Ga naar inhoud
 • 0

Hoe kunnen bedrijven gratis/goedkoop verzenden?

Gast Verwijderd account

Hoe is het mogelijk dat ik webshops tegen kom waar klanten geen of nauwelijks verzendkosten hoeven te betalen? Ik kan me voorstellen dat deze bedrijven de verzendkosten verwerken in de prijs. Maar een website als play.com, waar je voor 10 pond een dvd besteld… Het lijkt me dat hier dan vrij weinig marge op zit.

Daarnaast hebben deze sites natuurlijk een groot volume dat ze afnemen van de post/pakketvervoerder en krijgen ze hierdoor lagere prijzen.

Zelf verwacht ik ook een vrij hoog volume te gaan draaien (200-300 stuks per dag), maar zoals het er nu naar uit ziet is het onmogelijk om me te richten op Europa, een pakketje naar Spanje kreeg ik een offerte voor van 30 euro per stuk.

Hoe doen websites als bol.com (nl 1.95, europa max 16.85), play.com (gratis) en ibood.com (nl 4.95, europa 12,50) dat toch, met die lage verzendkosten?

 

Bedankt voor het meedenken

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0

Kan je misschien toelichten om wat voor producten het gaat?

 

Past het door de brievenbus, dan betaal je een paar postzegels, voor een cd'tje (zonder doosje) zou je dus in principe 39 cent betalen plus een bubbelenvelop van 20 cent ( 1,95 van Bol.com is dus niet zo gek)

 

Pakketje tot 10 Kilo kost 6,20 onverzekerd en niet echt gelimiteerd aan grootte. Per kilo betaal je een X-bedrag bij een verzekering idem.

 

De genoemde prijzen gelden bij TNT, maar door de recente ontwikkelingen zijn er ook goedkopere aanbieders op de markt. Bij TNT zal je niet zo heel snel korting krijgen, al klinkt 200 tot 300 stuks per dag wel interessant ( is dit trouwens een streven of ben je er vrijwel zeker over? )

 

 

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account

Het betreft consumenten goederen, het kunnen dus mobiele telefoons, boeken, cd's, maar ook stofzuigers zijn.

De 1,95 van bol.com geldt overigens ook als je dusdanig veel besteld dat het niet meer door de brievenbus past.

Binnen NL heb ik al een interessante offerte gekregen (ook voor stofzuiger formaat/gewicht). Ik zit vooral met de hoge kosten voor verzenden naar het buitenland, deze komen niet in de buurt van 10-15 euro van andere webwinkels.

Hopen dat er meer komt uit mijn komende gesprekken met andere accountmanagers.

De 200-300 is een gok, maar meer een feit dan een streven ;), kortingen moet mijn bedrijf dus sowieso krijgen.

Tot die tijd hoop ik van jullie nog suggesties en ideeen te krijgen.

 

Alvast bedankt voor de reacties

Link naar reactie
 • 0

Ik denk dat je je gewoon verkijkt op wat quantumkortingen voor invloed op de verzendkosten hebben. Bedrijven die dagelijks x rolcontainers aan post te versturen, zijn natuurlijk een ander soort klant als een webwinkeltje met wat bestellingen.

Tot nu toe heb je ook geen antwoord gegeven over formaat en gewicht van je verzendingen, dat maakt namelijk ook nogal uit.

En heb je er wel eens bij stilgestaan dat die grote jongens misschien vanuit meerdere magazijnen versturen en soms zelfs rechtstreeks vanuit magazijnen van hun leveranciers met magazijnen in het land waar de klant zich bevind.

En denk ook eens vanuit de verzender, stel dat die enkele grote verzenders weet te strikken, daar kan hij een groot deel van zijn infrastructuur mee verantwoorden, de rest is dikke winst.

 

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account

Ik geloof zeker dat grote hoeveelheden verzenden grote invloed heeft op de kosten die je maakt als bedrijf. Een bedrijf als bol.com verzendt dagelijks vele duizenden stuks, krijgt daardoor fikse korting en heeft een uitgebreide samenwerking met de verzendpartner.

DPD heeft een vaste prijs voor goederen tot 31 kilogram, waar al mijn producten wel onder gaan vallen. Maar andere partijen hebben weer verschillende prijzen per gewichtscategorie. Hier moet ik een keuze tussen gaan maken.

Voor een 'kleine' site (200 tot 300 stuks per dag) als die van mij is het moeilijk om al diverse magazijnen/distributiecentra opererende te hebben in de landen van de afnemers. Wellicht dat ik hier partnerschappen voor aan kan gaan.

 

Maar hoe bedrijven (zoals play.com) een dvd van 8 euro gratis kunnen verzenden snap ik nog niet. Dan snoep je toch een groot deel van je eigen marge af lijkt me.

 

Link naar reactie
 • 0

 

Maar hoe bedrijven (zoals play.com) een dvd van 8 euro gratis kunnen verzenden snap ik nog niet. Dan snoep je toch een groot deel van je eigen marge af lijkt me.

 

 

Nou ten eerste denk ik dat ze er nog steeds winst op maken, al is het misschien niet zoveel, ten tweede denk ik dat veel mensen al snel iets meer als 1 DVD bestellen bijvoorbeeld omdat ze toch op de site zijn of omdat ze een leuke aanbieding voorbij zien komen, of omdat die dvd van 8 euro gewoon een lokkertje is en an sich misschien wel geld kost, maar per saldo winst oplevert.

Link naar reactie
 • 0

Hoeveelheid is hier het keyword.

 

Vanaf 1000 pakketjes/ jaar kun je gaan onderhandelen over de prijs. Het wordt interessant bij 5000 pakketjes/ jaar.

 

Bol.com verzend per jaar misschien 2mln pakketjes. Dit zijn vooral kleine pakketjes die net niet door de brievenbus passen. Ik schat in dat ze tussen de €0,50 - €0,90 per pakket aan verzendkosten betalen. Deze schatting baseer ik op de prijzen voor het verzenden van 30.000 pakketjes /j. van gem. 5kg.

 

Als je 10.000 pakketten per jaar naar het buitenland verstuurd, dan kun je voor €4,00 een stofzuiger opsturen naar de meeste landen. Neem hiervoor contact op met DHL en DPD. DPD kan heel laag gaan zitten met de prijs, maar het serviceniveau is daar ook naar.

 

€30,- om een pakketje naar Spanje te sturen is een consumentenprijs. Als jij 90.000 pakketjes per jaar weet te versturen, dan heb jij _HELEMAAL NIKS_ meer met consumenten prijzen te maken.

Link naar reactie
 • 0

Wij zijn ook een webshop en de portokosten zijn de grootste kostenpost per maand. Ik heb bij TPG een pakketten contract voor 1000 per jaar.

 

Tarief wat daarvoor wordt gehanteerd is samengesteld uit gewicht aantal en collo. Gewicht is meestal rond de kg per pakket en dat komt dan neer op een tarief van gemm. 4,60 a 4,65 ex btw.

 

Ben benieuwd wat de staffel zou zijn bij 5000 pakketten.

 

Eigenlijk zou je een collectief moeten beginnen waarbij elke deelnemer onder hetzelfde klantnummer pakketten aanbied. Vele kleintjes, één grote ;D

Link naar reactie
 • 0

Pas wel even op dat je grotere orders niet echt stimuleerd met geen of weinig verzendkosten.

 

Als je een x aantal verzendingen hebt gedaan waarbij het pakket wel door de brievenbus past en die ene niet ( en volgens mij is dit het geval bij bol.com ) veel kleine bestellingen dan maakt die ene keer het iets meer kost voor een post pakket ook niet meer uit.

Link naar reactie
 • 0

Even voor de verhouding: play.com is een engelse site.Prijzen zijn dus vermeld in procent. de Cd's zijn dus duurder dan8 euro. Voor de nuance. Blijft feit dat het inclusief verzenden niet duur is.

 

Dat collectief is wellicht geen slecht idee, heeft in andere branches prima gewerkt. Als je geen inkoopcombinatie voor postpakketten wilt starten maar nog steeds een webwinkel is het misschien een idee om een contact te zoeken met een "post intensief" in de buurt. wellicht kan je aansluiten bij hun volumes. Wie weet. Vooral omdat jouw volumes nog wel onzeker zijn. En wat gebeurt er als je de volumes zelf niet haalt? wordt dan de prijs achteraf hoger?

Het leven is te belangrijk om het serieus te nemen.

(Oscar Wilde)

Link naar reactie
 • 0

Ik bied mijn klanten zelf het volgende aan:

 

Hoe hoger het order bedrag wordt hoe lager de verzendkosten worden.

Op een bepaald punt zijn de verzendkosten dan dus gratis.

Die verzendkosten zijn dus verder niet extra in de prijzen van de producten verwerkt maar heb een rekensom gemaakt vanaf welke bedragen ik de verzendkosten goed uit de productprijzen kan bekostigen en evengoed nog een goede winst overhoud.

 

Oftwel: voor klanten is het interesant om meer te bestellen om zo lagere verzendkosten te krijgen waardoor ik een deel van de verzendkosten betaal en een dus iets lagere marge behaal maar uiteindelijk toch meer verdien door het verkopen van meer producten.

 

Daniël

Link naar reactie
 • 0

Ik verzend alles 'gratis' m.a.w. het bedrag voor verzenden is meegenomen in de totaalprijs.

Recentelijk onderzoek heeft aangetoond dat een groot percentage klanten afhaakt bij het bestelproces vanwege (onverwachte) verzendkosten.

 

Dat het klanten demotiveert om grotere bestellingen te doen is misschien waar voor bepaalde productgroepen, maar het is zó 2006 om klanten naar grotere aankopen te pushen omdat dan het percentage aan verzendkosten van hun bestelling daalt.

Link naar reactie
 • 0

Voor mij werkt dat tot nu toe nog steeds uitstekend en merk dat mensen regelmatig meer bestellen om aan lagere verzendkosten te komen.

 

Bedrijven die de verzendkosten in hun producten verwerken mijd ik zelf meestal omdatals je daar veel besteld je in verhoudig vaak ook meer verzendkosten betaald als bij de concurent die gewoon verzendkosten in rekening brengt maar waarvan de producten goedkoper zijn.

 

B.v. bij winkel 1 betaal je een bedrag x voor een product en 6 euro verzendkosten. bij winkel 2 betaal ik voor een product x + 2,50 extra (voor de verzendkosten). als ik nu 4 producten wil kopen betaal ik bij winkel 2 dus al 10 euro verzendkosten.

 

 

Uiteindelijk kijken klanten als ze vergelijk toch vaak als eerste naar de productprijs.

 

Maar mogelijk dat dat ook per soort producten erg verschillend is.

Link naar reactie
 • 0

 

Maar hoe bedrijven (zoals play.com) een dvd van 8 euro gratis kunnen verzenden snap ik nog niet. Dan snoep je toch een groot deel van je eigen marge af lijkt me.

 

 

Nou ten eerste denk ik dat ze er nog steeds winst op maken, al is het misschien niet zoveel, ten tweede denk ik dat veel mensen al snel iets meer als 1 DVD bestellen bijvoorbeeld omdat ze toch op de site zijn of omdat ze een leuke aanbieding voorbij zien komen, of omdat die dvd van 8 euro gewoon een lokkertje is en an sich misschien wel geld kost, maar per saldo winst oplevert.

 

Geloof mij dat ze er gewoon op toeleggen, klinkt gek maar ze moeten het hebben van de nieuwste games etc om zo de balans positief te krijgen.

Link naar reactie
 • 0

Onlangs heb ik DHL for you .nl geprobeerd, voor dat enkele pakket wat ik zend. Hun tarieven zijn zeer concurerend en als je het pakket van te voren verzendklaar maakt en betaald scheelt het weer 1 euro in de kosten alsdat je het bij het verzendstation laat doen.

 

Met groet,

Rick

 

NewContacts, call support. Expert in b2b telemarketing en adresbestanden.

Link naar reactie
 • 0

Play.com is gevestigd in Engeland.

 

Ik heb mij laten vertellen dat het verzenden van pakketten versturen in en vanuit Engeland niet duur is in vergelijking met hier in Nederland.

Briefpost daarin integen is wel weer veel duurder dan bij ons.

 

Verder heb ik een contract bij TNT voor 500-1000 paketten per jaar. Doordat ik regelmatig pakketten heb die handmatig gecontrolleerd moeten worden ivm de grote, betaal ik hier meer voor, dan als ik ze als een zekerpakket verstuur?? ???

 

Ik heb er al navraag naar gedaan, maar krijg hierop geen reactie

 

 

Link naar reactie
 • 0

Ik heb zelf ook nog een vraag..

 

Wat of via wie is de goedkoopste manier om naar het buitenland te verzenden.

Ik heb het dan over België en Duitsland.

 

Ik woon niet dicht bij de grens om de pakketten over de grens aan te kunnen leveren.

 

Het gaat om grote dozen, zwaar zijn ze niet. Bij TNT ben ik met een zekerpakket ca. € 25,- kwijt.

Als deze € 10,- goedkoper kan, kan ik op een hoop extra omzet rekenen. Contract voor aantallen is nu nog niet aan de orde.

Link naar reactie
 • 0

@Musd

 

Probeer eens te kijken naar een gewone transporteur/koerier die op Belgie of Duitsland rijdt. Zeker met de huidige malaise zullen ze vaak nog wel vierkante meters vrij hebben in de wagen. Dan kunnen zij het voor je in Duitsland aanbieden bij een verzendcentrum daar. Dit werkt natuurlijk alleen als je meerdere pakketten tegelijk met ze kan meesturen.

Link naar reactie
 • 0

Misschien een beetje laat met mijn reactie maar hopelijk kan ik hiermee webshop eigenaren helpen met goedkoper verzenden.. Het is niet de prijs zoals bol.com maar in ieder geval wel stukken goedkoper.

 

Ik ben eigenaar van een webshop en verstuur dagelijks pakketten naar het buiteland. Recent ben ik er achter gekomen dat je met postzegels pakketten kunt versturen zowel in nederland als buitenland.

 

En dit met 30% goedkoper als TNT pakketen tarieven.

 

Ik betaal nu €4,73 i.p.v. 6,75 voor een pakket binnen Nederland.

 

En pakketen naar europa 1 €9,10 i.p.v. 13,00.

 

Ik bestel ze altijd via www.goedkoperverzenden.nl

 

Link naar reactie
 • 0

wij verzenden brievenbus post nog heel vaak met oude gulden zegels.

Zijn nog diverse handelaren die nog grote voorraden van die oude zegels hebben en die je goedkoper kan kopen en daarmee dus kan frankeren waardoor je goedkoper uit bent (exacte bedragen weet ik niet aangezien ik frankering niet zelf doe).

Link naar reactie
 • 0

Jeroen bakker de combinaties postzegels die ik ontvangen heb zijn verschillend. De ene keer alleen Gulden zegels en de andere keer weer euro's met guldens. De waarde is altijd minimaal 6,75 het komt dus ook soms voor dat ze 6,80 aan waarde opsturen omdat ze niet uitkomen met combinaties.

 

Voordeel van dit bedrijf is dat ze het voor jouw op een stickeretiket plakken zodat je het zelf niet hoeft op te tellen, knippen en plakken.. Dat is een hoop gedoe! Ook het verzendbewijs met Track & Trace code sturen ze mee.

 

Vorige week had ik nog een mail van ze ontvangen met het volgende aanbieding. Bij afname van 1000 stuks voor €4,50 per stuk. Voor mij is dit wel teveel omdat ik maar 100 pakketten per maand stuur. Als iemand 500 stuks nodig heeft wil ik dit partij wel gezamelijk opkopen.

Link naar reactie
 • 0

Laat je klanten ook minder verzendkosten betalen? Of 'verdien' je op deze manier aan voorgestelde verzendkosten? En als je werkelijk 100 pakketten per maand verstuurt, waarom refereer je dan aan een tarief van bijvoorbeeld 6,75 per zending? Dat kan namelijk ook tegen lagere (contract)kosten. Ongewenst kapitaalbeslag?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
 • 0

Elk pakket wat wij versturen kost ons geld.

Wij berekenen de verzendkosten niet door in onze producten en vanaf een besteding van € 50,- nemen wij de verzendkosten voor onze rekening (tot € 50,- betaald de klant € 5,-)

Wij zijn dus altijd op zoek naar een goedkopere manier om te verzenden, maar hoelang kan een bedrijf als "goedkoperverzenden" doorgaan met het aanbieden van guldenzegels? Lijkt mij geen permanente oplossing.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

  Button 1
 • Wie is er online?
  0 leden, 75 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.