JZ

Senior
  • Aantal berichten

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door JZ

  1. Ik begrijp dat er grenzen zitten aan hetgeen wat je kunt doen en uiteindelijk moet diegene erin meegaan natuurlijk. Ik denk wel vanwege dat ik het recht heb om partnerschappen te ontwikkelen binnen de EU en zelf denk aan een looptijd van maximaal 1 jaar en dan te evalueren hoe het afgelopen jaar verlopen is, een doorlopende betaling opeens wel acceptabeler wordt. Ook vanwege dat ik ze graag exclusief wil hebben per land maar ze ook wil gebruiken als distributeur, maw andere klanten naar hun stuur. Het blijft voor mij overigens ook lichtelijk wrang omdat ik met dezelfde gedachte zit, wat beteken ik voor hun op de lange termijn en hoe houd je elkaars relatie gezond.
  2. Ik weet niet zeker of ik me in de juiste sub bevind maar ik zit met de volgende case.. of eigenlijk kom ik ze steeds vaker tegen. In mijn omgeving kom ik talloze producenten tegen die producten in een bepaald gebied afzetten en ik ben in de gelegenheid om deze bedrijven in contact te brengen met in dit geval Europese bedrijven die graag als partner/wholesale willen optreden. Echter ik zit in mijn maag met welk verdien model ik erop na kan houden: optie 1) 1 malige courtage van de desbetreffende producent optie 2) 1 malige courtage van beide kanten optie 3) commissie van de producent optie 4) commissie van beide kanten Optie 1 en 3 heb ik niet zoveel moeite mee en is vrij goed in te schatten echter om van beide kanten te snoepen, is zoiets gebruikelijk? En hoe ga je daar naar beide kanten mee om? Stel je ze ervan op de hoogte dat je je van beide kanten snoept en in hoeverre stel je ze ervan op de hoogte? Op dit moment teken ik NDA's met de producenten om in ieder geval hetgeen wat onderling met elkaar besproken wordt voor onszelf te houden maar ik heb niet zoveel vertrouwen in de producenten dat ze dit daadwerkelijk op de lange termijn stil blijven. [titel aangepast - mod]
  3. Ik kan me niet goed voorstellen dat de huurprijs zelf onderhandelbaar is gezien dat vaak financieringen afhankelijk zijn van de huurstroom. Het pand wordt dan ook effectief minder waard in geval dat de huur zakt. Het is daarintegen niet ongewoon om een incentive op te laten nemen bij aanvang cq over een x aantal jaar huur. Dit allemaal met het in achtnemen dat de huidige huurprijs niet onredelijk is natuurlijk.
  4. Hoezo spatjes? Als de huidige verhuurder een umbrella van BV's is geeft dit de verhurende partij meer zekerheid in geval van problemen in tegenstelling dat als je 1 van die BV's los overneemt (wie weet enkel een huls). En dit is ook direct de essentie van in de plaatsstelling, niet alleen de financiele zekerheid maar het complete plaatje kan reden zijn om een in de plaatsstelling af te wijzen. Je kunt naar een rechter stappen maar dit is geen garantie op succes (zonder de specifieke toestand te kennen). Ook kan ik me goed voorstellen als het huidige contract nog loopt dat de verhuurder geen intresse heeft in een nieuwe onbekende huurder waneer de huidige altijd keurig betaald. Zonder dan ook op de hoogte te zijn van de toestand lijken deze spatjes dan ook ietwat voorbarig en zou ik eerst eens goed op een rij zetten of jullie daadwerkelijk een goede vervanger zijn tov de huidige huurder. @starterscoach, gaat dit tevens op wanneer de verhurende partij nog niets getekend heeft?
  5. Misschien is het een optie om hetgeen wat net zo 'mobiel' is in de lease te zetten? Te denken aan blussers maar ook bijvoorbeeld ventilatiekasten/warmtepompen? Ik kan me goed voorstellen dat de kanalen cq bedrading zich hier niet voor lenen maar installaties bevatten tevens grote en dure componenten die wel met wat moeite verwijderbaar zijn.
  6. Draai je opdracht even om zou ik zeggen daar staan normaal dit soort vragen in ondervangen. Mijn ervaring (ik ben zelf een coordinator voor een grote hoofdaannemer) is dat dit zonder problemen kan.
  7. Heb je tevens nagedacht hoelang een dergelijk traject kan duren en hoe je met zulke financiele stromingen omgaat? Een bestemmingsplan wijziging duurt in het beste geval minimaal een half jaar (kan zijn dat het met de nieuwe Wabo anders is). In de tussentijd kun je wel beginnen met het uitwerken van de stukken maar stel alles gaat voorspoedig dan duurt het toch nog snel een kleine 8 weken + 6 weken inzage voor de bouwvergunning en dan begint het bouwproject zelf. In een optimale situatie duurt het dan ook minimaal 2 jaar eer je uberhaubt de sleutels in handen hebt maar in de tussentijd blijft de teller wel lopen. Ik zou dan ook op voorhand eerst eens goed een planning opstellen en laat je niet verleiden tot hoe het optimale plaatje eruit kan zien want ondanks dat een gemeente misschien welwillend is, dit is zelden daadwerkelijk het geval.
  8. Let met onderhuur er wel op dat dit enerzijds mag, en anderzijds wat de gevolgen voor jezelf zijn wanneer je eruit wilt. Stel je voor je ziet het niet zitten na zes maanden zit je wel met je onderhuurder (mits het uberhaubt mag).
  9. SNS Realestate is misschien een beetje vroegtijdig maar er zijn talloze andere banken (zij het vaak dochters van elkaar) die dit soort projecten kunnen financieren echter... vele doen uitermate moeilijk. Realiseer je ook dat je minstens de helft zelf in cash dient bij te leggen alvorens ze uberhaubt geinteresseerd zullen zijn of een onderpand van gelijke waarde.
  10. Ik zie niet echt het probleem in wat er gebeurd is. Je wilt je product verkopen hebt een uitgebreide offerte gemaakt en vervolgens is deze gaan shoppen bij een ander? Ik kom uit de vastgoed wereld waarbij we soms enkele tonnen in een aanbieding steken waarbij alles tot op de schroef wordt uitgewerkt vervolgens legt de opdrachtgever dit bij een concurrent en die weet hetzelfde voor minder uit te voeren. That's life en daar valt eigenlijk ook niet veel aan te beschermen. Bekijk het van de andere kant doe je een waardeloze aanbieding is ook niemand geinteresseerd in hetgeen wat je doet.
  11. Kadestraal scheiden heeft wel tot gevolg dat de waarde van het origineel vermindert en dat de hypotheekverstrekker van A kan eisen dat je meer geld er zelf op toelegt.
  12. Volgens mij waar je op doelt is wat men in het buitenland kent als een Tripple net lease. Dit betekent concreet dat de huurder de belastingen, verzekeringen en onderhoud betaald. Hoewel ik dit in het buitenland vaker heb gezien ken ik dit in Nederland niet. Neemt niet weg dat het een interessant concept is om alle lasten bij de huurder te leggen al komt dit mij eerder als een lease ipv huur over.
  13. Een huurcontract geeft doorgaans aan dat een huurverhoging plaats kan vinden 1 jaar na ingang van het contract maar ik heb nog nooit gezien wanneer dit specifiek dient te gebeuren. Met andere woorden als je contract niets anders aangeeft kan het zonder problemen. Verder ja.. de tijden zijn anders echter een pand dat 6 jaar geen huur verhoging heeft gehad is +- 15% ondergewaardeerd (mits de huur toen marktconform was).
  14. JZ

    Wachovia bank

    Wachovia is overgenomen door van Wells Fargo die als enigste een AAA rating heeft (zegt natuurlijk niet alles) dus ik betwijfel het of de status nog steeds zo slecht is. Goed mogelijk dat berichten van 2 jaar geleden inderdaad die impressie geven maar dat is een andere situatie. Alternatief waarom open je niet een Chinese rekening? Ik heb dit (wel als particulier) een kleine jaar geleden gedaan bij de Bank of construction wel terplekke maar deze werkt erg makkelijk moet ik zeggen. En zoals alle banken (?) in China zijn ze van de staat dus ook erg veilig.
  15. Zelf ben ik een particuliere verhuurder, een belangrijk punt bij beeindiging is de overhandiging van de sleutels van huurder > verhuurder op locatie om het geheel te inspecteren en indien noodzakelijk een opleveringsrapport op te stellen. Waarom? Omdat je anders bij discrepantie over de staat van het pand het erg lastig wordt om daaruit te komen. Immers ik als verhurende partij wil iets netjes opgeleverd hebben in de originele staat cq betere staat. Ook is niet voor iedereen een verbetering daadwerkelijk een verbetering, ik zit bv niet te wachten op een airco unit in m'n pand als die er eerst niet was. Verder is het slordig dat zowel de huurder als verhuurder in dit geval niets op papier gezet hebben en mondeling iets overeen komen. Dit geeft weinig houvast en wederom de ruimte voor verschil in interpretatie. Ik zou dan op voorhand teruggrijpen naar wat het originele contract zegt alvorens nog verder iets aan te nemen. Zeker als je indien je voor hem een huurder zoekt om onder een contract uit te komen deze vervolgens afhaakt heeft dit voor de verhurende partij natuurlijk tot gevolg dat er een potentiele leegstand ontstaat waar hij niet op zit te wachten en misschien was dit ook niet nodig geweest als het een heldere situatie is. (Ik laat bv pas een een beeindiging ondertekenen samen met de nieuwe huurders zodat een overgang helder is.)
  16. Ik vraag me af in hoeverre deze ideeen op gaan. Ten eerste (zeker grote) verhuurders willen de huur niet verlagen vanwege dat de waardering van een pand daar van afhankelijk is. Lagere huurprijs zal voor een verhurende partij betekenen dat hun portefeuille in waarde afneemt waardoor ze minder kapitaal kunnen aantrekken. Net zo goed het inkorten van huur periodes vraag ik me sterk af in hoeverre men daarin mee wilt gaan. Zelf maak ik mee dat hurende partijen voor 5 jaar willen tekenen echter verhurende partijen accepteren dit niet ondanks de magere tijden. Met name omdat huurders qua inbouw pakket de nodige kosten hebben en dat dit over een kortere periode afgeschreven dient te worden met als gevolg een hogere huurprijs. Ik zou het eerder over een andere boeg gooien, waarom niet langer huren voor een duurzame relatie. Dit betekend dat een verhurende partij ook over een langere periode kan afschrijven.
  17. Bij analysesoftware denk ik automatisch aan SPSS, tijdens m'n studie heb ik diverse studenten gezien op hun Apple die ermee werkte.
  18. Je geeft in het begin aan dat per 1 juli een brouwerij de eigenaar wordt dus vanaf dat moment is dat je aanspreekpunt inzake je contract. Wat de mogelijkheden zijn, zelfs een indeplaatsstelling is geen garantie dat dit gaat gebeuren. De eigenaar hoeft uiteindelijk niet akkoord te gaan met een vervangende huurder. Echter zoals je ook aangeeft willen ze best meewerken denk ik wel dat je je moet realiseren wanneer de brouwerij van plan is te verbouwen deze kosten te verrekenen in een nieuw huurcontract. Ik zou dan ook hier gewoon eens over praten wat hun plannen zijn, zo weet je ook wat je de vervanger aanbied.
  19. Mij komt dit geheel over als een in de plaats stelling. Als verhuurder krijg je om het bot te stellen een nieuwe huurder in je maag gesplitst en daar kun je best wel eens niet zo blij mee zijn. Immers de ene huurder is niet de andere. Hier worden dan ook de nodige eisen aan gesteld, ie de verhuurder heeft de ruimte om niet akkoord te gaan met de nieuwe huurder waar hier dan ook sprake van lijkt te zijn. Het volgende is waar een verhuurder mee kan zitten waarom hij niet deze inplaatsstelling accepteert; Er moet sprake zijn van overdracht door de huurder van het door de huurder uitgeoefende bedrijf; De huurder moet een zwaarwichtig belang hebben bij de overdracht; De nieuwe huurder dient voldoende waarborgen te bieden voor nakoming van de huurovereenkomst en een behoorlijke bedrijfsvoering. Ik zou je advocaat dan ook eens precies vragen wat de situatie is en eveneens de verhuurder. Het is van groot belang dat je dan ook nauw betrokken bent bij deze overdracht zowel voor jezelf maar ook de verhuurder.
  20. @daddycool, betreffende de kamervergunningen is toch niets nieuws? Die bestaan in het zuiden al een kleine 10 jaar maar gaan pas op bij meer dan 5 inwonende. En zoals je aangeeft is er reden genoeg voor. Ik heb de nodige onveilige studentenkamers gezien dus een stukje veiligheid kan geen kwaad. Betreffende de verhuur dat het tramelant is samen met de huurcomissie, imo getuigt dit eerder van een stukje onkunde. Ik koop iets bij voorkeur verhuurd waardoor ik de penningen op voorhand weet en enkel onderhandeld wordt op basis van een bepaald rendement. Dit maakt het allemaal erg transparant. Daarnaast controleer ik ook zelf of de penningen wel uberhaubt mogen om juist hetgeen wat je nu schetst te voorkomen. Om iets te kopen en vervolgens te verhuren om een x rendement te behalen is zeker mogelijk maar zoals je zelf aangeeft bezin eer je begint. Ik zou in ieder geval eerst eens duidelijk maken voor jezelf wat je wilt. Ga je kopen>renoveren>verkopen of ga je kopen>verhuren. Dit zijn totaal verschillende dingen. Of ga je misschien kopen en opbreken in appartementen? Dit is de afgelopen 10 jaar in de US erg populair. Verder zou ik nagaan hoeveel eigen kapitaal je kunt aantrekken aangezien zonder iets dit erg lastig is. Ook hoeveel kennis heb je van vastgoed en in geval van renovatie, van renovatie? Immers het idee klinkt leuk maar zonder kennis van zaken kleed een aannemer je uit.
  21. Sleutelgeld is letterlijk geld voor de sleutel zonder verdere prestatie. Hier wordt daadwerkelijk iets geleverd de vraag is echter ben je bereid dit ervoor te betalen. Als verhuurder heb je 2 opties, of je verkoopt het aan de huurder (makkelijkste ben je ook van het onderhoud af) of je neemt het op in het verhuurde maar dan kun je wel de huur iets optrekken. In het eerste geval dient de huurder er wel akkoord mee te gaan. En natuurlijk kan er twijfel bestaan of het geleverde wel in verhouding met de vraagprijs is maar de makkelijkste oplossing lijkt me dan wel "geef me eens een kopie van de rekeningen". Zo weet je direct de waarde en als verhuurder is dat toch wel het minste wat hij kan doen.
  22. Ik verhuur zelf als particulier hoe dit uiteindelijk uitpakt wanneer je het bedrijfsmatig doet weet ik niet. Echter een doorlopend krediet kent wel een beduidend hogere rentevoet doorgaans dan een hypotheek. Stel een hypotheek is 5% en doorlopend 7% (?) is het interessanter om over te stappen op een hypotheek en die 1% voor lief te nemen. Maar nogmaals, zonder eigen vermogen krijg je geen financiering normaal.
  23. Even een site-note... ik betwijfel of een investeerder geinteresseerd is zonder eigen inbreng. Zelf verhuur ik particulier en zonder minimaal 50% eigen inbreng hebben ze weinig intresse. Stel je zou een hypotheek rondkrijgen an zich is dat nog niet zo erg aangezien vroegtijdig aflossen meestal een penalty geeft van 1%.
  24. Mij lijkt het ietwat voorbarig om te stellen vanwege dat het bedrijfsruimte is opzegging niet mogelijk is zeker gezien de lengte van de huur (meer dan 5 jaar) heb ik er zo mijn twijfels over. Tevens lijkt het met van belang om eens het huurcontract in te zien of deze hier geen melding van maakt. Overigens vraag ik me ook af als verhurende partij indien stevig gerenoveerd moet worden of hij/zij deze kosten niet kan afwentelen op de huurder zij het direct of indirect via een verhoging van de huur.
  25. Als in het contract zoals door de TS aangegeven wordt aangegeven wordt dat de ruimte enkel gebruikt mag worden als commerciele ruimte lijkt mij dit toch vrij expliciet. Dat volgens het bestemmingsplan gelegenheid voor woon/commercieel bestaat wilt nog niet zeggen dat een woning regeltechnisch voldoet aan de eisen om dit daadwerkelijk uit te voeren. Een bestemmingsplan geeft enkel de mogelijkheid tot vervolgens is het aan de eigenaar kunst om dit daadwerkelijk in te vullen. Zoals ik reeds eerder aangaf kan het best dat bouwtechnisch een woning niet aan beide eisen voldoet. Conform het bouwbesluit is namelijk een splitsing in de eisen. Daarnaast kan het ook verzekeringtechnisch anders aanpakken. Reden te meer om als eigenaar juist dit niet toe te laten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.