Jump to content

Dave v. H

Junior
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • Address
  Langstraat 178, Venlo, 5912 P, Netherlands
 • First name
  Dave
 • Last name
  van Heukelom
 • Company or organization name
  My Offer
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Sprout, MT

Company info

 1. Hoi allemaal, Momenteel ben ik betrokken bij een start-up in Berlijn en we zijn bezig met het uitbreiden van onze service naar het buitenland. Onze service is een online platform van waaruit alle activiteiten zullen verlopen (inclusief het ontvangen van betalingen van klanten en het versturen van rekeningen naar onze partners). In Duitsland staan we geregistreerd als een GmbH en we hebben de volgende vragen als het aankomt op expansie naar het buitenland: 1. Is het noodzakelijk een rechtsvorm op te zetten in het land waarnaar we uitbreiden? 2. Hoe loopt het betalen en ontvangen van belasting wanneer we actief zijn in een nieuw land? De landen waar we als eerste willen uitbreiden zijn Oostenrijk en Frankrijk en we zullen dus geen enkele "fysieke activiteit" hebben in de landen waarnaar we uitbreiden. Heeft iemand ervaring met een dergelijke situatie en kan ons verder helpen bij deze vragen? Alle hulp in welkom!
 2. Bedankt voor de reacties. Jullie hebben helemaal gelijk dat het erop aankomt om heel veel bezoekers naar de website te krijgen. Dan zullen de ondernemers wellicht ook eerder de neiging hebben zich te presenteren. Mijn gedachte was dat het vinden van zelfstandige ondernemers moeilijker is, omdat (vaak) zelfstandige ondernemers lager in de zoekresultaten van Google komen. Vandaar dat ik met dit concept ben gekomen: een manier voor ondernemers om beter gevonden te worden. Dit kan natuurlijk alleen indien er grote bekendheid is van het platform. Ik ben er echter achter gekomen dat zelfstandig ondernemers vaak al genoeg klandizie uit hun eigen netwerk: ze zijn dus niet zo snel bereid om geld uit geven aan een dergelijk platform (had ik ook al moeten concluderen uit mijn marktonderzoek). Dit topic is dan ook meer bedoeld als eventuele bron van inspiratie: wat zijn de eventuele mogelijkheden om het platform toch nog tot een succes te krijgen.
 3. Omschrijving van je concept: My Offer is een online platform waarop zelfstandig ondernemers de mogelijkheid hebben zichzelf te presenteren. Dit gebeurt middels het maken van een webpagina binnen het online platform. Deze webpagina bestaat uit alle contactgegevens van de ondernemer en een uitgebreide bedrijfsomschrijving. Tevens biedt My Offer ondernemers de mogelijkheid artikelen te plaatsen op het blog. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Behalve het technische werk (het bouwen van de website), heb ik alles zelf gedaan. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Met My Offer wil ik het voor zelfstandig ondernemers mogelijk maken om beter gevonden te worden op het internet. Het uiteindelijke doel is het platform als zoekmachine te laten fungeren voor mensen die op zoek zijn naar zelfstandig ondernemers. Een platform als My Offer werkt veel efficiënter dan andere zoekmachines, omdat alle informatie over de ondernemer meteen voorhanden is. De inhoud van de website van de ondernemer wordt namelijk (vaak iets verkort) weergegeven op My Offer. Daarnaast is het zoeken veel doelgerichter. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Het online platform is anders, omdat zelfstandig ondernemers de mogelijkheid hebben zich uitgebreider te presenteren. Op andere platforms is het zo dat er slechts een beperkte hoeveelheid aan gegevens kan worden ingevoerd. Bovendien hebben de ondernemers de mogelijkheid om deel te namen aan het blog van My Offer. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Allereerst is alle feedback welkom! Specifiek zou ik graag willen weten of er nog iets aan de SEO verbeterd kan worden, wat jullie van de teksten vinden, misschien dat jullie nog ideeën hebben om meer zelfstandigen aan te trekken ? En in het algemeen zou ik graag willen weten wat jullie mening is over het concept zelf. Alvast bedankt!
 4. Probeer met mensen (bijvoorbeeld ondernemers) in contact te komen die hebben meegemaakt waar jij nu in zit. Verder is het aan te raden om juist de dingen te doen die jouw wel energie geven (zoals sporten, andere hobby's, etc.). Wat ik zeker zou afraden is dingen te doen die niet goed gaan en waar je zelf ook geen energie van krijgt. Misschien is het zelfs een idee om even rust te nemen met de ondernemingen en proberen in vaste loondienst te gaan, waar je jezelf weer helemaal kunt opladen? Dit zijn echter slechts schetsen, omdat de situatie natuurlijk niet precies bekend is.
 5. Een aantal aandachtspunten vanuit mijn kant: - Het plaatje met de tekst: Bereikbaar op: 016... is een link die doodlopend is. - Wanneer ik op de links zoals "Hondensteps" en "Stepsleeën" klik, krijg ik een totaal overzicht van alle producten in die categorie te zien. Persoonlijk zie ik dan liever een overzicht van de subcategorieën. Dus als ik op "Hondensteps" klik, zie ik liever een overzicht met 3 plaatjes waarop de Kickbike, de Yedoo en de Kindersteps zichtbaar worden. - De methodes om specifieker te zoeken, zijn erg onduidelijk. Wat betekent bijvoorbeeld de 9? Maak duidelijk dat dit het aantal artikelen zijn dat per pagina worden weergegeven. Verder denk ik dat je een product hebt, dat je mooi visueel kunt maken, d.m.v. filmpjes en foto's. Houd bijvoorbeeld acties op Facebook: degene die de mooiste mooiste/leukste/creatiefste foto maakt met de step, wint een bepaald product. Gebruik deze foto's vervolgens op de website. Mensen zien graag dat het product ook door andere mensen gebruikt wordt. (maak dan wel duidelijk dat de foto's gebruikt kunnen worden op de website)
 6. Persoonlijk zie ik de link niet zo tussen een het eten van een broodje en het onder de zonnebank gaan. Wat hierboven ook al gezegd is, is dat mensen die sporten ook wel eens onder de zonnebank gaan. Maar mijn vraag is dan of ze dat zullen gaan doen bij een zaak waar je ook broodjes kan eten? Verder is het zo dat er bij veel sportscholen al gebruik kan worden gemaakt van een zonnebank en er kan ook bijna overal een eiwitshake o.i.d. gedronken worden. Persoonlijk zie ik dan meer iets in een "gezondheidsstudio", waar je kan zonnebanken, gezond eten, massage. loungen. Je legt dan minder de nadruk op een broodjeszaak i.c.m. zonnebanken.
 7. Ik zou er ten eerste voor zorgen dat je een website maakt, die goed gevonden wordt in zoekmachines. Daarnaast raad ik aan om een blog bij te houden, waarin je mooie foto's van de meubels plaatst, een leuk verhaaltje over de herkomst van bepaalde meubels, een verhaaltje over de materialen van de meubels e.d. Verder is het maken van een Twitter/ Facebook account ook zeker aan te raden, al zal ik hier niet de focus op leggen.
 8. Je noemt al een aardige lijst met marketing activiteiten waar je op dit moment mee bezig bent. Aangezien je pas sinds kort bezig bent, zal ik als ik jou was eerst deze activiteiten optimaliseren en kijken wat de resultaten staan. Alles tegelijk gaan doen/proberen zal niet veel resultaat opleveren namelijk. Ondertussen (als je nog tijd overhebt) kun je je dan inderdaad inlezen over wat andere marketing mogelijkheden zijn.
 9. Vanochtend naar de Kamer van Koophandel geweest, om me in het handelsregister in te schrijven. En het nummer is binnen! Het was voor mij de eerste keer, dus het is toch wel ein klein succesje ;D
 10. Bij zo'n concept zijn betalingen inderdaad een moeilijk vraagstuk. Daarom denk ik niet dat jij moet bepalen wat de passagier betaalt. Betalingen vooraf doet niemand, omdat niemand zeker weet dat hij of zij in de maling wordt genomen. En betaling achteraf is heel moeilijk te controleren: er zal vaak niet betaald worden. Ik zou je aanraden het concept op te zetten en het zo groot mogelijk te maken. Daarna (of meteen) kun je je richten op inkomsten in de vorm van advertenties bijvoorbeeld.
 11. Misschien is het ook een idee om, naast het benaderen van detaillisten, ook een webshop te maken waarin je het product direct verkoopt aan de consument?
 12. Persoonlijk lijkt het me leuker/ leerzamer/ goedkoper om eerst zelf proberen om persberichten te verspreiden. Op die manier leer je precies wat de journalisten/ redacties zoeken in een persbericht, zoals nieuwswaarde.
 13. Het lijkt me inderdaad ook zeer sterk dat de website niet meer verder geoptimaliseerd kan worden, maar daar kan ik verder niets over zeggen. Voor wat betreft de folder actie: ik denk dat je het gewoon moet proberen. Je kunt wel kijken naar wat de gemiddelde conversie is per campagne, maar dat wil niet zeggen dat dat dezelfde conversie is die jullie kunnen bereiken. Voor de kosten hoef je het niet te laten, zeker niet als je niet al te veel folders wilt gaan verspreiden, Wat je overigens ook kan proberen, is free publicity generen in de lokale krantjes. Deze zullen blij zijn met een kant en klaar artikel, en jij krijgt gratis promotie. Zorg er dan wel voor dat je een artikel schrijft dat echt waarde toevoegt voor de lezers, en dus geen commerciële boodschap, dan zal de redactie zeggen dat je advertentie moet plaatsen, wat weer geld kost. Succes!
 14. Gefeliciteerd! Nu heb je weer een "uniek verkoop puntje" :)
 15. De KVK geeft tegenwoordig niet meer zo snel een KVK nummer. Je zult aan moeten tonen dat je verwacht (ongeveer) minstens €10.000 euro per jaar om zetten, anders ziet de KVK je niet als een bedrijf en dus krijg je op dat moment geen nummer. Hierover was pas trouwens ook een discussie gaande op Highlerlevel, waarbij een lid geen nummer kreeg, wegens een te lage verwachte omzet.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept