M. Bos

Junior
  • Aantal berichten

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door M. Bos

  1. Heb je een link? Die naam zegt me ook niets. Volgens Google gaat het om http://portal.enterprise-europe-network.ec.europa.eu/ of http://www.european-enterprise.net/ http://www.enterpriseeuropenetwork.nl/totrpublic/index Dit is de link waar de ''advertenties/voorstellen'' staan. Reden dat wij hier een advertentie hebben geplaatst is dat het kennelijk vrij goed gelezen word in andere landen maar in Nederland is het volgens mij niet zo bekend. Daarom wilde ik hier gewoon even vragen of er mensen waren die hier ervaring mee hebben. Hoe weet je dat het in het buitenland wél goed wordt gelezen? Het is namelijk een Nederlandse website waar weinig verkeer naartoe komt volgens Alexa.com. Daarnaast kan ik zo 1-2-3 ook geen buitenlandse versies vinden. Het lijkt een soort van kopie van http://portal.enterprise-europe-network.ec.europa.eu/ Uiteindelijk schrijft Syntens er wel over: http://www.syntens.nl/Projecten/Project/Internationaal-zaken-doen-met-Enterprise-Europe-Network.aspx Vind het een vaag concept wat een beetje een geurtje heeft van een scam-site á la de zoveelste bedrijvenindex. Maar ik kan het natuurlijk helemaal fout hebben. Om je vraag te beantwoorden, ik heb zelf inderdaad ook geen ervaring met deze website. Omdat dit een site is van agentschapNL. Je moet je tekst ook daar aanleveren en dan praat je met een medewerker over wat je zoekt en waar je het zoekt. Daarna duurde het 3weken! voordat het online stond! Maar goed, naar aanleiding van mijn contact met deze werknemer neem ik aan dat als zij zegt dat het gelezen word door de agentschappen van andere landen mijn advertentie wel goed gelezen word?
  2. Heb je een link? Die naam zegt me ook niets. Volgens Google gaat het om http://portal.enterprise-europe-network.ec.europa.eu/ of http://www.european-enterprise.net/ http://www.enterpriseeuropenetwork.nl/totrpublic/index Dit is de link waar de ''advertenties/voorstellen'' staan. Reden dat wij hier een advertentie hebben geplaatst is dat het kennelijk vrij goed gelezen word in andere landen maar in Nederland is het volgens mij niet zo bekend. Daarom wilde ik hier gewoon even vragen of er mensen waren die hier ervaring mee hebben.
  3. Heet iemand ervaringen met het European Enterprise Network? Onze advertentie staat daar sinds kort op maar ik vraag me af of dit wel zijn vruchten gaat afwerpen. Vroeg me af of iemand hier daar ervaring mee heeft? [titel aangepast - mod]
  4. Als half student kan ik zeggen dat de grens ligt op: € 13.362,53. (Bron: http://www.ib-groep.nl/particulieren/studiefinanciering/sfho/bijverdienen.asp)
  5. Dus eigenlijk heeft de footer vrij weinig zin behalve dan dat het informatief voor de bezoeker kan zijn? Ga dit na overleg met mijn collaga wel aanpassen denk ik, ik vond het namelijk al lelijk staan, misschien zoals hierboven genoemd ga ik de afbeelding van de header ook wel in de footer zetten, of een dergelijke illustratie. In elk geval bedankt voor alle tips! Vooral over de demo aanvraag functie en knop! Denk dat ik het iets anders ga doen en inderdaad de knop maar linksboven zetten! Hartstikke bedankt allemaal! Fijn om even een mening van de ervaren ondernemer te horen!
  6. Mijn vraag bij zoiets is inderdaad ook, wanneer en hoe krijg je dan als backer je geld terug? Want eigenlijk geef je een lening toch? Of krijg je shares?
  7. Even snel tussendoor voor de reageerders, ben even hard aan het werk en zal vanavond wat dieper op de reacties ingaan. Dus geen des-interesse ;D Bedankt voor de feedback alvast! ;)
  8. Omschrijving van je concept: Een informatieve website waarop klanten meer informatie over onze software kunnen lezen en getriggerd worden om de demo aan te vragen. We hebben de afgelopen tijd gewerkt aan de vormgeving en de tekst. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Wij werken met een website designer die alles in orde maakt en die door ons gestuurd word qua vormgeving. Teksten zelf geschreven en foto’s/iconen gemaakt. Video laten inspreken door een bekende stemacteur.(Hoog tell sell gehalte) Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Het feit dat we wel veel bezoekers kregen maar weinig demo of contact aanvragen en dus minder leads. Dus de uitdaging was meer demo aanvragen krijgen. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Het ziet er wat meer flashy uit dan onze concurrenten? Wat voor feedback hoop je te krijgen: Wat voor feedback hoop je te krijgen: Over het design en vooral het gevoel dat het brengt bij de topic readers. Vinden jullie dat er genoeg informatie op staat en is deze concreet genoeg om het gevoel op te brengen om de demo aan te vragen? Deze website is vooral informatief bedoeld want de meeste van onze klanten komen via via bij ons binnen of ontmoeten wij op feesten en borrels. Toch zou ik graag wat feedback over de website willen krijgen want ik verschil nogal eens van mening met mijn collega zoals bijvoorbeeld het niet vertonen van exacte prijzen(Mijn inziens wel belangrijk, zijn inziens niet.) De website link staat in de handtekening. BookYou informatieve website.
  9. Heerlens Heerlijkste? p.s. Had dit topic niet gezien, maar even doorgelezen, leuk!
  10. 3 woorden: Cure, then pay. Nee! 4 woorden! No cure, No pay! hahahhaa ;D
  11. Ik moest inderdaad heel diep zoeken in Google! Maar misschien is dit de kan om iets unieks te verzinnen, en daarmee tegelijkertijd te flyeren bij de bovengenoemde zakenmensen zodat ze een flyer op kantoor hebben liggen en dan gewoon voor de makkelijkste optie kiezen. Die jij dus bent? Doe je ook aan bezorgen? Of nog niet?
  12. Sowieso kan je in de handtekening hier een link plaatsen? en misschien bij je klanten zeggen dat ze korting kunnen krijgen als ze je liken? Of een prijs utischrijven onder de mensen die je liken? Heel veel opties!!
  13. Ziet er super uit! -Overzichtelijk -Veel informatie Alleen het probleem met de AV moet even opgelost worden? En de icoontjes op de homepage omtrent de betaling zijn naar mijn smaak wat groot maar misschien heb je dat juist zo bedoeld? Maar overall gewoon een super mooie webshop!
  14. Dit valt een beetje in mijn straatje... Het is inderdaad wat magertjes, vooral het gedeelte waarin ik dan iets van je wil boeken. Klanten vinden het fijn als je ook echt dingen meteen kan regelen. Ik zal je even een voorbeeld geven: http://www.slr-entertainment.nl/ is een simpele site waar men kan doen waarnaar zij op zoek is. Boeken http://activedancemusic.nl/ Hetzelfde, boeken, niets meer niets minder. Zoiets kan ik je aanraden, de drempel om iets te boeken ligt veel lager voor mensen als er niet gebeld hoeft te worden.
  15. In principe moet je gewoon altijd meewerken. Ik denk niet dat je een klacht in kan dienen hierover.
  16. De BD doet steekproeven maar er kan ook aanleiding voor zijn vanuit jouw kant. Maar zoals hierboven gemeld moet je gewoon even bellen. Kan niks opleveren maar misschien wel, bij mij wilden ze het niet vertellen.
  17. Optie 1 om mee te beginnen, weinig risico en je klinkt alsof je helemaal overtuigd bent van het product, als je dat ook kan overbrengen op je klanten dan heb je succes. Maar op de lange termijn is optie 3 het beste omdat je daar iets gepassioneerder over klinkt! Maar goed, zoals hierboven gezegd, wij kennen de situatie natuurlijk niet zo goed als jullie zelf. P.S. De schoenen klinken als een idee wat niet echt gaat lopen.
  18. Beste forum leden, Samen met mijn collega hebben wij een software bedrijf opgestart waarmee we goed aan het opstomen zijn in de booking software markt in Nederland. Nu zijn wij ons aan het orienteren op een uitbreiding naar een ander EU land, waarschijnlijk het VK. Waar wij tegenaan lopen is dat om deze software te verkopen je eigenlijk toch wel op locatie moet zijn voor afspraken en support calls. In de praktjk is gebleken dat mensen de software alleen nemen als je naar ze toe gaat en uitleg geeft zodat ze begrijpen wat het is. Mooie is dat als ze het eenmaal zien, iedereen overstag gaat. Dat is voor ons een signaal dat het een goed, innovatief product is. Nu is mijn vraag aan jullie, kenners, wat is dan het beste om te doen. Naar het buitenland gaan en daar een vestiging opzetten kost heel veel tijd en moeite plus dat je ''het wereldje'' daar natuurlijk niet kent. Is het dan beter om daar een partner te zoeken die de gesprekken en verkoop voor ons kan doen en dat wij dan de data opslag/data verkeer regelen? Of moet je zo iemand dan alles geven. Onze software en dat wij gewoon een license fee vragen en dat wij geen data opslag voor deze partner regelen en alleen de software updates. Even wat snelle informatie over ons bedrijf: BookYou ontwikkelt, samen met onze gebruikers, unieke bookings software voor de entertainmentbranche. Met het gemak van handige features, tijdsbesparende oplossingen en omzetverhogende functionaliteit willen wij onze gebruikers helpen hun agency te laten groeien. Je kan ook even op onze website kijken: BookYou het is een heel verhaal dus misschien ben ik vergeten, dat kan ik evt. laten nog even aanvullen.
  19. Voor "Lilliputiens" scoort Jolena bijvoorbeeld zeer hoog in Google.be, die link gaat nu gewoon naar Suikerdraakje. Idem voor het eerste houten speelgoed en een paar andere merken. De rest van Jolena wordt op termijn volledig doorgelinkt naar de speelgoedcategorie bij Suikerdraakje, maar dat kan pas van zodra de uitverkoop achter de rug is en Jolena dus ook echt offline gaat. Dan kan ik misschien nog even dit goed bedoelde advies toevoegen: Als Google erachter komt dat mensen zoeken naar lilliputiens en vervolgens op je site klikken en bij iets anders komen, gaat je ranking ineens 40 plaatsen achteruit. Het lijkt mij verstandig om gewoon te zorgen dat Suikerdraakje goed gaat scoren in Google. Dan kan Jolena gewoon offline. Of heb ik de situatie verkeerd begrepen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.