Jump to content

Ruben_

Senior
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Je zou ook eens contact op kunnen nemen met NL-hip. Ik weet niet of ze ook kinderkleding hebben, maar het is goede groothandel in vintage en 2e hands kleding.
 2. In welke branche zit je? Het verschilt denk ik erg per branche of het de klanten wat uitmaakt. Als online juwelier zou ik bijvoorbeeld niet zo snel met oude postzegels verzenden, terwijl dit bij tweedehands boeken een stuk geaccepteerder zal zijn.
 3. Het is een interessant concept. Ik ga eens kijken of het voor ons een optie is. Het scheelt best een hoop geld op verzenden, maar het pas niet echt bij ons product. Ik ben erg benieuwd wat klanten er van zullen vinden. Hebben jullie al eens een reactie van een klant gehad over de postzegels?
 4. Om welke shop het ging maakt denk ik ook niet veel uit. Ik was vooral benieuwd of je nog tegen specifieke dingen bent aangelopen, die nog niet in het topic genoemd waren. Dat kan de kick van dit oude topic nog leerzaam maken voor anderen die een site willen kopen/verkopen.
 5. Voor dit soort zendingen is FOB meestal de makkelijkste optie inderdaad. Je kan nu ook met een Nederlandse partij in zee gaan wat voor zo'n eerste zending qua communicatie wel makkelijk is. Ze kunnen je dan gelijk wat vertellen over hoe het in zijn werk gaat in Rotterdam. Gewoon een paar offertes en info over de procedure vragen en dan komt het wel goed. De prijzen van de verschillende shippers kunnen zeker op zo'n kleine zending nogal verschillen.
 6. Gaat het om een Nederlandse of internationale site? Je hebt in NL bijvoorbeeld sitedeals, maar ook een aantal andere spelers. Allemaal zijn ze redelijk makkelijk via google te vinden. Zoek gewoon eens op: "website verkopen". Internationaal gezien is Flippa volgens mij de grootste speler, al heb je natuurlijk ook nog tientallen grote webmaster fora.
 7. Ik was al bekend met de pagespeed plugin voor firebug, maar toch deze maar eens gedraaid. Met 77/100 scoort mijn site niet erg slecht, maar er valt altijd nog wel wat te verbeteren.
 8. Dit artikel gaat een stukje breder dan enkel de call to action, maar is zeker de moeite waard: Smashing Magazine Design To Sell: 8 Useful Tips To Help Your Website Convert
 9. Het hangt heel erg af van het doel van de website en de domeinnaam zelf. Komt er een zoekwoord voor in de domeinnaam waar j op gevonden wilt worden? Is de doelgroep enkel Nederlands of ook wereldwijd? Als er een Nederlands zoekwoord in de domeinnaam zit dan kan je beter voor .nl gaan. Dit is dan een stuk makkelijker te ranken. Officieel is .nu namelijk een cc tld van het eiland Niue. Mocht je enkel een (nu nog onbekende) bedrijfsnaam in het domein willen zetten dan is brandability veel belangrijker. Het hangt dus vooral af van wat je met de site wil doen en op welke manier je aan bezoekers wilt komen.
 10. Het blijft lastig dit soort concurrentie, je moet denk ik blijven zoeken naar een unique selling point waar de ander niet aan kan voldoen. Hoe zit het met jullie naam? Zijn jullie dé gevestigde/betrouwbare zaak bij jullie in de buurt? In dat geval zou je dat kunnen benadrukken. Hebben jullie een hoop tevreden klanten? Probeer die eens te benaderen en ze er eventueel er bij te betrekken. Of noem dit in de advertenties. Wat ook nog wel eens wil helpen is kijken of je een interview mag afgeven in het krantje. Dit wordt vaak een stuk beter gelezen dan de advertenties en geeft meer een gezicht bij jouw dienst/winkel.
 11. Hier werken we volgens dezelfde methode al is het nog niet voorgekomen dat de 2e zending ook niet aankwam. Toch vind ik 2% niet aangekomen poststukken wel erg hoog. Zitten ander HL'ers met dezelfde percentages en hoe gaan jullie er mee om?
 12. Misschien een beetje een oud topic, maar ik ben benieuwd of je nog steeds met de TNT verstuurd. Zo ja, hoe zit het tegenwoordig met niet aankomende brievenbuspakketjes? Hier hebben we hetzelfde probleem dat er al een aantal pakketjes niet aangekomen zijn. De TNT zegt hier echter niets aan te kunnen doen en gaat hier wat mij betreft veel te laks mee om.
 13. - Ruim assortiment met A-merken - Juiste prijs/kwaliteit balans - Optie tot bezorging, afhalen, verzenden - Een sterk overzichtelijke website met voorraad simulaties - Party kortingen Doordat ik al enkele jaren mij met websites bezig houd, heb ik de juiste contacten en partners opgebouwd die ondersteuning tot een sterke SEO en advertisment positie Er zijn al meerdere partijen die dit aanbieden. Bijvoorbeeld de plasma discounter gebruikt al jouw genoemde punten. Bekijk eens hun video: http://www.plasma-discounter.nl/artikel-1video.htm en vertel dan eens waar jouw plan zich nou wezenlijk onderscheidt. Door de aantallen die ze per jaar omzetten kunnen ze ver onder de prijs gaan zitten die jij kan leveren. Bovendien hebben ze een enorm budget voor SEO, SEA en affiliate verkoop. Als ze een nieuwe kleine speler te veel als concurrent gaan zien dan kunnen ze die zo uit de markt drukken. Wil je dit echt goed op poten zetten dan moet je behalve bijzonder veel kennis van de branche ook een flinke zak geld hebben wil je een plekje in de markt veroveren. Aangezien je hier naar groothandels moet vragen is dit volgens mij niet het geval. Ik zou je aanraden om een wat kleinere niche te kiezen om in te beginnen. Als je dit goed op poten weet te zetten dan kan je dit altijd nog uitbreiden naar je oorspronkelijke plan.
 14. Wees bij freelancer er wel op bedacht dat je al je wensen tot in de details opschrijft en aan de freelancer voorkauwt. Bijvoorbeeld dat alle code en plaatjes rechtenvrij moeten zijn. Anders kan je nog wel eens voor verrassingen komen te staan.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept