uit de onderneming en bestuurd deze voor een groot deel. Daarnaast helpen mijn broer en ik hierbij. Omdat mijn vader nu stopt, zouden we de onderneming graag willen doorzetten op een manier dat ook mijn broer en ik deel uit maken van de organisatie, maar niet full-time werkzaam zijn. Liever dus ook geen VOF o.i.d. De vraag is dan ook, concreet, hoe kan mijn vader zijn onderneming staken en overdragen aan de drie kinderen, zonder dat hierbij aanzienlijke fiscale consequenties ontstaan? En kan hij daarnaast zijn vastgoed in een eventueel aparte holding-bv houden? Groet en dank
  2. Momenteel onderzoek ik de volgende casus. Persoon A is zelfstandig ondernemer een heeft Zoon B in dienst. Zoon C en D zijn niet in dienst, maar helpen wel zo nu en dan. Persoon A wil zijn onderneming overdragen, maar liefst naar een constructie dat bij zelf licht actief blijft, en de drie kinderen evenredig delen in de onderneming. Het vastgoed zou bij Persoon A moeten blijven. Mijn gedachte was, om het vastgoed in een Holding te plaatsen, welke verhuurt een een nieuw op te richten B.V. De aandelen van de nieuwe B.V. zouden door Persoon A deels aan zijn kinderen geschonken worden, binnen de vrijstelling van 26K. Eventueel later nogmaals deelschenkingen. De nieuw op te richten B.V. bevat slechts berperkt eigen vermogen op het moment (+-50K). Zou dit een mogelijkheid zijn? Wat zou een andere optie zijn, om van een eenmakszaak naar een structuur te gaan waarbij de huidig ondernemer het vastgoed behoud, zonder over de stille reserves af te rekenen, maar de activiteiten verdeeld worden over 4 personen?
  3. Misschien een goede toevoeging; ik draai Windows. Verder heb ik de EAN codes al, daar hoef ik me verder niet druk om te maken. Ik moet alleen zorgen dat ik hiervan goede EPS barcodes krijg. Iemand ervaring met een van de links/programma's? De barcode komt op het eindproduct wat in de winkel beland dus ik moet zeker zijn van goede werking/herkenning.
  4. Wel, ik heb een enkele gevonden, maar die exporteerde niet naar knappe EPS files. Alsnog een statische afbeelding waardoor de kwaliteit niet best was. Heb je evt een voorbeeld van een goede website die dit kan?
  5. Zo af en toe heb ik barcodes nodig. Normaal gesproken levert de leverancier zijn ontwerp aan en heb ik hier geen omkijken naar, maar zo nu en dan moet ik zelf wat creëeren. Nu besteed ik dit uit voor een paar tientjes per stuk, maar omdat de aantallen toenemen wil ik het zelf gaan doen. Ik zoek hier echter nog een programma voor. Heeft iemand tips? Ofwel een plugin voor Illustrator CS5, of een losstaand programma met EPS export mogelijkheid. Alle tips zijn welkom!
  6. Feitelijk is een mondelinge overeenkomst ook een overeenkomst. Omdat het moeilijk te bewijzen is het verstandig per email even achteraan te sturen: "Zoals zojuist besproken; etc." Hierbij ontvangstbevestiging aanzetten. Dan dek je je in ieder geval zoveel mogelijk in.
  7. Zolang je het binnen de EU inkoopt is het prima. Van buiten de EU moet je toestemming hebben. http://www.antwoordvoorbedrijven.nl/regel/parallelimport In Europa is een van onze grondrechten "Vrij verkeer van diensten en goederen". Dat betekent dat jij volledig in je recht staat, zolang je binnen de EU inkoopt. Toevoeging: Ik kan niet bedenken waarom de leverancier er recht op heeft, dat jij je leverancier kenbaar maakt. Volgens mij heeft hij dat recht niet namelijk.
  8. Wij hebben alles in Nederland gehouden i.v.m. vertrouwen, de kwaliteit en de levertijden. Product is vrij kritisch qua maat. Omdat de rest van de componenten levertijden van max 4 weken kende was het voor ons ook logistiek makkelijker. Daarnaast was op dat moment een bedrijf waarmee we zaken deden juist bezig met het terughalen van zijn machines uit China vanwege de vele problemen in de productie. Hoge prijzen herken ik indd wel, maar na wat zoeken zijn wij toch goed en voordelig terecht gekomen. Het verschil tussen de verschillende aanbieders was soms wel 400%. Wij hebben overigens uiteindelijk een eigen machine aangeschaft om nog goedkoper te kunnen werken.
  9. Wat zijn je redenen om in China te willen laten spuitgieten? Er zijn diverse Nederlandse handelsagenten actief die je kunnen ondersteunen in het vinden van een betrouwbare partner. Ambassade kan je hierin wellicht helpen: http://china.nlambassade.org/ Ook wordt bijvoorbeeld alleen het uitbesteden van het matrijsmaken uitbesteedt om zelf lokaal te laten produceren. Evt. kun je mij een PM sturen, ik ken een Nederlandse partij die daar zijn fabrieken voor innovatief spuitgietwerk heeft. Zelf laten wij ons spuitgietwerk overigens gewoon in NL uitvoeren.
  10. Vandaag factuur ontvangen van de Nederlandse Handel Registratie. 291,55 Euro, met in de kleine letters dat het een offerte is. Let op voor deze oplichters! Ander bericht over Nederlandse Handel Registratie [titel en verwijzing naar link aangepast - mod]
  11. Bij de KVK kan een bedrijf zijn website opgeven. Wellicht kun je een adressenbestandje downloaden en alle bedrijven eruit filteren waar het veld website leeg is.
  12. Bij hem thuis langsgaan en zeggen dat je mee-eet, aangezien je zelf geen geld meer hebt voor eten. Vind dit incassobureau overigens een aparte manier van incasseren hebben, met zogenaamde SMS-bommen. Maargoed, miss heeft het in de praktijk wel zijn vruchten afgeworpen.
  13. OpenERP beschikt ook over zo een module. http://www.openerp.com/products/pos Weet niet of er aan de POS module kosten verbonden zijn.
  14. "Het gaat trouwens om iemand die vanuit een carnavalsvereniging handelt, is er geen zwarte lijst oid hiervoor? Dit zou ik andere ondernemers graag besparen." Als je daadwerkelijk vanuit de vereniging bent benaderd ligt het volgens mij wel degelijk anders dan verkoop aan particulier. Was deze persoon bevoegd namens de vereniging aankopen te doen (kvk?) en deed zij dit in haar email, dan is wet koop op afstand volgens mij niet van toepassing (geen particulier) en ligt er wel degelijk een rechtgeldige overeenkomt op basis van de email. edit: volgens mij staat in de statuten (opvraagbaar bij kvk) wie bevoegd is namens de vereniging naar buiten te treden.
  15. http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BV0727 Er is voldoende jurispredentie over. Over het algemeen zal de rechter, in geval van inbreuk op handelsnaam of domeinnamen, de eiser in het gelijk stellen en je veroordelen in de proceskosten (ook de proceskosten van eiser). De gegeven voorbeelden zouden volgens mij geen probleem moeten zijn, omdat ze vrij algemeen zijn en redelijk afwijken. Maar uit je voorbeeld is niet voldoende op te maken of deze werkelijk een goede voorstelling van de situatie geven. Wanneer het bedrijf Taxi Verboom heet en is gevestigd in Amsterdam en jij registreerd taxiverboomamsterdam.nl, dan zal dat mijn inziens niet door de rechter worden geaccepteerd.
  16. Drupal (www.drupal.org) is een voorbeeld van een goed en flexibel CMS systeem. Ontzettend veel themes beschikbaar en tegen de tijd dat het budget het toestaat is het eenvoudig een eigen theme te laten maken met behoud van je content.
  17. Wij beschikken in onze fabriek over meerdere tamponeermachines. Wellicht kan ik je verder helpen ? Bij tamponeren zitten de meeste kosten in het chliche, deze zijn een paar tientjes.
  18. Bedenk ook dat een dergelijk dienst erg interessant kan zijn voor de horeca. Neem eventueel ook deze groep mee in je onderzoek. In bepaalde gebieden worden al fietsende beveiligers ingezet.
  19. Inmiddels de zaak uit handen gegeven aan de Metaalunie. Deze hebben ook een incasso afdeling. De kosten zijn 25 euro, verdere kosten worden op debiteur verhaald. Naast het openstaande bedrag zullen zij ook proberen rente te verhalen. Even afwachten hoe het afloopt verder.
  20. Dit is helaas geen studiecasus (naast mijn studie werk ik nog altijd in het bedrijf van mijn vader) Wij hebben eind november een partij gereedschap uitgeleverd naar een trouwe klant in Engeland. Trouw in de zin dat hij jaarlijks een redelijk omzet opleverde, doch altijd wel laat betaalde. Nu is de betaling dus helemaal uitgebleven en vragen we ons af wat de mogelijkheden zijn. edit: Kun je dit bijv uit handen geven aan incassobureau;s op basis van no cure no pay, of iets dergelijks ? Wij zijn namelijk een klein bedrijf en hier weinig bekend mee. Daarnaast lijken de kosten mij niet op te wegen tegen de "baten", het innen van een betaling van 1800 euro.
  21. Eind november vorig jaar een levering aan een trouwe klant geleverd, met een totale waarde van +-1800€. Na diverse betalingsherinneringen bleef de betaling uit. Uiteindelijk bleken ze "problemen" te hebben. Hoe of wat weet ik nog niet exact. Wat kan ik nu het beste doen om meer te weten te komen en het geld te krijgen ? Wij leveren in principe onder voorbehoud.
  22. Beste HL'ers, Een groot deel van onze producten wordt met een beschermkapje geleverd. Het gaat hierbij om een soort messen, waar de scherpe kant van wordt beschermd. Afijn, nu belde onze grootste klant, dat een x aantal beschermkapjes beschadigd waren. Hoe of wat blijft altijd een beetje discutabel en de klant is koning, plus omdat dit een grote klant was, hebben wij hem gratis een paar duizend nieuwe beschermkapjes doen toekomen. Máár, nu wil ik deze gratis verstrekte kapjes natuurlijk wel als kosten verwerken in de boekhouding, immers, het kost mij wel een paar honderd euro. Hoe kan ik dit het beste verwerken? - Een factuur met een 0 bedrag sturen (maar hoe boek ik dan de waarde af voor de belasting?) - Een factuur en vervolgens een creditnota sturen? (lijkt me ook niet de weg) Hoe moet ik dergelijke acties verwerken en verantwoorden? Hoe laat ik dit nu als kosten in mijn boekhouding verdwijnen? Ik heb immers wel kosten gemaakt in het kader van mijn bedrijfsvoering maar kan dit niet ten lasten van de klant brengen. (Volgens mij is het zo een typische vraag met een hoog "Oh ja!" gehalte, maar ik kan er nu gewoon niet uitkomen)
  23. Ik vind het een interresant product. Het is een praktisch produkt bij het zagen van planken e.d. wanneer het werkstuk snel kan worden ingespannen, om het volgende: Wanneer je bijv in de bankschroef inspant, heeft het restprodukt van het werkstuk altijd de neiging af te breken voordat het werkstuk volledig doorgezaagd is, met beschadiging van de zaagnaad als gevolg. Je kan dit natuurlijk opvangen door het reststuk met je hand vast te houden, maar ik denk dat deze beugel voor een ideaal resultaat van de zaagsnee kan zorgen. Graag zou ik het uiteindelijke product wel eens willen zien, in bijv een filmpje. Ik vraag me namelijk wel af of het product niet gaat "knaaien" op het zaagblad bij bijv een handzaag. Verder vind ik het een mooie, innovatieve vinding.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.