Jump to content

ErwinL

Senior
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. http://www.dumpert.nl/mediabase/7142207/081573ea/lekker_topless_zonnen.html Kwam dit zojuist tegen en moest toch aan dit topic denken. Komen deze mails nog steeds binnen?
 2. Kan het iets vergelijkbaars zijn met dit: http://www.vacationrentalmarketingblog.com/fake-inquiries-are-you-serious-a-letter-from-a-concerned-owner/ Branche komt overeen, maar ze lijken bij jou niet via een booking site te komen?
 3. Ik vind dit filmpje wel het posten waard na de vorige reactie over buitenlandse likes.
 4. Bedankt voor uw reactie! Het betreft inderdaad een vrij standaard CNC freesmachine. Deze wil ik inderdaad volledig afgeschermd bouwen, inclusief verdere veiligheidsmaatregelen. Ik zal gaan kijken naar CE gekeurde onderdelen, rekening houdend met de onderzoeksplicht ivm de Chinese variant van 'CE' die denk ik alsnog ook binnen Europa verder wordt verhandeld.
 5. Goedenavond, Voor een nog op te zetten eigen bedrijf wil ik over meerdere machines beschikken. Sommige hiervan wil ik zelf ontwerpen en bouwen. Dit omdat ik geen groot startkapitaal heb, maar ook omdat ik sommige beschikbare machines niet vind voldoen en dit beter en veiliger kan. Daarnaast wil ik ervaring opdoen in dit soort techniek om te gebruiken bij een bedrijfsidee voor later. Echter is mij nog veel onduidelijk over welke regels hier van toepassing zijn, zoals de Machine richtlijn. Als ik het goed begrijp zit er qua regels geen verschil tussen een enkele zelfbouwmachine voor eigen gebruik, en machines in massa productie voor de verkoop aan bedrijven/particulieren volgens de Machine richtlijn? Als eerste wil ik een CNC freesmachine maken, veiligheid is uiteraard belangrijk en ik wil ook dat mijn machine voldoet aan de essentiële veiligheids- en gezondheidseisen die in bijlage 1 van de Machine richtlijn worden benoemd. Deze zijn in veel gevallen niet heel specifiek, wel bestaan er geharmoniseerde normen, maar deze blijken dan weer niet verplicht te zijn, en als je ze wil inzien moet je eerst betalen. Een CNC freesmachine komt niet in bijlage 4 voor, wat moet en kan ik dan met deze geharmoniseerde normen? Als een eigenbouw machine voldoet aan de eisen in bijlage 1, of wanneer ik meen dat hij hieraan voldoet. Moet ik zelf een technisch dossier en gebruiksaanwijzing schrijven en een EG verklaring opzetten, of verzorgen. Dan mag ik zelf de verplichte CE markering op mijn zelfbouw machine aanbrengen, zonder dat hier controle van buitenaf op is? Het lijkt mij allemaal een beetje onwerkelijk. Wordt hier pas op gecontroleerd wanneer er bijvoorbeeld een ongeluk plaats vindt? En wat heeft het gebruik van niet CE gekeurde onderdelen hier voor invloed op? Gezien hier weinig tot niet over gesproken wordt. Het wordt zo wel mogelijk wel wat te uitgebreid, maar welke invloed hebben eigenbouw machines bij het afsluiten of het aanspraak maken op een arbeidsongeschiktheids verzekering. En wat als ik in de toekomst werknemers moet aannemen en zij tevens met eigenbouw machines moeten werken. Ik ben er vrij zeker van dat ik bepaalde aspecten zowel onder- en overschat. Mocht iemand kennis of praktijk ervaring hebben met het doorlopen van zo'n traject dan zou ik daar heel graag wat meer over horen. Met vriendelijke groet, Erwin
 6. Lees heel wat meer mee dan ik post, maar ook ondanks dat ook van mijn kant iedereen de beste wensen voor dit nieuwe jaar! :)
 7. En vergeet de standplaats vergunningen niet, je mag niet zomaar ergens gaan verkopen of bij een markt aanschuiven.
 8. Dit idee komt ook elk jaar weer meerdere keren terug bij het opzetten van studentenbedrijfjes in mijn opleiding. Het is nooit een succes geworden, maar mogelijk zijn dit soort studenten bedrijfjes wel een afzet kanaal. De meeste aankopen hieruit zijn toch meer vriendendiensten. Zelf geloof ik niet echt in het product. De keren dat ik uit een blikje drink is voor mij vooral handig omdat er niets afgewassen hoeft te worden en omdat het openen van een blikje, samen met het koude metaal toch weer iets anders is dan een flesje. Maar andere mogelijke afzetkanalen waar ik nu aan moet denken zijn toch de snackbars aan het strand om zand en ongedierte uit je drinken te houden, vooral voor kleine kinderen en mensen die niet direct alles opdrinken. En waarschijnlijk moeilijk om het hier te mogen verkopen, maar festivals waar je geen dop meekrijgt bij je flesje zodat bijvullen moeilijker wordt.
 9. Facebook heeft al een 'goede vrienden' functie en andere manieren om mensen op te splitsen in groepen, of mis ik iets en is dit idee anders? Vind het zelf op veel plaatjes onoverzichtelijker lijken dan het nu is eigenlijk, maar kan zijn dat zoiets moet wennen. Leuk topic overigens, komen leuke onderwerpen langs!
 10. Daar naast ben ik meerdere video's tegen gekomen waar, door auteursrechten, opeens andere muziek onder stond. Mogelijk is dit zelf ook te veranderen zonder een voorgaande verwijdering door YouTube zelf. Meerdere mensen zijn hun complete kanaal kwijt geraakt zonder back up of communicatie vanuit YouTube, ook zonder goede reden.
 11. Ik ben geen jurist dus pin mij er niet op vast, maar als het overschot niet op de offerte staat neem ik aan dat dit inderdaad van de drukkerij is. Beetje vergelijkbaar dat de bus van een schilder ook niet van mij is als ik hem betaal voor schilder werkzaamheden, daar wordt de bus ook van betaald. Producten met een logo van de fabrikant kan je normaal gesproken wel verhandelen, maar of usb sticks en dergelijke hieronder vallen weet ik niet. Heb je al eens zo'n bedrijf benaderd? Mogelijk hebben ze er niet eens problemen mee aangezien het in veel gevallen sowieso promotie materiaal is, wat nu extra verspreid wordt. Edit: Denk dat Michel gelijk heeft en mag een drukkerij zelf niets met de overschotten doen ivm een beschermd merk of logo, terwijl het eventueel doorverkopen van jouw kant geen probleem zou opleveren.
 12. Heb het er wel eens over gehad met de kleine kapsalon hier in de straat. Die zouden een gratis website krijgen van een merk dat zij verkopen. Hier zal dan wel een webshop van dat merk in worden verwerkt, of de andere functies die jij beschrijft ook zouden komen weet ik niet. Dit is echter al een tijdje terug en ik kan nog geen website vinden, maar mogelijk kan je zware concurrentie krijgen van dit soort bedrijven. Zelf loop ik trouwens de dichtstbijzijnde kapper binnen wanneer ik tijd heb, zonder afspraak en als het bevalt kom ik vaker, maar ik denk dat ik net naast je doelgroep val.
 13. De landen in deze lijst komen in aanmerking voor een ORIO (Ontwikkelings relevante Infrastructuur ontwikkeling) subsidie. Voor meer info: http://www.agentschapnl.nl/en/node/50350
 14. Even een iets andere vraag ivm nieuwsgierigheid. Zit er een verschil tussen een link in een bericht of een link in de signature? 'Leest' google signatures niet, of hebben deze dezelfde waarde als spam en wordt spam alleen verwijderd omdat het ronduit irritant en asociaal is?
 15. Nee, VAR is alleen voor B2B, zodat de opdrachtgevers er op kunnen vertrouwen dat er geen verkapt dienstverband plaats vindt en daarmee achteraf nog verantwoordelijk worden gesteld voor de loonbelasting etc.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept